Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: controloc i dojenje-smijem li dojiti??

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno controloc i dojenje-smijem li dojiti??

lijecnik mi je propisao controloc 40mg, posto slabije tablete nisu rijesile problem, no kaze da ne bi smjela vise dojit. meni je uzasno zao prekidat dojenje, a lijeciti se moram.
    no, citajuci po forumu, vidim da su neke zene dojile, tj da su njima doktori rekli da se smije dojit i uzimat controloc.
    zna li tko gdje bi mogla provjerit tu informaciju?
    beba je stara 7 mj, a terapija bi trebala trajat mjesec dana
    molim vas ako tko zna da odgovori cim prije, ja bi sutra zapocela s terapijom a ne znam sto sad sa dojenjem??

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za Controloc je dokazano da se izlučuje u majčino mlijeko i moguće je toksično djelovanje, ali zapravo nema dovoljno podataka. Puno bolji izbor za dojilje su antihistaminici, ali ako ti oni nisu pomogli, onda nema druge. Najbolji odgovor će ti dati klinički farmakolog. Možeš nazvati ambulantu za farmakoterapiju 01 2376 170 pa pitaj. Nisam sigurna da li daju odgovor telefonski, ali pokušaj.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Izlučuje se 0,02% primljene doze u mlijeko, što je vrlo malo i time spada u L1 kategoriju (najmanje rizičnih lijekova u dojenju).

Maksimalna koncentracija u majčinoj plazmi, a time i mlijeku je nakon 2,4h; dakle ako hoćeš biti još sigurnija napravi >4h pauze do slijedećeg dojenja.

Izvor:Hale: Medications and Mother's Milk

Nešto slično i ovdje: http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/si...temp/~0KVSYG:1

Ali sve to ti ne smijem ja reći kao laik, nego potraži dobro informiranog doktora da ti to kaže

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala. zvat cu sutra i na ovaj broj da probam saznat nesto vise.
    sto bi tocno moglo smetat bebi, dal utjecat na odredene organe,na razvoj il jednostavno nije zdravo a ne moze nista smetat..
    nije mi svejedno piti to i dojit, da ne bi nastetilo, a opet ne bi zeljela prekidat dojenje jer smo se fakat namucili da ga uspostavimo,a opet, lijeciti se moram..
    samo ne znam zasto neki lijecnici kazu smije se dojit, a drugi ne..

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a što liječiš-GERB ili?
    pitam radi doze i sl.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 15.04.2011. at 08:32

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možeš naći različite informacije u razl. literaturi, ali ja baš i ne bih rekla da spadaju u najmanje rizične lijekove tijekom dojenja baš zato što mi je suludo kad tako nešto tvrde za lijekove koji su relativno novijeg datuma. Postoje bolji izbori za dojilje, ali ako baš moraš piti taj moraš. Koliko se ja sjećam predavanja mislim da ipak ne treba potpuno prekinuti dojenje, dovoljno je par sati. Ali, ponavljam, ja bi se obratila farmakologu.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dobila zavod, sve sto su rekli je da je lijek novijeg datuma, i da nema podataka o rizicima tokom dojenja, neka si sama procijenim rizik i dobiti dojenja
    ajme, nema ti goreg nego sam donosit takvu odluku..
    ne znam sto da sad radim, ako lijek popim ujutro, a pocinjem dojit popodne, dal bude to ok??
    sva sam zmotana..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •