-
Dvomjesečna beba bez apetita
Moja beba, stara 8 tjedana je u zadnjih 10 dana izgubila volju za mlijekom. Od rođenja mi je na prsima, isključivo, i jako je puno papala. U prvom mjesecu dobila 1.350 kg, rođena sa 3.650. Primjetila sam da zadnjih desetak dana ima grčeve i kaka samo jednom dnevno, i dalje je puno na prsima ali više se igra nego što ima želju papati. U zadnjih tjedan dana je dobila samo 100 grama ( do sada dobivala po tjednu oko 350 ). Primjetila sam da osim jedno dnevno stolice i dosta spava u danu, između stenjanja od grčeva. Od rođenja joj nudim dojku kad god poželi, jednu barem 2,5 sata pa drugu i ona je vrlo često prima ali zadnjih dana ne jede toliko koliko se samo uspavljuje i tješi na njima. Da li ja u nečemu griješim ili da joj dajem neke kapi (biogaia) kako bi se lakše pokakala, možda bi se time vratio apetiti kad ju ne bi mučio trbuščić. Molim pomoć!
-
i meni se dešava slično pa i ja molim za savjet... moj je počeo plakat i kod prvog podoja kad mu se sika stavi u zube.. stolica jedva jedna dnevno... dok se počinje grčiti i dok primjetim da treba kakati odmah ga skidam i kukiće mu dižem ka trbuščiću i samo se tako pokaka, mokre pelene ni ne brojim više, jer stalno piška... i mislim da mu se i pišo upalio 
što se tiče kilaže, u 2 t je dobio 700 grama, sada ga nisam vagala 7 dana... to mi se dešava zadnja 2 dana... grčeve nema... spava po noći po 6 sati, u danu možda jedva odspava 3 sata i to napreskokce... a stalno bi cicao, i stalno kmeka na cici, tj. ne kmeka već urla.. imam osjećaj da mu cica ne valja više... a samo smo to konzumirali + 4 žličice čaja od kamilice jučer ujutro...
-
Na prvi post bih odgovorila, da li možda ima soor, bijele naslage po jeziku, crvenu guzu, eksplozivne solice?
Jer ako bi bio soor onda bih ga malo bolio jezik dok cica i zbog toga odbijalo cicu...
1350 u prvom mj. je divota i više od toga, zašto se mučiš sa vaganjem i strijepiš?
1350 ti je dokaz da radiš sve dobro samo tako nastavi, doji na zahtjev i sve će biti u redu.
Također je moguće da možda dijete ne želi toliko cicati pa si samo pokušava stvoriti ritam...
moja su štrajkala od 2-3 mj. života i znalo je proči po 5 sati između jela, pokušaj ne nuditi prečesto...
Na drugi post:
isto provjeri da li nije soor (ima na portalu o tome), da li i tebe možda svrbe ili bole bradavice ili cice, možda kakva gljivična infekcija prisutna?
Kažeš da mu se je upalilo, a ima temeraturu ili je samo crveno?
700 g je super i nemoj se opterećivati tjednim vaganjima, to zna biti vrlo varljivo i samo donosi stres...
Da li ti je možda otpust mlijeka (let down) jaki, ako je pusti onaj prvi jaki mlaz pored u ručnik pa mu onda daj cicu...
A čaj više ne nudi
....
Eto ja nabrzaka.. držte se 
Izbaci iz svoje prehrane slatko i pij jogurte....
-
Na drugi post:
isto provjeri da li nije soor (ima na portalu o tome), da li i tebe možda svrbe ili bole bradavice ili cice, možda kakva gljivična infekcija prisutna?
Kažeš da mu se je upalilo, a ima temeraturu ili je samo crveno?
700 g je super i nemoj se opterećivati tjednim vaganjima, to zna biti vrlo varljivo i samo donosi stres...
Da li ti je možda otpust mlijeka (let down) jaki, ako je pusti onaj prvi jaki mlaz pored u ručnik pa mu onda daj cicu...
A čaj više ne nudi
....
Eto ja nabrzaka.. držte se 
Izbaci iz svoje prehrane slatko i pij jogurte....[/QUOTE]
Nema soor, to sam prvo i ja pomislila, tj. nema ništa bijelo... mene cice nit bole niti peckaju, samo dok on povuče malo jače a to smatram normalnim... pecka me jedino tipa desna kada dojim na lijevoj, i obavezno curi iz nje...
Prvi mlaz je jak, i probat ću bez toga...
Ne jedem slatko uopće, a uredna mi je prehrana 5 obroka na dan (doručak, užina, ručak, užina, večera) i uvijek se jogurt nađe... kao i sir i vrhnje.. dobih savjet da izbacim mlijeko, i sad ćemo vidjeti.. ne pijem ga već 2 dana... (a inače bez šalice mlijeka dan meni nije dan..)
Što reći za kavu, dal mu ona može štetiti? jedna nesica ujutro s mlijekom? grrrr 
Ok za čajeve!!
I hvala ti oka..
-
noćno pisanje postova je grozno
..
nadam se da češ se snaći oka...
zaboravila sam napisati još za pišu, zašto mislim da je upaljen, crveni je na kraju gdje curi (ne znam kako se taj dio zove), a do prije par dana nije bio, temperature nema...
možda griješim jer ja i pišu mažem uredno kremicom kada mažem i guzu, pošto mu guza nije crvena smatram da je kremica ok (nivea SOS sensitive baby)..
-
-
Odlično... to i radim, čekam da pocica cijelu cicu do kraja, tako da nam dojenje ponekad traje i više od sat vremena, naravno on se odmara...
Uredno ga dižem na podrigivanje, i nastavljamo dalje papati... hranim ga na zahtjev naravno.. u početku je znao po 4 sata spavati pa sam se zabrinula i htjela ga buditi.. ali sada uredno papa svaka 2,5 do 3 sata... osim noći.. kupamo se između pol 8 i pol 9, ovisno kako koji dan, i onda papamo i prije kupanja da bude miran, i poslije, i malac se toliko uspava da spava 6 sati, evo ko i nočas, zaspao je u pola 10 jučer kada smo sve obavili i probudio se u pola 4, papali, presvukli se i nastavili spavati do 7, i sada opet pajki zlato mamimo
...
svi su me strašili sa dojenjem, i sama sam bila prestrašena, ali sada vidim da je dojenje nešto najljepše što žena može doživjeti... nek se malac ljuti koliko hoće ja ne dam ništa osim cice
-
Ona želi biti na prsima po cijeli dan ali vuče na "prazno", znači da ne papa, ne vuče mlijeko, osjetim razliku kad se umiruje na prsima ili papa. Mlijeka sigurno ima. Na jeziku nema naslaga, guza nije crvena a stolica je od rođenja bučna, ne znam da li to znači i eksplozivna. Noćas mi nije cijelu noć jela i stalno je imala vjetrove i grčeve u trbuhu. S obzirom na sve danas ćemo posjetiti pedijatra pa se javim.
-
A nudiš samo cicu ili možda nešto drugo?
Duda?
Postoje mnoge teorije (ima tu na forumu) o vidljivom i nevidljivom soor-u, znači da nije baš nužno vidljiv u ustima.
A moguće da je kakva virozica u pitanju ili samo štrajkanje......
Ajde držim fige da je sve u redu kod pedijatrice i da je samo prolazno neko razdoblje.
A i po noći u polu snu isto nije prihvačala cicu, a inače cica po noći?
-
prvo krstarenje
moj ti je savjet da nazoveš SOS, danas možeš cijeli dan
dosta tog mi je tu nejasno kod tebe, što pišeš pa da nebi dobila kakave dezinformacije
za dojenče od 8 tjedana čini mi se puno da ne cica cijelu noć, pogotovo što je noćno cicanje od važnijih za produkciju mlijeka
nazovi ti pa da pročešljate sve i nađete di je problem 
Sretno!
-
Zvala sos telefon jučer, nisu mi znali pomoći.
Isključivo je na prsima.
Bila sam kod pedijatra, L. pregledana od glave do pete, crp uredan kao i kompletna krvna slika, nalaz urina uredan, opće stanje bebe prema pedijatru dobro.
Ne znam što da kažem, počela je tokom dana papati. Pokakala se,obilno,zlatno žuto,mješano,ima svega kao uvijek u peleni malo sitnih komadića,malo sluzi i malo vodenasta,takva je uvijek.
Pedijatar ima teoriju da može biti svašta i ništa, super, puno mi pomogla.
L. je meni prije 5 dana bila na rezanju frenuluma ali je taj dan super jela, pa mislm da nije to. Ajme, izluditi ću.
-
Po meni, nemaš razloga za brigu. Pedijatar kaže da je ok, kažeš da se obilno i lijepo pokakala - znači gladna nije. Ako je bila na rezanju frenuluma, moguće ju tek sad boli pa odatle promjena.
Dječje "faze" se često izmjenjuju, ali dok dojiš na zahtjev i pelene su ok, mislim da ne trebaš brinuti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma