Evo za sns, kratko, jer zvijer jos nije zacorila.
Dakle, ako sve ispravno radis, moguce je da on posise dovoljno tvog mlijeka dok mu kaplje ovo iz sns-a i zato se s njim igra.
Ako nesto ne sljaka, a sns je ispravan, cjevcice nisu zastopane i bocicu drzis u razini bradavica, a ne ispod razine bradavica (tada teze izlazi mlijeko pa mu je mozda pretesko), moguce je da:
1. hvat ipak nije dobar i on ne obuhvaca dobro i cjevcicu pa ne isisava mlijeko dovoljno ucinkovito .. u kojem polozaju drzis cjevcicu? dolazi li ona na bradavicu sa strane ili iznad bradavice? meni se, npr. boljim pokazao polozaj kad je cjevcica iznad bradavice... ako mu ispada cjevcica cesto, onda hvat sigurno nije dovoljno dobar - uvijek ga skidaj s cice i vracaj ponovo na nju, trudeci se da on ispravno uhvati bradavicu i sto veci dio areole
2. treba podignuti bocicu iznad razine bradavica i time olaksati istjecanje mlijeka, barem dok ne ulovite ritam i on pocne jace i brze sisati
Za 50-60 ml mlijeka, treba oko 10-15 minuta da dijete posise, na sns-u. Naravno, ovo je samo okvir, a ne pravilo, ali sat vremena mi se cini jako puno, predugo.
Inace, dr. Newman kaze da je nepotrebno muciti se izdajalicom (ako ne uspijevas izdojiti upotrebljive kolicine), ako nadohranjujes dijete sns-om, jer dojka dobiva svu potrebnu stimulaciju dok dijete nadohranjujes sns-om.
Pr. ja sam se izdajala dvostrukom elektricnom izdajalicom i nikad nisam izdojila vise od 30 ml mlijeka u 20 minuta iz obje dojke. Ja jesam to mlijeko dodavala prilikom hranjenja, ali, kad sam nabavila sns, odlucila sam radije provesti 20 min duze s njim na dojci nego se maltretirati izdajanjem i ubijati u pojam izdojenom kolicinom. Ako pak izdajanjem postizes znacajnu kolicinu (npr. 100 njak ml), onda mozes koristiti izdojeno mlijeko kao dohranu u sns-u, umjesto adaptiranog.
Nadam se da sam ti bar malo pomogla. I super da se sprijateljio s cicom.