Results 1 to 5 of 5

Thread: Prehlada

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    domy's Avatar

Default Prehlada

Počelo je u petak sa nosom koji je curio ili ne curio ali se čulo da mu svira.
    I imao je pod pazuhom navečer temperatutu 37,6.
    Temperatura se povukla ali nos i dalje trubi iako ga kapamo sa fiziološkom i izvlačimo sline iako vrlo malo.
    E jučer mu je počelo i hroptati i danas smo bili kod doktora i rekla doktorica da je prehlada.
    Slušala ga je i veli da mu se malo spustilo i na pluča ali niš strašno i da niije za antibiotik.
    Samo nam je dala tobrex kapi za okice jel mu midu krmeljice van.
    Inače on je vesel dobro spava dobro jede ima normalnu stolicu.
    Ali bojim se da se ne okrene na nešto gore i da ne završi u bolnici kao od moje frendice mala sa bronhilitisom

lukab's Avatar

podizem malo da pitam...
    curi nos ali vise onako na unutra, u grlo
    kad usisam onda je tekuce prozirno
    i kaslje onako zrelo bi se reklo...
    i to sad vec sesti dan...
    temperature nema
    kad bi se trebala zabrinuti za to?
    nisam isla kod doktorice jer je kao prehlada pa kaj cu zbog toga ici...

kod mene isto. curi nos, kašlje s iskašljavanjem. dakle, mokro. kapam mu nos sa fiziološkom, tri dana kapala efedrin prije spavanja, ali sam prestala jer ne želim pretjerivati (na preporuku liječnice). bilo mu je bolje spavati, ali ujutro sve iznova curi, dajem mu sljezov sirup ili čaj, ali nema pomaka na bolje. jel postoji još nešto? traje već sigurno tjedan dana, temperature nema

Quote Originally Posted by anamix View Post
    kod mene isto. curi nos, kašlje s iskašljavanjem. dakle, mokro. kapam mu nos sa fiziološkom, tri dana kapala efedrin prije spavanja, ali sam prestala jer ne želim pretjerivati (na preporuku liječnice). bilo mu je bolje spavati, ali ujutro sve iznova curi, dajem mu sljezov sirup ili čaj, ali nema pomaka na bolje. jel postoji još nešto? traje već sigurno tjedan dana, temperature nema
    Mi smo u istom vrtiću, zar ne? (Središće)

Kod mog miša ista situacija. Temperature nema, prozirno curi nos, jako produktivno kašlje. Dajem mu Fluimukan. Traje od nedjelje. Nismo ga dali u vrtić ovaj tjedan i ja neznam da li da idemo doktorici.

Obično kad dođemo pa ja kažem da dijete jako kašlje, a nema temperaturu, nije baš sretna jer kao to je viroza i što smo došli da samo poberemo nešto još gore. Ali kako da ja razlikujem da li je nešto na plućima ili nije. Da li je znak temperatura? Ako ne prođe do nedjelje ići ćemo doktorici.

U prošlu jesen je isto tako kašljao, nije imao temperaturu, pa kad ga je poslušala dala mu je Sumamed.

mašnica's Avatar

I kod nas ista priča, kaže doktorica "netko ga je zapljuvao" i da je virusna infekcija.

Kašlje već par dana, pod pazuhom je dvije noći imao 37,6 (preko vikenda), temp. više nema.
    Dobili smo efedrin, rekla nam je 3x dnevno 5 dana i Prospan sirup 2x dnevno.

Vidjet' ćemo kako bude za koji dan...