Pokazuje rezultate 1 do 50 od 107

Tema: Stakleni strop

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A, gle, ako si ikada igrala neku kompleksniju igricu strategije ... uspjeh je doprinos dobrobiti iz različitih izvora. Znači, ne samo novci ili samo djeca, ili konačno broj ljubavnica ili auta u garaži, nego nekakav fini balans "pravih stvari". Kada se 100% svih težnji usmjeri samo u jednom smjeru onda se stavljaš u vrlo lomljivu situaciju.

Digresija: jedna duhovna osoba koju poznajem rekla je da je prosvjetljenje sasvim sebično postignuće - dovoljno je u potpunosti se tome posvetiti i odbaciti sve i svakoga u svjetovnom životu i uspjet ćeš... ali pod kakvu sebičnu cijenu?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    A, gle, ako si ikada igrala neku kompleksniju igricu strategije ... uspjeh je doprinos dobrobiti iz različitih izvora. Znači, ne samo novci ili samo djeca, ili konačno broj ljubavnica ili auta u garaži, nego nekakav fini balans "pravih stvari". Kada se 100% svih težnji usmjeri samo u jednom smjeru onda se stavljaš u vrlo lomljivu situaciju.
    Neovisno o igricama, slazem se s ovim, ali moram naglasiti da ne smatram da na jednoj strani vage moraju biti novci, a na drugoj djeca da bi se nekako uspostavio balans. Umjerenost, odmjerenost i opcenito razliciti interesi i usmjerenosti stvarno ne moraju lezati na toj relaciji, moze se gledati i u drugim smjerovima i biti sasvim uspjesna, kompletna i nelomljiva osoba, da je tako okarakteriziram.

Poznajem velik broj roditelja koji uz roditeljstvo imaju i karijeru koja je, recimo, van okvira sluzbenika ili prodavaca. Pri cemu ne mislim da su ljudi koji se upravo time bave manje vrijedni, naravno. Ali u isto vrijeme poznajem i roditelje bez ikakvih poslovnih ambicija. Neki su dobri i uspjesni roditelji, neki nisu, ako se mene pita. Jerbo bas i nema nekih mjerljivih kriterija dobrog roditeljstva, jel.

S druge strane, poznajem i ljude uspjesne u poslu (pa onda automatski i, jel, novcima), koji su skroz cjelovite osobe iako su samci, ili su u braku, ali ih djeca ne zanimaju. Ne zbog neplodnosti ili vjere, vec cisto zbog skroz svjesnog izbora. I ne vidim nista lose u njihovom izboru. Zivot im je ispunjen kroz nesto drugo, pa bilo to uzgajanje pasa i macaka ili sadnja cvijeca.

S trece strane, ima i onih koji stvarno postoje samo za posao. Osobno mi najmanje odgovaraju, ali tko sam ja da im sudim. Ili da ih nazivam babama koje trose na krpice. Ili bilo sto drugo sto je osobna uvreda za njih, kad se vec referiramo na osobne uvrede.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •