Stranica 14 od 45 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 2230

Tema: Prenatalna dijagnostika (double, triple, AC, PAPP...)-da/ne

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[quote=ina33]
    Citiraj "ira2210..., dok dr Kos izgleda ne, jer sam vidjela ženu koja je odmah nakon otišla kući. [/quote prvotno napisa

Ja sam isto ležala tamo sat-dva jer mi je tako preporučio dr. Kos, on mi je radio amnio...
    Mene je dr. Kos pustio kući nakon nekih petnaestak minuta od amnio, možda zato što sam se ja dobro osjećala, pa je rekao neka me samo MM prebaci kući i da mirujem do kraja dana.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a valjda je to u Viliju individualno :? očito je to i od doktora do doktora...
    mene su u periovatnom rodilištu smjestili na ležanje bogme i dali mi obavezno antibiotik i to 2 kutije kao preventivu.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo da se i ja javim sa svojim iskustvima s Vilijem i Postojnom. Ukratko vrlo su pozitivna. Nakon razgovora o rizicima RACZ, uslijedio je zahvat. Sve traje možda 30ak sekundi, nakon zahvata sam ležala nekih 20-30 min. Nisam dobila antibiotike, iako sam pitala dr za to, ali on mi je rekao da istraživanja nisu pokazala nikakvu razliku u ishodu trudnoće nakon RACZ ovisno o uzimanju odnosno neuzimanju antibiotika. Također, spomenuo je da je na svjetskoj razini rizik od pobačaja 1% veći u odnosu na trudnoću u kojoj nije obavljena RACZ, ali da su primjerice na SD statistike oko 0.4%, a kod njega osobno u dosadašnjoj karijeri i preko 2000 obavljenih RACZ: 0.1%. Mirovala sam 3 dana, a dr. je rekao da mirovanje nije nužno. Dan nakon RACZ otišla sam na kontrolni uzv da se vidi da su otkucaji ok.
    Bila sam i u kontaktu s dr. iz Postojne, jer me zanimalo mogu li dobiti cijeli kariogram i bez problema su pristali poslati ga. Nalaz je bio gotov za točno 10 dana, saznala sam telefonski, a sada čekam da zajedno s računom dođe na našu kućnu adresu. I nama najvažnije, nalaz je uredan. I stiže nam jedan dečkić! :D

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hrčkić, odlične vijesti. :D
    Uživaj u trudnoći!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj hrčkić prvotno napisa
    I nama najvažnije, nalaz je uredan. I stiže nam jedan dečkić! :D
    :D čestitam ti hrčkić i na nalazu i na dečkiću

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala Berlin i Mandy! Samo samo još željela dodati da u cijenu od 250 EUR za Postojnu nisu uključeni ti brzi, preliminarni rezultati, već oni koštaju (mislim) dodatnih 250 EUR. Mi stoga nismo tražili tu pretragu, a nekako je prošlo i tih 10 dana.....

mayah avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imam najnovije podatke o riječkoj ginekologiji, ako nekoga kasnije bude zanimalo.

Jučer sam obavila amnio, više se ne leži preko noći već se radi ambulantno, od 01.03. o.g., nakon zahvata zadržavaju vas u sobi oko 3 sata, ako je sve u redu dobijete papire i idete doma. Nije bio problem zadržati se još par sati, jedino se sami morate pobrinuti za ručak.

Prije amnio obavljen je kompletan uzv pregled, abdominalno i vaginalno, nakon toga se oblači spavaćica i vode vas u operacione sale. Potrebno je imati trudničku knjižicu i nalaz krvne grupe sa sobom. Zahvat je obavljao dr. Prodan, uzv, premazivanje jodom i uzimanje uzorka. Bolno nije bilo, samo malo neugodno jer osjetite iglu kao da probija napumpanu loptu. Upiknuo je ispod pupka, kaže da je tako najugodnije za žene.

Nakon zahvata se ne dižete, odvezu vas na ležaju do sobe. Sobe su ok, imaju tv, wc je blizu, sestra vas provjerava.

Osoblje je bilo ljubazno i smireno, s doktorom se može pričati, nije "živac".
    Nalazi bi trebali biti gotovi za tri tjedna, dobila sam broj telefona koji trebam zvati, kontrolni uzv kod svog doktora za dva dana.

Sve u svemu, preživjela sam! Teže mi pada ovo čekanje rezultata :/

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mayah drago mi je što je sve prošlo ok , dani su stvoreni za kupanje i izležavanje , pa će ti biti lakše čekati

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Trebam napraviti kombinirani probir. E, sad... uzv će mi napraviti moj doktor, al ne znam gdje je bolje ići nakon toga, u Vinogradsku ili Breyer?

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    Trebam napraviti kombinirani probir. E, sad... uzv će mi napraviti moj doktor, al ne znam gdje je bolje ići nakon toga, u Vinogradsku ili Breyer?
    Prvi put sam ga radila u Vinogradskoj i sada ću ga opet tamo raditi.
    Osobno ga radim jer ga u Vinogradskoj traže pod obavezno bez obzira na dob.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala, Ora

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja sam danas dobila nalaze amnioc. iz Vilija (Postojna).
    Imamo zdravu curku. I današsnji drugi anomaly scan koji smo ziheraški napravili nakon toga pokazao je da je bebica savršeno u redu.
    Nakon cijele agonije koju smo prošli s lošim nalazom kominiranog (biokemijski rizik povećan 1:121) i još goreg double testa (Down 1:70), sad znamo da NIKAD više ne bi ponovili te krvne pretrage. Ili amnio ili - ništa. Statistika me dobrano ubila u pojam, i MM i ja bili smo pod strašnim stresom jer smo te nalaze uzimali "zdravo za gotovo" iako smo bili svjesni da je sve to samo statistika. Ali broj na papiru bio je neumoljiv...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Super, andream, baš mi je drago za dobre vijesti!
    Upravo identično je bilo kod nas s prvim djetetom (samo manji rizik, ali isto nešto povećan) i nakon toga smo rekli "zaboravi double, ili amnio ili ništa", jer mislim da zbog nepouzdanosti double testa, niti s "dobrim" nalazima ne bi bila mirna.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zbog nepouzdanosti double testa, niti s "dobrim" nalazima ne bi bila mirna.
    Da, ovo je jako dobro napisano.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zbog nepouzdanosti double testa, niti s "dobrim" nalazima ne bi bila mirna.
    Sve ovisi što bi napravila s rezultatima. Što god da mi pokaže test dijete ostaje tako da isti radim jer se to u ustanovi traži od mene.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naravno da je odluka para individualna i nedvojbena, to se podrazumijeva. Iako, sad kad razmislim, ustinu ne znam kuda bih da sam dobila loš nalaz amnioa, sad više nisam ni ja sigurna (a odluku smo kao donijeli).
    Ali neprocjenjivo mi je što sad imam mirnu trudnoću do kraja, jer stres u prethodnih mjesec dana bio je ogroman i možda bi do kraja trudnoće štetio i meni i bebici. Nadam se da će sljedeće razdoblje do kraja trudnoće u idućih 4- 5 mjeseci nadomjestiti sve te stresne trenutke koje smo proživljavali prvo s nalazom kombiniranog, a onda još goreg double-a.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bogu hvala da je bebica živa i zdrava!
    Želim ti prekrasan ostatak trudnoće i predivan porod!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ora, nisam upoznata s tvojim iskustvom, ali ne razumijem kako ijedna ustanova može tražiti od bilo koga provođenje bilo kojeg testa?! A kada netko svojevoljno ide na bilo kakve testove takve vrste, onda očito ima prostora za donošenje svakakvih odluka - osobno ne vidim nikakav smisao u tome da se obavljaju takvi testovi, ako je definitivna i nepromjenjiva odluka i tako donesena prije toga.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hrčkić, ne znam. Znam da to traže i da imaju obavijest na vratima. Već sam napisala da meni taj test ništa ne mijenja, a nije mi niti problem izvaditi krv ako to traže.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ma, sve ok ako je to tebi ok, ali bez obzira na tvoju odluku da rodiš u svakom slučaju, zaista mi je teško za povjerovati da bi itko mogao opušteno čekati porod a da dobije rezultat double testa s rizikom od npr. 1:20. Pa, to te potrese da si ne znam kakva stijena i s ne znam kako čvrstim stavovima. Zato se ja ne bih "dala" testirati jer to netko drugi od mene traži, osim ako sama ne bih to doista željela.

mayah avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jučer su me zvali iz Rijeke da su gotovi nalazi amnio, imamo zdravu curku! :D

Rezultati su bili gotovi za 23 dana, što je relativno brzo u usporedbi sa Zagrebom. Meni je to zaista prošlo bezbolno jer nisam radila nikakve testove krvi prije pa nisam paničarila u vezi loših rezultata, a eto, na sreću, sam zahvat je bio uspješan i rutinski.

Sretno svima koji prolazite kroz iste postupke!

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mayah :D

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mayah prvotno napisa

Rezultati su bili gotovi za 23 dana, što je relativno brzo u usporedbi sa Zagrebom. Meni je to zaista prošlo bezbolno jer nisam radila nikakve testove krvi prije pa nisam paničarila u vezi loših rezultata, a eto, na sreću, sam zahvat je bio uspješan i rutinski.

Sretno svima koji prolazite kroz iste postupke!
    to je ekspresno a ne dosta brzo u usporedbi sa Rebrom
    čestitam na savršenoj curi

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    u Breyeru ne rade kombinirani probir.
    Oni tamo imaju doble u prvom tromjesječju i duble u drugom tromjesječju (oni to tako zovu)

U Vinogradskoj se radi kombinirani i nije isti kao ovaj u Breyer-u

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

za kombinirani dođeš u labos Vinogradske (zgrada preko puta rodiliša), endokrina, 2. kat s papirom na kojem ti je dr napisao mjere na UZV za kombinirani, platiš 300 kn, izvadiš krv i rez. dobiješ mailom za tjedan dana.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mayah čestitam na rezultatu.
    Ja sam svoj amnio čekala točno 2 tjedna, ali smo išli privatnim i najbržim putem (Vili).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mayah prvotno napisa

Ma znala sam da će sve biti bo :D
    :D

mayah avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala cure

Ja sam isto znala da je sve u redu, ali ipak sad se lakše diše! Idemo dalje polako i mirno, slijedi biranje imena!

Tipkamo se!

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    za kombinirani dođeš u labos Vinogradske (zgrada preko puta rodiliša), endokrina, 2. kat s papirom na kojem ti je dr napisao mjere na UZV za kombinirani, platiš 300 kn, izvadiš krv i rez. dobiješ mailom za tjedan dana.
    Plaća se test ako se radi onaj između 10. i 14. tjedna.
    A ako se radi test između 15. i 18. onda ide na uputnicu.

mayah :D

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Djelomično sam pročitala ovu temu (ipak ste napisale 14 stranica) pa ako sam nešto propustila, moja isprika.
    Dakle meni je trenutno ta tema jako aktivna. Slijedeći tjedan bi trebala na kombinirani probir, a onda u cca 16. tj. na amnio. Mnogi pišu da down sindrom nije nasljedan, a opet doktori obavezno preporučuju amnio ako postoji u obitelji. Osim što imam skoro 36 godina, u obitelji MD ima 3 slučaja sa downom, od toga najbliže srodstvo je od MD najmlađa sestrična. Za nju sam znala, al kad smo čuli i za ostale, smrzla sam se. Ne znam ni šta bi vas pitala,a da već nije detaljno obrađeno ovdje ili na nekom drugom forumu, već sam samo s vama htjela podijeliti svoje strahove.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Keri, vjerujem da ne možeš zanemariti slučajeve s downom u obitelji. Ali odluka za amnio prvenstveno treba biti takva da znate što ćete s rezultatima ako budu negativni. Ako ste na čistu s tome, onda amnio ima smisla raditi (tako su i meni doktori rekli jer i sami smo imali u obitelji slični slučaj). Odluka je bila teška, naravno, i tek kad smo zaključili u kojem smjeru razmišljamo, učinili smo amnio.
    Inače moj kombinirani bio je OK, a double test pokazao je visok rizik upravo na down. Kombinirani ima doduše veću vjerojatnost da pokaže stvarno stanje, ali svejedno nismo mogli zanemariti rezultate double testa. Na kraju je amnio pokazao da je naša curica zdrava beba.
    Inače moja trudnoća je iz potpomognute oplodnje i jedino mi je doktor koji je sudjelovao u tome rekao da idem na amnio, svi drugi nisu izražavali jasno mišljenje (a obavila sam dosta razgovora s liječnicima ginekolozima). Tako da će u svakom slučaju odluka biti jedino i samo na vama. Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo samo malo utjehe - od dobre prijateljice muz ima u obitelji 2 slucaja, od sestre sin, i od druge sestre kcer... i neki dr. u njemackoj im je rekao da to s nasljeđem d.s ide sa zenske - mamine strane... moja frendica ima 2 zdrave djecice.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislim da doktori ne znaju kako do deformacije uopće dođe. Sestrična od MD je peta kćer od tatinog brata, znači to bi bilo po muškoj strani, ostalo dvoje bi se moglo reć po ženskoj.
    Trudim se ne razmišljat o tome i prolazit jedno po jedno, al nije se lako "iskopčat".

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Keri, vjerujem da ti je zaista stresno. Od naseg prijatelja sestra ima DS, ali on i NJŽ ima dvoje zdrave dječice. Išli su na amnio ipak svaki puta. Moje mišljenje je (a tako sam i učinila sada u drugoj trudnoći) da ne bih išla na probir i eventualno double pa onda na amnio, jer mi se čini da će biti u potencijalno većem stresu i to više puta, nego da odeš u 16 ili 17 na amnio.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I da, svakako ti želim što manje živciranja i da sve bude ok!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje mišljenje je da ne bih išla na probir i eventualno double pa onda na amnio, jer mi se čini da će biti u potencijalno većem stresu i to više puta, nego da odeš u 16 ili 17 na amnio.
    Da, ovako bih i ja učinila opet ako ikada ostanem drugi put T... nikad više ne bih sebi i MM priuštila stresove uz te krvne testove koji su ionako čista statistika. Ili amnio ili - ništa.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

svakako treba napraviti amniocintezu ako se ima Down u obitelji.

Sretno

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja sam tako razmišljala, da ako ionako idem na amnio da mi ne treba još i kombinirani probir, ali sad se dvoumim da ipak odem na to dok nije prekasno jer su double i triple još nepouzdaniji.
    Naime moja prijateljica i vršnjakinja je htjela ići na amnio al je ispalo da ne može jer ima pretanku maternicu (zbog operacije prije par godina) i doktor ju je odgovorio od amnio tim više što je triple test pokazao vrijednosti kao da je 10 godina mlađa. Ja za sada nemam spoznaje da ne bi smjela na amnio al nikad ne znaš, budući sam u početku morala mirovat i još me ponekad zaboli. Znam da je to dvosjekli mač, u slučaju da probir ne bude ohrabrujući.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Keri, puno je mogućnosti ovdje i učini onako što osjećate i mislite da je najbolje.
    Meni je recimo kombinirani bio početna opcija upravo zbog svoje pouzdanosti. A kad sam kasnije radila double/triple test na preporuku svojeg doktora s potmomognute oplodnje, moja primarna ginekologica čudila se zašto sam radila taj manje pouzdan test? Kasnije je i treći ginekolog potvrdio takvo mišljenje.
    Hoću reći, i doktori će neki put imati različita mišljenja, kažem mišljenja kako postupati jer ti nitko zapravo neće striktno reći "svakako učinite to i to". Tim više ostaje odluka opet na vama...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I da, prije amniocenteze radila sam tzv. anomaly scan privatno, u 16. tjednu, gdje je doktor zaključio da nema zapreka za amnio. Sam zahvat prošao je bezbolno i uredno, iako me najviše strah bilo priča trudnica da su nakon toga osjećale dosta bolne grčeve i čak i lupanje bebe.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Puno hvala, to su mi nove informacije. Sve sam si zapisala da se podsjetim ak zatrebam.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja glasam za ne...

li amnio ili ništa....

Ora ti od početka vodiš trudnoću u Vinogradskoj?
    što ako ne želim napraviti probire a roditi kod njih?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ful mi je teško kad se svega prisjećam ali moje iskustvo možda nekom pomogne pa evo moje štorije:
    Duuugo smo čekali trudnoću i kad se napokon dogodilo sreći nije bilo kraja. Obzirom na godine odlučili smo napraviti triple test – glava u oblacima totalno zaljubljena u svoju trudnoću nije mi bilo niti na kraj pameti da bi nalaz mogao biti loš. Kakva glupa greška...

A onda otrežnjenje - rezultat testa1:10 za down– skoro sam pala u nesvijest kad sam to čula. Napravili smo amnio, privatno, uzorak se slao u Maribor. Postupak je prošao uredno, ali je plodna voda bila smeđa (od moje krvi jer sam dugo po malo krvarila). Liječnik koji je radio amnio (ne moj, kod kojega sam pratila trudnoću) na to je kratko rekao da ta činjenica dovodi u pitanje hoće li se kariogram uopće moći napraviti... e to me dotuklo. Da mi barem nije to rekao

2 tjedna se čekao nalaz – najgori period u mom životu.

Napravili su kariogram i nalaz koji je konačno došao bio je da nosim zdravu djevojčicu; i plakali smo danima od sreće. Taj datum neću nikada zaboraviti...

Ono što sam odlučila za sebe, a vidim i da mnogi od vas isto, je da nikada više ne bih radila krvne testove, ili amnio ili ništa. Stres je jednostavno prevelik, a nalazi nepouzdani
    I da, mislim da je užasno važno imati liječnika kojemu je stalo i koji će se ekstra potruditi kad se nađete u ovakvoj situaciji... moj nažalost nije.

Svima vama koji ste u dilemi ili čekate nalaze, duboko s vama suosjećam i silno želim da prebrodite to teško razdoblje i rodite svoju dječicu.
    Puse, drž te se cure i 'think pink'

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Čitala sam dosta, ali nisam baš dobro shvatila... Koji je to test na nasljedne bolesti? Nemam ih u obitelji, i moj muž i ja smo relativno mladi, pa ne znam da li je to uopće potrebno raditi... To me samo privatni ginko pitao da li sam radila, ali nije rekao da li je potrebno napraviti...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Nije potrebno.
    Ako sam dobro skužila ti si sad u 25. tjednu trudnoće? Ako da, onda molim te prestani čitati ovu temu... Uživaj u trudnoći i veseli se bebici

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj kikidee prvotno napisa
    Nije potrebno.
    Ako sam dobro skužila ti si sad u 25. tjednu trudnoće? Ako da, onda molim te prestani čitati ovu temu... Uživaj u trudnoći i veseli se bebici
    U dvadesetom
    I sve je u savršenom redu, po riječima ginka... A čitala sam sve po redu pa tako i ovu temu... i nećem više, bacam se na opaki šoping i guštanje... hvala!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja sam totalna neznalica.....zanima me jel mora svaka zena te pretrage raditi ili samo ako u obitelji imas neku nasljednu bolest.....i sta je amnio a sta kombinirani???? ja pojma nemam a htjela bi znati :? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa
    ja sam totalna neznalica.....zanima me jel mora svaka zena te pretrage raditi ili samo ako u obitelji imas neku nasljednu bolest.....i sta je amnio a sta kombinirani???? ja pojma nemam a htjela bi znati :? :?
    Ne mora nijedna, odluka je na ženi tj. paru. Onako, pojednostavljeno i lačiki, većina naših liječnika preporuča testove ako je žena starija od 35 ili postoji Down sindrom u obitelji. Amniocenteza je punkcija plodne vode di se trisomije (Down, Edwards) testiraju na način da se gotovo sigurno (osim ako ne dođe do zeza u labu ili nekog takvog kravala ili nekog rijetkog slučaja da nalaz nije jednoznačan) može isključiti ili potvrditi neka od trisomija (Down sindrom, Edwards sindrom itd.), dok je kombinirani probiv test koji kombinira krv i UZV nalaz i on je, kao double i triple test, samo statistika. Kod Double testa je lažno pozitivnih nalaza čak i do 30%, kombinirani je točniji, ali oni ti samo daju vjerojatnost da je beba zdrava ili bolesna - tipa, piše 1:70 za Down pa se onda preporučuje eventualno amniocenteza jer je granično, primjerice (ne sjećam se više) 1:100. Kod amniocenteze imaš odgovore (uglavnom, većina slučajeva, osim jednog koji je profiliran na Rodinim stranicama o amniocenezi) yes ili no. Ali, amniocenteza je i rizična pretraga jer će (ako se dobro sjećam) 1:200 amniocenteza završiti spontanim pobačajem i zato se paru kaže da dobro razmisli što želi,a što ne. Amniocentezu u pravilu parovi rade ako razmišljaju u smjeru pobačaja, ali neki rade i zato da točno znaju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Možda sam se glupo izrazila gore - na amnio se odlučuju uglavnom parovi koji bi se vjerojatno odlučili da ne zadrže trudnoću ako je dijete bolesno. Ja sam je, evo, radila, kao i ove testove prije, koji su mi isto kao i kod andream digli paniku. Da se kojim čudom dogodi nova trudnoća vjerojatno bih možda radila kombinirani čisto onako jer većina sad to radi i da se pripremim za amnio i jer sam od tipova koji vjeruju u testiranje i praćenje trudnoće pa bi mi bilo teško od toga "apstinirati", double bih preskočila, a na amnio bih išla bez puno premišljanja kao u prvoj trudnoći. To zbog toga jer sam u prvoj mislila ne ić na amnio zbog toga što smo teško došli do trudnoće i totalno se ustresirala uspoređujući rezultate doublea koji je došao loš, kombiniranog, surfajući net itd. Navodno, ako sam dobro zapamtila, ti nalazi double itd. čak i nisu reprezentativni toliko za populaciju kojoj najviše trebaju - starije žene - a pogotovo za one koji su prolazili hormonalnu terapiju jer utječu na rezultat, kao niti u višepl. trudnoćama itd. (andram i ja smo imali sličnu mutnu situaciju - trudnoća počela kao blizanačka, jedan pod blighted ovum, pa onda isto luči dodatno hormone koji utječu na kombinirani itd.). Zato je meni amnio puno bolja od tih testova i složila bih se s onim - ili amnio ili ništa. A prije tih odluka promisliti čemu naginjete.

Činjenica je da će neki doktori možda savjetovati u raznim smjerovima - MPO-ovci, koji su se trudili na trudnoći će možda reći pa nije nužno, socijalni ginići starijeg kova će zarežat - treba na amnio itd.

Ali, nigdje se to ne mora i to je odluka para, pa ma kako doktori na to gledali (iako je teže neotić na amnio ako netko preporuča, čula sam da socijalci znaju frkat do kraja trudnoće).

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni su sve te statističke vjerojatnosti da rostite glupost pošto se radi o mom djetetu i meni.
    kako meni statistika može dati ikakav rezultat? Kada se radi o mom imenu i prezimenu i mojoj trudnoći?

Amniocinteza uopće nije tako strašna i nije baš učestalost spontanih kako se tu priča. Ja ju dva puta radila i da sma trudna i treći put bih...

Barem sam bila mirna do kraja trudnoće. A moj psihički mir je meni tako neprocjenjiv jer i beba je mirnija kada je mama psihički smirena da je sve OK.

Ali ja sam u onoj grupaciji starija od 35

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •