Stranica 23 od 45 PrviPrvi ... 13212223242533 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 2230

Tema: Prenatalna dijagnostika (double, triple, AC, PAPP...)-da/ne

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jucer sam bila kod dr. kosa na uzv. vrlo su ljubazni, strucni.... sve u svemu jako sam zadovoljna.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meri* jesi li dobila nalaze ac ili još čekaš ? koliko je već prošlo? to kod kosa ti je bio onaj anomaly scan sa 20 tt ?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nisam jos dobila nalaz amnio, danas sam zvala, rekli su mi da zovem sutra, prekosutra (sutra ce biti tri tjedna). da, kod dr. kosa je bio uzv sa 20 tj. i po njemu je sve ok, beba normalo raste i razvija se i sve super.

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

meri, koliko je koštao anomaly? naručena sam za dva tjedna na njega, pa da se pripremim

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam platila 600 kn. napravio mi je i vaginalni uzv, jer me jako bole kriza zadnjih desetak dana pa mi je gledao usce. bila sam unutra cca 30 min, sve pregledao detaljno i nakraju sam dobila cd sa slikicama i snimkama.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam danas platila anomaly scan 400kn. Sve super, i doktor i beba

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dobila sam nalaz amniocenteze (konacno). nalaz je uredan

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitam!

Gdje si na kraju radila amniocentezu i koliko si čekala nalaz?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

radila sam u rijeci 28.9., jucer je bilo tri tjedna. jucer je nalaz i bio gotov, ali ja sam zvala ujutro a oni dobivaju postu tek poslije 13 sati.

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

meri super, sad miluj tibicu i uživaj ja odbrojavam još dva tjedna do anomaly, jedva čekam da vidim svoju bebicu na teveju

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da bas je super kad onako lijepo vidis i male rukice i stopala i mali nos, usta, nozne prstice....... ja sam ga cak vidila kako zijeva (ili je bar takvu grimasu napravio)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

super,super,super...čestitam ti , baš sam danas mislila na tebe

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mene to uskoro čeka. Radila sam u prvoj trudnoći amnio kod dr. Kosa i vrlo sam zadovoljna, dapače pononvo planiram ići k njemu jer imam potpuno povjerenje u njega...a rizika sam svjesna, samo s obzirom na svoje i suprugove godine to je nužno...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam dobila tel. nalaz ac-uredan...nadam se da ste sve doživjele ili ćete doživjeti ovaj osjećaj posvemašnje sreće i olakšanja kao i ja
    ( ginekos-postojna-12 dana čekanja)

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mandy, čestitam na urednom nalazu!
    Znam kakav je to osjećaj.
    Nalaz se čeka malo duže nego Vili-Postojna.

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Drago mi je da je sve u redu, tome se svi nadamo...to je najbitnije

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cestitam mandy cura ili decko?

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

radila sam u rijeci 28.9., jucer je bilo tri tjedna. jucer je nalaz i bio gotov, ali ja sam zvala ujutro a oni dobivaju postu tek poslije 13 sati.
    Čestitam na urednom nalazu. Ja ću za par dana na AC također u Rijeci. Baš sam u panici, a naročito mi je mučno kad vidim da se čeka 3 tjedna na nalaze. Molim te napiši koliko si dugo morala mirovati i što podrazumijeva mirovanje?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

cestitam mandy cura ili decko?
    nisam htjela znati na uzv pa sad čekam da nalaz dođe poštom, a i toliko mi je srce lupalo i šumilo u ušima od straha da bih vjerovatno prečula sve osim "nalaz je potpuno uredan" . zadnjih dana sam imala noćne more sa verzijom "na žalost imamo loše vijesti " , kao što mi se već jednom dogodilo, tako da koliko god zvučalo kao klišej: samo da se rodi živo i zdravo
    nina70 meni će sutra biti 2 tjedna od ac, prvi dan sam odmah odležala 3-4 sata, nakon toga možda 10-ak dana po 1/2 dana sjedila , a drugu polovicu ležala. nakon toga sam se vratila na posao gdje sjedim i općenito pazim da ne dižem ništa teško. doma se tudim 2-3 sata popodne odležati. odmah po zahvatu sam dobila antibiotik, ali ne znam da li je to uobičajeno ili ne - ja sam imala neku bakteriju na cervixu prije nekoliko mjeseci. držimo ti fige

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Mandy u potpunosti se slažem s tobom da "Samo da se rodi živo i zdravo" nije klišej. To je jedino važno u našoj priči! A što se tiče mirovanja nakon AC još me zanima da li se može nešto laganini čistiti (nema tko osim mene, MM pomogne, ali slabašna korist) i smijem li se drmusati autobusom (užasna mi je pomisao bit 10-ak dana doma).
    Baš mi je drago da je i tvoj nalaz uredan

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

[QUOTE=nina70;1991383]A što se tiče mirovanja nakon AC još me zanima da li se može nešto laganini čistiti (nema tko osim mene, MM pomogne, ali slabašna korist) i smijem li se drmusati autobusom (užasna mi je pomisao bit 10-ak dana doma).

gle, ja sam u srijedu bila u rijeci i kad sam dosla doma ostatak dana sam provela u krevetu. u cetvrtak ujutro sam otisla na uzv i nakon toga sam morala rascistiti sobu jer mi je u petak dosao majstor postaviti novi prozor. nakon toga u petak sam imala sta cistiti (naravno da i od mm slaba korist). osim toga mali mi ima 2 i pol godine pa mozes misliti kako se sa njim miruje. ujutro dok je on u jaslicama bi malo odmorila i to je to (naravno da sam morala i cistiti, prati i kuhati jer nemam blizu ni mamu ni svekrvu). sto se tice drmusanja u autobusu moje misljenje je ovako: po meni je prvi dan dva mogucnost da ti se dese kontrakcije zbog uboda, stresa zbog postupka... a nakon toga ti ostaje mogucnost infekcije a to nema nikakve veze sa drmusanjem. eto tako sam si ja to neka rastumacila.
    u rijeci se ne dobije nikakav antibiotik.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    nisam htjela znati na uzv pa sad čekam da nalaz dođe poštom, a i toliko mi je srce lupalo i šumilo u ušima od straha da bih vjerovatno prečula sve osim "nalaz je potpuno uredan" . zadnjih dana sam imala noćne more sa verzijom "na žalost imamo loše vijesti " , kao što mi se već jednom dogodilo, tako da koliko god zvučalo kao klišej: samo da se rodi živo i zdravo
    ma naravno da je bitno samo da je zivo i zdravo. tocno znam osjecaj koji si opisala.
    ja za prvo nisam htjela znati spol, a za ovo sam znala da cu vidjeti na nalazu pa sam dozvolila mojoj dr da mi kaze prije nego sam dobila nalaz.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Meri hvala na podrobnom izvještaju Sad sam malo mirnija. Ah, che sara sara. Od panike i mozganja nema koristi. Sretno nam bilo

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    Meri hvala na podrobnom izvještaju Sad sam malo mirnija. Ah, che sara sara. Od panike i mozganja nema koristi. Sretno nam bilo
    sretno . kad ides?

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Idem 02/11...to će bit već skoro 17 tt, ali kažu da ne valja doć prerano jer postoji mogućnost da test ne uspije

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Idem 02/11...to će bit već skoro 17 tt, ali kažu da ne valja doć prerano jer postoji mogućnost da test ne uspije
    kad sam ja radila ac bila sam po kalendaru 15 tt, ali po uzv 16+1 tt. od početka je beba bila veća za malo više od 1tt i tako sam i računala kad sam se naručivala.
    ( došao nam je nalaz-mi čekamo dečka ; usput : uz nalaz je stigao i račun na 250 € iz postojne-što mogu s tim? u povrat poreza ne ide-tu je uračunat porez za sloveniju, a naši ionako više ne priznaju zdravstvene usluge u odbitak???)

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    ( došao nam je nalaz-mi čekamo dečka ; usput : uz nalaz je stigao i račun na 250 € iz postojne-što mogu s tim? u povrat poreza ne ide-tu je uračunat porez za sloveniju, a naši ionako više ne priznaju zdravstvene usluge u odbitak???)
    i vi imate pisulinca, cestitam. mislim da sa racunom ne mozes bas nista. sve odbitke su ukinuli (makar ne znam ni da li se prije priznalo sta iz inozemstva).

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mene su skoro vratili nazad jer sam ja po njima tjedan dana manje trudna nego po mojoj doktorici.
    sretno, javi kako je bilo.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne, niti prije se nije moglo dobiti povrat poreza za račun iz inozemstva-i mi smo platili za Postojnu tih 250 EUR, priznali su mi samo ono što se radilo u Hrvatskoj, dakle sam zahvat AC.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pratim Vas drage mame već duže vrijeme i nažalost moram demantirati andream u njenim prijašnjim postovima gdje je rekla da u obitelji ima klinca s westovim sindromom.Kao prvo westov sindrom je vrsta napada kod djece koji sa sobom nosi to što je andream napisala.On nastaje kod klinaca koji su ostali bez kisika u majčinoj utrobi ili na samom porodu.Tako da mi je skroz bezveze da tebi u nalazima tako nešto stoji.Ovo ti govorim iz osobnog iskustva i znam jaaaako puno klinaca sa westovim sindromom koji su nastali kao posljedica nedostatka kisika.Nitko ama baš nitko koje kasnije rodio djecu,a većina ih se je odlučila na još djece nije bila radi toga upućivana na amnio ili bilo što drugo,osim što se je jako puno pazilo.To opet sve ovisi o trudnoći i eventualnim komplikacijama.Oprostite što sam ovako demantirala jer vidim da se o westovov sindromu jako malo zna i to nije sindrom kao drugi neki sindromi koji se mogu bilo čime otkriti.I za kraj želim samo podržati vas sve koje se odlučujete na takve pretrage,prvenstveno mislim na amnio.Za mene je to veoma hrabar čin i pogotovo nakon toga donjeti odluku ako nešto nije uredu.Držim fige da što manje ima loših rezulatata.Sretno drage trudnice

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Evo i ja obavila AC. Nije bilo bolno, samo nelagodno. I u mom slučaju se baš ne poklapaju tt sa onim što piše u trud.knjižici - po njima sam 4 dana manje trudna. Neke su bebice veće neke manje - mislim da je to normalno. Mene je moj gin.naručio na pregled tek 5. dan od zahvata, valjda je to ok. Imate kakav link gdje mogu naći značenja kratica kao BPD, FL, SA, FP, VAT i sl.? Mislim da se ono prvo odnosi na glavicu, zatim na bedrenu kost!? - za ostalo nemam pojma.
    Sunce malo hvala na podršci. Malo me čudi činjenica da puno cura-žena čak osuđuju one koje se odluče na AC. Samnom u sobi su bile prekrasne žene i svaka je imala svoj razlog dolaska na AC i niti jednoj nije bilo lako...Sretno nam svima!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mene "osuđivanje" ne čudi toliko jer se trend ulaska u prenatalnu dijagnostiku promijenio, ali bih htjela da na ovom topicu radimo na prihvaćanju tuđih izbora, a mislim da se kreće u tom smjeru i to mi je drago, tj. da se ne mora šaptati ono psst, ja išla na amnio, ali nemoj nikom reć'.

Vrlo je važno shvatiti što prenatalna dijagnostika može, a što ne, i da je dio nepouzdan, a dio invazivna pretraga koja nosi svoje rizike - nedavno sam upoznala ženu koja je izgubila dijete nakon AC, tj. bila je jedna od onih 1 u 200.

Opet, argument - ništa u životu nije sigurno i to nije skrining za svaku bolest. Stoji. Ali, opet, relativno stoji. Jer bi onda mogli reći - a što ću vezivat dijete u AS kad svakakve opasnosti vrebaju, što ću vodit doktoru kad postoje smrotosne bolesti itd. itd. Sve je u životu takvo tj. meni osobno ne štima "jednadžba" tipa nećemo radit to i to, jer apsolutne sigurnosti ni za što nema pa čemu onda to i to. Nekome to štima i to je sasvim OK, pogotovo ako mu rezultat ni na što ne utječe, ali nekima utječe, postoji pretraga koja to može istestirat i moraju se odlučiti što će napraviti - ići u pretrage, ili zaobići tu priču.

U stvari, ovo je vjerojatno mjesto, uz praktične infoe, da svako sam za sebe dođe do te odluke, tj. mjesto čišćenja vlastitih dvojbi oko prenatalnog testiranja i prkatične podrške, pa u kojem god smjeru da išla, i to mi je baš OK.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.11.2011. at 09:07

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo i ja obavila AC. Nije bilo bolno, samo nelagodno. I u mom slučaju se baš ne poklapaju tt sa onim što piše u trud.knjižici - po njima sam 4 dana manje trudna. Neke su bebice veće neke manje - mislim da je to normalno. Mene je moj gin.naručio na pregled tek 5. dan od zahvata, valjda je to ok. Imate kakav link gdje mogu naći značenja kratica kao BPD, FL, SA, FP, VAT i sl.? Mislim da se ono prvo odnosi na glavicu, zatim na bedrenu kost!? - za ostalo nemam pojma.
    SA= srcana akcija, FP= fetalni pokreti, VAT nemam pojma sta je.
    cim sam dosla kad mi je sestra racunala trudnocu mi je rekla da po njoj nisam 17, nego 16 tt, a tako je ispalo i po njihovom uzv. poslje mi je moja dr. rekla da vjerovatno imaju drugaciji softver nego ona jer da sve cure koje joj dodju iz ri kazu da su im tamo rekli da su manje trudne.
    meni je pisalo da uzv treba napraviti u roku od 3 dana (da se vide otkucaji i kolicina plodne vode) i onda kontrola nakon 15. dana. ako osjetis bebu da te lupa onda je sve ok. makar se moj to popodne smirio i nisam ga osjetila do drugog jutra, ali mi je dr. rekla da je to uobicajena pojava nakon AC.
    u svakom slucaju cim te nista ne boli to je dobar znak. sad samo smireno slijedeca 3 tjedna.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam bila na "kontrolnom" uzv-u odmah drugi dan.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nina70 VAT znaci volumen amnionske tekucine (plodne vode), za ostalo su ti vec rekle cure. Inace tumacenje nekih od tih kratica koje se koriste prilikom UZ mozes naci npr. ovdje.

Pregled 5. dan nakon AC mislim da je takodjer OK. Ja sam bila 3. dan. Bitno je da nemas nikakve jace bolove/kontrakcije i da ne sumnjas recimo na curenje vode. U tom slucaju bi bilo najbolje javiti se odmah na odjel gdje si radila AC. Ali, vjerujem da ce sve biti u redu, ukljucujuci naravno i uredan nalaz.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Cure, hvala na odgovorima i pojašnjenju pojmova. U međuvremenu sam i ja nešto našla (najviše sam mozgala oko FP i VAT - hvala. Samo da se naoružam strpljenjem do uzv...i neću više mislit jer kad mislim ne valja

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nina koliko još do rezultata ? dobro se osjećaš ?

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Da dobro sam. UZV je super prošao, sve je izgledalo ok pa se nadam da će tako biti i dalje. Jedino me je malo šokirao gin - izlanuo se i otkrio mi spol, a taman smo ja i md odlučili da još ne želimo znati. Ipak, dr. kaže da nije 100% siguran, Sredinom idućeg tjedna ću ih zvat, tada će biti 3. tjedan od AC. Ne znam kako sam izdržala do sada. Valjda će sve bit ok, nedavno sam počela osjćati pokrete bebe, sad sam sigurna da to nije kruljenje mojih crijevca.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da dobro sam. UZV je super prošao, sve je izgledalo ok pa se nadam da će tako biti i dalje. Jedino me je malo šokirao gin - izlanuo se i otkrio mi spol, a taman smo ja i md odlučili da još ne želimo znati. Ipak, dr. kaže da nije 100% siguran, Sredinom idućeg tjedna ću ih zvat, tada će biti 3. tjedan od AC. Ne znam kako sam izdržala do sada. Valjda će sve bit ok, nedavno sam počela osjćati pokrete bebe, sad sam sigurna da to nije kruljenje mojih crijevca.
    samo da ti kazem da ti nalaz nece reci preko telefona, samo ce ti reci da li je nalaz gotov ili ne ali ne moras ici ti po njega, mozes nekoga poslati. na nalazu ce ti pisat spol.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Da, to sam i mislila. Mislim da ćemo skupa po nalaz. Znam da će pisati spol, ali sam htjela biti još malo u neizvjesnosti.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

meri, jesam dobro shvatila da si amnio radila kod dr. Kosa? Ako da, jesi to platila, i koliko molim te? Hvala!

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    meri, jesam dobro shvatila da si amnio radila kod dr. Kosa? Ako da, jesi to platila, i koliko molim te? Hvala!
    ne, amnio sam radila u rijeci, a na uzv sa 20 tjedana sam bila kod dr. kosa

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mandy je radila amnio kod dr. kosa, pa pitaj nju

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nina, ima li novosti?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mandy je radila amnio kod dr. kosa, pa pitaj nju
    1150 kn (uzv + zahvat) + 250 € analiza u Postojnoj...nalazi za 12 dana

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala vam cure! mandy, a nalaz se znači ne radi kod dr. Kosa? Postojna je... u Sloveniji? Tko taj uzorak onda nosi tamo? Ti sama? Moja je prijateljica u Novom Sadu sama nosila uzorak iz jedne bolnice u drugu (malo mi je to... ). Hvala opet!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

nina, ima li novosti?
    Joj da, nalaz uredan. Kakav mi je kamen pao sa srca....Tako sam sretna.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

manal poslala sam ti pp
    nina čestitam na nalazu

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Mandy, hvala

*meri* avatar
    Datum pristupanja