Stranica 28 od 45 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 2230

Tema: Prenatalna dijagnostika (double, triple, AC, PAPP...)-da/ne

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    rizik za down je nizak, za edwardsa jako nizak
    mislim da se ne trebaš ništa brinuti
    puno hvala, na info, ja se stvarno uopće ne razumijem u ovaj nalaz

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    sweety čestitam ( najprije na nalazu a onda i na dečku )
    sweety, super zvuči, nadam se da ću i ja tvojim stopama, planiramo još jedan veliki utz u 16-17 tjednu.

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    eto, thinkpink, i ti imaš dobre nalaze - magriz se kuži u to. Super! neka si se riješila, nadam se da si sada mirnija.
    mirnija i takooooo sretna nakon što smo se jučer nagledali naše bebice.....tata je zaljubljeno piljio u ekran....toliko, da nisam mogla skinuti pogleda s njega.
    naravno, brigama nikad kraja, miomi jako i rapidno rastu.....ali ja ću ih svojim sretnim mislima nastojati što prije eliminirati.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

na uputnicu ne možeš napraviti kombinirani, tako da ćeš platiti i u breyeru i u vinogradskoj

što se tiče međunarodnih certifikata, ima ih i vinogradska, još od 2006 kad su počeli prvi s kombiniranim probirom
    meni su jučer automatski krenuli ispunjavati formular za Brayer, međutim kad sam vidjela gore memorandum zamolila sam ih da nosim u Vinogradsku, onda je dr ponovno sve ispunio, nije ništa komentirao... moj komentar je da su me daleko više podataka tražili za VInogradsku nego za Brayer.
    uglavno, jučer sam još dodatno dobila potvrdu o jedne stručne i sasvim neutralne osobe da sam dobro odlučila. hvala svima na pomoći oko odabira, jako sam se puno lomila oko te odluke što i kako.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Danas sam trudna 8+6 i bila sam kod ginekologa na pregledu. Ponovno sam narucena za mjesec dana i tada ce biti punih 13 tjedana trudnoce. Ginekologica (soc) uopce ne spominje nikakve prenatalne testove, a ako sam dobro shvatila da se rade s 12 tjedana. Da li sama moram traziti da napravim probir ili moram ici privatno? Moje neke prijateljice su dobile uputnicu od soc gina, dakle na to se vjerojatno ima pravo. Dal ce biti prekasno ako to obavim s 13 tjedana trudnoce?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Idnom, na kombinirani probir možeš do 13+6 (rekla mi jedna forumašica i piše na poliklinici harni). jesi "u godinama"? mislim, zašto želiš ići? većina cura koje ja poznajem ne ide, ja imam rizičnu indikaciju u obitelji. ne znam pišu li ginekolozi uputnicu...
    Posljednje uređivanje od manal : 07.02.2012. at 21:41

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Imam 29,5 godina. Imam 2 ruzne dijagnoze u obitelji. Htjela bi ici tako da se nekako mogu pripremiti (makar vjerojatno nikad ne mozes unaprijed) ako nesto krene u nekom neocekivanom smjeru... Inace sam tip koji tesko prepusta stvari slucaju i mislim da mozda mogu poduzeti neke korake ako znam da se radi o nekoj bolesti koja ce trebati posebnu skrb, hitnu operaciju, cak razmisljam o spremanju maticnih stanica (nisam nasla koliko kosta pohrana, oko 1000 kn je postupak jer medicina napreduje i mozda ce djetetu jednog dana biti od velike pomoci). Nisam nista lose mislila s pretragama i znam da ti one nista ne jamce, ali voljela bih napraviti one koje ne ugrozavaju dijete.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dobro je da ti godine neće povisiti rizik "bezveze", mlada si. S lošim dijagnozama u obitelji ćeš vjerojatno dobiti uputnicu, dobila bi možda i za amniocentezu, ali to je onda postupak koji bi mogao ugroziti trudnoću (iako u velikoj većini nije slučaj). To pohranjivanje matičnih stanica je po meni svakako dobra ideja, ali nažalost jako skupo. Ne znam koliko, ne bi da bubnem, ali mislm da se radi o nekom strašnom iznosu. Možda se promijenilo...
    Žao mi je da s brigom započinješ trudnoću, znam da je meni tako bilo prvi put. Sad sam nekako opuštenija. Nadam se da ćeš i ti uskoro moći biti.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Imam 29,5 godina. Imam 2 ruzne dijagnoze u obitelji. Htjela bi ici tako da se nekako mogu pripremiti (makar vjerojatno nikad ne mozes unaprijed) ako nesto krene u nekom neocekivanom smjeru... Inace sam tip koji tesko prepusta stvari slucaju i mislim da mozda mogu poduzeti neke korake ako znam da se radi o nekoj bolesti koja ce trebati posebnu skrb, hitnu operaciju, cak razmisljam o spremanju maticnih stanica (nisam nasla koliko kosta pohrana, oko 1000 kn je postupak jer medicina napreduje i mozda ce djetetu jednog dana biti od velike pomoci). Nisam nista lose mislila s pretragama i znam da ti one nista ne jamce, ali voljela bih napraviti one koje ne ugrozavaju dijete.
    eto i ja sam se dosta lomila oko izbora pretrage, najviše radi godina i radi ivf-a.
    uglavnom, mislim da je važno da nađeš doktora koji će te umiriti pa taman i da ti predloži u krajnjem slučaju RACZ da imaš povjerenja i sigurnost u njega. od soc ginekologa možeš očekivati samo osnovno, za sve drugo se moraš informirati sama.
    ja sam upravo odradila kombinirani /imaš malo iznad sve detalje/, dr Kos utz + Vinogradska analiza krvi. mene je umirio.
    u Vinogradskoj su mi rekli da je po njima najbolje napraviti komb u 11-tom tjednu, ja sam ga radila na 12+0. imaš još vremena razmisliti, samo računaj da ako želiš nekog dobrog i poznatog dijagnostičara ipak se naruči cca 2 tjedna ranije. utz koji je trajao skoro sat vremena i dobili smo cd je koštao 400 kuna, test krvi u Vinogradskoj 317 kuna/nisam sigurna da li ovo može na uputnicu/, ali mislim da ne.
    vjeruj mi da za tvoj mir nije puno novaca, a opet imaš onda još puno vremena da se odlučiš što i kako dalje sa nalazom.
    dr K mi je preporučio opet detaljan pregled u 16-17-tom tjednu i iskreno jedva čekam da opet gledamo bebu.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Idnom, na kombinirani probir možeš do 13+6 (rekla mi jedna forumašica i piše na poliklinici harni). jesi "u godinama"? mislim, zašto želiš ići? većina cura koje ja poznajem ne ide, ja imam rizičnu indikaciju u obitelji. ne znam pišu li ginekolozi uputnicu...
    moje cure nikad čule za kombinirani, one su sve išle na amnio...ipak smo mi babe u godinama.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Manal i Thinkpink puno hvala na savjetima! Bas je zalosno da se danas za sve sam moras pobrinuti... Kao da bi doktorici kruna s glave pala da mi je u 2 min. rekla koje su mi mogucnosti. Kod privatnika saznas ne zato jer je toliko brizan (cast iznimkama), nego da ti jos nekoliko stotina kuna izvuce iz dzepa.
    Nemojte misliti da sam neka zahtjevna, ali stvarno me boli kad vidim da skoro polovica moje place ide za zdravstveno i mirovinsko i sad kad stvarno nekaj trebam oni ne pruze ni osnovne informacije. Ne znam kaj bi bez interneta i ovoga foruma...

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Manal i Thinkpink puno hvala na savjetima! Bas je zalosno da se danas za sve sam moras pobrinuti... Kao da bi doktorici kruna s glave pala da mi je u 2 min. rekla koje su mi mogucnosti. Kod privatnika saznas ne zato jer je toliko brizan (cast iznimkama), nego da ti jos nekoliko stotina kuna izvuce iz dzepa.
    Nemojte misliti da sam neka zahtjevna, ali stvarno me boli kad vidim da skoro polovica moje place ide za zdravstveno i mirovinsko i sad kad stvarno nekaj trebam oni ne pruze ni osnovne informacije. Ne znam kaj bi bez interneta i ovoga foruma...
    budi sretna da imaš internet i da ti je dostupan forum, iako mi se nekada čini da što manje znam manje se brinem.
    moj soc gin je stava da je sve ovo bespotrebno i da ću roditi zdravu bebu...to je krasan stav, ali meni treba mir, a ako je ovo cijena mira, nije niti visoka.

ajde sretno i hrabro pa nam javi što si odlučila i kod koga ideš, mi smo tu da te podržimo.
    iz kojeg si grada? ja iz Ri idem u Zg i još sam na čuvanju trudnoće tako da nemoj se ustručavati niti ako odabrani doktor nije u tvom gradu. uostalom, ako ne želiš tvoj soc gin uopće ne mora znati što si sve od pretraga radila.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ja sam iz Zg. Isto sam na cuvanju trudnoce jer sam sa 6 tj. prokrvarila zbog hematoma. Pitat cu soc. ginekologicu ovaj tjedan dal mi ona moze obaviti UZV pa ako me odbije idem privatno obaviti, a u Vinogradsku izvaditi krv.
    Svakako javim sto sam obavila! Hvala na podrsci!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kao da bi doktorici kruna s glave pala da mi je u 2 min. rekla koje su mi mogucnosti. Kod privatnika saznas ne zato jer je toliko brizan (cast iznimkama), nego da ti jos nekoliko stotina kuna izvuce iz dzepa.
    slažem se s tobom u potpunosti. meni je žalosno što prije izađem nego uđem na pregled, a ako si privatnik uzme puno vremena, onda je to uglavnom zbog novaca, kako kažeš.
    sretno u svakom slučaju!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam iz Zg. Isto sam na cuvanju trudnoce jer sam sa 6 tj. prokrvarila zbog hematoma. Pitat cu soc. ginekologicu ovaj tjedan dal mi ona moze obaviti UZV pa ako me odbije idem privatno obaviti, a u Vinogradsku izvaditi krv.
    Svakako javim sto sam obavila! Hvala na podrsci!
    računaj da nije svaki doktor osposobljen za ova mjerenja, iako će ti možda reći da je.
    nas je dr gledao oko 45 min mislim, što ne vjerujem da možemo očekivati od soc gina. kada sam zvala u Vinogradsku da se informiram, pitao me jako ljubazan gospodin koji dr će mi raditi utz za kombinirani. kada sam mu rekla, potvrdio mi je da je to ok izbor, jer da nažalost ima doktora koji se prihvate tog mjerenja, ali nisu dovoljno iskusni i stave podatke koji izgledaju savršeno i na kraju na osnovu toga i cijeli kombinirani dođe jako dobar, a mjerenja nisu ispravno napravljena.

na mom nalazu iz Vin bolnice piše da se laboratorij ne smatra odgovornim za utjecaj netočnih mjerenja na utz-u.

na kraju krajeva zovi laboratorij u kojem misliš vaditi krv i pitaj koga oni preporučaju.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

slažem se s tobom u potpunosti. meni je žalosno što prije izađem nego uđem na pregled, a ako si privatnik uzme puno vremena, onda je to uglavnom zbog novaca, kako kažeš.
    sretno u svakom slučaju!
    meni je socijalac jako dobar, ali mislim da mi recimo malo više pažnje ipak posvećuje jer sam ivf trudnica i kroz to smo se dosta upoznali, iako mi je on pisao samo uputnice. na kraju me pitao kada sam došla sa pozitivnom betom kod koga ću voditi trudnoću s obzirom na teško stečeno trudnoću. mislim stvarno korektno s njegove strane.
    ne bih ja išla dalje da on ima najsuvremeniju opremu, ovako ipak moram...ali ne pada mi teško jer sam uživala u velikom i iscrpnom utz-u, ja bi svaki dan!

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ovo je isto dragocjena informacija!
    Nema sanse da me soc ginekologica tolko pregledava. Kod nje sam max 2 min na stolu s tim da nista meni ne pokazuje niti objasnjava. Samo ona gleda u ekran i onda poslije kaze jednu recenicu i to napise u trudnicku knjizicu.
    Budem se obavezno raspitala jer mi ne treba prividno dobar nalaz, nego realan nalaz.
    To si se raspitivala u endokrinoloskom laboratoriju u Vinogradskoj? Ako ti nije problem, jel mi mozes reci kod kojeg si doktora radila UZV?

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

1.To si se raspitivala u endokrinoloskom laboratoriju u Vinogradskoj?
    2.Ako ti nije problem, jel mi mozes reci kod kojeg si doktora radila UZV?
    1. Da, negdje unazad su cure stavile broj telefona
    2. dr Kos, poliklinika Ginekos

ja sam se dosta lomila oko izbora, 2 tjedna se premišljala i ubijala sa informacija, na kraju sam odlučila na osnovu cura ovdje i toga što sam pročitala cijelu temu nekoliko puta do početka do kraja /prvi izbor mi je bio Podobnik/, ali na kraju radi friškog iskustva jedne forumašice ovdje odustala od njega.
    pregled ti je 400 kuna, plus 30 kuna ako ti oni vade krv i onda nosiš u Vinogradsku, jer nemaš baš šanse da stigneš u Vin ujutro dok traje vađenje krvi do 9,30
    ne rade nikakve probleme sa tim što sam doneseš krv, ne treba nikakvo naručivanje, nalaz šalju tebi i doktoru isti dan, pa doktor zove ako nešto nije ok

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj thinkpink prvotno napisa Vidi poruku
    jer sam uživala u velikom i iscrpnom utz-u, ja bi svaki dan!
    me too!

Tužno mi je to općenito kako doktori (ne)razgovaraju s pacijentima i ne objašnjavaju im (nam) ništa. a pogotovo kad se radi o novom životu u tebi očekuješ malo nekakav topliji pristup, ne?

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Puuuno ti hvala! Bas sam sad gledala stranicu od Podobnika i Vilia. Nemam neko osobno iskustvo, nego vidim tu na forumu da se stalno vrte ista imena i pohvale tim doktorima tako da mislim da cu tvojim stopama...
    Jos do kraja tjedna razmislim i onda krecem u akciju... Glavno da ishod bude dobar! Javim!

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sto se tice UZVa i uzivanja u gledanju svoje mrvice sam imala samo jednom priliku i to na hitnoj na Sv. Duhu (radi hematoma) gdje me primila dr. Zlata S. koja
    mi je sve lijepo pokazala, objasnila i s toliko topline ukazala na sve pozitivno da sam preeeesretna bila. A moja soc ginekologica sada vec nakon 3 pregleda s UZVom nije nijednom ni na sekundicu okrenula ekran i pokazala mi mrvicu i srceko kako kuca. Ne mislim da treba uljepsavat stvari i svjesna sam da me radi tog hematoma i krvarenja vodi pod dg prijeteci pobacaj, ali daj malo ljudskosti i topline u cijeloj prici. Ako doktorica na hitnoj koju ceka jos hrpa slucajeva stigne i moze ti posvetiti to malo vremena da ti ulije optimizam i nadu da ce sve biti ok, ne znam zasto primarni ginekolog to ne radi. Stvarno takve stvari puno znace...barem meni.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

me too!

Tužno mi je to općenito kako doktori (ne)razgovaraju s pacijentima i ne objašnjavaju im (nam) ništa. a pogotovo kad se radi o novom životu u tebi očekuješ malo nekakav topliji pristup, ne?
    moj dragi se jadan raspametio na tom utz-u, s kojim obožavanjem je on gledao u to malo čudo koje se vrti. nikada neću zaboraviti izraz lica koji je imao.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sto se tice UZVa i uzivanja u gledanju svoje mrvice sam imala samo jednom priliku i to na hitnoj na Sv. Duhu (radi hematoma) gdje me primila dr. Zlata S. koja.....
    jako puno cura ima hematome i silne probleme na početku pa sve ispadne savršeno, čuvaju se malo više prva tri mjeseca i onda najnormalnije žive.
    i mene čeka težak put, jer mi miomi jako rastu i naravno da se ne mogu opustiti, za mene ne vrijede ova prva tri kao najrizičnija, jer kako raste beba raste i taj užas u meni koji može ugroziti bebu.
    samo pozitiva, sve će biti dobro.
    priušti si jedan ovakav detaljan pregled, još ti dr da i cd pa možeš uživati i doma, ja ga stalno gledam.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj thinkpink prvotno napisa Vidi poruku
    moj dragi se jadan raspametio na tom utz-u, s kojim obožavanjem je on gledao u to malo čudo koje se vrti. nikada neću zaboraviti izraz lica koji je imao.
    moj se nije raspametio, ipak je drugo dijete, ali je poslije rekao da je tek sad svjestan te trudnoće. (sorry na OT)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Prije par mjeseci je bila jedna forumasica koja je cekala blizance, pa je imala dosta lose iskustvo s doktorima i njihovim stavom tipa "sto ce vam pretrage, ioanko imate blizance pa da i je nesto jednom ne moze se tu nista". Eto, urezalo mi se u sjecanje, kad neki dan "surfam" po jednom ceskom forumu i tamo prica jedne njihove forumasice o njenoj situaciji s blizanackom trudnocom - ukratko, ona je radila amnio oba djeteta, i za jedno je test bio pozitivan. S obzirom da nije htjela zadrzati to dijete tamo je moguc postupak pri kojem je jedno "pobacila" (nije ga stvarno pobacila - u smislu da je dijete izvadjeno iz nje - tko zeli citati preko google translatora navest cu link) a drugo je uspjesno rodila.

Pa ako se jos neka forumasica s blizanackom trudnocom nadje u slicnoj dilemi mozda joj ovo iskustvo pomogne malo u razgovoru s doktorima da vidi koje su stvarne opcije za njenu trudnocu, pa makar i u inozemnoj klinici...

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=111635&mode =nested&order=0&thold=0#374230

PS - nadam se da nikome ovo nece biti stvarno potrebno u zivotu...
    PPS - inace, ovo me potaklo na razmisljanje koliko je tu kod nas medicina (ne)razvijena spram recimo medicina zemalja bivseg istocnog bloka, gdje smo bili mi spram njih pred dvadeset godina i gdje su oni sad spram nas i zasto je to tako...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 13.02.2012. at 11:28

ivana1983 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

na uputnicu ne možeš napraviti kombinirani, tako da ćeš platiti i u breyeru i u vinogradskoj
    hvala na informaciji, nisam to znala-mislila sam da se u bolnici sve obavlja na uputnicu...odlucila sam se ipak obaviti to privatno bez cekanja i guzve jer me periodicno uhvate mucnine. bili su jako ljubazni u Breyeru i bome brzi sa rezultatima. da se nisam bojala guzve otisla bi u Vinogradsku, ne sumnjam ni u njihovu strucnost-seka mi je tamo stazirala ugl. prosli cetvrtak su mi radili kombinirani i SVE je u redu, Bogu hvala! cim sam dobila nalaze otisla sam dr. Ivanisevic koju mi je prijateljica preporucila i definitivno je preporucam dalje. jako je draga i strpljiva i stvarno me umirila i odgovorila na milijun mojih i muzevih pitanja, a vidjela sam bebaca na 3d uzv!!! neprocjenjiv osjecaj! maleno srceko je kucalo, a dali su mi i cd za doma! ne moram ni reci da mi muz od tada donosi dorucak u krevet sto nikada nije
    toliko su me isplasili sa svih strana em zbog godina, em zbog toga sto sam dosta mrsava pa mi se trbuh skoro ni ne primjeti makar sam u 11 tj. menstruacije su mi i tako bile neredovite pa donedavno nisam ni znala, ali u svakom slucaju smo jako sretni! cure drage, nadam se da ce i vas Bog blagosloviti sa zdravim i sretnim bebacima! hvala vam na informacijama i podrsci

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nova sam ovdje i molim vas pomoć.Išla sam na amnio dobila sam rezultate i piše da je sve ok beba ženska,hvala Bogu.Ali me zabrinula opaska na kraju nalaza u kojoj piše:Dobiven uzorak plodove vode bio je izrazito krvav (smeđe boje)pa postoji mogućnost kontaminacije majčinim stanicama?? Molim vaša iskustva!!! Može li test pokazat krivi rezultat??

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj slavonka1 prvotno napisa Vidi poruku
    Nova sam ovdje i molim vas pomoć.Išla sam na amnio dobila sam rezultate i piše da je sve ok beba ženska,hvala Bogu.Ali me zabrinula opaska na kraju nalaza u kojoj piše:Dobiven uzorak plodove vode bio je izrazito krvav (smeđe boje)pa postoji mogućnost kontaminacije majčinim stanicama?? Molim vaša iskustva!!! Može li test pokazat krivi rezultat??
    Na žalost, može!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

slavonka1,
    bibai je odgovorila već.
    Mislim da bi bilo najbolje da razgovaraš sa biolozima u laboratoriju koji su radili analizu. Da ti oni objase koji su rizici za pogrešnu dijagnozu.

Iz osobnog iskustva ne mogu dati savjet, ali znam toliko da za analizu nije dobro da uzeta amnijska tekućina ne bi smjela biti kontaminiran krvlju.
    Kontaminacija krvlju koja je u većini slučajeva majčina porijekla, a u manjem broju slučajeva može biti fetalnog porijekla.

Kontaminacija uzorka amnijske tekućine majčinim stanicama jako otežava analizu jer je cilj analize kultivirati i analizirati stanice fetusa.
    Ako u uzorku prevladavaju majčine stanice (od kontaminacije majčinom krvlju), do fetalnih stanica se teško dolazi, kad se dođe do fetalnih stanica one se u kulturi sporo dijele i teško je dobiti stanice fetusa za potrebnu analizu.Npr., tako se može dogoditi da se zbog prevladavajućih majčinih stanica u uzorku, kultiviraju i analiziraju majčine stanice, a to nije cilj ove analize.
    Laboratorij se je navedenim opaskom, ogradio od možebitnog pogrešnog rezultata dijagnostičkog testa.

Kod kontaminacije amnijske tekućine krvlju, često se traži drugi uzorak (nova amniocenteza ) i potrebno je vršiti dodatne pretrage na novom uzorku, uspoređivati rezultate dobivene analizom prvog i drugog uzorka.

Ne bih željela da te ovo što sam napisala prestraši, ali kontaminacija uzorka krvlju naprosto nije dobra za pouzdanost rezultata analize. Žao mi je da ti se je dogodila ta kontaminacija i da se nakon amnio još moraš brinuti jesu li dobiveni razultati točni. Znam da zvuči banalno, ali pokušaj biti smirena, razgovaraj sa doktorom,traži drugo mišljenje, obavi anomaly scan, traži savjet, a po meni najvažnije (naravno ako želiš) tražiti dodatna objašnjenja u labratoriju koji je radio analizu jer su oni jedini kompentetni da ti kažu konkretno o tvom slučaju.

Želim ti puno, puno sreće, i lijepu, zdravu curicu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo je još jedan razlog zbog kojeg nisam išla na amniocentezu unatoč godinama. Jednostavno, previše rizika i nejasnoća.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

zvala sam labos,nisu mi dali baš jasan odgovor vjeruju da je nalaz ok,ali se moraju ogradit ako nebude dobar.Nije mi jasno zašto nisu tražili novu analizu ako uzorak nije ok.Išla sam anomaly scan kod dr.latin u vili i ona me poslala na amnio.I nju sam zvala ona se nada da nisu mogli tolko fulat u analizi.Ma koma već sam luda,a trudna sam sad 20.tjedana!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Molim vas da netko napise ako ima slicna iskustva o rezultatu triple testa : Znacajno povisena razina AFP u krvi ( alfaproteini) , 1 : 12 spina bifida. ostali rezultati: nema rizika za tri.18 i Down. Ginekolog je detaljno pregledao plod na uzv, po njemu je sve uredno, ali se brinem. imam 25 god. i nisam imala nikakve komplikacije u trudnoci , ni inace. trudna sam 17 tjedana.
    Unaprijed hvala!

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

uzorak ti je bio kontaminiran tvojom krvlju... to su onih 1% kada je i RACZ nepouzdana.
    Ok, događa se da se uzorak kontaminira ali meni iskreno nije jasno kada je nasađen na podlogu te kada je to primjećeno zašto nitko nije tebe obavijestio ili tvog doktora..
    Sad ne znam koliko si već trudna, te da li ima smisla sve to ponavljati.. što kaže doktor?

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

gore sam već i ja sama to napisla da mi nije jasno zašto nisu zvali..trudna sam 20 tjedana nemam pojma što ću!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[QUOTE=slavonka1;2081924]gore sam već i ja sama to napisla da mi nije jasno zašto nisu zvali..trudna sam 20 tjedana nemam pojma što ću!![/QUOTE

Ne znam da li si imala nekih indikacija za odlazak na amnio, ali ja bih na tvom mjestu potražila drugo mišljenje i naručila se na UZV i savjetovanje kod dr. Kosa (poliklinika Ginekos). On će te sigurno dobro uputiti kako dalje.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bio mi je nuhalni nabor 3,9 .Bila sam kod prof.Latin u Vili.U Os su mislili da je higrom pa mi je doktor savjetovo prekid trudnoće a prof.Latin je drugačije rekla i savjetovala amnio.Obišla sam već hrpu doktora nemam pojma što da radim i kod koga da idem.Misla sam zvati kod Podobnika...ili opet u Vili neznam!!!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

slavonka,
    sirius ti je dala dobru preporuku za drugo mišljenje. i ja bih na tvom mjestu išla dr. K.

(napiši još pokoji post da ti možemo poslati privatnu prouku)

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je još jedan razlog zbog kojeg nisam išla na amniocentezu unatoč godinama. Jednostavno, previše rizika i nejasnoća.

ovo nije od nikakve pomoći slavonki1.ne vidim smisla da sada obznanjuješ svoju odluku, nakon postova u kojima slavonka1 traži neku uputu od članica foruma.

tvoja odluka-ići ili ne ići. tvoje pravo na izbor.
    slavonka1 je bila na amnio zato jer je to bila njena odluka. poštujmo to.
    žena je na muci, ne solimo joj svojim izjavama ranu, već usmjerimo gdje može dobiti doatne preglede i pomoć.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

cure hvala vam na potpori sutra opet idem u bolnicu na pregled pa cu se savjetovat.A vjr.cu nazvati i naručit se kod dr.Kosa!Neznam jel kasno za ponavljat amnio bez obzira na strah i rizik ja bih.Bojim se rodit bolesno djete,ne radi sebe nego radi nje bilo bi joj teško u ovom okrutnom svijetu ali i zbog svog zdravog sinčića.Jako sam ljuta na naše zdravstvo toliko čekam te nalaze i nakraju ništa neznam.Naručena sam i na pregled bebinog srca ali tek 16.03.u zagrebu onda ću već biti 23 tjedna ..Pokušavam se smiriti ali već sam luda od analiza i razmišljanja...

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bio mi je nuhalni nabor 3,9 .Bila sam kod prof.Latin u Vili.U Os su mislili da je higrom pa mi je doktor savjetovo prekid trudnoće a prof.Latin je drugačije rekla i savjetovala amnio.Obišla sam već hrpu doktora nemam pojma što da radim i kod koga da idem.Misla sam zvati kod Podobnika...ili opet u Vili neznam!!!
    ja bih na tvom mjestu pokušala kod dr Kosa dogovoriti pregled u što kraćem vremenu. mislim da on hitnoće stvarno prima bez problema u jako kratkom roku /bilo je ovdje dobrih iskustava na forumu/.
    kao što su ti cure i rekle on ti je sada u poliklinici Ginekos. nećeš pogriješiti stvarno je vrhunski stručnjak, pomoći će ti i objektivno objasniti sve što je u njegovoj moći.
    nadam se da je ipak sve kako treba. puno sreće ti želim.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

cure hvala vam na potpori sutra opet idem u bolnicu na pregled pa cu se savjetovat.A vjr.cu nazvati i naručit se kod dr.Kosa!Neznam jel kasno za ponavljat amnio bez obzira na strah i rizik ja bih.Bojim se rodit bolesno djete,ne radi sebe nego radi nje bilo bi joj teško u ovom okrutnom svijetu ali i zbog svog zdravog sinčića.Jako sam ljuta na naše zdravstvo toliko čekam te nalaze i nakraju ništa neznam.Naručena sam i na pregled bebinog srca ali tek 16.03.u zagrebu onda ću već biti 23 tjedna ..Pokušavam se smiriti ali već sam luda od analiza i razmišljanja...
    slavonka, nije ti lako draga moja
    ja sam prošla 3 RACZ u 3 trudnoće i jako sam dobro upoznata sa svima koji ih rade u ZAgrebu.
    Znam da dr. Latin jedina radi do 22 tjedna RACZ. E sad drugo je pitanje da li bi ju ona u tvom slučaju ponovila. Oni šalju u Postojnu i nalaz je gotov za cca 10 radnih dana (što ispada kalendarski 2 tjedna)
    dr. Kos, on zaista dobro radi RACZ a radi također sa Postojnom ali mislim da on ne radi u kasnijim tjednima.
    Podobnik ima svoj labos genetike i on surađuje sa GENOSOM... (našim prvim forenzičnim labosom).
    www.genos.hr koji u roku 24 sata radi PCR/FISH DNK metodu na 3 trisomije 13,18 i 21... (ali za translokacije, mozaicizme te ostale stvari treba naravno kariogram)
    Bolnice - za njih ti neću pisati jer imaš nažalost iskustvo koje imaš
    Stoga, eto jedna info koja ti možda bude svijetlo u tunelu u kojem se sad nalaziš

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

to je bio moj jedini razlog zašto sam se odlučila na amniocentezu u ovoj trudnoći.
    odgovorna sam kao majka prema svom zdravom djetetu, nisam u cvijetu mladosti ni ja ni muž... i ne želim ostavljati teret bolesnog djeteta svom zdravom djetetu ili bolesno dijete danas sutra u nekoj ustanovi..
    jedna stvar je što ti život kasnije da, sudbina i ostalo, ali ovo mi medicina daje mogućnost odabira i ja sam ju odabrala.
    I nemoj se uopće mučiti oko odluke

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

slavonka, da li si što saznala? da li su ti u bolnici predložili neko rješenje?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

slavonka, držim fige da sve ipak bude u redu!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

DR.u bolnici misli da bi taj nalaz trebao biti ok..kaže da dosad nije imala slučaj da je bio krivi rezultat a da se u uzorku nalazi većina bebinih stanica,slično su mi i u labosu protumačili..sutra idem u os kod još jednog dr.privatno pa ću vidjeti što on kaže!Za ponavljanje amnio kažu u bolnici da je kasno sada!

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

slavonka neka ti je sasrećom

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mačkulina
    slavonka 1 bila je tu jedna cura prije par stranica,čija je beba imala veliki NN, AC je bila uredna, beba je kad se rodila imala samo estetsko zadebljanje na stražnjem dijelu vrata koje se postupno povlači. ja sam bila kod dr Kosa na AC, uredno odrađeno, nalaz iz Postojne sam čekala 12 dana. osobno mislim da je dr koji je radio AC odmah trebao ponoviti vađenje jer se odmah i vidjelo kakav je uzorak. da li sad netko može utvrditi radi li s etu o analizi majčinih ili bebinih stanica ? da li se sad upuštati ponovo u zahvat? pitanje je tko bi ti to sad radio, jer bi se radilo o danima za ev.pobačaj ako postoji razlog. sa 20 tt već bi se na 4d uzv dobro vidjele bilo kakve anomalije povezane sa trisomijama, za to je Kos ekspert ( mojoj kolegici je to uočio čim je došla sa 16tt na AC, indikacija su bile samo godine, AC je potvrdila uzv nalaz). s druge strane ono što je mene natjeralo na AC (osim 1 T sa trisomijom i godina, za svaku sam T planirala posebno-ako bude uzv indikacija idem,ako ne bude ne idem) je podatak koji mi je dao i moj gin i Kos, a to je da se 20-25 % anomalija vezanih uz kromosomske greške ne mogu uočiti ni najboljim uzv, a to mi se u usporedbi sa 1% rizika od zahvata učinila ogromna razlika.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    s druge strane ono što je mene natjeralo na AC (osim 1 T sa trisomijom i godina, za svaku sam T planirala posebno-ako bude uzv indikacija idem,ako ne bude ne idem) je podatak koji mi je dao i moj gin i Kos, a to je da se 20-25 % anomalija vezanih uz kromosomske greške ne mogu uočiti ni najboljim uzv, a to mi se u usporedbi sa 1% rizika od zahvata učinila ogromna razlika.
    da, to je apsolutno točno, do 30% trisomija pogotovo Down-a ne detektira ni najbolji UZV ni najbolji UZV dijagnostičar (i meni to dr. Kos davno rekao, i potvrdio prof Podobnik)
    to se zove 'nijemi Down'.
    I da, rizik od 1% je puno manji od rizika 20-25 ili 30% ili rizika spram mojig godina 80-100

mandy

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

evo i ja sam napravila kombinirani probir test, jučer uzv u jednoj privatnoj klinici, a danas pretragu krvi u vinogradskoj. molila bih ako bi mi netko mogao prokomentirati nalaz... možda magriz... ili netko drugi

sl. B-hCG 61,2 ng/ml 1,70 korig. MoM
    PAPP-A 3,87 mlU/ml 1,40 korig. MoM

CRL 60 mm (12+2 gest.dob prema CRL)
    nuhalni nabor 0,6
    0,38 MoM

T21 (biokem. rizik + NT) < 1:10000 rizik manji od graničnog
    biokemijski test 1:2300 rizik manji od graničnog
    dobni rizik 1:663
    T18 (biokem. rizik + NT) < 1:10000 rizik manji od graničnog

hvala!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

rizik ti je <1:10000, to znači da je vjerojatnost da tvoje dijete ima downa ili edwardsa jedno od 10000, odnosno ekstremno mala
    sve vrijednosti su ti dobre, možeš se opustiti i uživati

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Joj bas si me razveselila magriz!
    Meni se cinilo da je ok, al moram priznati da bas nisam skuzila sve te brojkice pa sam zato pitala...
    Puuuno hvala na komentaru!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa Vidi poruku
    da, to je apsolutno točno, do 30% trisomija pogotovo Down-a ne detektira ni najbolji UZV ni najbolji UZV dijagnostičar (i meni to dr. Kos davno rekao, i potvrdio prof Podobnik)
    to se zove 'nijemi Down'.
    ja sam pročitala negdje, možda sam tu već i napisala, da se nekad Down ne skuži ni odmah po porodu djeteta! Tek nakon nekoliko mjeseci!!!

Idnom, drago mi je da je sve u redu!
    Posljednje uređivanje od manal : 02.03.2012. at 10:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •