Došao je red i na moje trudničke preglede. Sad sam 11+2 i planiram ići na kombinirani probir. Koliko se to plaća, npr., u Petrovoj? Samo se pojavim s uputnicama i to je to? Gleda li se na tom uzv-u i nuhalni nabor ili na to idem posebno?
Došao je red i na moje trudničke preglede. Sad sam 11+2 i planiram ići na kombinirani probir. Koliko se to plaća, npr., u Petrovoj? Samo se pojavim s uputnicama i to je to? Gleda li se na tom uzv-u i nuhalni nabor ili na to idem posebno?
Sadie
hzzo ne pokriva troškove biokemijske analize krvi za kombinirani probir, to moraš sama platiti odko 400 kn
na uputnicu možeš odraditi ultrazvučno mjerenje nuhalnog nabora
Hvala. Zaboravila sam pitati koliko se dugo čekaju nalazi.
A privatno kosta oko 600 kn i dobijes nalaz u roku 24 sata![]()
Krisi, gdje se nalaz kombiniranog tj. biokemijskog dijela ranog kombiniranog probira čekaju 2-4 tjedna?
Prije 3 godine dobila sam nalaz kombiniranog iz Endokrinološkog laboratotrija KBC Sestre Milosrdnice (Vinogradska) isti dan.
I nedavno je jedna forumašica dobila nalaze biokemijskog dijela kombiniranog testa iz Vinogradske dobila isti dan.
Istina, u Vinogradskoj se plaća oko 300 kuna za biokemijski dio kombiniranog probira, ali vjerujem da je za mnoge trudnice prihvatljivija opcija platiti test nego rezultate čekati tjednima, osobito imajući u vidu da endokrinološki laboratorij u Vinogradskoj ima najviše iskustva u analizi biokemisjkih parametara za rani kombinirani probir.
Koji bolnički laboratoriji rade biokemijsku analizu za rani kombinirani probir na uputnicu?
Posljednje uređivanje od Inesz : 01.10.2014. at 08:35
Merkur,placas biokemijski dio.Prije par mjeseci je bilo tako,evo sad sam ovdje pa cu pitati friske info.
Nalazi su za 3-4 dana,ovisno kada se vadi krv jer rade 2x tjedno.
Meni je gin dala uputnicu za rani probir, ali mi nije ništa rekla da se plaća. Vjerujem vam da se plaća. Samo sam iznenađena što mi nije ništa rekla.
Dok smo se mi odlučili da bi možda ipak išli, već je prošlo vrijeme kada se to radi i sad nam ostaje kasni probir ili ne otići uopće.
Ne bismo prekidali trudnoću ni da pokaže da postoji rizik da dijete ima neki od sindroma na koje se testira pa ne znam je li uopće pametno ići i sekirati se, ako nešto pokaže.
Jedino bi se, u tom slučaju, mogli bolje pripremiti za možda posebne zdravstvene potrebe djeteta i osigurati psihološku podršku i podršku obitelji koje imaju dijete s tim sindromom.
Vjerujem i nadam se da je beba zdrava no razmišljam o ovome, jer smo oboje prešli 35 godina.
Ovisi što bi vas više mučilo - znati da nešto nije u redu ili neizvjesnost.
Zanimljivo da si rekla da oboje imate preko 35 godina. Većina misli da je problematična samo mamina dob, a gledaju se godine oboje roditelja. Starije trudnice imaju veće šanse za probleme, ali zato jer su i tate stariji. Nama MM popravlja prosjek jer je mlađi.
Ja idem danas privatno. Dat ću još 300 kn i sve na miru obaviti, bez čekanja u redu i na miru uživati u bebici na uzv-u. Nekako si mislim da će nalazi biti u redu, al ja ne bih bila ja da me ne kopkaju sumnje.
radila sam kom. i bio mi je povišen, (31.g., iako UZv...je bio u redu jedino što se nije mogla pronaći, vidjeti sve 3 žile u pupkovini ) povećan rizik za Down, sada razmišljam o harmony, dok mi je Amino,- zadnja opcija.....dal ima netko dijagnozu harmony da je bio u redu, s obzirom na komb. koji je bio rađen prije?
Upravo je stigao nalaz.
T21:
Dobni rizik: 1 : 62
Biokemijski rizik: 1 : 268
Kombinirani (biokem. + uzv): 1 : 1189
Kombinirani rizik: rizik manji od graničnog
Znači li to da mi je biokemijski rizik naknap dobar, a jako mi ga popravljaju mjere bebe? Ovo 1:1189 mi se čini fantazija, al nemam pojma o ovim pregledima pa ne znam što da mislim.
T18 i T13:
Kombinirani rizik: <1:10000; rizik manji od graničnog
Sadie, to ti je jako dobar nalaz kombiniranog.
.![]()
Da? Cijelu noć sam sanjala nalaze. Čini mi se da mi nije dobar samo dobni rizik, ali da su ovi mjerljivi parametri dobri. Je li meni rizik na kraju 1 : 1189 ili 268? Ovaj prvi mi se više sviđa.
Kombinirani, dakle sveukupni rizik ti je 1:1189.
To je dobar nalaz.
U labu napišu samo "manji od graničnog", ali je uvijek dobro kad ti dr rastumači ili bar potvrdi nalaz da se ne misliš (i ne kombiniraš).
Posljednje uređivanje od maca papucarica : 03.10.2014. at 16:12
E, da. Jučer sam cijeli dan bila uzbuđena jer sam čula srčeko i to mi je bio naljepši trenutak do sada. I polako smo gledali sve na bebici i kak se miče, dr. mi je pritisnuo trbuh pa se pomaknula. Velika je za 11+4, baš koliko i jesam trudna. I stalno sam gledala slike doma.
Znam da ste to prošle i da to jako dobro znate, ali morala sam reći jer znam da razumijete taj osjećaj.![]()
Poslala sam nalaz kombiniranog ginekologici da mi kaže da je sve ok, ali ona ga ne želi komentirati jer je inzistirala na Harmonyju. Mislim, stvarno. Ne mogu vjerovati.
Sad citam i vidim da se gledaju i godine tate...ja imam 29 mm 42....da li to zahtjeva ista od gore navedenih pregleda? Iako sam i u prvoj t isla na kombinirani i bilo je ok iako se nije tako zavrsilo.
Ma znam da nije ali nekako si mislim da bi ja najrade sve to odbila. A na amnio znam da necu ici i nema sanse da me natjeraju! I opet da odem i nesto nadu mislim da bi moja odluka bila ista.
Sadie, tek sad vidim.
Mijenjaj ginekologa, ovo je bezobrazno!
Ja bi toj dr rekla neka mi ona plati Harmony, pa ću otići.
Kakvo investiranje na testu koji se plaća 5000 kn!?
Znači, da si napravila UK na svoju ruku isto ti ne bi očitala nalaz?
Bljak![]()
Nemrem ju sad mijenjati tijekom trudnoće. Po svemu ostalom mi je super. Idem na pregled krajem mjeseca pa ćemo malo porazgovarati o tome. Ne kužim kak nije svjesna da ju mogu prijaviti jer je to protuzakonito - ne očitati nalaz.
A ni ne znam kome bih išla. Socijalcu koji je dobar, a ima mjesta za nove pacijentice. A i to s preporukama je rizično jer je dosta subjektivno. Sestrični je super jedan dr. kod kojeg je tolka gužva da prima knjižice do 8 h i onda kampiraš u čekaonici do kraja jutarnje smjene. Nitko me ne može uvjeriti da je njemu stalo do pacijentica.
S njom mogu na miru razgovarati, sve mi objasni, ne čekam red dugo i sl. Jedino ga je zabrijala ovdje. Nekak ću pregrmiti ovo, bitno mi je kod gina da mi je beba u dobrim rukama.
Iz poliklinike mi je dr. mailom poslao tumačenje nalaza, tako da znam na čemu sam. Uglavnom, radi se kombinirani i ako nalaz nije dobar onda se radi Harmony. Ne mora se nužno odmah "baciti" 5.000 kn. U toj poliklinici rade i Harmony, ali dr-i im nisu trgovci (1 od razloga zašto su mi oni mrak).
Investiranje=inzistiranje.
Nemam ti što pametno reći.
Meni je dobar socijalac moj koji mi piše uputnice i recepte na preporuku privatnika i ne pila me zašto idem privatniku.
A tom privatnom ginu idem jer je on jedini u kojeg imam povjerenje.
Mi smo se nadavali love na potpomognutu, jer smo išli privatno, da te glava zaboli. Ne da mi se ići privatniku još i za ovo i onda žicat svoju da mi piše doznake svaki mjesec.
Spamam. Neću više.
Drage cure, ima li ko volje protumačiti nalaz kombiniranog probira? 37 godina, rodit ću s 38
Nuhalni nabor 1,1 mm
Nuhalni nabor 0,91 MoM
Dobni rizik za T21: 1 : 129
Biokemijski rizik za T21: 1 : 1539
Kombinirani (biok+UZV) rizik za T21: 1 : 8348
Kombinirani rizik za T21: rizik manji od graničnog
Kombinirani rizik za T18 i T13: <1:10000
Kombinirani rizik za T18 i T13: rizik manji od graničnog
Meni se čini OK, ali mi je s prvim bio nešto bolji (bila sam i mlađa doduše)....
Mislila sam da je moj ukupni 1:1189 dobar, al sad kad vidim tvoj ... super.
cure, a kako su vam otkrile koliki je postotak rizika od downa i sl?
ispričavam se ako je pitanje glupo, mi smo tek otkrili plus i idemo tek za 10 dana na prvi uzv
Rezultati kombiniranog se čekaju da bi 24 sata, tako da nervoza za vrijeme čekanja rezultata i nije neki razlog za odustajanje.
A to da bilo kakav rezultat ne bi utjecao na odluku je druga stvar i, naravno, validan osobni odabir.
Ja sam se npr. vodila mišlju da bi bez obzira na sve voljela znati nosim li ili ne zdravo dijete, kako bih pripremila sebe i svoju obitelj.
Drage moje molim da mi netko objasni ako zna jer meni više ništa nije jasno
Naručena sam idući tjedan u Petrovu na kombinirani probir u 12 tt. E sad oni su mi rekli da ću kod njih napraviti ultrazvučni dio a da dio koji se radi iz krvi moram ići privatno i platiti. Ok.Nazvala sam Bryer i košta 350kn i blizu mi je i znam da se to svugdje plaća ali ono što meni nije jasno, s obzirom da u Petrovoj radim UZV i s tim nalazom idem vaditi krv, tko meni u konačinci daje konačni nalaz oba testa zajedno, znači onaj konačni rezultat???
Inaće idem soc. giniću gdje spadam koji inaće radi na 2 mjesta i privatno i čini mi se da samo gleda kako 'uzeti' novce, a kada mi je dao papir s info o kombiniranom probiru nije mi niti rekao da se to može napraviti na uputnicu u bolnici već mi je rekao da kod njega to košta sve skupa 700kn a da se inaće može napraviti u još par privatnih poliklinika ali da je svugdje skuplje nego kod njega (tu je u pravu, jer u Harniju je 800kn, u Ginekosu 900kn), o ovom preko socijalnog nije rekao ni riječi. Po meni je to 400-500kn baćenih u vjetar ako to mogu napraviti na uputnicu izuzev laboratorijskog dijela. Rađe ću taj novac dati za dobar 3/4D UZV pregled privatno u višoj trudnoći... Sasvim slučajno sam jer nemam mira išla malo o tome istraživati po forumu i evo ovdje i saznala da se to može i na uputnicu. Blaženi forum
Nego vratimo se na stvar, ako mi netko može objasniti tko mi onda u konačnici očitava/daje konačni nalaz??![]()
Odi u polikliniku sunce. Cijena probira uzv i odmah ti izvade krv je 350 kn. Nalazi kroz par sati i odmah te zovu i obavijeste.
Obavila sam isto prije dva tjedna.
Za ovo u Petrovoj ti ne znam. Ali ako moraš plaćati posebno krv. Nema smisla ići. Raspitaj se za to. Ili nazovi petrovu pa direktno pitaj.
laboratorij sa najduljim iskustvom u obavljanju pretrage biokemijskog dijela kombiniranog probira je Endkorinološki lab u bolnici u Vinogradskoj. u Vinogradskoj se pretraga plaća, a na Vuku Vrhovecu se može biokemijski dio obaviti na uputnicu.
Posljednje uređivanje od Inesz : 08.01.2015. at 16:19
konačni izračun vjerojatnosti za kromosomske poremećaje (Down i Edwards) kod kombiniranog probira dobije se u labu gdje se je radila biokemijska analiza.
NIije istina da je je tvoj gin najjeftiniji, malo se zeznuo. Ja sam sve skupa platila 600 kn privatno. Meni se nije dalo zicat uputnicu, trazit uzv pa laboratotij, cekat u redu, a ionak platim krv. Ovak sam sve obavila u komadu, kad mi je pasalo, uzv bez zurbe, cavrljala s dr-om.
Ja nisam isla na 4D. Medicinski nije bilo potrebe, a nisam htjela zafrkavat dijete zbog svoje znatizelje i bezveze to placati. Nagledat cemo se kad se rodi.
Pitaj u poliklinici Dr.Bates
Hvala vam svima na brzim odgovorima! <3
Sad mi je jasnije ovo u vezi konačnih nalaza. Provjerit ću sutra ovo za Sunce, jer ako je istina rađe ću otići tamo i obavit sve u komadu za iste novce nego čekati u Petrovoj satima i onda još na drugi kraj grada vadit krv. Koliko sam pročitala po forumima i u Vinogradskoj i u Merkuru gdje rade obje pretrage također se nalaz krvi plaća 300kn tako da očito bez toga neide ali nema veze, glavno da sve na kraju bude uredu.
Sadie može info gdje si ti radila kombinirani za 600kn?![]()
za mjerenje nuhalnog nabora birala bih iskusnog ultrasoičara koji je prošao dodatnu edukaciju iz područja ultrazvučnog mjerenja u ranom kombiniranom probiru.
u zagrebu ima nekoliko liječnika koji uz veliko iskustvo imaju i završene potrebne dodatne edukacije.
nije svaki ginekolog dobar izbor za ultrazvučno mjerenje u ranom kombiniranom probiru.
eto, cure vodite računa i o tome.
*IVEKICA zvala sam upravo Sunce i cijena samo vađenja krvi je 360kn a ako trebaš i UZV onda još 300kn tako da kompletan Kombinirani p. košta 660kn a ne 350kn
Izgleda da ću ipak u Petrovu pa u Bryer jer mi se oni od tih privatnih laboratorija čine najpouzdaniji a u Petrovoj dr koji radi UZV radi to svaki dan i valjda zna šta radi![]()
Sad vidim da tu pisete da se nesto placa, jel to samo u poliklinikama ili i u bolnici? Ne kuzim bas...
Inace ja sam 27god, mm 29... dr. nam rekla ako hocemo da se odlucimo do iduceg pregleda jel bi isli na test ranog probira (uzv i krv), tzv papp test, u petak idem kod nje na uzv, bit cu 11+1tt. U pocetku smo oboje rekli da cemo ic, sad kak je vrijeme proslo ne vidim zasto bi... jos nisam odlucila nist pametno, vidit cu s njom ak ona kaze da je sve ok sto se razvoja tice, ne vidim potrebe da se sekiram.. jedino ak je u bolnici uzv bolji i mozda cut necije drugo misljenje oko razvoja i mjera?![]()
U bolnici je uzv besplatan, a pregled krvi se plaća.
Nema veze je li bolnica il privatnik, već koliko dr ima iskustva s uzv-om. Na to se ide ak si iznad 36 il se iz nekog zdravstvenog razloga smatra da bi moglo biti kopmilakicja. Ja bih se sekirala tek da nisam išla, ali zato što sam u rizičnoj skupini zbog godina. Da imam 29 godina ne znam bih li se zamarala time.
rani kombinirani probir neinvazivna je metoda utvrđivanja rizika za određene kromsomske poremećaje. iako kombinirani probir nije dijagnostička pretraga, radi visoke pouzdanosti i neinvazivnosti može se preporučiti (i najčešće se preporučuje) svim trudnicama, dakle i mlađim ženama, ne samo starijima od 35 godina.