Stranica 45 od 45 PrviPrvi ... 35434445
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,230 od 2230

Tema: Prenatalna dijagnostika (double, triple, AC, PAPP...)-da/ne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Prosto me je ubedio da uradim double, a ne samo UZ kako sam planirala. Pa sam onda razmišljala:" Ok, nema potrebe da se zalećem sa prenatalnim, ako bude double loš mogu da ga odradim." U prošloj trudnoći sam double radila u Danskoj i samo dobila imejl sadržine "čestitamo, rizik je oko 1:8000, nema potrebe za daljom dijagnostikom", niko nije ni pominjao fb-hcg i PAPPA, pa sad nemam sa čim da uporedim.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Testovi probira ( statisticki) nisu u razvijenim zemljama dostupni " starijim " trudnicama s razlogom jer ne govore-nista. Dobni rizik je uvijek povisen kod njih ( zbog dobi, jasno) te se preporucaju testovi dijagnostike.
    Posljednje uređivanje od sirius : 30.07.2019. at 21:29

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

U Norveškoj konkretno trudnice mlađe od 38 godina ne mogu da urade nijedan statistički niti dihagnosticki test, to nije deo redovnog praćenja trudnoće, a ni privatnici nemaju pravo da tako nešto ponude pacijentkinjama. Starijima od 38 se nudi double test i u slučaju visokog rizika amniocinteza.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma to ju je kao strankinju nahvatao neki biznis doktor, a takvih je mnogo. Meni taj nalaz izgleda ok.
    Inace, meni su u Americi samo kombinovani test radili a imala sam 36 godina. Dr mi je rekao da bi radio jos nesto da je bilo naznaka na tom testu i uzv. Takav je protokol. Drugarica je bila trudna s 42, i njoj su odmah radili Harmony ili kako se vec zove, iz krvi.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem uopce kako si zavrsila u laboratoriju na vadenju krvi za test koji ne zelis? Jasno je da lijecnici u nasim krajevima jako vole razne vrste dijagnostike.
    Prosto me je ubedio da uradim double, a ne samo UZ kako sam planirala. Pa sam onda razmišljala:" Ok, nema potrebe da se zalećem sa prenatalnim, ako bude double loš mogu da ga odradim." U prošloj trudnoći sam double radila u Danskoj i samo dobila imejl sadržine "čestitamo, rizik je oko 1:8000, nema potrebe za daljom dijagnostikom", niko nije ni pominjao fb-hcg i PAPPA, pa sad nemam sa čim da uporedim.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa ne bi trebala usporedivati jer se tako ne tumaci test. Tumaci se onako kako su napravili Danci

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne bi trebala usporedivati jer se tako ne tumaci test. Tumaci se onako kako su napravili Danci
    Kažem to zbog niskog fb-hcg-a, baš me zanima da li je i tada bio nizak, a da Danci nisu odreagovali s obzirom na konačni rezultat testa, da se tako izrazim. Ja sam i dalje u šoku da neko koristi autoritet svoje titule i zvanja da bi se bavio takvim stvarima.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I treba da budes u soku, ponasanje tog doktora je zaista ruzno.
    Rizik se u tom testu izracunava na osnovu nivoa ta dva hormona u odnosu na medium u populaciji. Ako su nivoi hormona daleko od sredine, u odredjenim kombinacijama (prenizak PaPPA i previsok hcg kod down sy npr.), rezultat za rizik se povecava.
    S obzirom da si dobila nizak rizik, pozicija tvog rezultata hcg-a nije ispod nekog od cuttofs koji cine rezultat losijim.
    Slazem se s sirius da je dr trebao da isomunicira rezultat na nacin na koji su Danci ucinili.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno Kombinirani test + uzv Sveti Duh

Pozdrav.
    Voljela bih dobiti svježe informacije o proceduri kombiniranog testa i uzv. Konkretno me zanima Sv. Duh jer sam tamo narucena.
    Koliko vremenski traje pregled?
    Ceka li se dugo ili sve teče prema narucenom vremenu?
    Hvala puno

Datum pristupanja
    Jun 2022

Početno

Pozdrav svima,

Moj prvi post na ovom forumu. Trenutno sam u 8. tjednu trudnoće i za 2-3 tjedna bi trebala napraviti prenatalni test. Odllučila sam se za qulified jer im rezultati dolaze najbrže i navodno su trenutno najbolji. Ima li netko iskustva? Imam 36 godina i ovo mi je prva trudnoća

Datum pristupanja
    Nov 2024

Početno

Pozdrav, trudna sam 9 tjedana skoro, ginekologica je rekla da bi u 11. ili 12. tjednu radila testove probira. Zanima me jel itko zna koji su testovi probira ukljucuje HZZO u tom periodu trudnoce? Ne znam jel se ti testovi rade vise puta kroz trudnocu ili ne, nazalost trenutno nemam kog pitat. I ne znam zapravo jel bih trebala raditi neke prosirene privatno ili su ti HZZO testovi i vise nego dovoljni?

Stranica 45 od 45 PrviPrvi ... 35434445

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •