Citiraj Huanita prvotno napisa
Radila sam to u 17. tjednu trudnoće, bez straha, bez misli da će biti problema. Lijepo je zvučala doktorija u genetskom savjetovalištu kada mi je rekla: "Vi ste došli samo po potvrdu da je vaše dijete zdravo." Nalaz očekujem za 2 tjedna.

Kada su me mnogi pitali kako se usuđujem riskirati u trudnoći s onih 1% pobačaja i raznih drugih komplikacija nakon zahvata ja sam jednostavno rekla da ako moja beba ne izdrži tu invaziju, da onda nije spremna ni za život u ovom svijetu. Ali izdržala je.

Sada samo čekam nalaze. Nemojte se smijati, ali ja se ponašam kao da sam sve to radila samo zbog otkrivanja spola. Uopće ne mislim da sve drugo ne bi bilo dobro.
Ovo su i moje misli. Ne plašim se ac, gledam to kao samo još jednu potvrdu da je sve ok - što i osjećam. I da ću saznati spol najdražeg bića. Ne dam ni da me plaše nekakvim "znam nekog tko zna nekog tko...", odbijam to i slušati i čitati. Ginićka mi je rekla da nema potrebe da idem na mjerenje nuhalnog, kad ću ići na amnio. Rezultati su i tako dvojbeni, a stres koji se uzrokuje lošim nalazima je strašan za svaku trudnicu. A ne mora značiti ništa. Kuma (28) i još jedna prijateljica (34) su obje imale loše rezultate nuhalnog i tih još nekih testova koje se rade oko 3 mjeseca, stravičan stres, svi smo bili u komi, a na kraju obje nakon uspješne ac-a i ostatka trudnoće rodile zdravu i dobru dječicu. Tako da... dr. Kos je mojoj prijateljici rekao otprilike na pregledu da ako i dođe do pobačaja nakon ac, najčešće nije razlog sam zahvat koliko činjenica da s bebom nešto nije bilo u redu. I da bi on uvijek savjetovao ac u slučaju sumnji ili potrebe. Stoga, mislim da je ružno plašiti ljude s ac, treba naći dobrog liječnika koji profesionalno radi svoj posao i mislim da nema razloga za brigu. Te službeno plašitelje i širitelje panike treba izbjegavati.