Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2230

Tema: Prenatalna dijagnostika (double, triple, AC, PAPP...)-da/ne

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kombinirani probir (mjerenje nuhalnog pa isti dan ili najkasnije sutradan vađenje krvnih parametara) nije nužno potreban nikad - sve ovisi o stavu trudnice želi li ili ne na daljnje pretrage, o čemu treba promisliti (svako za sebe). Granice UZV-a postoje, ne može se svaki npr. Down sindrom vidjet preko UZV-a, a još manje preko nuhalnog, barem kako sam ja shvatila i to ma kako stručan dr ga radio. Kad bi tako bilo nikoga ne bi slali/ne bi se odlučivao na amnio.

Ako sam dobro shvatila (a velika je šansa da nisam) po dr.sc. Tišlarić iz Vinogradske koja je tamo "glavna za kombinirani probir", čak i terapija primljena za liječenje neplodnosti može utjecati na rezultat, a s porastom dobi su navodno svi ti statistički testovi manje točni (baš kad ti i najviše trebaju). Sad, koliko to utječe, nisam shvatila.

U stvari, svakom tko je u dilemama stvarno preporučam razgovor s dr. Kosom u Pol. Vili. U tom području je iznimno stručan, i neće "gurat u amnio", upravo suprtono je moj dojam bio. Tj. on fakat ok razloži koje su granice koje pretrage i koji su rizici za što da par donese onaj ideal - informiranu odluku.

Naravno, to savjetovanje ima smisla samo ako par nema unaprijed predefinirani stav - neću ići na prenatalnu dijagnostiku ili u svakom slučaju idem na prenatalnu dg.

Sretno svima u dilemama i s rezultatima!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.04.2011. at 19:40

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •