Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
Pa ne postoji dijagnoza pod nazivom "ime pregleda". To je otprilike ravno dijagnozi koja se zove "vadjenje krvi" ili "gastroskopija".

Znaci, lijecnica je nadrobila gluposti i ja bih je svakako pitala sto zapravo zeli postici, odnosno kamo me to salje. Ili bih nazvala ove kojima me poslala (znaci odjel fetalne medicine) i pitala sto da ocekujem. Ako kazu da zele porazgovarati s tobom, onda idi i razgovaraj, ako mislis da ti je to potrebno. Ako ti kazu da je to zapravo amniocenteza ili biopsija korionskih resica, onda im reci da ne zelis, ako ne zelis.
Hvala puno, ja sam njoj već na početku trudnoće navela svoje stavove i da neke testove ne želim provesti. Dijete ću zadržati bez obzira na sve, ishod kakav bio. No međutim niti kombinirani test nisam mogla izbjeći, makar sam ga odbila, ali su mi rekli da šalju sve trudnice neovisno o dobi, da je to obavezno. Nakon nalaza, u bolnici kad sam ih pokupila, rekli su da test koji je proveden nije dijagnoza i da je rizik manji od graničnog te da se ne brinem. Zašto me ona nakon toga svega i mojih odluka šalje nanovo na taj pregled i razgovor - ne znam. Osjećam da to nije poštivanje mojih želja a već sam doživjela neugodnosti u bolnici na tom prvom UZV u sklopu kombiniranog probira, kad je otkriven "toliki" nuhalni nabor, od 1.3 mm što je zapravo normalan nabor, da idem na aminocentezu jer neću valjda imati dijete s DS. Moj Muž i ja smo oboje suglasni sa tim da nam zaista to nije bitno. I ne vidim zašto se onda oni petljaju u taj naš izbor.

Prva mi je trudnoća i isprike što Vas zamaram sve zajedno, čitam dosta literature, raspitujem se, ali očito nedovoljno. Zato sam htjela ovdje potražiti savjet iskusnijih žena koje su slično prošle.