Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
. Ako je to da ti pomognu da se dijete rodi OK i da, ako ima neki problem, da ga na vrijeme zbrinu, onda se tako postavi. Ako je to tvoje očekivanje, vjerojatno ima razlog da su ti sugerirane neke pretrage kako bi liječnici mogli ispuniti svoju svrhu u tome da je to medicinski praćena trudnoća, makar u smislu jasne komunikacije rizika,
Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Naime, pretpostavljam da je liječnička logika da, ako želiš zadržati trudnoću ma kakvi nalazi bili, plus dolaziš na praćenje trudnoće kod liječnika, moraju imati mogućnost detektirati i neke stvari koje bi omogućile npr. zbrinjavanje djeteta koje ima šanse preživjeti, a npr. ima tešku srčanu manu pa da se organizira porod u blizini Rebra i slično. A pretpostavljam da je logika uputnice razgovora za genetičara da su oni sigurni da su iskomunicirali vama rizik, na način da neće završiti u novinama jer se dogodilo nešto s bebom, na što se moglo utjecati (pomoći, operirati), ali zbog neodrađene prenatalne dijagnostike nisu bili u mogućnosti na vrijeme organizirati sve što treba.
Nisu svi ti pregledi samo da bi se maltretiralo trudnicu.
Ina je lijepo objasnila.
Nekad se pokaže da dijete ima neki problem koji se može (pokušati) ukloniti nakon porođaja. Ja sam rodila dijete koje je moralo biti operirano odmah nakon rođenja (rekli su mi da je operaciona sala već priređena i samo čekaju da se rodi). Dijete je živo rođeno, ali nije poživjelo da stigne na operaciju.
Sin moje drage prijateljice operiran je na srcu sa svega 10 sati, i danas je zdrav 13-godišnjak. Da se nije ništa saznalo pregledima u trudnoći, pitanje je bi li takva komplicirana operacija mogla biti izvedena.