Draga Tihuana,
Mislim da si potpuno pravilno postupila s obzirom na tvoju situaciju. Pročitala si moje postove i znaš da sam i ja amniocentezu u svojoj drugoj trudnoći odbila, iako je u nalazu tripple testa stajalo da se AC preporuča s obzirom na moje godine (35 , gotovo kao i ti).
Prije dva dana na HRTu pogledala sam dokumentarac SVE O EVI, o novinarki koja pokušava zatrudnjeti u nebrojenim pokušajima vantjelesne oplodnje. Kada u tome uspije, nakon lošeg tripple testa ona se odlučuje na AC. Gledati to bilo je tako strašno. Lice joj je bilo prestravljeno dok se zahvat obavljao. Njezino ime je Nataša Kraljević Kolbas. Voljela bih nekako doći do nje. Njezina Eva rođena je na isti dan kao i moja druga djevojčica, samo godinu dana ranije.

Jako mi je drago što si se javila sa svojom pričom, jer i ja sam primjetila da moj ginekolog, ne znam iz kojih razloga, forsira biopsiju. Tu definitivno nešto smrdi. Ja više nemam povjerenja u sve te ljude koji bi trebali biti moralno i etički na visini. Imala sam loša iskustva dok smo suprug i ja pokušavali vantjelesnu oplodnju na Svetom Duhu, i sada pušem i na hladno. Ukoliko netko želi moja iskustva, javit ću mu se privatno, e to bi već bila dugačka storija.

Nakon svih sati koje sam provela surfajući i informirajući se, odlučila sam da ću bez obzira na nalaz decidirano odbiti svaku ranu pretragu, biopsiju ili ranu AC. Suprug i ja odlučili smo otići u Ljubljanu, onu istu kliniku u kojoj smo radili IVF/ICSI i tamo napraviti kombinirani test. Ako mi oni tako preporuče, odlučit ću se na AC, ako je moguće i to kod njih, posebice zato jer, kako sam čula i rezultati dolaze ranije. Javit ću vam se kad obavim kombinirani probir i s informacijama koje će mi tom prilikom dati.