Stranica 5 od 19 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 910

Tema: Oluja se izjednačila s zločinačkim pothvatom- što reći jednog dana djeci

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Pčelica Mara Tko je mogao ne započeti Srpska Akademija Znanosti i umetnosti koja ima u programu već cca 100 godina ovo što se događalo na Kosovu, BiH i RH čim su došli u priliku. Ljudi na tome sustavno i dosljedno rade. Nije to nikakva slučjanost kou smo mi mogli spriječiti time da smo na izborima 90-te odabrali zelene. Albanci na kosovu su sjedili gandijevski i kaj, poklalo ih i pregazilo ko piceke, da nije uletio Nato bili bi jedan malo veći grob na karti.
    Nisam citala postove na druge strane, ali naivno me je da netko u ovome veruje...da bas slucajno zato sto je NATO tako dobra tvorevina spasila te miroljubive albance isto ko sto sada pokusava da spasi libijski narod od Gadafija...sve je to tako slucajno!
    I MK je kivna na Hag jer je isto osudjen covjek koji je branio svoju zemlju, koji je usao u selo koje je bilo uporiste terorista (te isti gandijevski albanci), tako da on ce biti u Hagu 15 godina, dok teroriste koji su pobili sve zivo i divo..terali ljude iz svoje kuce, masakrirali ratne zarobljenike (po Zenevskoj Konvenciji to je nedopustivo) sed kod nas u Parlamentu!

Hocu reci da rat budi zlo kod ljude. Svatko ima "opravdanje" za postupke koje je uradio...zalosno je sto mi smo samo male igracke u rukama te velike organizacije, kvazi cuvare ljudskog prava kojima je sve dopusteno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ova presuda mi se čini kao suprotnost onome čemu, izgleda, svi težimo, a to je da se individualizira krivnja,
    da nema kolektivne krivnje ni kolektivne odgovornosti,
    a osobito ne odgovaranja i kazne za planove i pogreške drugih.

Ako je tužilačka i sudačka ekipa imala pred sobom u mislima, u svojim glavama , i papirima, Tuđmana i Šuška, a presudila Gotovini i Markaču, to nije normalno.
    Ono - čuj, mi mislimo da ti je ćaća kriv, imao je on neke misli i planove što nam se ne sviđaju, a ti si bio njegov podanik, no, on nije živ, a ti jesi, pa evo tebi ono što smo mislili prikrpiti njemu.

To je pravo? Kazneno, ratno, svejedno?

Kako se uopće i kasnije od toga možeš obraniti ako moraš, da bi se ti izvukao, opravdavati ono što zapravo tereti nekoga drugoga?

Pa mogu onda tako uzeti bilo koga tko je počinio individualni zločin sa srpske strane i prikrpiti mu osudu primjerenu Miloševiću jer ovaj nije živ - a baš je šteta, baš smo mislili njemu natovariti, ali, sorry, ti si živ.

Mogli su svakome od optuženih tražiti njegovu osobnu odgovornost
    (to su, navodno , radili, ma da ), kao i svakome tko se tamo našao poslije Oluje,

ali bez etikete toga kolektivnog zločinačkog pothvata.

Ovo me onako, baš vrlo pogađa, nisam ni mislila da će mi tako loše sjesti jer nisam neki vječno osviješteni nacionalni lik, al ovo baš pljuska kad ti onaj tamo, na stranom, hladnom "objektivno-neutralnom" jeziku ponavlja - zločinački pothvat, zločinački pothvat.... Užas

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj marti_sk prvotno napisa Vidi poruku
    ...zalosno je sto mi smo samo male igracke u rukama te velike organizacije, kvazi cuvare ljudskog prava kojima je sve dopusteno
    s ovim se slažem

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    I malo me podsjeća ova naša prepiska na nedavni skandal koji je izazvala mlada spisateljica Simić-Bodrožić svojim pismom
    srpskom magazinu Beton. Čitali ste valjda?
    Ona je izgubila oca na Ovčari, nikad nije pronađen, cijeli život ju je to mučilo. Pa kad je na poziv predsjednika Josipovića došla na kavu su njim, ovaj nije ni znao zašto ju je uopće pozvao a onda kad je rekla da joj je otac mučen i ubijen na Ovčari, dobila je lekciju o hrvatskim zločinima, o obitelji Zec. I saslušala je sve pristojno. I ne znam stvarno kako nije od predsjednika otišla lebdeći od sreće jer ju je prosvijetlio. Već je otišla jadna i pokisla. Slično kako se pokislo osjeća i narod u Hrvatskoj ovih dana.
    Ima ovdje dosta Josipovića odnosno onih koji bi baš dali isti odgovor.
    Pa kad to tako radi predsjednik valjda je i u redu od forumašica.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Što se tiče brojki one ne pokazuju pravu sliku. Veća je stvar ako je optužen npr. jedan čovjek a on je predsjednik države,vojnik sa najvišim činom nego npr. sto lokalnih mještana anonimaca.
    To odjekne jače, stvori određenu sliku o toj državi. Tko je od generala JNA optužen u Hagu? Ne zanimaju me slobodani slobodanovići iz neke srpske varoši, zanima me ta ista zapovjedna odgovornost za uništavanje, ubijanje, granatiranje i iseljavanje 350 tisuća Hrvata iz svojih domova.
    Gdje je?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ova presuda mi se čini kao suprotnost onome čemu, izgleda, svi težimo, a to je da se individualizira krivnja,
    da nema kolektivne krivnje ni kolektivne odgovornosti,
    a osobito ne odgovaranja i kazne za planove i pogreške drugih.

Ako je tužilačka i sudačka ekipa imala pred sobom u mislima, u svojim glavama , i papirima, Tuđmana i Šuška, a presudila Gotovini i Markaču, to nije normalno.
    Ono - čuj, mi mislimo da ti je ćaća kriv, imao je on neke misli i planove što nam se ne sviđaju, a ti si bio njegov podanik, no, on nije živ, a ti jesi, pa evo tebi ono što smo mislili prikrpiti njemu.

To je pravo? Kazneno, ratno, svejedno?

Kako se uopće i kasnije od toga možeš obraniti ako moraš, da bi se ti izvukao, opravdavati ono što zapravo tereti nekoga drugoga?

Pa mogu onda tako uzeti bilo koga tko je počinio individualni zločin sa srpske strane i prikrpiti mu osudu primjerenu Miloševiću jer ovaj nije živ - a baš je šteta, baš smo mislili njemu natovariti, ali, sorry, ti si živ.

Mogli su svakome od optuženih tražiti njegovu osobnu odgovornost
    (to su, navodno , radili, ma da ), kao i svakome tko se tamo našao poslije Oluje,

ali bez etikete toga kolektivnog zločinačkog pothvata.

Ovo me onako, baš vrlo pogađa, nisam ni mislila da će mi tako loše sjesti jer nisam neki vječno osviješteni nacionalni lik, al ovo baš pljuska kad ti onaj tamo, na stranom, hladnom "objektivno-neutralnom" jeziku ponavlja - zločinački pothvat, zločinački pothvat.... Užas

X

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jos hocu da i ovo kazem...

Bila sam jako mala kada je bio rat, naravno u MK je bilo mirno gledali smo na vijesti sta se dogadja u Bosni, HR..nikako nisam mogla da shvatim zasto je rat i ko su tu fashisti, a ko su partizani...da budem iskrena jos i danas ne mogu.
    Gledala sam puno dokumentarce koje zastupaju razlicite strane, i plakala sam nad hrvatske zrtve, nad srpske zrtve..bosanske zrtve
    Strasno je sve sto se dogodilo, ali ako se mene pita reci cu da je jedini krivac medzunarodna zajednica

Nemojte se svadjati, mislim da i rat nas je nauci da nitko ne moze izaci kao pobjednik

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mama od formata prvotno napisa Vidi poruku
    Ima ovdje dosta Josipovića odnosno onih koji bi baš dali isti odgovor.
    Pa kad to tako radi predsjednik valjda je i u redu od forumašica.

Normalno da se hoće ljudi ispuhati, ali da to radite jedna drugoj mi je prestrašno. Već si ih svrstala u taj koš, još malo, pa će svi koji nisu toliko emotivni oko ovoga postati jednaki i s četnicima

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni se ovdje više ne da pisati jer je tema stvarno jako osjetljiva.

Samo ću stati uz bok (srpkinji ) sladjani, cvijeti, svibmalo i ostatku ove (nedovoljno hrvatske ) ekipe.

Meni je tužno to što nas pojedini stavovi ovdje, to zatvaranje očiju pred istinom koja nam se ne sviđa, više od ičega izjednačavaju s onima koji su nam ne tako davno napali državu.

I ne, ne mislim da je presuda pravedna. Daleko je to od pravde.
    Ali, u kolikoj mjeri je naša država kriva za takvu presudu?
    Ili su nama stvarno uvijek drugi krivi za sve?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

gledali smo na vijesti sta se dogadja u Bosni, HR..nikako nisam mogla da shvatim zasto je rat i ko su tu fashisti, a ko su partizani...da budem iskrena jos i danas ne mogu.
    Pa čuj, za Bosnu ti ne mogu pomoći da shvatiš. Ne razumijem ni ja.

Ali u Hr je situacija bila poprilično jasna.
    Ja sam iz Dubrovnika, jedno jutro sam se probudila, trebala sam ići u školu, ali nisam pošla jer je počelo bombardiranje. I to je to. Napali su nas, držali u izolaciji, bez struje i vode, uz povremeno granatiranje... Poslije su otišli i za sobom ostavili ruševine.
    I danas snimaju dokumentarce kako su bili jadni i zavedeni, jadni nedužni narod Crne Gore koji je zločasta Srbija uvukla u rat koji nisu željeli.
    Ali, eto, nismo ga ni mi željeli. Pa smo ga ipak dobili. Od njih.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja ću rezimirati, jer te stvarno zanima.
    moje mišljenje je da su generali dobili previsoke kazne (osim oslobođenog) i da će žalbeni postupak te iste kazne smanjiti.
    moje je mišljenje da krivnja tome što je oluja izjednačena sa zločinom, i moj muž proglašen zločincem, leži na hrvatskoj vlasti. što s jedne strane nije spriječila/sankcionirala zločine počinjene nakon oluje. što s druge strane diplomacija i politika nisu odigrale ulogu koju su trebali odigrati.
    oluja kao takva za mene nije zločin, nego oslobađanje vlastitog teritorija, izvedeno profesionalno, u tri dana, prema svim pravilima ratovanja.
    ono što je uslijedilo nakon 7.8.1995. je zločin.
    žao mi je što su svi pravi krivci mrtvi.
    nadam se da će mladić i hadžić završiti u haagu i nadam se da neće umrijet prije presude.
    nadam se da će karadžić i time i srbija biti optuženi za genocid, kako stoji u optužnici.
    nadam se da će stanišić i onaj drugi biti optuženi za zločin protiv čovječnosti i za udruženi zločinački pothvat u hrvatskoj i bih, kako stoji u optužnici.
    nadam se da će doć vrijeme kad će hrvati i srbi, barem većina njih, osuditi zločine počinjene u ratu, svoje zločine. i pokloniti se žrtvama.
    i nikad ne dovoditi žrtve u pitanje.
    i neće, kao mama od formata, iskazivati razumijevanje za srbe koji eto, ne mogu suosjećati sa vukovarskim žrtvama kao hrvati.
    eto.
    ovdje nema ama baš ništa nehrvatsko ili nedovoljno hrvatsko, samo je trezveno.
    meni se čini da je većina ljudi u HR nezadovoljna presudom,
    i etiketom prikeljenom uz nju,
    samo traže, ili pokušavaju tražiti uzrok (krivce)
    tom nezadovoljstvu na različitim stranama.
    A zrnca istine ima svugdje u tim pokušajima traženja.

Ne čudi me što marti sk nije shvaćala što se događa u HR, mi smo pogriješili jer nismo propagirali to što se događalo, misleći da je to bjelodano jasno svima i svugdje.
    A nije, naravno da nije.
    To je samo još jedan u nizu naših propusta.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    ovdje nema ama baš ništa nehrvatsko ili nedovoljno hrvatsko, samo je trezveno.
    Ajde opet pogledaj moj post i obrati pažnju na smajliće uz opise u zagradama

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne trebam gledati, znam šta si ti mislila i da si to uputila onima koji misle da je realnije, a manje emotivno sagledavanje stvari "manje hrvatsko" ili "nehrvatsko". Tu svakako idu navodnici, kao što si ti upotrijebila ironiju, koju sam shvatila, samo nije bilo očito da sam ju shvatila, moja pogreška u izražavanju je u pitanju.

post sam uputila na iste adrese na koje si i ti.
    iako razumijem ljude, apsolutno, i pokušavam se kloniti u ovakvim trenucima hladnokrvnog analiziranja, za njega je vrijeme sutra, prekosutra, danas još izražavamo frustracije, zbog svega i svačega.

minji otrok avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A neee, nije mi problem i frustracija moj konfekcijski broj 38/40.
    Prije frustracija iz ranijih vremena, srušena bakina kuća u Voćinu, izmasakrirani članovi obitelji u istom selu za koje nitko nije odgovarao, nitko a kamoli dobio 24 godina zatvora. Frustrirana sam i jadna priznajem i duboko razočarana.
    mama od formata, iskreno mi je žao što si doživjela tu grozotu; time je jasnije da ovu presudu doživljavaš osobnije i teže nego mnogi od nas.

I to je, među ostalim, razlog zašto više peče. Voćin. Tko je čuo za njega? Tko je odgovarao za njega? I za stotine drugih Voćina po Hrvatskoj... Kada je Hrvatski helsinški odbor zatražio da se procesuiraju zločini iz Voćina? Kada je Amnesty International to zatražio? Izgleda da su zločine po Hrvatskoj izvodili samo Hrvati, i to strašni zločesti neljudski hrvatsli vojnici protiv nedužnih srpskih civila...

Ispada da je sudac Orie percipirao Krajinu čistu i nevinu kao novorođenče, u kojoj su živjeli samo civili, koji nisu pušku vidjeli a kamoli gađali iz nje, i iz drugog puno jačeg oružja (granate, prorutenkovsko oružje i dr.).
    Kao da je Krajina bila bajkovito carstvo dobrih civila i vilenjaka koji su ostali šokirani kad su zločesti Hrvati nasrnuli na njih i udruženim zločinačkim snagama ih probudili iz njihovog miroljubivog života...

Žao mi je, ali treba reći što se dogodilo.
    I treba izbrojati sve do jednu žrtvu, pogotovo civilnu žrtvu, i reći od čije ruke su stradali.
    I treba sve do jednog zločinca osuditi, i svakoj žrtvi odati počast, jer jedino je to način da se bez gorčine u srcu krene naprijed.

Da ne zaboravim, ne znam čemu sablažnjavanje nad drugačijim mišljenjima. Ovo je forum, ljudi dolaze slobodno razmjenjivati mišljenja (između ostalog).
    Ovaj forum oduvijek percipiram kao izuzetno dobronamjeran (iako sama malo pišem, baš volim ovdje zalaziti i čitati postove).
    Ali, šokiraju me napadi ad hominem na svakog onog čije se mišljenje razlikuje od nekakvog ovdašnjeg "mainstreama". Ne daj Bože reći da si bio hrvatska žrtva u ratu, jer će se možda srpski korisnici osjetiti povrijeđeno .
    Ne daj Bože reći da je krivnja za rat na Srbima, jer mi smo ovdje samo roditelji koji trebaju širiti toleranciju i biti dobrohotni prema svima.
    Ne,ne, to ovdje ne prolazi.
    Najbolje je da se mama od formata pospe pepelom, jer su se neki šokirali kad su pročitali nejne postove, i zatim je na sljedeće dvije stranice rastezali i osuđivali... i stavljali ikseve na postove kako je krivica za rat na obje strane, a za presudu je krivica na hrvatskoj strani.

Tema je takva da ne možeš ostati ravnodušan. I dalje mislim da nitko na ovaj forum ne zalazi da bi raspirivao bilo kakvu mržnju, pogotovo nacionalnu. Ali mislim da bi bilo primjerenije ostaviti komentar bez sablažnjavanja nad OSOBOM koja misli drugačije, i bez hajke na nju. Argumenti i mišljenja, a ne napad na osobu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

minji otrok, potpis.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

http://www.tportal.hr/komentari/kome...jelo-crno.html

tvrtko i ja slažemo se u gotovo svemu

Ne daj Bože reći da si bio hrvatska žrtva u ratu, jer će se možda srpski korisnici osjetiti povrijeđeno
    a ovoga je bilo na ovom forumu, na ovoj temi?

i stavljali ikseve na postove kako je krivica za rat na obje strane
    a ovakvih je postova bilo?

Ali mislim da bi bilo primjerenije ostaviti komentar bez sablažnjavanja nad OSOBOM koja misli drugačije, i bez hajke na nju. Argumenti i mišljenja, a ne napad na osobu.
    a kome si uputila ovaj savjet?
    jer jedina OSOBA koja je na ovoj temi napadnuta sam ja
    jer imam srpsko ime (?)
    pa mi se onda valjda može reći bilo što
    usto, obiteljske žrtve domovinskog rata ne razvlačim kao kaugume
    i s njima ne opravdavam govor mržnje

ali, svakom njegovo
    ja takva Hrvatica niti ne želim biti

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja ću rezimirati, jer te stvarno zanima.
    moje mišljenje je da su generali dobili previsoke kazne (osim oslobođenog) i da će žalbeni postupak te iste kazne smanjiti.
    moje je mišljenje da krivnja tome što je oluja izjednačena sa zločinom, i moj muž proglašen zločincem, leži na hrvatskoj vlasti. što s jedne strane nije spriječila/sankcionirala zločine počinjene nakon oluje. što s druge strane diplomacija i politika nisu odigrale ulogu koju su trebali odigrati.
    oluja kao takva za mene nije zločin, nego oslobađanje vlastitog teritorija, izvedeno profesionalno, u tri dana, prema svim pravilima ratovanja.
    ono što je uslijedilo nakon 7.8.1995. je zločin.
    žao mi je što su svi pravi krivci mrtvi.
    nadam se da će mladić i hadžić završiti u haagu i nadam se da neće umrijet prije presude.
    nadam se da će karadžić i time i srbija biti optuženi za genocid, kako stoji u optužnici.
    nadam se da će stanišić i onaj drugi biti optuženi za zločin protiv čovječnosti i za udruženi zločinački pothvat u hrvatskoj i bih, kako stoji u optužnici.
    nadam se da će doć vrijeme kad će hrvati i srbi, barem većina njih, osuditi zločine počinjene u ratu, svoje zločine. i pokloniti se žrtvama.
    i nikad ne dovoditi žrtve u pitanje.
    i neće, kao mama od formata, iskazivati razumijevanje za srbe koji eto, ne mogu suosjećati sa vukovarskim žrtvama kao hrvati.
    eto.
    Uz isprike zbog razlika u vremenskim zonama, opet necu napisati sama svoj post, cisto zato sto, jel, kasno Marko na Kosovo stize. Ali kad su sve prozvane cure nesto rekle, i ja cu se opet sloziti s ovim. Jedino u mojem slucaju u Oluji nije bio muz, vec otac.

minji otrok avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne pada mi na pamet upirati prstom ni u koga, svatko zna što piše i zašto piše, a svi znamo čitati i tumačiti napisano.
    Posljednje uređivanje od minji otrok : 16.04.2011. at 17:20

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ajme sladjanaf, tolike si iziritirala. al ti valjda znaš zašto ti to treba, ići pikati u bolnu ranu...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zašto mi to treba? pa da, i to je dobar odgovor, u nedostatku bilo kakvog suvislog
    ali pretjerivanje u svrhu bombastičnijeg dojma, opravdavanje ubojstava "jer su i oni nas tako"... to nikoga ne smije iritirati, to je sveto
    svaka čast

danas su u kafani ispod prozora pjevali juru i bobana i ivane pavle drugi
    kleli se u franju jer je on njihov "bog i otac" i protiv njega nitko ne smije pisnuti
    ali i za to ima opravdanja, naravno
    ljudi su povrijeđeni
    i zato im je svašta dopušteno
    a svi koji svoje muke ne proživljavaju na takav način neka budu kuš
    obični nehrvati i nekatolici

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jos hocu da i ovo kazem...

Bila sam jako mala kada je bio rat, naravno u MK je bilo mirno gledali smo na vijesti sta se dogadja u Bosni, HR..nikako nisam mogla da shvatim zasto je rat i ko su tu fashisti, a ko su partizani...da budem iskrena jos i danas ne mogu.
    Gledala sam puno dokumentarce koje zastupaju razlicite strane, i plakala sam nad hrvatske zrtve, nad srpske zrtve..bosanske zrtve
    Strasno je sve sto se dogodilo, ali ako se mene pita reci cu da je jedini krivac medzunarodna zajednica

Nemojte se svadjati, mislim da i rat nas je nauci da nitko ne moze izaci kao pobjednik
    Vjerojatno ti nije bilo jasno ni da oni deseci tisuća albanaca u zbjegu koje ste držali između dvije ograde na ničijoj zemlji, mame s djecom na rukama koja su bježala od srpskog noža, trebaju vode!
    To mogu oprostiti, ali zaboraviti nikad. Razumijem političare, ali da niti jedan građanin nije došao s flašom vode i pelenom....
    Da ste im vi pomogli ne bi trebao NATO, al treba beaći srbima držat štangu
    Posljednje uređivanje od pikula : 16.04.2011. at 18:59

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i zato im je svašta dopušteno
    je, dopušteno im je da čekaju dan kad će im policija zazvoniti na vrata i odvesti ih u zatvor zbog sudjelovanja u
    zločinačkom pothvatu.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ajme sladjanaf, tolike si iziritirala. al ti valjda znaš zašto ti to treba, ići pikati u bolnu ranu...
    Potpis

ovo je patetično...

Na jučerašnji dan kad su se i ovdje neke duše samo došle "istrest", osjećajući se nemoćno, prevareno, pregaženo, izgubljeno, ljuto

nekolicina drugih je došla trljati sol na ranu....

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Likuju. Došli su na cipelarku. ma to je već standardna ekipa za to. Nije njima važna tema nego čačkanje po tuđi rani. Ali niti jedna nema opomenu, vješte su, moram priznati.
    Posljednje uređivanje od pikula : 16.04.2011. at 19:10

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Opomena? Za mišljenje?
    Drugi ne samo da nisu hrvati nego nemaju ni rana. Prelako daješ takve paušalne ocjene. Nit znaš odkud smo ni što je tko od nas i naših prošao.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I zanimljivo u svijetlu individualizacije krivnje kako je MartiSK "kriva" za postupanje makedonaca prema albancima.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    I zanimljivo u svijetlu individualizacije krivnje kako je MartiSK "kriva" za postupanje makedonaca prema albancima.
    i da se albanski zbijeg smije spominjati, a srpski ne smije jer je to onda cipelarka, pikanje u ranu...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Nit znaš odkud smo ni što je tko od nas i naših prošao.
    kakve to veze ima?

ni ja ni moji nismo dodirnuti ratom pa mi ne pada pamet dijeliti demagogiju s visoka prema emotivno involviranim ljudima

Malo suosjećanja?

Bar pričekat jedan dan da prođe pa onda zabadajte svoje žalce?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Likuju. Došli su na cipelarku.
    ajme, koja sramota od mišljenja
    valjda, za davanje mišljenja na ovoj temi, prvo moramo prijaviti porušene kuće i prognane i poginule članove obitelji
    ja sam u progonstvu bila samo dva mjeseca
    računa li se to?
    otac mi je bio vojnik, kao i stric koji je ranjen u glavu
    14-godišnji rođak poginuo je u dubrovačkom hotelu za vrijeme granatiranja, a njegovu sestru ranili su geleri

no i dalje mislim sve što sam napisala
    držim da svome rođaku brišem dostojanstvo spominjući ga kao opravdanje za hrvatske zločine
    i takvo razmišljanje nikad, ama baš nikad neću shvatiti i opravdati

a vi sad slobodno nastavite vlastite rane liječiti tuđim bolima
    i vrijeđajte sve koji svijet ne mjere vašim aršinom
    tako je sigurnije i savjesti je puno lakše
    Posljednje uređivanje od sladjanaf : 16.04.2011. at 19:33

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ova tema je debelo zaradila ključanje. Sramota me sad još i više.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    i da se albanski zbijeg smije spominjati, a srpski ne smije jer je to onda cipelarka, pikanje u ranu...
    pa spominji, ko ti smeta..al mi se nekako čini da ti više voliš onako iz pozadine grickati..

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Pa čuj, za Bosnu ti ne mogu pomoći da shvatiš. Ne razumijem ni ja.

Ali u Hr je situacija bila poprilično jasna.
    Ja sam iz Dubrovnika, jedno jutro sam se probudila, trebala sam ići u školu, ali nisam pošla jer je počelo bombardiranje. I to je to. Napali su nas, držali u izolaciji, bez struje i vode, uz povremeno granatiranje... Poslije su otišli i za sobom ostavili ruševine.
    I danas snimaju dokumentarce kako su bili jadni i zavedeni, jadni nedužni narod Crne Gore koji je zločasta Srbija uvukla u rat koji nisu željeli.
    Ali, eto, nismo ga ni mi željeli. Pa smo ga ipak dobili. Od njih.
    Strasno...ne mogu ni da zamislim kako je vama billo i iskreno suosecam sa vama

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    kakve to veze ima?

ni ja ni moji nismo dodirnuti ratom pa mi ne pada pamet dijeliti demagogiju s visoka prema emotivno involviranim ljudima

Malo suosjećanja?

Bar pričekat jedan dan da prođe pa onda zabadajte svoje žalce?
    O tome pričam. Kako znati tko je, a tko nije emotivno involviran?

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Vjerojatno ti nije bilo jasno ni da oni deseci tisuća albanaca u zbjegu koje ste držali između dvije ograde na ničijoj zemlji, mame s djecom na rukama koja su bježala od srpskog noža, trebaju vode!
    To mogu oprostiti, ali zaboraviti nikad. Razumijem političare, ali da niti jedan građanin nije došao s flašom vode i pelenom....
    Da ste im vi pomogli ne bi trebao NATO, al treba beaći srbima držat štangu
    Jeli tebi je bas sve jasno?! Iskreno trebas se zasramiti za ovo sto kazes pogotovo sto zaista nemas pojma sta se sve doogadzalo.
    Nismo im pomogli?! Mozes do sutra tako misliti ali to nece pormjeniti fakt da smo ima pomogli da bi za par godina ti izbjeglici koji smo primili da dignu oruzje na nas!

Mislim da za jednu taku veliku vernicu bas jaki otrov bljujes prema druge ljude. Zar nije bit hriscanstva ljubav?!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tome služi minimum pristojnosti, za svaki slučaj

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja bih pitala, dok upravo gledam Dnevnik. Recite vi meni šta sad da se radi za jedan Šibenik, Dubrovnik, Zadar,Vukovar, Brod, nigdje optužnice niti za granatiranje. Šta da tu radimo?
    Recite vi trezvene meni sa pola mozga.Kako da to prihvatimo? Vi ste tako cool, sigurno nam možete olakšati.Ili je dovoljno da ste sebi olakšale. Ne znam.
    I istina je da ne možemo znati tko je emotivno angažiran a tko nije, ali može se osjetiti. Samo činjenica da je nečiji otac bio vojnik i nije neki, bilo ih je navodno pola milijuna.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jeli tebi je bas sve jasno?! Iskreno trebas se zasramiti za ovo sto kazes pogotovo sto zaista nemas pojma sta se sve doogadzalo.
    Nismo im pomogli?! Mozes do sutra tako misliti ali to nece pormjeniti fakt da smo ima pomogli da bi za par godina ti izbjeglici koji smo primili da dignu oruzje na nas!

Mislim da za jednu taku veliku vernicu bas jaki otrov bljujes prema druge ljude. Zar nije bit hriscanstva ljubav?!
    Nadam se da je ovo što si napisala o izbjeglicama rezultat mog krivog iščitavanja, pošto je očito da ti hrvatski nije materinji jezik, da je ovo- da smo ima pomogli da bi za par godina ti izbjeglici koji smo primili da dignu oruzje na nas!- tipfeler,

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja bih pitala, dok upravo gledam Dnevnik. Recite vi meni šta sad da se radi za jedan Šibenik, Dubrovnik, Zadar,Vukovar, Brod, nigdje optužnice niti za granatiranje. Šta da tu radimo?
    Recite vi trezvene meni sa pola mozga.Kako da to prihvatimo? Vi ste tako cool, sigurno nam možete olakšati.Ili je dovoljno da ste sebi olakšale. Ne znam.
    I istina je da ne možemo znati tko je emotivno angažiran a tko nije, ali može se osjetiti. Samo činjenica da je nečiji otac bio vojnik i nije neki, bilo ih je navodno pola milijuna.

Kad se prašina slegne, svi ionako moramo dalje svojim životom. One koje vjeruju, čekati će Božju pravdu, one koje ne vjeruju, naći će način.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Došla je ovdje svoje frustracije liječiti, samo naprijed sadjanaf, ali onu bol koja je nanijeta ratom ti više niti jednim svojim postom ne možeš ni približno nanijeti,zato samo izvoli i dlaje, uživaj!

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja ne znam što je sladjanaf tako skandalonzno napisala. Valjda se ne smije napisati da je hrvatskih zločina
    bilo, da ih je trebalo procesuirati i da branitelji ne bi trebali pjevati Juru i Bobana. Ali zato je ok napisati da
    jedan hrvatski život vrijedi stotinu srpskih života, na to se nitko nije niti osvrnuo.

Valjda je ok raspirivati vatru nacionalnom mržnjom i Načertanijama. Vidite kako se lijepo kolektivizira
    srpska krivnja, te se priča o aktualnoj! srpskoj velikosrpskoj politici (ne brinite se, dosta je njima njihovih govana,
    ne trebaju im i naša).

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne kužim.
    Ima topic na kojem se natječe u tome tko je veći katolik, pa topic u kojem se traži najveća dojilja, pa evo i topica u kojem se dokazuje tko je veći Hrvat.

I na svim topicima ispada da su najveći i najljepši oni koji su totalno nekritični, jer svaki kritčki pristup umanjuje veličinu katoličanstva, dojiteljsta i hrvatstva.
    To je toliko u neskladu s razumom.

Pa kad se već tako nadmećete, dozvolite da iznesem svoju ocjenu vaših izvedbi.

Ja nekako mislim da su oni koji kritički promišljaju i priznaju da postoji dobro i loše u svakoj stvari, te osuđuju ono što je loše radi pročišćavanja onoga što je dobro, kudikamo bolji katolici, dojilje i hrvati i korisniji za promicanje katoličanstva, dojenja i hrvatstva.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim.
    Ima topic na kojem se natječe u tome tko je veći katolik, pa topic u kojem se traži najveća dojilja, pa evo i topica u kojem se dokazuje tko je veći Hrvat.

I na svim topicima ispada da su najveći i najljepši oni koji su totalno nekritični, jer svaki kritčki pristup umanjuje veličinu katoličanstva, dojiteljsta i hrvatstva.

Ja nekako mislim da su oni koji kritički promišljaju i priznaju da postoji dobro i loše u svakoj stvari, te osuđuju ono što je loše radi pročišćavanja onoga što je dobro, kudikamo bolji katolici, dojilje i hrvati i korisniji za promicanje katoličanstva, dojenja i hrvatstva.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim.

Ukrao si mi riječ iz usta.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpis na jennifer gentle
    temu pratim od početka
    i sada sam opet išla iščitavati sladjanine postove
    i stvarno ne mogu vidjeti gdje i čime ona ikoga vrijeđa
    samo pokušava biti objektivna
    i prvo pomesti pred svojim pragom

a ako se ovdje ikoga vrijeđalo onda je to baš nju

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mujice, ja mislim da si ti najveći hrvat i katolik, a i dojilja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma on sigurno nije hrvat
    koji bi si hrvat uzeo nick mujica

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mujice, ja mislim da si ti najveći hrvat i katolik, a i dojilja.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    potpis na jennifer gentle
    temu pratim od početka
    i sada sam opet išla iščitavati sladjanine postove
    i stvarno ne mogu vidjeti gdje i čime ona ikoga vrijeđa
    samo pokušava biti objektivna
    i prvo pomesti pred svojim pragom

a ako se ovdje ikoga vrijeđalo onda je to baš nju
    X
    Ja sam već pomislila da sam luda ili da mi fali pola postova.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zanemarit ću tvoju zadnju rečenicu jer vrijeđa. itekako. al dobro.
    evo, ja ću, trezveno, ispraviti tvoj popis gradova i, trezveno prenijeti za što su osuđeni srbi u haagu, kad je riječ o zločinima u hrvatskoj. o nepravednosti toga možemo raspravljati, kao i o srpskim zločinima počinjenim u hrvatskoj, kad pričamo o optužnicama protiv srba.

Haaški sud je na ukupno 92,5 godine zatvora zbog zločina nad Hrvatima osudio šest oficira JNA i dvojicu lidera pobunjenih Srba Milana Martića i Milana Babića. Osuđeni su neki od najvećih zločina u Domovinskom ratu, kao što su pokolji u Škabrnji i na Ovčari te granatiranje Dubrovnika.

No nitko nije odgovarao za granatiranje Šibenika, Zadra, Karlovca, Slavonskog Broda, Osijeka i drugih hrvatskih gradova.

Čak 35 godina zatvora dobio je bivši predsjednik RSK Milan Martić, a slično bi vjerojatno dobio i Milan Babić, predsjednik Martićeve vlade. No Babiću nije suđeno jer je priznao teške zločine i izrazio žaljenje hrvatskim žrtvama, pa mu je stoga dosuđena kazna od 13 godina zatvora. Za granatiranje Dubrovnika Haag je trojicu oficira JNA osudio na 14,5 godina zatvora: Miodrag Jokić dobio je 7 godina, Pavle Strugar 7,5, a protiv Milana Zeca optužnica je povučena.

Najveća optužnica je ona protiv Martića. Martić je 2007. osuđen na 35 godina zatvora po 19 točaka optužnice koja ga je teretila za progon, ubojstva i niz drugih zločina počinjenih nad Hrvatima. Martić je osuđen za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu stvaranja Velike Srbije na čelu sa Slobodanom Miloševićem, radi čega su htjeli protjerati nesrpsko stanovništvo s približno trećine teritorija Hrvatske i velikih dijelova BiH.
    Osuđen je za stotine zločina svojih podređenih, među ostalim za zločine u Škabrnji i Nadinu, Baćinu i Saborskom, za protjerivanje Hrvata, zatvaranje i mučenje stotina ljudi...

Za zločin u Vukovaru bio je optužen i Slavko Dokmanović, ali je on umro u pritvoru, a Goran Hadžić, također optužen za zločine u Slavoniji, još je u bijegu.

Za zločine nad Hrvatima optuženi su brojni pripadnici srpskog političkog i vojnog vrha, na čelu s Miloševićem, no on je umro prije nego što su žrtve dočekale pravdu. U roku od godinu ili dvije Haaški sud bi trebao izreći nekoliko presuda za zločine počinjene tijekom agresije na Hrvatsku. Za to se u ovom trenutku sudi Vojislavu Šešelju, Momčilu Perišiću, Jovici Stanišiću i Frenkiju Simatoviću.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ništa se nije promijenilo.
    i ova je tema ista kao i svaka druga na kojoj iznošenjem svoga mišljenja postaješ provokator, član neke tamo negativne skupine.

Stranica 5 od 19 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •