Stranica 7 od 19 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 910

Tema: Oluja se izjednačila s zločinačkim pothvatom- što reći jednog dana djeci

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zaboravila sam još napisati,što se tiče onog argumenta da ne bismo ovu presudu trebali shvaćati osobno,kao šamar po nacionalnoj osnovi,kao sramotu za Hrvatsku već kao sramotu za one koji su se ogriješili

svečano obećajem da ću,ako sljedeći put za mog životnog vijeka,ponovno dođe do uzbuna i granatiranja,

izaći na terasu,srknut svoj topli kapućino,zapalit jednu,ležerno otpuhnut dim,i filozofski konstatirat:tja.ovo nije moj rat.

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ronin hvala ti od

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    jedino na čistim temeljima možemo graditi bolju budućnost

smatram da je današnja Republika Hrvatska proizašla iz tekovina antifašizma jer se velika većina Hrvata borila na toj strani,kao i iz Ustava SFRJ iz 1974.
    U svemu se s tobom slažem, ali htjela bih da obratiš pozornost na ove dvije svoje rečenice. SFRJ i SRH unutar nje (pa i današnja Hrvatska) jesu proizišle iz tekovina antifašizma, ali s primjesom. Primjesa antifašizmu je da je nakon 1945. djelovao fašistički. Nije izrastao na čistim temeljima nego na poslijeratnom masovnom ubijanju Hrvata. I upravo zbog toga SFRJ nije mogla dobro završiti nego s inflacijom od 22.000 posto godišnje. Najprije ekonomski krah, pa politički. Vrag je dočekao svoje.

Šutili su naši preci. Šutimo danas mi. Povijest se ponavlja. Hrvatska više nije samostalna zemlja. Zemlja koja ne može bez kredita servisirati javne potrebe duboko je ekonomski ovisna. I politički. Na izdisaju.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jako lijepo ronin
    samo mi nije jasno gdje si na ovoj temi pročitala da je itko napisao da se slaže da je RH nastala na zločinu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila sam još napisati,što se tiče onog argumenta da ne bismo ovu presudu trebali shvaćati osobno,kao šamar po nacionalnoj osnovi,kao sramotu za Hrvatsku već kao sramotu za one koji su se ogriješili

svečano obećajem da ću,ako sljedeći put za mog životnog vijeka,ponovno dođe do uzbuna i granatiranja,

izaći na terasu,srknut svoj topli kapućino,zapalit jednu,ležerno otpuhnut dim,i filozofski konstatirat:tja.ovo nije moj rat.
    x

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dođe li do rata opet, nedajbože, a moji sinovi budu punoljetne osobe, učinit ću sve da odu iz ove države i da im nikad ne padne napamet boriti se za ovo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I još nešto.
    Ratni zločin po međunarodnom pravu ne zastarijeva.
    Budući da još ima na životu i aktera i svjedoka zločina počinjenih nakon 1945, zašto još nitko nije osuđen???
    Licemjeri, ispirači mozga...to su političari...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    j
    samo mi nije jasno gdje si na ovoj temi pročitala da je itko napisao da se slaže da je RH nastala na zločinu?

to nije nitko rekao(ovdje) nit sam ja napisala da je rekao.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    SFRJ i SRH unutar nje (pa i današnja Hrvatska) jesu proizišle iz tekovina antifašizma, ali s primjesom. Primjesa antifašizmu je da je nakon 1945. djelovao fašistički. Nije izrastao na čistim temeljima nego na poslijeratnom masovnom ubijanju Hrvata.
    Jest.No,ni poslijeratno ubijanje Hrvata,nažalost,opet ne možeš izvaditi iz konteksta kao što ne možemo izdvojiti ni Oluju.Bila su određena događanja 1941-1945 koja su doprinijela stradanjima Hrvata.Govorim to bez namjere da objašnjavam/opravdavam,samo jedan događaj nikad ne možeš izvaditi iz konteksta-šire slike i događajima koji imaju uzročno posljedičnu vezu.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ronin naklon do poda. i potpis na svako slovo,zarez...

ne volim toerije zavjere ipak Srbija je "izgubila" teritorju ali uzasno puno dobiva na drugim poljima....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jest.No,ni poslijeratno ubijanje Hrvata,nažalost,opet ne možeš izvaditi iz konteksta kao što ne možemo izdvojiti ni Oluju.Bila su određena događanja 1941-1945 koja su doprinijela stradanjima Hrvata.Govorim to bez namjere da objašnjavam/opravdavam,samo jedan događaj nikad ne možeš izvaditi iz konteksta-šire slike i događajima koji imaju uzročno posljedičnu vezu.
    Moda nisam bila jasna - govorim o stradanjima nevinih Hrvata. Imaš još živih svjedoka takvih događaja. Što je moj djed kriv što se za vrijeme rata zatekao u redovnom sluenju vojnog roka u domobranskoj vojsci koja je u ono vrijeme bila regularna vojska u Hrvatskoj?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ronin, hvala ti od srca što si na tako rječiti način iznijela sve što nas većinu ovdje trenutno stvarno boli!

minji otrok i ivana zg, potpisujem isto tako!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ronin, potpisujem tvoj post.
    svaka čast, sve si obuhvatila, ama sve

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

...ali sada,u ovom trenutku,kad nas sve skupa prave budalama,kad pričaju o prekomjernom granatiranju Obrovca i Benkovca,a nisu pričali o prekomjernom granatiranju Vukovara i Karlovca,
    kad vojnu akciju za oslobađanje teritorija moje zemlje zovu zločinačkim pothvatom,čitanje nekih postova ovdje izaziva mi blagorečeno mučninu.

nije trenutak,kužite?
    nije trenutak.

trenutno jedna hladnokrvna analiza da su generali mogli i trebali kazniti ,hapsiti izgleda kao čisto trljanje soli na ranu.

i trebalo bi imati takta i ne vrijeđati osjećaje ljudi na taj način

i stoji činjenica da smo djelomično sami krivi zbog ovog danas,jer nismo procesuirali.al pitam se iskreno kako bi to procesuiranje u poratnim godinama izgledalo,dok su ratne rane još bile svježe.

...
    ronin, cijeli tvoj post je sjajan, ovo sam samo izdvojila jer sam i jučer htjela reći zašto nije vrijeme, jednostavno nije vrijeme za neke stvari tipa- ko nam je kriv!

ovaj tvoj drugi pasus, hm, ježim se toga i danas, u Tuđmanovo doba jednostavno se nije smjelo pisnuti, zucnuti nešto što se odmah proglašavalo antihrvatskim, onaj tko se toga sjeća, i želi se sjećati, zna o čemu govorim.

Ali, ovo danas, s ovakvom presudom, s tom visinom kazne, i usporedno sa svim ostalim okolnostima rata, jednostavno zbog toga nije vrijeme za relativiziranje.
    Zato što je ovo danas kao proces žalovanja, ne možeš nekome kome je netko umro od infarkta taj dan reći - čuj, sorry, ali previše ste toga pohanog i masnog jeli, a i pušite, mislim, šta sad, ionako svi umiremo...

Postoji proces žalovanja i u njemu faze- šok, nevjerica, negiranje, ljutnja, gorčina, okrivljavanje, tuga ....

Još smo u šoku i miksu svega toga, zato teško padaju neke stvari.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Mujice, ja mislim da si ti najveći hrvat i katolik, a i dojilja.
    duhovito, svaka čast

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja bih naravno potpisala Ronin.

Emocionalno sam doživjela ove presude generalima jer mi je u misli opet došao taj rujan91. kad sam pod kišom granata u opkoljenom gradu rađala svoje prvo dijete i kad sam ga umjesto u brižno pripremljen krevetić odnjela u zagušljivo sklonište koji mu je postao drugi dom u narednim godinama.
    Srećom, svi smo rat preživjeli osim moje mame koja je 93. trčeći na posao nakon višednevnih granatiranja pala nadomak same kuće i preminula od jakog moždanog udara. Bile su joj 54. godine i posve sam uvjerena da je taj grozan rat itekako bio okidač da nas je tako iznenada napustila.
    Međutim, ne mogu da se ne sjetim događaja koji su prethodili samom ratu u mom gradu.
    Sjećam se dizanja kuća u zrak ljudima koji su bili srpske nacionalnosti, divljačkog razbijanja i pljačkanja svih lokala koji nisu bili čisto hrvatski i mlaku reakciju naše tadašnje politike koji su takvo huliganstvo okarakterizirali kao samo mali revolt šačice nezadovoljne omladine.
    Smatrala sam i tada, a danas sam posve sigurna da takva politika nije mogla ništa dobro donijeti.
    Za sva ta i još druga nedjela danas ispaštaju ljudi koji su i omogućili da naša djeca napokon žive u miru, a svi oni koji su se na bilo koji način ogriješili nažalost nikad neće odgovarati.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Moda nisam bila jasna - govorim o stradanjima nevinih Hrvata. Imaš još živih svjedoka takvih događaja. Što je moj djed kriv što se za vrijeme rata zatekao u redovnom sluenju vojnog roka u domobranskoj vojsci koja je u ono vrijeme bila regularna vojska u Hrvatskoj?
    Oprosti, bez uvrede za tebe i tvog djeda, ali stvarno ovo nema veze s temom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ronin,

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ronin, ja razumijem sve što ti pišeš, i zbilja mi je žao ako sam nekoga uvrijedila.
    Samo mislim da i u ovim teškim trenucima treba pripaziti ako retorika malo isklizi iz tračnica,
    jer se događa upravo ono čega sam se bojala

http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...ku/547607.aspx

http://www.index.hr/vijesti/clanak/v...na/547264.aspx

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Budući da je pitanje u naslovu teme: što ćemo reći svojoj djeci? -

ja sam svom djetetu već rekla, vrlo kratko i nadam se, primjereno njenoj dobi, da su našu zemlju napali zločesti ljudi i da smo se morali braniti.

Nije mi palo na pamet reći da u nas napali Srbi jer ta mala glava još uvijek razmišlja crno-bijelo i po tom bi, pretpostavljam, zaključila da su svi Srbi zločesti.

A to naravno nipošto ne želim!

Prima, ne brojim krvna zrnca - da me poznaš, znala bi to.

Moja najbolja prijateljica je bila Svetlana. Moja Svetlana

Koja nije htjela otići odavde jer se tu rodila, jer joj je tu bio cijeli život.

I borile smo se znaš kako da ostane.

Njena obitelj je otišla, ona ostala s majušnom ušteđevinom i poskrivećki pobranom odjećom - strašno.

Došla je zima i njeni joj nisu htjeli poslati kaput - jer to će je kao natjerati da ode odavde.

Konačno je nakon naše zajedničke dosta duge borbe morala otići jer

nismo više imale novaca da plaćamo podstanarstvo, hranu, knjige, skripte

a njeni su ukinuli svaku pomoć.

1991.ili 1992. (moram pogledati u svoj tužni dnevnik) u 05 h, rano jutro

stojimo na željezničkom kolodvoru i taman se ukrcavamo na vlak za

Beograd kad nam stariji željezničar kaže:"Ajme, djeco, kud ćete?"

Moj tadašnji dečko i ja odgovaramo:"Pratimo prijateljicu u Beograd."

"Nije vam to pametno, djeco!", odgovara on.

U vlak smo se ukrcali mi i 2 mlada policajca (vlakopratnja) i u našem

vagonu nitko drugi.

U Slavoniji su gađali vlak kamenjem ali sve je prošlo OK.

Kad smo došli u Beograd, odlučili smo otići na kavu (budući nažalost

nismo smjeli otpratiti je i ući u njihov stan jer je njen tata mene krivio za

sve).

Tek kad smo sjeli, skužila sam da je na 50 m od nas, kod "konja", na

glavnom trgu, četnički skup.

Us***a sam se od straha.

No, prošlo je....živa sam.

Prošao je i jedan od najtužnijih rastanaka u mom životu: zagrlile smo se

i onda smo se mi ukrcali u vlak za nazad (za Zagreb).

Nakon nekog vremena sam zaspala (ipak smo bili budni od 03h ujutro) i

probudile su me riječi:"...klao bih ga, znaš kako, prekla bih ga..."

Naravno, opet sam se us***a od straha. Moram na WC - a strah me izaći

iz kupea.

Ipak, izađem (moooram), moj tadašnji dečko samnom - čuva mi "stražu".

Nakon par kilometara - šok. Vlak naglo staje, pogledam kroz prozor: oko

nas vojnici u maskirnim uniformama. Ajmee, gotovi smo!

Ušli su vlak, traže dokumente (damo im putovnice), pitaju zašto smo tu,

kamo idemo.Kažem istinu, naravno.

Nisam se toliko bojala za sebe nego za dečka - ako su srpske paravojne

snage, odvest će ga.

Na kraju je ispalo da je Hrvatska vojska, skinuli su par ljudi koje su imali

na nekom popisu onih koji su krenuli ratovati u Slavoniju.

Da skratim, kad smo došli u Zagreb, odmah sam išla na govornicu nazvati

Svetlanu da zna da smo stigli.

Ona je bila izvan sebe jer su na vijestima rekli da je na nekoj pruzi

postavljena mina...

Eto, tako sam se ja, igrom sudbine, Hrvatica rastala od svoje

najnajnajbolje prijateljice, igrom sudbine Srpkinje.

I ne, nikada to nisam preboljela.

Kao ni ona. Imala je velikih zdravstv.problema.

Zadnji od njih je hipoglikemički šok - umrla bi da tata i brat nisu provali

vrata...

2 mjeseca na neurologiji, otežan govor, do neke mjere oduzeta desna

strana, slijede mjeseci rehabilitacije...

Suborci mog muža bili su, između ostalih, Stevo, Dragan i Žika.

Čak su zbijali šale na taj račun.

Odgovor tih ljudi je uvijek bio:" Ja tu živim, ovo je moja domovina i branit

ću je!"

Žao mi je, zaboravila sam tko je već napisao: za sve poslije Oluje bila je

odgovorna civilna vlast. Oni su trebali spriječiti pljačke i sve ostale

grozote koje su strvinari poslije Oluje radili.

minji otrok avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pretužno, Teice.
    Nije baš da ima previše dodirnih točaka s temom, ali kužim namjeru

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

minji otrok, hvala !

I ispričavam se na off topicu - neka slobodno moderatori brišu...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Preosjetljiva je ovo tema...
    Ronin, drago mi je da si uspjela tako lijepo napisati nešto s čime će se većina složiti.

Ja djeci ne pričam o ratu, još su mali.
    Toga se niti ne bojim, jako dobro znam što ću im reći.
    Ali, bojim se onoga što će učiti u školi.
    Ja sam iz povijesti naučila da je sve jako relativno, i da se svaka priča može interpretirati na više načina. Pa sam jednu povijest učila 89, a sasvim drugačiju povijest par godina poslije

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Teice podijelila si nas na Hrvate i ostale građane i građanke RH (dakle nehrvate).
    To jest brojanje krvnih zrnaca,
    nakon tebe drugi su pošli i na direktno upiranje prstom i probiranje po nicku tko je hrvatica, a tko ne, pa si u tom svijetlu tu još i OK.
    Nisam ni mislila da nisi sposobna za prijateljstvo sa ostalim građanima i građankama, ali ti podjela i dalje ne stoji,
    Priča je tužna, topla, ljudska...a meni osobno je pun kufer ljudi koji imaju svoje "kućne Srbe" za potkusuriti svaku nekorektnu izjavu. ( za taj moj stav su pak zaslužne neke moje priče)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

teice, baš si ti neka lirska dušica ...

Nespretno je ispala ona tvoja izjava, istina, zato se i nisam htjela upuštati dalje u priču , ali poznavajući te virtualno sigurna sam da je to bila baš samo nespretna izjava.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nena - jabuka potpis
    Teice, hvala ti što si unjela jednostavan,osobni diskurs u ovu temu.
    I moram dodati svoje isprike svima koje sam u svojim postovima nagazila osobno i to ne samo na ovoj temi. Tek sam večeras shvatila koliko sam stvarno uznemirena ovom presudom i koliko sam stvari pisala na način na koji inače ne bih. Znam da ponekad kad sam jako emotivna u nekoj temi prekardašim, ali eto ako nekom to nešto znači, žao mi je.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    Priča je tužna, topla, ljudska...a meni osobno je pun kufer ljudi koji imaju svoje "kućne Srbe" za potkusuriti svaku nekorektnu izjavu.
    X

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ronin, sjajan post

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svimbam svimbalo koja svimba primu

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ronin, što si mislila ovim postom?
    Već neko vrijeme mozgam, pa nikako da pokontam.
    Imam neke ideje, ali te su u tolikoj suprotnosti s onim što si dosad pisala, da zaista ne kužim.

I još nešto (a to ne ide tebe, jedino tebe ne)-primijećujem da je na ovom topiku upravo ekipa s topika Odgoj u duhu vjere najžešća, najogorčenija, najisključivija-kako to ide jedno s drugim?
    Ali to je već i sladjana bila upitala, pa je dobila kao odgovor Dijanino pikanje po rani.
    Sumnjam da ću ja dobiti drugačiji odgovor.
    Smatrajte ovo retoričkim pitanjem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ronin, što si mislila ovim postom?
    post je ironija na tvrdnje na koje sam nailazila (u nekim medijima prije svega) ,a koje govore da se ne bismo trebali osjećati tako osobno pogođenima kad se sudi pojedincima za ratne zločine,

a trebao je pokazati koliko si nemoćan oduprijeti se i izdvojiti se od pošasti koja se zove rat

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    I još nešto primijećujem da je na ovom topiku upravo ekipa s topika Odgoj u duhu vjere najžešća, najogorčenija, najisključivija-kako to ide jedno s drugim?
    Ali to je već i sladjana bila upitala, pa je dobila kao odgovor Dijanino pikanje po rani.
    Smatrajte ovo retoričkim pitanjem.
    i meni je ovo upalo u oko, ali sam kukavički čekala da netko drugi napiše

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I još nešto (a to ne ide tebe, jedino tebe ne)-primijećujem da je na ovom topiku upravo ekipa s topika Odgoj u duhu vjere najžešća, najogorčenija, najisključivija-kako to ide jedno s drugim?
    Smatrajte ovo retoričkim pitanjem. ,
    svimbalo, mujica ti ima univerzalni odgovor na tvoje retoričko pitanje, kako ono ide mujice, najveći hrvat, najveći...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    i meni je ovo upalo u oko, ali sam kukavički čekala da netko drugi napiše
    Meni to već dulje vrijeme upada u oko, ali i mene je strah dirati u osinjak.
    Ipak sam ja samo mala pčelica

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ipak sam ja samo mala pčelica
    Ajde ne tepaj si. Jaki ste vi, ti svimbaš svimbalo, tebe svimba npr. tashunica (nhf, tashunice), tashunicu neko treći iz ekipe, itd., znate se vi osnažiti.
    Ja sam solo igrač.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dijana-chuck norris

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ronin, bravo!
    isto tako i minji, čitam i vidim da znaš, da razumiješ.

i da, hrvatsko sudstvo je puno (ne sve) tih zločina iz oluje i poslije procesuiralo, ali se o tome ne piše.

i da, haški sud nema veze s pravdom već je to politički sud.
    imala bih još puno za napisati, ali nemam živaca.

i bljuje mi se na razne butkoviće koji kažu da se sudi samo generalima, a ne hrvatskoj. moš mislit. a u optužnici navedeni i poznati i nepoznati udruženi u zločinački pothvat.

prekomjerno granatiranje? da, kad su vidjeli da im ta optužba ne drži vodu sjetili su se drugog pridjeva - neselektivno granatiranje. i sam mile novaković je čestitao našoj vojsci na preciznoj uporabi artiljerije.
    haški sud je dobio masu dokumenata i svjedoka koji su rušili teze tužiteljstva, ali ih to nije zanimalo.
    jadno i bijedno sve skupa.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dijana-chuck norris
    Aha, ja ti nemam ekipu koja odmah leti da me svimba čim me neko poškaklje..
    Ko mi je kriv kad hoću biti naj...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku

Aha, ja ti nemam ekipu koja odmah leti da me svimba čim me neko poškaklje..
    .
    Ma kako nemaš?
    Ajde, ajde, pa znaš da i ti imaš svoju kliku, koja uvijek zna što je ispravno i kako bi svi uzorni građani Hrvatske trebali živjeti

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kako nemaš?
    Ajde, ajde, pa znaš da i ti imaš svoju kliku, koja uvijek zna što je ispravno i kako bi svi uzorni građani Hrvatske trebali živjeti
    Znači, ti namjerno pišeš ono što ne misliš da je ispravno i kako misliš da ne bi trebalo živjeti ili štogod?
    Ja pišem ono što mislim da je ispravno, tu si u pravu, iako to nisi tako formulirala.

NO, ovo je debelo van teme, zaključat će nas, zato ja više neću oftopičarit, a i nisam ja prva potegnula prozivku. (samo se branim-chuck u ženskom izdanju)

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Stvarno zanimljivo što ti iščitaš iz jedne rečenice.
    Iako, istina je, ja to nisam tako formulirala, što jest jest.
    Ali ti si formulirala onako kako ti odgovara.
    Jer ti, za razliku od mene, misliš i djeluješ ispravno.

A što se teme tiče, i bolje da je ključaju i maknu, neke stvari ovdje napisane su stvarno sramotne

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jer ti, za razliku od mene, misliš i djeluješ ispravno.
    Fala na komplimentu.

A što se teme

tiče, i bolje da je ključaju i maknu, neke stvari ovdje napisane su stvarno sramotne
    A evo, i tu se zapravo slažemo. Ide nam sve bolje i bolje. Još ću vas i počet svimbat...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja bih i imenovala taj putar,da budemo jasni do kraja što mu zamjeram kronološki:

2.Vukovar

Slažem se s Ronin, i Svimbalo, laumi...
    Tek sam na početku čitanja teme, ali imam mišljenje o svemu. Mnogima se vjerojatno ne bi svidjelo. Možda bolje da ga i prešutim.
    Znam samo to da ne volim bilo koji oblik agresije. S bilo čije strane. Ne mrzim nikoga. Znam da ću dijete učiti da su mu svi ljudi svijeta braća. A prošlost, koliko god bila bolna i ne, ne može se zaboraviti, mislim da se ne smije potpirivati mržnjom. Nikada neće biti isto niti to želim, samo mi je jako, jak žao što se nismo rastali na miran i civiliziran način. A mogli smo. Kad su mogli Česi i Slovaci, mogli smo i mi. Dopustili smo dvojici i njihovoj sviti da učine što su učinili.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, ona moja izjava je, priznajem, bila u afektu - imala sam osjećaj

da Sladjanaf stalno pika i pika a većina nas u šoku od presude.

Bila sam ljuta, i to priznajem.

Mislila sam:" Pa dokle, Sladjana, *ebemu vraga! 'De pusti malo da dođemo

k sebi, kud si navrla!Pa svi koji smo za vrijeme rata bili odrasli ljudi znamo

da je bilo grozota s hrvatske strane, a ne samo sa strane četnika i JNA! I

svi normalni to ne poriču, dapače srame se toga!
    "

Ali ova presuda tj.nazivanjem Oluje zločinačkim poduhvatom, implicira da

smo svi zločinci.

A branili smo svoje!

Pa onda u familiji i među prijateljima imam same zločince, tako ti svega!

Prima, jako, jako mi je žao što ti je mene i sl.pun kufer

Ne zaboravljam od danas do sutra kako pomažeš i kako si i meni samoj

pomogla na onoj pravnoj temi (e, ježi ga, ipak zaboravljam - ne znam

točno kako se tema zove).

Ne znam sjećaš li se, ali moja malenkost ti se od srca zahvalila i to ne

samo u svoje ime nego u ime svih nas tamo kojima si pomogla stručnim

savjetom.

Smijem li se na ovoj ozbiljnoj temi malo našaliti?

"Moji" Srbi su zbilja "kućni"! A što drugo da kažem kad smo familija pa

tako (u kući) jedemo, razgovaramo, kartamo (o, koliko se tu remija zna

odigrati ).

I moja sadašnja prijateljica onda valjda dođe ko "kućni Srbin/Srpkinja" jer

nam se djeca igraju (u parku a bome i u kući ) a mi uz kavu

lamentiramo kud su nam prije prošla 4 desetljeća života i sl.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa Vidi poruku
    meni je zao zbog osude za zlocinacki pothvat (jer to nije bilo to) ali mi nije zao zbog ovakve presude ako ona konacno probudi ovaj narod da se suoci sa drugom stranom price, sa neprocesuiranim zlocinima (neko je ovdje napisao da je u Oluji poginuo 1 civil sa srpske strane - nije jedan ego 600), ako se oni koji vicu na sav glas u potporu generalima, a sami su rusili kuce i krali stvari i ubijali lijepo jave i to priznaju i odsjede svoju pojedinacnu kaznu jer ovom presudom oni sjede na racun tih i takvih.
    Meni je uopće ne zamislivo ući u nečiju tuđu kuću, pokrasti stvari, knjige, namještaj, a znam takvih ljudi. Pa kako ih nije Boga strah, sjediti na tim stolcima, okretati te stranice.
    A mučiti čovjeka, ženu, dijete...
    I možda nećete razumijeti, ali ja fore poput, naše kažnjavaju, a njihvoe ne diraju en kužim. Pa ako je moje dijete razbilo prozor, ja ću ga kazniti bez obzira je li Pero Perić razbio dva prozora i nije kažnjen.
    I kada netko kaže, generali nisu mogli znati što se događa na terenu. Ne vjerujem u to, znali su, svi su znali, ali su šutjeli jer rat opravdava sve. I ok, vraćali smo svoju zemlju..., ali teško mi je uopće zamisliti u kakvom psihičkom stanju su bili oni vojnici koji su ratovali '95.-e, nakon 4 godine rata i ratišta. Što li su u svojim glavama doživljavali i kako se to odrazilo na civile koje su susretali.
    Ne znam, nikada se ne ponovilo.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, ona moja izjava je, priznajem, bila u afektu - imala sam osjećaj

da Sladjanaf stalno pika i pika a većina nas u šoku od presude.

Bila sam ljuta, i to priznajem.

Mislila sam:" Pa dokle, Sladjana, *ebemu vraga! 'De pusti malo da dođemo

k sebi, kud si navrla!Pa svi koji smo za vrijeme rata bili odrasli ljudi znamo

da je bilo grozota s hrvatske strane, a ne samo sa strane četnika i JNA! I

svi normalni to ne poriču, dapače srame se toga!
    "
    gle, nema problema, dokle god je tvojoj savjesti lakše
    ako je tvoj šovinizam rezultat mojega "provociranja" - ja pristajem na to
    nema veze što je to iznimno kukavički, za svoja djela opravdavati se djelima drugih ljudi
    vidim da na ovoj temi barem toga ima napretek, na taj način hrvati zražavaju svoju tugu i bol
    nakon što dva tri puta okrenu juru i bobana
    i nacrtaju par svastika po srpskim crkvama
    to je dostojanstveno žalovanje, to je melem na hrvatsku ranu!
    pa samo dajte, nemojte da vas ja ometam u tome.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    I možda nećete razumijeti, ali ja fore poput, naše kažnjavaju, a njihvoe ne diraju en kužim. Pa ako je moje dijete razbilo prozor, ja ću ga kazniti bez obzira je li Pero Perić razbio dva prozora i nije kažnjen.
    a ovo tako debelo potpisujem da je sad definitivno rečeno sve što je imalo suvislo
    tko je htio shvatiti, shvatio je već odavno
    Posljednje uređivanje od sladjanaf : 18.04.2011. at 08:17

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da je ipak cijela ova tema i situacija puno puno kompleksnija i osjetljivija od Pere Perića i razbijanja prozora

pogotovo ako je kuća srušena a ostao samo prozor

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    vidim da na ovoj temi barem toga ima napretek, na taj način hrvati zražavaju svoju tugu i bol
    nakon što dva tri puta okrenu juru i bobana
    i nacrtaju par svastika po srpskim crkvama
    to je dostojanstveno žalovanje, to je melem na hrvatsku ranu!
    pa samo dajte, nemojte da vas ja ometam u tome.
    Rekla bih da ovdje nema takvih, koji okreću Juru i Bobana i crtaju svastike po srpskim crkvama. Ljudi imaju pravo biti žalosni i razočarani presudom, bez pjevanja i crtanja svastika. Oprosti, ali pretjerala si.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

SikaPika, fantastično rečeno!
    Ajme, pobjeglo mi, a htjela sam još staviti i

Vidiš, Dijana, vrapci znaju da se SP i ja baš i ne svimbamo inače, pa bit će da ipak nije do lojalnosti grupi, nego da ljudi razmišljaju svojom glavom, makar izrazili mišljenje suprotno očekivanom
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 18.04.2011. at 08:55

Stranica 7 od 19 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •