Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Otoplastika-operacija ušiju

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Otoplastika-operacija ušiju

Odlučili smo prije polaska u školu Laru odvesti na operaciju ušiju. Na to nas pedijatrica priprema već neko vrijeme. Kaže da je najbolje vrijeme netom prije škole.
    Ako imate kakva iskustva molim vas pišite. U kojoj bolnici, poliklinici, dali ide preko HZZo-a, ako ne, kolika je cijena, itd....
    Vidim na internetu da se koriste i neke novije metode pa je oporavak brži.
    Prilično se dvoumim oko operacije jer se Lara još nikada nije žalila da ju netko zeza radi klempavih ušiju, a s druge strane ne želim da bude žalosna radi toga kad bude malo veća (pubertet i sl.).

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nemam iskustva za operaciju ali za klempave usi da tj znam dosta osoba sa tim problemom ako ga mozemo nazvati tako...to je prije svega samo vasa odluka ali meni je to zaista ne potrebno jer sve ove osobe koje znam nemaju nikakve brige oko toga niti manje vrijede,to su sve lijepi i kulturni ljudi bez obzira na klempave usi....mislim boze moj danas se sve moze operisati i srediti i to je SAMO vasa odluka...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Larči ima klempave uši? Uopće to nisam primijetila; ali rijetko se vidimo. Što ona misli o tome?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    Larči ima klempave uši? Uopće to nisam primijetila; ali rijetko se vidimo. Što ona misli o tome?
    Hehe, ni ja nisam primijetila dok mi pedijatrica nije skrenula pažnju. Uglavnom lijevo uheko joj više strši. Ona ima dugu kosu pa se to baš i ne vidi.
    Ali kažu da je najbolje sad sa 6-7 godina to napraviti .

Lara se ne opterećuje zasad svojim ušima. Pričali smo s njom o operaciji, ali nju je strah svega što bi moglo boljeti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa ako ni ti nisi primijetila... onda stvarno nije strašno, zar ne?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

No, dakle, sad čitam da se to radi prije škole da bi se izbjegle eventualne traume zbog zezanja. :/
    Mislim, uvijek će netko nekog zadirkivati - zbog ušiju, nosa, haljine, visine, odjeće...
    Budući da ne bih rekla da je to kod nje previše izraženo, možda nitko drugi nikad ni neće primijetiti. Budući da se zapravo može operirati bilo kad ja bih eventualno razmišljala o tome kad (i ako uopće) do zadirkivanja dođe, a možda će ona biti dovoljno jaka da tome ne pridaje pažnju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    No, dakle, sad čitam da se to radi prije škole da bi se izbjegle eventualne traume zbog zezanja. :/
    Mislim, uvijek će netko nekog zadirkivati - zbog ušiju, nosa, haljine, visine, odjeće...
    Budući da ne bih rekla da je to kod nje previše izraženo, možda nitko drugi nikad ni neće primijetiti. Budući da se zapravo može operirati bilo kad ja bih eventualno razmišljala o tome kad (i ako uopće) do zadirkivanja dođe, a možda će ona biti dovoljno jaka da tome ne pridaje pažnju.
    I ja bih tako. Ako i kad bude potrebe, onda neka operira.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Roko ima jako klempava uha, i zezaju ga zbog toga, čak i njegovi klinci iz grupe u vrtiću
    a kamoli nepoznati klinci na igralištu
    mi smo imali dogovorenu operaciju za 11.4. ali je dobio vodene kozice, pa je operacija odgođena za 11.7.
    ide preko HZZOa, u Vinogradsku kod dr. Baudoina
    ja bih ti savjetovala da možda pričekaš sa operacijom (jer ju ne zezaju i niste ni primijetili sami), jer sad u ovoj dobi je rade u općoj anesteziji, a kasnije od 9. ili 10. godine rade u lokalnoj
    moja sestra je bila prije godinu dana (imala je 14 i pol g.) u lokalnoj u Novoj bolnici
    imala je jake bolove 2-3 dana kasnije (pila paracetamole), a poslije je bilo podnošljivo, pa više nije pila ništa protiv bolova

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vidiš nisam znala da bi radili u općoj anesteziji. Onda bi radije pričekali da možemo s lokalnom.
    Mame valjda zadnje primijete da im djeca nisu savršena .
    Zna joj izviriti uheko iz kose i vjerojatno se kuži kad ima rep, ali nitko u vrtiću je dosad nije zezao radi toga.
    Sad sam sve više za to da pričekamo
    Njezina pedica nam to valjda već dvije godine najavljuje kao nešto što "moramo riješiti prije škole" .

thratinchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

moja mama koja je pedijatar mi nije dopustila operaciju, tako da sam na to cekala do svoje 27. godine i onda prije jednog godisnjeg ipak to napravila znaci, kad sam si to mogla sama financirati.....al bila bi sretnija da su mi to dopustili npr tijekom osnovne skole ili tako nesto. uvijek sam imala dugu kosu i nikad nisam vezala rep (prestrasno tijekom ljeta!!) osim dok sam bila doma.....al vidjelo se iz aviona da su klempave iliti "odstojeće" . uglavnom, dr me zezao tijekom zahvata da mu obicno na stolu leze klinci od 10 ili 12 god, a da sam ja ipak malchice starija....ja bi na tvom mjestu pricekala, definitivno ne u opcu anesteziju radi toga, to se uvijek stigne obaviti, ali prvenstveno ako maleckoj to bude bitno. traje cce sat vremena, zavoji nakon toga tjedan dana

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja sam operirala isto sa 6 god. u to vrijeme je to bilo besplatno, pa me mama pustila, mada danas kad gledam slike od prije i ne primječujem tu klempavost. al sad mi je drago, jer se sjećam da mi je to bio kompleks kad sam bila dijet. sjećam se da me nije bolilo ništa i oporavak je bio oko 7 dana, a iz bolnice sam izašla već sutradan od operacije.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

al ako se ona boji i ne opterečuje se, pusti je. ako joj ikad zasmeta ima vremena za operacije

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    al ako se ona boji i ne opterečuje se, pusti je. ako joj ikad zasmeta ima vremena za operacije
    x

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam dva primjera
    djevojčica koja je operirala prije škole
    nitko je nije zezao, ali je mama pitala pedijatricu za savjet, ona je preporučila da se to napravi, otišli su kod kirurga po mišljenje, koji je također preporučio
    operacija je bila u općoj, djevojčica je drugi dan bila kući
    sve je prošlo super, nije bilo potrebe ni da popije žličicu paracetamola nakon zahvata
    mama je jako zadovoljna i s odlukom da to naprave i s rezultatom operacije

druga djevojčica ima 13 godina
    mama je čekala da sama izrazi želju
    i mala je dosta nezadovoljna radi komentara vršnjaka, nosi isključivo dugu kosu, ne želi staviti rep
    sada se spremaju za operaciju
    njoj je žao da nisu prije napravili

slažem se ako je djevojčicu strah da ne treba forsirati
    ali ja bi svakako otišla kod spec. ili ORL ili plastičara, kod koga vam bude vaša dr savjetovala, na razgovor
    da on pogleda uši
    možda kaže da ne treba operirati
    ako bi preporučio operaciju da vidite s njim kada bi bilo to najbolje napraviti

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jako teško pitanje, ali ja ti mogu reći kako je bilo meni.

Dok je mama odlučivala o mojoj kosi bila je duga sa prekrasnim mašnicama i ukosnicama, ali sam u predškolskoj shvatila da su moje uši drugačije nego kod ostalih curica. Izrazila sam želju i kosa je nepovratno ošišana na paž i tako sljedećih 15 godina. Moje traume su duboke, ne toliko zbog djece koja su me zadirkivala već što sam ja samo željela biti kao i sve djevojčice sa dugim pletenicama, repom, a posebno je traumatično bilo ljeto. Kada se na moru kosa smoči nije bilo načina da se uši sakriju. Zbog toga nikada nisam ronila niti skakala u vodu. Nisam nosila zimi kape jer bi se moja tanka kosa spustila i uši bi ispale van. Vjetar je posebna priča.
    Koliko je puta fen i četka završilo na podu a ja u suzama. Boli i to što nitko nije godinama pa ni danas imao hrabrosti reći mi u lice - da imaš klempave uškice i točka. Već laganje i negiranje, ma to nije tako strašno, ima i gore klempavih, ma to je slatko, to si ti, i najgore od svega - pa ja ni ne znam da ti "kao" imaš klempave uši. Mislim - kako ćeš znati kada sam postala bolji majstor od frizera u skrivanju uškica. Niti jedan moj dečko nije mi smio dirati kosu, a da ne pričam o ljubljenju vrata ili uškice.... molim.... ja sam te čari otkrila jakkkkkkkkoooooooooo kasno. No definitivno najteži trenutak u mom životu bilo je vjenčanje. Sva slavlja, vjenčanja, Nove godine sam ja provela bez frizure, a moje vjenčanje.... teškom mukom sam pustila kosu malo dužu od ramena i maštala o prekrasnim uvojcima koji će padati na bijeli veo. No priča je bila drugačija. Nije postojala šansa da mi se to napravi a da se uši ne vide. Danas kada gledam slike vjenčanja na njima izgledam bar 15 godina starije zbog kose koja je počešljana preko čela i zategnuta preko uškica. Koliko sam suza prolila u svom životu, koliko puta sanjala da imam lijepe uši, ma ne znam broja.

Da su me moji roditelji odveli na vrijeme (dok još nisam prošla sve one ispade bijesa i ljutnje) bila bi im zahvalna neizmjerno, ovako im zamjeram zbog njihove ljubavi i toga što su govorili kakva sam ja u njihovim očima - savršena - a ne istinu. Kada sam se odselila u Ri uzela sam stvar u svoje ruke. Dokopala se pregleda kod maksilofacijalnog kirurga i dobila istinu - kronično odstojeće uškice - i doktoricu koja mi je u oči rekla - onaj tko vam je rekao da vam uši nisu klempave je lagao i može biti sretan jer nisu na njegovoj glavi. Ta izjava promijenila je moj svijet. Dobila sam sa 21g operaciju preko HZZO-a što inače nije slučaj, ali su zato slike mojih uškica na medecinskom fakultetu. Moja operacija je bila teška. trajala je preko 3h u općoj anesteziji. S godinama hrskavice otvrdnu i okoštavaju i zbog toga ih je teže oblikovati. Imala sam preko 35 šavova na svakom uhu, boljelo je za poludit, ali svim mojim mukama je došao kraj.

Moje uši danas nisu savršene, daleko su od toga, ali ja danas imam kosu koju vežem u rep, pletem pletenice i napokon nosim naušnice koje prije nisu dolazile u obzir jer su privlačile pažnju. Došla sam kasno i doktori su napravili sve što su mogli. Kod mlađe djece uho je mekše, lakše se oblikuje i reže ušna školjkica o kojoj ovisi koliko je uho udaljeno od glave. Imaju manje šavova, brže zacijeli rana i djeca to lakše podnose, a poslije i zaborave. Ja i danas 7g poslije operacije znam sanjati kao su mi uškice opet klempave i probuditi se u suzama. A najgori su mi oni koji i danas kažu - ma to si ti sebi umislila jer kako ja nisam znala ni vidjela da ti imaš klempave uši, pa još i da na operaciju ideš. Samo se nasmijem jer onaj tko ih nije imao teško to može shvatiti.

Isprike na dugom postu. Možda će neki reći da to nije ok, da treba biti kakav jesi. Ali ima puno drugih stvari sa kojima se mogu nositi - visina, loš vid, krivi zubi, podočnjaci. Ali klempave uši su slatke samo ako su na tuđoj glavi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •