Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Spuštena stopala

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Spuštena stopala

Imam curicu 3 godine. Bili kod ortopeda danas i rekli joj da ima spuštena stopala. Dobili smo vježbice.
    Kakve cipele preporučate. Čitam da se dosta preporučaju cipelice bez anatomskog uloška.
    Do sada smo nosili Bambi i evo spuštenog stopala.
    Da li možda preschoolians ili pediped ili neke druge?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Možda najbolje da pitaš ortopeda, mada i oni različito preporučuju...

Stvar s ulošcima je u tome da 'nasilno' dižu svod, a onda to ne rade mišići zaduženi za to. Zbog toga se zna dogoditi da nošenje anatomskog uloška rezultira spuštenim stopalom.

Preschoolians nemaju uloška, Pediped imaju, ali se može izvaditi. Mi smo kupili i nekoliko pari u Deichamnu. Gledam da nema uloška, da cipela nije kruta, već savitljiva, što mekša.

Mislim da je najbolja vježba za stopalo hod po prirodnom, neravnom terenu, asfalt nas ubija .

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kada ju gledam kako hoda bosa, ljepše hoda. U cipelicama hoda užasno. Ortopedske cipelice nismo dobili, kažu da je rano još, samo vježbe. Doma smo u čarapama. Na moru bih je ja pustila da bude bosa, ali bojim se stakla na plaži i u moru, ima ga dosta. Pitala sam ortopedicu za Preschoolians, ali ona ne zna koje su to cipelice. Znači preschoolians?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mi nismo bile kod ortopeda mada razmisljam da je odvedem,da vidim kakva je situacija.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Preschooliansice ima u Zg, mislim da se dućan zove Bebin svijet. Ili naručiš preko interneta. Pediped i još neke marke mekih, bez uložaka ima u Bebuški, imaju dućan u Zg, a možeš naručiti i preko web dućana. U Bebuški su jako fini, brzo šalju, možeš vratiti/ zamijeniti ako ne ogdovaraju.

Znači, tebi malena baš loše hoda u cipelama?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Preschooliansice ima u Zg, mislim da se dućan zove Bebin svijet.
    tako je
    http://bebin.hr/podkategorije.php?id...kat=Obu%C4%87a

Citiraj Lirijana prvotno napisa Vidi poruku
    Na moru bih je ja pustila da bude bosa, ali bojim se stakla na plaži i u moru, ima ga dosta.
    ma nabavi joj one 'surferske' koje ispod imaju meku gumu a gore tanko platno. u tome ti je isto ko da si bosa, ali se ne možeš porezati (a osjećaš masažu svakog kamenčića )

moja isto puno bolje hoda bosa nego u cipelama. vjerojatno zato što većinu vremena hoda baš bosa. nikad još nije imala cipele s uloškom.
    ponekad mi se čini da još uvijek eksperimentira s hodanjem, pa malo na prstima, pa malo na petama, pa malo zabacuje u svakom smjeru. jedino kad ima neki cilj, npr. ko će prvi do negdje onda lijepo hoda, ali kad ima vremena izvoditi gluposti...onda ih bome i izvodi

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj ima spuštena stopala i nosi ortopedske uloške (od 3,5 g). Kad će ljeto, hodati će vani bos, mada tako hoda svako ljeto, pa opet ima spuštena stopala.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kada hoda u cipelama (a sve su Bambi, Frodo) izgleda kao da vrh stopala ide unutra, a kada hoda bosa noga ide ravno. Prošle godine je imala surferske baš takve kakve opisuješ, ali guma dolje je bila dosta debela. A ja se bojim uopće kupiti nešto ovak. Bojim se tih kineskih proizvoda pa kupujem samo u provjerenim dućanima. Može neki link?
    Hvala svima na savjetima!

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Moj sin ima spuštena stopala i dobio je ortopedske uloške, one plave sa rupicama i ja sad ne znam koje papuče da mu kupim, a da uložak paše unutra. Do sada je nosio frodice, ali sa uloškom noga ne stane unutra, jako su plitke.
    Ja bihtjela neku kvalitetnu, čvrstu papuču koja će mu držati i petu jer mu peta ide jako prema van.
    Kako ste vi rješavali takve probleme?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Mi smo bili kod ortopeda i rekao nam je da je najbolje da su bosi,u cipelama bez uložaka bar do 5.god ili u crocsama.Njegova je preporuka da crocse nosi kao papuče i da će mu biti bolje i lakše.Za sad dobro funkcionira

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Zaboravila sam napisati da on ima 7 godina tako da je sad već potrebna korekcija ulošcima i vježbe.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Chiara76 prvotno napisa Vidi poruku
    Moj sin ima spuštena stopala i dobio je ortopedske uloške, one plave sa rupicama i ja sad ne znam koje papuče da mu kupim, a da uložak paše unutra. Do sada je nosio frodice, ali sa uloškom noga ne stane unutra, jako su plitke.
    Ja bihtjela neku kvalitetnu, čvrstu papuču koja će mu držati i petu jer mu peta ide jako prema van.
    Izvadite iz papuča konfekcijski "anatomski" uložak (obično je lijepljen, može ga se izguliti van), i stavite vaš, ortopedski. Nemam doduše iskustvo s frodicama, ali imam s cicibankama, i tako je uvijek funkcioniralo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi nosimo uloške i preporuka je kupiti jedan broj veći papuča po mjeri uloška pa tek onda probat na nogu , to je preporuka od valeka, prije skinuti uložakako ga ima

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Chiara76 prvotno napisa Vidi poruku
    Kao što kaže tanjab, odlijepiš uložak koji je u papučama.
    U zadnje vrijeme mi je jednostavnije kupiti papuče po mjeri s uloškom kod Valeka. Ipak je u papučama velik dio dana.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Probala sam na starim papučama maknuti uložak, ali sa ovim ortopedskim su mu jako plitke. Možda bi bilo ok sa papučama koje su za broj veće.

Nismo u Zg pa mi nije baš jednostavno naručivati kod Valeka, ali koliko vidim papuče su super, sa čvrstom petom. Jel se kod njega mora doći sa nekom uputnicom? Možda ću na proljeće sa kćerkom na kontrolu u Zg pa bi otišla do Valeka.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod Valeka normalno primaju doznaku koju imaš za uloške.
    Vjerojatno ti dijete ima visok svod stopala, a to veči broj ne može riješiti, jednostavno probajte čim više modela papuča, dok ne nađeš ok.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni su i cipele i papuče od Valeka koma
    tvrdeeeeeeeeeeeeeeee za poludit, ko utezi

doduše to je bilo pred par godina, možda su se sad popravili?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

puntice, cipele su i dalje koma, pogotovo veči brojevi, papuče su solidne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •