Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: kriza zbog prilgodbe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno kriza zbog prilgodbe

drugi tjedan smo u prilagodbi i ne ide baš najbolje. do sada je ostao 2 sata najviše u vrtiću i teta veli da uglavnom svo vrijeme plaće. osim toga, dobio je proljev (ali samo u vrtiću, doma ga nema) pa smo teta i ja zaključile da je moguće od stresa. kad dođe doma uglavnom je tužan, čak ne ni razdražljiv nego baš tužniji nego prije. i stalno sisa, ali stalno. svakih 15 minuta. e sad ja ne znam kako se postaviti. uspijem ja njega oraspoložiti, trudim se imati pozitivan stav oko jaslica. ajde recite mi da će to sve brzo proći i da će biti okej jer nam je trenutno grozno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Samo najkraće, jer sada ne stignem :
    sve će proći i biti će zaista sve ok.
    Kada sam ja prolazila sve to prvi put, čitala sam da neka normalna prilagodba traje mjesec dana. One teže - do tri mjeseca. Križala sam dane kada mi je bilo najteže i gledala u bolje sutra.
    Puno ovisi o tvome stavu, ujutro kada dođete daj mu neki zadatak, tipa da odnese teti pelene, ili joj ponesite nešto pokazati - novu igračku, nove papuče. Popodne pitaj o djeci, o time što je radio, bez obzira što ne može ispričati, onako zainteresirano, nasmijano ...
    I moje su, obadvije, bile neprestano na sisi prvih mjeseci. Pustila sam ih. To im je bio moj miris i dodir, i sigurnost i sve. Ali idu ljepši dani, biti ćete više vani, nakon nekog vremena uleteće banana, pa neka druga voćka, pa sokić, pa klackalica, pa .... proći će i to nacicavanje.

Rekoh kratko, a odužila.
    Izdrži, sve će proći i biti će sve ok. Puno se mazite i to je to.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I da dodam, moje su se navikle tek kada su počele ići po cijeli dan.
    Dan za danom, rutina koja njima daje sigurnost - doručak, igranje, ručak, spavanje, ustajanje i užina, igranje i dolazak roditelja ....
    Primijetila sam da im nije odgovaralo kada se bilo što od te rutine naruši.
    U dva sata koje ostane tamo on uopće ne osjeti "život vrtićke grupe".
    Ali polako, doći će i to.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hvala ti sne. nakon prvog bolovanja suutra opet idemo ispočetka. nadam se da će biti bolje

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

prije nesto maaalo vise od godinu dana i ja sam otvorila gotovo isti topic, plakanje, nacicavanje, hodanje za mnom, ponovo nacicavanje, i tako stalno....
    cure su me tjesile da ce brzo doci dan kad ce odlazak u jaslice biti bez placa i kad ce sve doci na svoje mjesto...
    i znas sto... istina... samo treba izdrzati taj period koji jednostavno svi klinci moraju proci (neki duze, neki krace)...
    mozda da ponese neku dragu igracku... nama su to savjetovali kad je krenuo u jaslice ali u tom vremenu nije imao nista slicno, a kad bi nesto i uzeo sa sobom to bi iz protesta kad bi vidio da ja odlazim odmah bacio...tako da smo prestali nositi igracke.
    kad je ulovio rutinu, vise nije bilo problema.
    kad smo ponovo krenuli na prilagodbu u drugi vrtic (gradski) jedan plisanac je ovaj put bio pun pogodak (tetine rijeci) i prilagodba je trajala puno krace.
    u svakom slucaju drzim fige da sve brzo prodje

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma pokušala sam s nekom igračkom, ali njemu su omiljeni lonci i kuhače i baš nema nkakvog plišanca niti nešto slično za ponijet. no, da kucnem, protekla dva dana nisu bila tako loša pa možda ipak ide na bolje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da zeme neku plastičnu tavu ili nekaj od zdoma?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

V je neko vrijeme plakao, no sad se privikao i sve je OK.
    Mislim da taj period samo treba proći.

Inače, meni se čini da nam se grupa malo smirila, sada kad dođem više nema kolektivnog plakanja i često zateknem V zaigranog.

Da li već ostaje cijeli dan?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

update - situacija se stvarno smirila. tete kažu da je Koko super. trenutno ide dva tjedna u komadu, zdrav je i danas čak nije plakao niti kad sam ga ostavila. super jede, igra se i bez problema ide spavati.
    za sada ostaje do poslije spavanja. idući tjedan valjda dulje. doma je situacija super. nakon početne teške tuge i nasisavanja, vratili smo se na staro. samo da tako i ostane
    i da, fakat su se svi malo smirili. čak me i druga djeca ujutro dočekuju s osmijehom.
    icyoh drago mi je da je i V-u super

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto vidis da je sve super! Ne zelim biti parti brejker ali znaj da se kriza moze ponoviti, prilagodba traje i do 3 mjeseca tako da se ne zabrines tj. da ne mislis da se u vrticu nesto dogodilo zbog cega ne zeli ici. Sad kad shvati da je to to, da ce ici svaki dan mozda ga opet ulovi nervoza.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Eto vidis da je sve super! Ne zelim biti parti brejker ali znaj da se kriza moze ponoviti, prilagodba traje i do 3 mjeseca tako da se ne zabrines tj. da ne mislis da se u vrticu nesto dogodilo zbog cega ne zeli ici. Sad kad shvati da je to to, da ce ici svaki dan mozda ga opet ulovi nervoza.

znam da si u pravu, ali bar sad vidim da postoje i loši i bolji dani, a ne samo loši pa je ipak lakše sve preživjeti

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

anamix

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •