Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Ima li tata pravo na bolovanje (blizanci)

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Ima li tata pravo na bolovanje (blizanci)

U petak je mm ostao doma, jer je prosli tjedan B. bio lose i ja ih vise nisam mogla sama hendlati, a da i jedan i drugi imaju zadovoljene potrebe.
    Nazvao sefa i on rekao ok.

Mm je mislio kako ima 14 prekovremenih sati da mu od tuda daju slobodan dan, ali oni mu danas kazu da ne moze, posto sam ja na porodiljnom (sad meni nije jasno kakve veze mogu imati slobodno dani i porodiljni, ali dobro...).

Onda je rekao da ce izvaditi bolovanje ze malog, na sta su mu opet rekli da ne moze, jer sam ja doma. A to sto se radi o dvije bebe nema nikakve veze.

Kako je to regulirano i ima li on ikakva prava?
    Zadnji put kad smo svi bili bolesni otvorio je bolivanje na B., ali sad mu kazu da ni to ne moze. Sad zas zaniam sta ce biti s tom placom, jer jso niej isplacena...

Po njihovom, kako sam ja na porodiljnom, ja se sama moram brinuti o dvije bebe u kakvom god stanju mi bili.

B. sad ima upalu bubrega, u sub. smo bili hospitalizirani...sta bi bilo da smo ostali do danas? Tko bi bio s E.?

+ danas i iduci tjedan treba a pokupiti nalaze u vrijeme njegovog radnog vremena, a on ne smije zbog djece otici ranije, uzeti slobodno, bolovanje - pa kako da ih pokupimo?

Kaj je njima?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskreno, mislim da MM može ostvriti pravo na bolovanje. Ionako ga otvara kod pedijatra.

No, dok se ne javi netko stručniji, pogledaj ovaj tekst.
    Naknada plaće zbog bolovanja

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne otvara ga kod pedijatra, ped samo da obavijest a otvara ga liječnik opće prakse. Na zalost, odgovore na ostala pitanja ne znam

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    ne otvara ga kod pedijatra, ped samo da obavijest a otvara ga liječnik opće prakse.
    dobro mislim, loše pišem... :/ sorry...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sigurno ima pravo (znam jer moji prijatelji imaju blizance, tata je na porodiljnom , a mama je otvorila bolovanje kad su cure bile bolesne).

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Irena23 - Hvala. Zbilja sa nadam da je tocno to sta kazes.

Probati cemo jos sutra pitati nasu ped.

Citiraj Bubica prvotno napisa
    ne otvara ga kod pedijatra, ped samo da obavijest a otvara ga liječnik opće prakse. Na zalost, odgovore na ostala pitanja ne znam
    Tako smo zadnji put napravili, ali mu sad sef tvrdi da se to ne smije, jer sam ja na porodiljnom.

Mislim, koma mi je jer ne razumijem kako moze biti da to nije zakonski nekako regulirano i nadam se da je.
    Kad su vec na njegovom poslu nemaju ni mrvu razumijevanje i ne razumiju da je neke stvari nemoguce da obavim solo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa kakve veze s tim ima šef? Ako dobije doznaku, mora mu odobriti bolovanje. Ionako novac refundira HZZO (doduše, do 4257 kn, ako ima veću plaću).

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima takve veze da mu kaze da on zakonski nema pravo na to jer sam ja doma.

I mislili smo iduci put napraviti bas kako si ti rekla.

Samo sam zeljela znati da li njegov sef u principu laze, ta firma je i inace koma sta se toga tice i iskoristavaju ih na svaki nacin na koji mogu, pa me ne bi cudilo da laze.

Vratio se mm s posla i kaze da mu je ipak dao da iskoristi slobodan dan, ali da u buduce to tako nece ici (iako mu je on u petak rekao da moze ostati), da se za slobodne dane eventualno mogu dogovarati u naprijed.

A sto se bolovanja tice, on kao ima pravo uzimati bolovanje samo za sebe. To su njegove rijeci.

I inace moramo planirati ovakve stvari - ludak. Pa dijete je dobilo upalu bubrega, to se bas i ne planira .

Mogla bi prica o njemu i u toppic o mobingu, mozda cak i prije nego ovdje...

Ono sto je meni bilo bitno da znam, je da li mm ima pravo na bolovanje za dijete ako sam ja na porodiljnom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i mi smo bili u situaciji dok sam bila na porodiljnom da su se oba decka razbolila i mm je bez problema dobio bolovanje. nitko nikad nije spomenuo da ne može dobiti bolovanje zbog toga što sam ja na porodiljnom.

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

MM isto nije mogao dobiti bolovanje na dijete dok sam ja bila na porodiljnom.Ali kako imamo pedijatricu koja će svašta izmisliti samo da su djeca sa roditeljima što više,tako nas je uputila da ja odem kod svoje dr.A kako imam i savršenu dr.opće prakse ,ona je odmah napisala da imam probavnih smetnji i MM dobio bolovanje bez daljnjih komentara. 8)
    Znači,ti moraš biti bolesna da bi on dobio bolovanje na dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

što je onda sa situacijom kada oba roditelja rade i oba se djeteta razbole? znači li to da ni onda ne mogu oba roditelja na bolovanje, osim ako su i sami (roditelji) bolesni?

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ni nasi doktori nisu problem i pedica i moja dr. ce bez problema sve napisati samo da on bude doma.
    Vidjeto cemo sta na to kaze doticna osoba. Problem je naravno sta si na zalost ne mozes bas priustiti istjerivanje pravde, jer on tu pravdu rijesi otkazom ako bas hoce.

RING avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Pa kakve veze s tim ima šef? Ako dobije doznaku, mora mu odobriti bolovanje. Ionako novac refundira HZZO (doduše, do 4257 kn, ako ima veću plaću).
    Ima pravo i potpisujem navedeno.
    MM je bio 2 tj na bolovanju kad je trebalo.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kad sam bila na drugom porodiljnom, a starija curka se razbolila, upravo to su mi rekle i pedijatrica i moja doktorica - da MM po zakonu nema pravo koristiti kućnu njegu za prvo dijete dok je mama na porodiljnom za drugo dijete, ne zato što bi me muljale jer smo čak i u rodbinskim vezama, nego da mi jednostavno kažu kako je, ali i da se mnogi pedijatri/doktori opće prakse ne drže iz neznanja ili nehaja (što im se može obiti o glavu u slučaju inspekcije). naravno da je to nepravedno i nebulozno, no mi smo tada koristili klasično bolovanje na MM-a.

dakle, dok je mama na porodiljnom, nema kućne njege za bilo koga drugoga, ili mama mora biti na porodiljnom i bolesna.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala.
    A ako sam i ja bolesna i on onda otvara bolovanje,
    preko koga ostvaruje pravo na njega, preko dijeteta ili mene.

Mi smo imali situaciju da smo svo troje bili bolesni i blizanci i ja.

Postoji li kakva razlika u isplati place?
    Jer ako ne postoji, onda se ne isplati komplicirati - uvijek mu je jednostavnije lazirati svoje bolovanje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako koristi svoje bolovanje, onda mu to isplaćuje firma, u visini 80% plaće (nisam sigurna da li je baš 80%), a ako je bolovanje za dijete do 3 godine, onda dobiva od HZZO-a naknadu u visini 100% plaće, ali max 4257 kn. Znači, ovisi o tome koliku plaću ima. Bitna razlika, privatnicima jako bitna, je da bolovanje za dijete njih ništa ne košta!

A to što si ne možeš priuštiti istjerivanje pravde... pa da, to je tako u većini privatnih firmi, potpisujemo svakakve ugovore, ne usuđujemo se koristiti svoja prava iz Zakona o radu, ne iskorištavamo ni godišnji do kraja, ne idemo na bolovanje i radimo pod temperaturom, radimo prekovremeno...jer čak i ako nam šef ne može dati otkaz jer imamo ugovor za stalno i bla bla, može nam učiniti radne uvjete nepodnošljivima. Tužba za mobbing? Što ti vrijedi ako ne možeš naći drugi posao :/

Jedino može pokušati šefu objasniti da bolovanje za dijete njega (šefa) ne košta ništa, i eventualno se ponuditi da će sam nositi doznake u HZZO.

Paci, ako je tvoja doktorica u pravu, kako u HZZO-u ne skuže kad doneseš doznaku za bolovanje? Oni ionako imaju sve u kompjuteru. MM koristi bolovanje kad je sin bolestan, i do sad nikada nije imao problema.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 20:41

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Paci, ako je tvoja doktorica u pravu, kako u HZZO-u ne skuže kad doneseš doznaku za bolovanje? Oni ionako imaju sve u kompjuteru. MM koristi bolovanje kad je Rio bolestan, i do sad nikada nije imao problema.
    Ne znam. Vjerojatno stvar birokratske naravi, kao i većina toga kod nas - za istjerivanje istoga nadležna inspekcija, boli nju tamo đon što piše jer nije inspektor nego neki referent od a do h. Nije me samo doktorica na to upozorila (koja je i član komisije za bolovanje), nego i pedijatrica, neovisne jedna o drugoj.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a gdej to ima uporište u Zakonu?
    Evo, čl 31. st. 5
    Pravo na naknadu plaće pripada osiguraniku u svezi s korištenjem zdravstvene zaštite, odnosno drugih okolnosti ako je:
    5. određen da njeguje oboljelo dijete ili supružnika uz uvjete propisane ovim Zakonom
    dalje još se spominje tko isplaćuje tu naknadu itd. ali nigdje ne spominje uvjet da oba roditelja trebaju biti zaposlena da bi se dobilo bolovanje

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kazu u HZZO da tata NEMA Pravo na bolovanje dok je mama na porodiljnom, bilo jedno, dvoje ili 10 djece bolesno i bez obzira na bolest majke.
    Ako je na porodiljnom, ona je tu da se brine za djecu.
    Ovo sto ljudi kombiniraju - to je sve, kaze, proizvoljno.

Samo ne znam ako mi dijete bude imalo posljedica ili npr. umre zbog toga sto mu nismo mogli omoguciti lijecenje tko je kriv?

Mozda mi za nemar?

Vjerovatno ja jer sam nesposobna majka koja ne moze ( i ne zeli voditi zdravu bebu) odfurati dvije bebe i stvari u dom zdravlja, popesti se na kat, djecu nositi na rukama, kolica ostaviti vani. Ili ih vuci zubima! To bi bila dobra ideja!
    Uputnice, zdravstvene i urin izvaditi i predati... CIME? Trecom rukom?
    Kod vadenja krvi drugu bebu staviti - GDJE?
    Drzati im vaticu na krvavom prsticu - cime? Cetvrtom i petom rukom?
    Kod pregleda kod pedijatrice - drugu bebu staviti - gdje?

Onda u 14h ponoviti cijeli put nazad, popesti se ponovo po nalaze...
    Ili mozda da odkampiram pred DZ, jer taman kad dodem do kuce mogu krenuti nazad.

Drugi dan ili jos bolje isti, jer smo bili hitni slucaj, sjesti na bus, i "sigurno" se odvesti u zg sa dvije bebe na rukama. Promijeniti XY buseva i tramvaja.
    Odtegliti ih na zaraznu i zdravog i bolesnog. I onda ostati hospitalizirana sa bolesnim i zdravim.
    A, ne naravno. Bolesnog ostavim i odem kuci!
    A kad ga idem dojiti, vucem zdravog ili ga ostavim samog da se cuva?

KOJI IDIJOT JE SMISLIO TO PRAVILO DA MI SVE MORAMO SAME?
    Kaj da ih teglim na rukama, pa ne mogu vise! Nosila sam ih u maramam do 6 mj, sad su mi preteski da bi takav put prevalila s njima. A kolica ne idu kroz sva vrata, a bome ni po stepenicama!
    Ostavila bi ja tog genijalca tri sata sa dvije bebe, pa da vidmo onda kakve bi zakone pisao!

AAAAAA!!!!!!!!! Ljuta sam!!!

Po meni nije fer ni da smo sami inace s dvije bebe (po meni bi tata trebao biti doma bar prvih 3-6mj) a kamoli s dvije bolesne.

Znam da ljudi inace svasta iskombiniraju, bake, tete... i da vecina ipak ima polunormalne poslodavce - ali sta kad toga nema?

Cisti zlocin nad djecom!

MM je danas receno da dode na posao pod bilo koju cijenu i da si odredi prioritete. Da ce mu se ovo uzeti kao veliki minus, jer ici na bolovanje zdrav... To st je fizicki neizvedivo meni samoj sve obavljati, njih nije briga. Zakon kaze to i to.
    Zdravlje djeteta ocito nije big deal.

Zivjela pronatalitetna politika!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja stvarno ne znam tko je tu lud. Jer mene nikad nitko nije pitao npr. da li je MM na porodiljskom. Kao kod mojih prijatelja gdje tata koristi porodiljni s tim da oni nisu niti u braku. nikad nitko nista nije pitao. Pedijatar napise ceduljicu da moli za majku ili oca bolovanje i s tim se ode kod dr. opće prakse. Ja bih tako napravila i gotovo.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja! I mi!

Mislim da se ovdje radi o tome da vecima ljudi radi u normalnijim firmama, a ne u GRAMATU, pa ovakvi problemi ne dodu ovako do izrazaja.

(Hm...ni mi nismo u braku, jel bi to mogla biti karta na koju bi mogli igrati? Sumnjam.)

I bili smo tako napravili i prvi put je proslo (valjda) sad cemo vidjeti placu...
    A ovo nam je rekao danas covjek u HZZO -a, a evo ovaj tren mi se muz vratio s posla i kaze da su dva njegova sefa isla provjeravati pravilnike i ponovili mu da ne moze uzeti uzeti bolovanje na djecu ili mene jer je to protuzakonito. (ali nije protuzakonito da lazira svoje, to je kao jedini nacin da ostane doma ako bas zbilja mora).

I ja se pitam tko je tu lud?

Mislim da se radi o cistoj zloci, jer ako doktori daju bolovanje, Gramatu ni iz dzepa ni u dzep. ALI nama je i tu je valjda problem. ako doktori protuzakonito daju bolovanje to je problem HZZO-a, a ne Gramata.

I boli njih briga sto sam ja vecera malcu sama davla antibiotik, sta sam mu ga jedva ugurala i sto se zbog toga zagrcnuo i povracao i sto bi sad trebao u bolnicu na inekciju i sto nisam imala prijevoz do ovog trena... i sto sad ne znam sta da radimo s malim, a nije sigurna ni zena na zaraznoj koju sam nazvala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pooh, ! vibramo da malcu bude bolje cim prije!

to su nasi zakoni i pravilnici koji zapravo nemaju veze sa stvarnoscu i potrebama stvarnih ljudi. sve to na papiru mozda i zvuci ok i djeluje kao nesto sasvim normalno, ali kad se primjeni na realni zivot....sigurno kad su ih pisali nisu razmisljali o mamama i tatama koji imaju dvije, tri (ili mozda i vise) beba iste dobi i o upravo onakvoj situaciji koju si opisala (odlazak doktoru, odlazak po nalaze i sl.), a koja mi je tako dobro poznata.

a naravno da bi tate blizanaca trebali biti uz mame barem prva tri mjeseca, jer biti sam s dvije/tri bebe uz sve ostale stvari... :shock: !

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja i opet postavljam pitanje - po kom zakonu? Neka nam navedu koji zakon i koji članak

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nadica_b prvotno napisa
    ja i opet postavljam pitanje - po kom zakonu? Neka nam navedu koji zakon i koji članak
    potpisujem nadicu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj nadica_b prvotno napisa

i mene to jako zanima!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nedavno sam imala situaciju identičnu.Ja na porodinskom,mala bolesna,tata koji radi u MORHu,otvori bolovanje za malu.Nakon 35 dana zovu iz kadrovske da to može koristiti jedino ako ja donesem od doktora potvrdu da sam tada bila nesposobna brinuti o djetetu.Koji doktor bu meni nakon tolko vremena dao takvu potvrdu?!A da ne kažem da mu tih 10 dana nije uopće isplaćeno.Morao je donjet novu doznaku otvorenu na sebe i isplatit će mu slijedeći mjesec.PAZITE,RADI SE O MORHu!Znači trebalo im je 35 dana da mu jave.Ako to može državna firma,pa kako ne bi mogao jedan privatnik.
    Pitah ja ženu,a što ču sa starijim djetetom,ona će,snađite se!
    Nego,može li nekakva peticija za ovo?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kazu u HZZO da tata NEMA Pravo na bolovanje dok je mama na porodiljnom, bilo jedno, dvoje ili 10 djece bolesno i bez obzira na bolest majke.
    Ako je na porodiljnom, ona je tu da se brine za djecu.
    Ovo sto ljudi kombiniraju - to je sve, kaze, proizvoljno.
    Ovoj je toliko grozno da jednostavno ne mogu vjerovati da postoji idiot koji je donio takav zakon. Što ako si na porodiljnom ne možeš biti bolesna? Jel to stvarno tako? I mene zanima gdje to piše.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u našem sistemu ljudi funkcioniraju da na prvu loptu uvijek vele NE jer to znači da ne moraju ništa poduzeti.
    Eh, a kada ih priupitaš: molim članak zakona koji to ograničava, onda se ploča jako jako mijenja.
    Npr meni je soc. radnica rekla da moje dijete ne može koristiti 2 usluge koje oni pružaju. Ja rekoh. "Gdje piše?" a ona meni- uobičajena praksa je takva.
    E, neš ti praksu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mene je strašno naljutilo što ako si s oboje blizanaca u bolnici muž nema pravo biti s tobom,bez obzira što ti je oboje djece bolesno,koji kreteni.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Duska -

Prestrasno je to sve skupa.
    Evo moji opet nisu dobro. MM jos dans i sutra moze biti na godisnjem, a onda ga vise nema...

Ja sam isto za peticiju i da nesto pokusamo promijeniti.

Kad smo mi zvali i zvali bilo nam je receno da smo im mi prvi takav slucaj kojima je to problem.

Na kraju je ispalo da tata moze dobiti bolovanje ako je mama bolesna, ali ne ako je dijete/djeca, a za konkretno nas problem - svakotjedno nosenje i kupljenje nalaza nemaju nikakvo rjesenje, osim - snadite se.

MM je prije par tjedana dobio jasno upozorenje da ne moze kasnije dolaziti na posao (iako tad ostane duze onoliko koliko je dosao kasnije, posto je to bilo jedino sto smo uspjeli iskombinirati), zadnji put kad je bio na bolovanju su mu jasno rekli da se vrati pod bilo koju cijenu.

Kad moze, uskoci nam ujo ili baka, a ostalo riskiramo, na zalost sve cesce . Jednostavno nemamo nikakvu drugu soluciju.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MM je u prvom mjesecu ove godine bio par dana na bolovanju (njega člana obitelji tj. mene) jer sam rodila u 12 mjesecu i nisam se zbog teške epi. doslovno mogla maknuti iz kreveta i sama brinuti o H. Nitko nije stvarao probleme, ni HZZO, ni njegova doktorica opće prakse ni poslodavac. Tih par dana mu je plaćeno 70 % (mislim da je taj postotak, nisam 100% sigurna) od pune plaće.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Drage naše, problem o kojem pišete zaslužuje da se njime pozabavimo ozbiljnije. Udruga Roda djeluje i na pravnom polju te tijekom godine prati sve probleme pravne prirode s kojima se roditelji, djeca, majke susreću i predlaže izmjene zakona u skladu s tim. Ovu nelogičnost oko prava na korištenje bolovanja oca dok je majka na porodiljnom razmotrit ćemo na jednom od naših idućih sastanaka i o zaključcima vas pravodobno izvijestiti.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

božana - Ovo je zbilja ozbiljan problem i drago mi je da cete se s njime pozabaviti. Jos kad bi i uspjeli...
    Ako kako mozemo pomoci - recite.

Evo nastavka nase price.
    Danas sam se vratila iz bolnice, gdje smo E. i ja proveli 5 dana.
    S obzirom na situaciju s bolovanjima i cinjenicu da se radi o dvije bebe od 10 mjeseci koje nisu prihvatile dohranu, pokusali smo iskemijati nesto da ne dode do hospitalizacije, ali na zalost E. je morao na operaciju, a terapija se morala provoditi u bolnici.

U bolnici su bila jako susretljivi i mogla sam biti (i bila sam) uz njega 24 sata.

Moj suprug ponovo NIJE smio uzimati bolovanje .

HZZO mu je ponovo rekao da se snademo, pa valjda imamo baku...nije na njima da misle na sve probleme i sl. Ja po zakonu i tako nemam pravo biti uz dijete kad je hospitalizirano.
    Strava.

Na kraju smo se i snasli tako da je moja mama uzela godisnji, posto si je ona tih par dana nekoako mogla priustiti i na srecu tu je upao i vikend, a da nije, zbilja ne znam sta bi iskemijali. Ostaviti bebu koja samo cica po cijele dane samu u bolnici...
    valjda bi nakon toga ja bila za hospitalizaciju, ali u neku ludnicu.

Cak smo razmislajli o tome da obojicu prime u bolnicu.

Polako me panicno pocinje biti strah iduce bolesti i eventualnih hospitalizacija.

Planiram s njima biti 3 godine doma na porodiljnom, kako prezivjeti sve bolesti i (eventualne) hospitalizacije pojma nemam...

Imam zelju upoznati osobu koja osmisla ovaj zakon. Apsolutno mi je fascinantno da tako netko okrutan pise zakone i pravilnike koji se ticu djece.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

draga Pooh, iz iskustva znamo da ćeš ovo preživjeti, majke imaju jedan posebni mali kotačić koji ih pokreće kad je najteže i misle da neće uspjeti, želim ti radosne ove tri godine doma sa svojom dječicom i nemoj se puno brinuti i strepiti od novih bolesti nego uživaj u sreći koju zaslužujete.

za ove što su pisali zakon ćemo se mi pokušati pobrinuti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Slažem se da treba nešto mijenjati i podržavam vašu inicijativu jer sam imao situaciju gdje sam nekoliko dana nakon što je supruga došla iz rodilišta trebao voziti starije dijete na kontrolu kod neuropedijatra. Ostao sam šokiran kad mi je moj liječnik rekao da nemam pravo na bolovanje. Srećom radim u firmi gdje rukovodeći kadar ima razumijevanje za ovakve stvari i uspio sam dobiti slobodan dan. A da nisam, ne smijem ni pomisliti što bi se dogodilo. Surpuga bi s tjedan dana starom bebom vodila starije dijete u bolnicu ili bi morali otkazati pregled koji ionako čekamo nekoliko mjeseci jer je teško doći na red.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj božana prvotno napisa Vidi poruku
    draga Pooh, iz iskustva znamo da ćeš ovo preživjeti, majke imaju jedan posebni mali kotačić koji ih pokreće kad je najteže i misle da neće uspjeti, želim ti radosne ove tri godine doma sa svojom dječicom i nemoj se puno brinuti i strepiti od novih bolesti nego uživaj u sreći koju zaslužujete.

za ove što su pisali zakon ćemo se mi pokušati pobrinuti.
    ja sam otac blizanaca 08.02. su napunili bili 3g.
    sa majkom su bili do 2god i 6mj ,tada je majka krenula radit i upisali smo ih u vrtić... od tada počela patnja doslovno sam na bolovanju svaki mjesec ,došlo je do toga da mi je šef na poslu rekao da se pripazim "jer su došla gadna vremena" radim u pošti (državna firma)...
    žena mi radi kod privatnika ako hoće na bolovanje može ali nakon bolovanja ravno u zvonimirovu na čitanje oglasa ...
    nevjerujem da smo do ovoga došli da se moram brinut šta da napravim , upravo kada vam ovo pišem sinovi mi kod kuće boluju sa temperaturom... kao da ja volim da su mi dijeca bolesna... ja bi najradije da nikada nemoram na bolovanje i da su zdravi kao što si bili kada su bili sa majkom na porodiljnom prvih 2g.i6mj života... rekla mi jednom pedijatrica da ako želimo da nebudu toliko bolesni da ih ostavimo kod kuće ... samo neznam kome i kako ? tko ce mi čuvat blizance za cjenu vrtića ?
    ....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •