Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Jako bolna dojka

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Jako bolna dojka

molim vas za pomoć....naime samo lijeva dojka mi je jako bolna i tvrda ali samo s gornje strane, i nakon masaže i nakon podoja i stavljala sam i zelje po savjetu patronaže...
    jeli moguće da je to od nošenja i spavanja bebe naslonjene na lijevo rame i samim timna dojku?
    imate kakav savjet?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ametist prvotno napisa Vidi poruku
    molim vas za pomoć....naime samo lijeva dojka mi je jako bolna i tvrda ali samo s gornje strane, i nakon masaže i nakon podoja i stavljala sam i zelje po savjetu patronaže...
    jeli moguće da je to od nošenja i spavanja bebe naslonjene na lijevo rame i samim timna dojku?
    imate kakav savjet?
    Moguće je, naravno... svako nepražnjenje dojke, iz bilo kojeg razloga, pa bilo i zbog pritiska na dojku zbog nošenja djeteta ili bilo čega drugog, može uzrokovati zastoj i mastitis.
    Nego, idemo redom... koliko je dijete staro? Kako vam ide dojenje od početka?
    Koliko ima podoja u danu? Dojiš li isključivo ili dobiva još nešto uz dojku? Kakvog je općeg stanja beba? Koliko ima mokrih i pokakanih pelena u danu?

Ima li kakve promjene kod tebe u odnosu na jučer? Imaš li temperaturu?
    Najvažnije je da mlijeko izađe iz bolne dojke, što temeljitije je treba isprazniti. Masaža pod toplom vodom, topli oblozi prije podoja i tijekom podoja, dijete što češće stavljati na dojku... hladni oblozi i kupus između podoja za ublažavanje upale.
    Javi se s odgovorima, pa ćemo onda dalje sa savjetima.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja bih još dodala, probaj promjeniti položaj, npr. ako inače ležzite dok dojiš bebina bradica je uvijek na istom mjestu, a sad sjedneš (ako možeš) i primiš bebu da joj noge idu desno van, preko tvojih bubrega, pa će bradica ići prema vanjskom dijlu dojke i ona će s edrugačije prazniti što može pomoći.
    nadam se da si skužila

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tako je... znači, možeš pokušati zarotirati bebu dok doji tako da bradica dodiruje i masira mjesto na kojem je zastoj.
    Također, možeš probati i tako da beba legne na leđa, a ti se postaviš na četveronoške (znam da zvuči smiješno, a tako i izgleda ))) - tako gravitacija pomaže da se mlijeko iz svih kanalića spušta prema dolje i da izađe iz dojke.

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

puno je bolje u odnosu na jučer
    mislim da je krivnja ipak bila u tome da sam ju skoro cijeli dan čuvala naslonjenu na tu str, tj tu dojku, puno sam je masirala jučer i stavila kupus opet, danas je mekana i nije više bolna...
    inače je to "dominantna" dojka, više se puni nego desna (ne znam zbog čega)
    bebica ima dva mjeseca i isključivo je dojena

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Ametist prvotno napisa Vidi poruku
    inače je to "dominantna" dojka, više se puni nego desna (ne znam zbog čega)
    kao prvo, drago mi je da ti je bolje.
    doji li dijete više na toj dojci? ako se ta dojka više "upotrebljava" onda i stvara više mlijeka

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

moguće je da je ostalo od početka tak jer mi je na desnoj uvučena braavica pa ju je na početku odbijala...

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

to je onda to!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •