-
kako se rodio mali SVEN
01.03. u ponedjeljak sam bila na pregledu na Sv. Duhu i doktor veli otvorena sam jedan prst i da je sve OK i da dodjem za dva tjedna. Da ako hocu mogu i ranije (za tjedan dana) ako me frka ili nesto slicno. Velim ja da ne, da je za dva tjedna sasvim OK.
02.03.2004. u 23.30h otprilike otisla ja na WC, nakon obilne vecere koju smo poklopali samo sat vremena ranije, i kihnem :shock: . Kako sam kihnula, tako mi je puko vodenjak da nisam ni skuzila osim kaj je iscurio nekako cudan mlaz iz mene. OK, mislim si ja, sad mi je stvarno dobro skocio na mjehur :shock: . Medjutim kako mi je vodenjak puknuo prilicno visoko, tako ta voda nije iscurila u litrama odma van, nego je curkala svako malo. Znam da je Keko bas pricao sa Gogecom (braticem) na telefon i rekao mu kako sam ja super i da imam jos neka 3-4 tjedna vremena prije poroda. Hihihihi
Nisam ja ni onda bas bila jos skroz ziher da je to-to... Keko se nakon tog razgovora sjeo natrag za kompjter igrat igricu a ja sam si dala za razmisljat. I nakon nekog vremena skuzim da to curkanje bas i nije moj mjehur, jer da mi moze pobjec jednom ali bas 3-4 puta za redom...
Nakon tog, za pohvalu vrijednog zakljucka, sam ipak odlucila reci Keki da ce me mozda morat voziti do bolnice, jer mislim da mi je pukao vodenjak. OK veli on i nastavi se igrati. (nije bas odma skuzio da mislim ozbiljno)
E onda sam si ja dala truda i ne budi lijena prvo se otusirala i obrijala da me ne moraju u bolnici (sto nije ni naj manje lako kad imas skembu do zuba, ali malo gimnastike pred porod nikom ne skodi. Nakon toga sam si spakirala stvari do kraja za bolnicu, spakirala stvari za malog kad Keko bude dolazio po mene, napisala mu popis sto mi sve treba jos iz ducana i objavila da je vrijeme da se krene. A da ne zaboravim, prije toga sam naravno i nazvala bolnicu da mi kazu na koji ulaz mozemo uci jer sam na glavnom procitala da je zatvoren od nekih 21-22h na vecer. U medjuvremenu je Keko skuzio da se ne salim i da sam se stvarno pocela spremati pa je prekinuo sa igranjem i uhvatio se fotica i kamere i poceo jurcati zamnom po stanu, kao da me usnimi jos sa trbuhom, pa kako se spremam i tome slicno.
Negdje oko 24.45h ili nesto kasnije smo ti mi krenuli prema bolnici... (nisam bas gledala cijelo vrijeme na sat pa ti mogu reci samo od prilike) a oko 01.00h smo dosli u bolnicu. Dok smo se mi sparkirali, pa dok sam ja nasla di je rodiliste... kako sam usla u bolnicu tako sam jedno 3x morala izrecitirati «Dobra vecer! Mislim da mi je puknuo vodenjak, di mogu ic roditi»
dok konacno nisam nasla prava vrata 8)
Znam da sam si jos na putu do bolnice razmisljala kako bi me sad vjerojatno trebalo biti strah ili tome slicno ali nista... meni sve normalno ko da idemo na cevape :D . Nisam si doduse ni stigla puno razmisljat s obzirom da mi je do bolnice 10 min pjeske :wink: .
E kad su me primili i pregledali su odlucili (naravno) da moram ostati. Onda mi je Keko donesao torbu sa stvarima iz auta, uzeo moje stvari koje sam imala na sebi i otisao doma na corkicu (prilicno zbunjen, barem se tako sestri cinio). Ja sam takodjer otisla na corkicu ali kako sam se legla, vec je bilo oko 02.00h, tako su mi poceli trudovi. Prvo lagani naravno, pa sam si pomislila «Pih nes' ti trudova!», medjutim kako je vrijeme odmicalo tako me pocelo sve vise boliti. Negdje usred noci, ne sjecam se oko koliko, su me prikljucili na CTG pa sam mogla tocno po ispisu pratiti kad mi dolazi slijedeci trud i prokleti ga prije nego li je poceo
.
E pred zoru sam pitala sestru da kakva je situacija sa epiduralnom na sto mi je ona odgovorila da to moram vidjeti sa doktorom na viziti ujutro u 07.30h. E dok je vizita dosla ja sam vec bila nekih 6 cm otvorena pa vise ni to nije imalo smisla. No nema veze, meni je bilo bitno da znam na sto se trebam pripremiti i da znam na sto mogu ili ne racunati. Epiduralna je u svakom slucaju ispala iz te price. I tako sam ti se ja «trudila» do nekih 8h ujutro kad su me otpeljali u radjaonu. Oko 08.30h sam nazvala Keku da moze doc jer radjam. Ok, veli on i nema ga i nema... zovem ja opet a on veli «Evo dolazim samo da ti kupim bon za mobitel.»
Ma koji bon covjece ja lezim na stolu i rodit cu uskoro!!! Kuzis ti njega
.
E onda kad je skuzio da to vec krece se pozurio i dosao taman na glavni show koji je poceo oko 09.30h. Malisa je ispao 03.03.2004. tocno u 10.35h. Ajme srice i veseljaaa... kad je ispao ko da sam se ja rodila. I uz sve to sam imala fenomenalnu babicu, sestru Gordanu, kojoj od sveg srca hvala, pa nisam ni pukla niti sam rezana. Ona si je stvarno dala truda a i ja sam se trudila slusati je pa je to tako lijepo ispalo. Nisam nista vristala jer su mi rekli da mi to samo otpomaze, pa sam puhala kako su mi pokazali i nekako sam prezivila
. Znam samo da sam kod tiskanja, tako jako i dugo tiskala da mi je malo ponestalo kisika u mozgu, pa sam se malo «stiltala». Nisam se rusila u nesvjest vec sam se malo «izgubila». Ono, tipa, di sam ja, ko su ovi oko mene itd.
Sjecam se da mi je babica rekla da jaako tiscem kad dodje trud, no kako ja vise nisam bila ziher jel taj trud dosao ili nije, usuglasila sam sa njom da cu ja sad tiskat da vise obavimo taj posao bez obzira na trudove. Keko mi je svo to vrijeme drzao glavu dok sam tiskala da mi bude lakse i bio je skroz cool. Moram priznati da mi je bas jako drago sto je bio samnom. I tako sam ja konacno istisnula naseg malog popisanca koji je dobio najvisu Apgar ocjenu pri porodu (10/10), tezio 2950g i bio dugacak 48 cm. Tatek ga je odma «isflesirao» s foticem kad je ispao, pa kako ga peru pa kod mene pa kod njega u narucju, tako da fotkama obilujemo. I tu okrecemo novu stranicu u nasem zivotu koji vise nikad nece biti isti vec samo lijepsi
.
U bolnici smo ostali 8 dana jer je bogec dobio zuticu, sto sam i ocekivala s obzirom da sam ja 0 grupa a on B. (kazu da klinci cija je mama 0 a oni A ili B imaju vise sanse za zuticu od ostalih). Vec sam mislila da cu izluditi ali eto i to smo prezivili. Sva sreca da je osoblje u bolnici (Sv. Duh) stvarno krasno (barem oni koje sam ja susrela) pa mi je sve to bilo malo lakse. Sada smo konacno doma ikrecemo u borbu sa cicanjem i prematanjem i svemu sto uz to vec ide...
-
Stvarno super porod. Sada pricam MM za kihanje i on meni predlaze da i ja pocnem isto, ne bi li pokrenula porod, s obzirom da sam danas 40 +6 i da su se vec svi porodili prije mene :D
-
super, ljubi ga puno
-
Super porod i super priča!!! Sretno u borbi s cicanjem i prematanjem i sličnim, a Svenu veeelika pusa!! :D :D :D
-
super priča.
uživajte !!!!!!!!!!!!!!!!
-
Prekrasno doba za roditi bebu. Cestitam i uzivaj u prvom proljetnom suncu i prvim setnjama. Joooj zavidim i lovi me nostalgija
-
Zbog nekih komplikacija jos nismo sredili kolica... Nadam se da cemo to obaviti ovaj ili slijedeci tjedan a onda u setnju :D
Jedva cekam. Za sad mi malisa samo papa, kaka i spava. Ne nuzno tim redom ali vise manje u istim kolicinama :wink:
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma