-
Trina, o kako te razumijem, ja sam bila operil-addict. Posljedice - spržena sluznica (valjda). Moraš se s njega skinit, trudna-ne trudna, dovest ćeš se do faze da ćeš morat kapat svaku 2 h.
Ja sam totalni nevjerni toma za bilo što što nije teška farma, ali mi je jedan otorinac prof.dr. rekao da se inhaliram fiziološkom... Ono, meni je to bilo ranga... vode koja pamti, ali kako nisu antibiotici više pomagali ono wth, probala sam.
Pomoglo je, stvarno - kupila sam neki UZV inhalator i inhalirala se.
Ja sam bila došla dotle da nisu više niti antibiotici pomagali, da se nije znalo je li to alergija ili bakterijski, tj. vjerojatno je bila alergijski oštećena sluznica pa mi je mala iz vrtića nosila svašta i to mi završavalo u mojoj slaboj točci - nosu. Za lergije su ti dizajnirani kortikosteroidni sprejevi, a la tafen, nasonex - oni su za dugotrajno korištenje jer su manje štetni po sluznicu nosa i za dugotrajno su, sve ovo drugo - operil, nasic, benil itd. - to se fakat ne smije dulje od 5 dana, što dulje koristiš, to će ti bit lošije a razmak između dva davanja manji jer će te manje držat.
Morat ćeš na odvikavanje... A za alergiju probaj uzimat nešto drugo, ne znam kako se to kombinira s trudnoćom, ali operil nije za alergije (naučila sam na svojoj grešci).
U trudnoći se savjetuje oprez s Operilom, što to konkretno znači... sigurno ne znači ovo kapanje svakih 3-4 sata, na što se sigurno nadođe upoterbom operila duljom od 5-6 dana, mislim da uzrokuje atrofiju sluznice (sori ako brijem i stručni termin je nešto drugo).
Sretno!
Posljednje uređivanje od ina33 : 19.04.2011. at 17:44
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma