Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: koji madrac

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno koji madrac

trebali bi klinki kad bumo sad uzeli veći krevet zeti i madrac, 200x90, koji bi bil najbolji, s time da je dete alergičar?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

dižem ovu temu iz pepela, da ne otvaram novu
    nije bilo nikakvih odgovora, ali se nadam da će ih sad biti

poprilično mi je hitno i razlika je što moje dijete hB nije alergičar pa je po tom pitanju svejedno!

imamo ponude za Hespo
    i jedan ultra jeftini sa oprugama i maaaalo pjene

koliko je bitno da to sad u ovoj dobi bude Hespo ili može biti i neki manje "pjenast"

recite mi

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

@ blekonja - kod kupnje madraca za manje dijete treba biti jako oprezan, iz tickera vidim da je dijete 2,5 godine - madrac ne smije biti pretvrd, jer onda osim što se dijete ne naspava, i kralježnica mu nije u prirodnom položaju, također jako pate kosti zdjelice... što se tiče madraca koji su napravljeni samo od pjene, ako nisu deklarirani kao dječji, obično nisu predviđeni za djecu jer su lijevani tako da odgovaraju tijelu odrasle osobe... a i uglavnom su za dijete te dobi pretvrdi...

da li želite kupiti madrac koji će ti dijete koristiti narednih cca. 10 godina (nakon toga proizvođači uglavnom preporučuju zamjenu zbog higijenskih razloga) ili tražite nešto "privremeno", što će dijete koristiti nekoliko godina, npr. do škole?

ako baš želite samo pjenu, tu možete pogledati dječje madrace od pjene - http://www.ada.at/5/14/de/produkte/m...-youngStar.php - svaki ima mekšu i tvrđu stranu, tj. predviđeni su za toddlere i juniore, uz ono klasika, antialergijski, antibakterijski, skidiva i periva navlaka. da ne reklamiram, a nitko mi za to ne plaća, ako trebate informaciju gdje ih kupiti, molim pp.
    što se tiče drugih proizvođača (barem je tako bilo prije cca.2 godine kad smo mi za Juniora kupovali madrac) nisam sigurna da li imaju madrace baš deklarirane kao dječji...

btw, što se tiče pjenastih madraca, ne zaboravi da, ako se dijete popiški i promoči ti u pjenu, pjena se jako dugo suši - da bi se potpuno osušila madrac bi trebao stajati oko 7 dana na zraku i provjetravati se... i dijete ti onda ne bi smjelo skakati po krevetu jer se tada pjena trga...

nakon višemjesečnog mozganja i uspoređivanja modela i cijena, te uzevši u obzir navike mojeg djeteta (a čim donekle poznaš materiju, onda tražiš dlaku u jajetu, kao bi dobila best buy) mi smo se odučili za varijantu klasičnijeg madraca, sa džepičastim oprugama, obloženim tankim slojem pjene - bez ikakvih zona. i zadovoljni smo kupljenim, ako promoči i uz nepromočivu plahtu, brzo se suši, navlaka se skida i pere, moje dijete na njemu dobro spava i budi se odmorno.

btw, koji hespov model ste gledali i što znači "i jedan ultra jeftini sa oprugama i maaaalo pjene"?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

em_kay sad sam u strci ali javim se popodne sa nekim odogovorima, hvala na iscrpnosti

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo sad samo na brzinu to je taj ultra jeftini
    http://www.happy-dreams.hr/katalog/k...izvod-395-bubi

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

točnije to je ovaj

http://www.happy-dreams.hr/katalog/k...-madrac-master

a ovo je taj hespov koji nam nude u salonu gdje će nam raditi sobu

http://www.hespo.hr/mad_comforts.htm

malo sam preletjela i preko jednog i drugog i zaključila da su ustvari jako slični, a cijene su im totalno različite!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam uzela ovaj za klince, sad vidim da sam mogla to možda i malo bolje istražit, izbjegavala sam opruge jer sam mislila da će ih potrgat od silnog naskakivanja

http://www.happy-dreams.hr/katalog/k...-madrac-laguna

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a ništa, dosta je jeftiniji od hespa, to nam sad u ovim izdacima dobro dođe, probat ćemo sutra ujutro ponovo leći na njega (ovaj put ja ovako troma sa drobom do zubi , zadnji put je muž legao) pa odlučiti ako je ok, kupujemo ga, ako nam se kroz neko vrijeme pokaže loš, smjestit ćemo ga u apartmane koje mislimo graditi uskoro
    tako da svakako neće propasti, a maloj neće biti ništa od par mjeseci spavanja na njemu (u slučaju da joj ne odgovara najbolje)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo otisli u yisk (ili kako se vec pise) i krenuli od najeftinijeg redom prema skupljima. Zaustavili smo se na nekom od mislim 650kn (200x80) taj mi je bio prvi koji se nije ulegnuo i nisu se federi osjecali tj da je meni bio udoban Uostalom, i ja redovito na njemu lezim a povremeno i odspavam koji sat ako zaspim prije princeze...
    mislim da su bile dzepicaste opruge i preko neka pjena, bez specijalnih zona i sl, srednje tvrd. Jos samo preko toga nepromociva plahta i za sad nam je super...

Datum pristupanja
    Oct 2008
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 25.07.2013. at 13:10

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je kupovina madraca horror!
    Kako znati koji madrac će ti odgovarati za cjelonoćno spavanje, nakon testiranja u trajanju od svega nekoiko minuta?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je kupovina madraca horror!
    Kako znati koji madrac će ti odgovarati za cjelonoćno spavanje, nakon testiranja u trajanju od svega nekoiko minuta?
    u pravu si , a koštaju po suho zlato
    a ništa zato je odluka i pala na ovaj jeftiniji madrac i podnicu (btw točno u pola, a to nije malo)
    pa ćemo isprobati i ukomponirati u drugu varijantu ako joj ne bude odgovarao kroz koji mjesec

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mislim da si dobro izabrala, a pogotovo ako je razlika u cijeni duplo, jer uglavnom kod madraca sa oprugama nema nekih prevelikih razlika koje bi dijete od svojih 15-20tak kilograma moglo osjetiti...a kod brendova se ionako 50% plaća ime...
    čitajući specifikacije, madrac joj ne bi smio biti pretvrd, mislim da ne bi trebalo biti problema sa spavanjem...
    oprosti što se nisam prije javila, malo sam u gužvi ovih dana, pa se nisam ni sjetila pogledati temu...

nadam se da će curki (dobro sam iščitala, je li?) madrac odgovarati i da će lijepo spavati u svom novom krevetiću

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj em_kay prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da si dobro izabrala, a pogotovo ako je razlika u cijeni duplo, jer uglavnom kod madraca sa oprugama nema nekih prevelikih razlika koje bi dijete od svojih 15-20tak kilograma moglo osjetiti...a kod brendova se ionako 50% plaća ime...
    čitajući specifikacije, madrac joj ne bi smio biti pretvrd, mislim da ne bi trebalo biti problema sa spavanjem...
    oprosti što se nisam prije javila, malo sam u gužvi ovih dana, pa se nisam ni sjetila pogledati temu...

nadam se da će curki (dobro sam iščitala, je li?) madrac odgovarati i da će lijepo spavati u svom novom krevetiću

i hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •