Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 517

Tema: Curica mi je na granici pretilosti ,što sad

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi samo voljela da se netko vise vrati na taj griz, i zasto mislite da je on los. ja o-b-o-z-a-v-a-m griz i smatram ga prilicno ok obrokom (dorucak/vecera), pogotovo kako ga ja radim, bez secera itd.

inace mislim da je kljuc u, sto kli kli veli, izvornim namirnicama. sto vise izvornog, manje preradenog, to bolje za sve.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nije griz nešto loš, ali nije obrok koji bi pretilo dijete trebalo jesti tri puta tjedno.

(a bome ni ti)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Griz je za mene bolji obrok od kupovnog kruha, ali lošiji od nečeg što sadrži malo više vitamina i proteina. Za večeru obično jedemo voće (što također ne odobravaju sve teorije nutricionizma, ali eto, naišla sam i na neke koje smatraju da to nije ništa loše a meni odgovara - ali u malim količinama) uz malo svježeg sira ili skute. Ako je sir nemasni može se dodati par badema. To bi bila idealna večera, ali dogode se i neke koje se udalje od ideala
    Ako volite griz, radije ga spremajte za doručak nego za večeru. Pogotovo tko ima problema s težinom.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moji redovito jedu griz za doručak, to im je najdraži doručak. Ne stavljam šećer nego samo kockicu tamne čokolade, ponekad cimeta. Vi ga tu proglašavate ne tako dobrim,a u RL me gledaju ko da sam s marsa pala jel finiji je čokolino, kojekakve okruglice i sl., a i jednostavnije za i napravit.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

griz je odličan s jogurtom i zgnječenim voćem. ili s kakaom i bananom. šećer je nepotreban. i ne mora biti bijeli, može biti integralni pšenični, pirov, raženi, ječmeni...

sasvim ok večera jednom tjedno, što se mene tiče.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja na griz ne bih ni pomislila da ga djeca sporadično ne dobiju u vrtiću i školi.
    moja mama ga meni nije nikada skuhala, pa ne kuham ni ja svojoj djeci. sve je stvar navike.
    ne mislim da je loš, ali ne mislim ni da je dobar.
    kako sam i prije napisala... mlijeko i pšenično brašno. neš ti!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    griz je odličan s jogurtom i zgnječenim voćem. ili s kakaom i bananom. šećer je nepotreban. i ne mora biti bijeli, može biti integralni pšenični, pirov, raženi, ječmeni...
    nažalost u mojoj selendri se može kupiti samo bijeli griz, ali fino se u njega može umješati i malo samljevenih zobenih pahuljica.
    Gdje vi kupujete te svakojake grizove, jel ima u DM-u?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni griz nije los izbor. sad ga vec dugo nisam kupila, al ima u DM-u i kod Severa sigurno. Mislim da ima i repro eko, njihova palenta sam cula da je odlicna, meni je i Severova super.

kod nas se doma radio griz na mlijeku s cokoladom ili pekmezom.

ja ga radim na vodi, moze se staviti suseno i svjeze voce, bademi, ljesnaci, kad se skuha malo maslaca od ljesnjaka, narancinog ili limunovog soka, cimet. secer nikad ne stavljam u takve vocne grizove, prije sam stavljala eventualno vanili secer zbog mirisa. meni je to prefini dorucak, meni je prednost i to sto je toplo, to mi ujutro bas pase, a i za djecu je bolje nego nesto hladno, pogotovo zimi. isto se moze raditi i s palentom ili kus kusom. moze se napraviti i malo gusce pa pustiti da se ohladi i onda rezati kao kolac.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, u DM-u.

tamo kupujem i odličnu palentu.

a vidi apri, ne kuha ali zna.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ja to ubacujem u variva, već sam prije pisala
    i u juhe
    ali ne kuham kao jelo s voćem ili za doruške

ja sam jutros doručkovala juhu od celera, od jučerašnjeg ručka
    volim toplo i tekuće ujutro, kad već kavu ne pijem

moja djeca su sinoć večerala onu jednu plastiku jagoda (jel to pola kile) i zdjelicu oraha (recimo, svako dijete po šaku)
    i onda je mali još prije spavanja pojeo malo te juhe od celera, ali hladne.
    i pitao žive li i u juhi gric i grec?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

griz je ok
    ali nije obrok prvog izbora za debelo dijete
    a mislim da je to tema

mojoj (a bome ni meni) obrok bez nečeg konkretnog nije obrok
    znači ovo što je rekla apri orasi i jagode može
    ali nako neke sengule il bar malo nečeg slanog
    i moja je jela sinoć jagode
    nakon senviča sa sirom

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja mislim da je većina toga dobra
    ako je u nekim normalnim količinama,
    nedirajtemigriz (uspomena iz vrtića )
    nadam se da je mama koja je pokrenula temu počela poduzimati
    neke konkretne mjere, postepeno ali sigurno

po meni, ključno je izbaciti slatkiše & co,
    smanjiti porcije i svakodnevno imati neku fiz. aktivnost
    ( šetnja pola sata, role, bicikl, ma bilo što)
    nadam se da ćete uspjeti

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku

mojoj (a bome ni meni) obrok bez nečeg konkretnog nije obrok
    znači ovo što je rekla apri orasi i jagode može
    ali nako neke sengule il bar malo nečeg slanog
    i moja je jela sinoć jagode
    nakon senviča sa sirom
    E, upravo si opisala mog mlađeg sina! Neki dan bio je sam doma u vrijeme večere (zadržali smo se mm, stariji sin i ja kod bake) i uredno je "spasio" iz frižidera kajmak, namazao kruh i udri... A nakon toga jagode.

Da sam bila doma, vjerojatno bi bila kuhana večera ili ostatak od ručka (jer sin je u boravku pa ne jede ručak s nama). Jučer su u slast slistili salatu od šparoga i tvrdo kuhanih jaja sa maslinovim uljem i češnjakom. Tko želi kruh, može dobiti, ali nije nam neophodno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam jutros doručkovala juhu od celera, od jučerašnjeg ručka
    volim toplo i tekuće ujutro, kad već kavu ne pijem

?
    u koliko sati si doručkovala?
    i u koliko sati si opet nešto jela?
    i kakva je to juha od celera - onako bistra ili ko moja juha od celera sa škinkom

naime, nikako da povatam vaš kompletni dnevni jelovnik, stalno čekam kad će ovi nešto pojest i stalno mi se čini da ste gladni

naj se ljutit na mene apri

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

apri, ja bi se k tebi pozvala na doručak...

Kod mene jučer za doručak paradajz juha, danas mahune varivo sa zobenim pahuljicama, a sutra će biti krem juha od graška... Možda celer napravim idući tjedan (vikendom obično kuham bistre juhe).

I da - moja djeca i dalje češće jedu pahuljice ili palentu za doručak, kruh s putrom i slično, ali što su veći, prelaze i na moju stranu stola češće nego prije... Jedino mm ostaje na "dječjim radostima" za doručak, iako njemu to najmanje treba, em slatko, em masno... ali on je punoljetan, trebao bi znati sam!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

naime, nikako da povatam vaš kompletni dnevni jelovnik, stalno čekam kad će ovi nešto pojest i stalno mi se čini da ste gladni
    Bome, kad ovako čitaš... moja mama bi me prijavila CSZZ zbog zanemarivanja djece da im za večeru dam SAMO jagode i orahe, LOL

Juha od celera za doručak?

Hehe... znaš što smo mi doručkovali? Žgance PŠENIČNE s KRUMPIROM, dobro zalijane KOSANOM MAŠĆU prepečenoj s VRHNJEM. Mljac!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    u koliko sati si doručkovala?
    i u koliko sati si opet nešto jela?
    i kakva je to juha od celera - onako bistra ili ko moja juha od celera sa škinkom

naj se ljutit na mene apri

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što ste se griza dofatili, cccc......

bacite se na tople sendviče i burek iz pekare...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bacila bih se na burek iz pekare samo tako.

Ali nema pekare. A kamoli bureka.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa zamotaj si ga sama.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemam kravljeg sira; ne znaju oni sto je to. A sa zrnatim je onako, podnosljivo. I bucnice bez buce i sirnice... Ali nije to burek. Nema ni kora, samo nesto otprilike iskoristivo, a razvlaciti ih ne znam. Pogotovo ne s brasnom koje nema tipove, vrste... nista. Sve samo meko, mljeveno do besvijesti.

Eto. Bila je to dnevna doza kukanja o onome cega ovdje nema.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jel ima bar cevapa? sarme?

ja inace obozavam i tople sendvice i burek. i jogurt. njam

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da nema cevapa i sarme. Ali napravim koji put. Od bezvezno-mljevenog mesa (da mljevenog... skroz na skroz ubijenog). Nasla ove zime zelje na internetu, fino, kiselo.. malcice skupo, ali ok. Pa mi je srce na mjestu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vidi ih!
    Razigrale se ćevapima i burekom, a žena pitala kako reducirati prehranu djeteta na granici pretilosti.

Možemo li ukratko rezimirati topic kako bi one koje trebaju savjet/informaciju/sugerstiju, imale sve na jednome mjestu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kako da ne
    Pretiloj djeci ili onoj koja su na granici pretilosti treba uvesti opšte mjere:

- redovni obroci u određeno vrijeme (tri glavna uz dva međuobroka) po mogućnosti da cijela familija jede za stolom barem neke od njih (ručak)
    - redovne svakodnevne fizičke aktivnosti, makar dužu šetnju
    - smanjiti vrijeme koje dijete provodi sjedeći - tv, kompjuter
    - ne jesti ispred televizora/kompjutera
    - ukinuti grickalice i slatkiše tako što ih se neće kupovati i imati u špajzi na "stanju"
    - zabraniti bilo kakvo jelo između obroka, jer umanjuje normalan osjećaj gladi
    - ishranu učiniti raznovrsnom i uvesti više (svježeg) voća i povrća
    - iz ishrane izbaciti sakrivene šećere - voćni jogurt, sokovi...
    - smanjiti unos ugljikohidrata tako što se uz ugljikohidratni ručak (riža, tjestenina, pita) ne jede hljeb
    - rodbini, prijateljima, osoblju u školi saopštiti nove prehrambene navike i zamoliti za saradnju

Korisno je da dijete i/ili roditelj prije i tokom uvođenja novog režima ishrane zapisuju dnevnik ishrane da steknu uvid o vrstama i količini hrane koja se unosi u toku dana.
    Ne zaboraviti pohvaliti dijete za sve njegove napore u kontroli težine/unosa hrane, posebno ako su samoinicijativne.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eto, vještičica je stvarno sve lijepo sažela.
    nadam se da će to svima koji imaju ovaj problem biti dobar manual.

tips and tricks se mogu naći u svim postovima na topicu
    ok, bez ćevapa i bureka, s čime god on bio.

Nataša T. avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene jučer za doručak paradajz juha, danas mahune varivo sa zobenim pahuljicama, a sutra će biti krem juha od graška... Možda celer napravim idući tjedan (vikendom obično kuham bistre juhe).

I da - moja djeca i dalje češće jedu pahuljice ili palentu za doručak, kruh s putrom i slično, ali što su veći, prelaze i na moju stranu stola češće nego prije... Jedino mm ostaje na "dječjim radostima" za doručak, iako njemu to najmanje treba, em slatko, em masno... ali on je punoljetan, trebao bi znati sam!
    Aaaa, u ovom grmu leži zec!
    Nikad mi ne bi palo na pamet za doručak jesti mahune ili juhu (bilo kakvu!). Ili samo voće?
    Jesam li ja to dobro shvatila? Vi jedite za doručak/večeru ono što se uobičajeno jede za ručak?
    Ja kad isključim "dječje radosti" uopće nemam ideja što bi jeli za doručak/večeru?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Nataša T. prvotno napisa Vidi poruku
    Aaaa, u ovom grmu leži zec!
    Nikad mi ne bi palo na pamet za doručak jesti mahune ili juhu (bilo kakvu!). Ili samo voće?
    Jesam li ja to dobro shvatila? Vi jedite za doručak/večeru ono što se uobičajeno jede za ručak?
    Ja kad isključim "dječje radosti" uopće nemam ideja što bi jeli za doručak/večeru?
    Da, dobro si shvatila. Obrok je obrok. Uopće nismo opterećeni time da se za doručak treba jesti kruh s nečim (iako jedemo i to, ali ne isključivo) nego se jede što ima... Budući da često kuham dan unaprijed ili ujutro za ručak koji jedemo kasnije, često ima friškog, pa zašto ne??? Jednostavno djeci zamiriši i stvar riješena. Vrijedi i za doručak (tu su češće juhe i variva tj. hrana koja može stajati) i za večeru (mmmm, bijeli rižoto s kozicama...obično hrana koja ne može stajati). Ja sam lijena i ne kuham komplicirana jela, sve je to brzo gotovo i bolje od kruha-s-nečim...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.05.2011. at 10:09

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj sin je jučer večerao špek i luk , a ja čašu vode, on je visok 133 cm i ima 25 kg, tu negdje ....i sad je vani na biciklu jedno sat vremena

a ja za radnim stolom i ta čaša vode mi je previše ......

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da nema cevapa i sarme. Ali napravim koji put. Od bezvezno-mljevenog mesa (da mljevenog... skroz na skroz ubijenog). Nasla ove zime zelje na internetu, fino, kiselo.. malcice skupo, ali ok. Pa mi je srce na mjestu.
    OT Nađi prvi bosanski kulturni centar ili džamiju u blizinu. Tako se snalaze moje frendice u Bostonu i Washington.DC. Tamo imaju shopove s proizvodima s ovog područja - vegete, jaffa keksi,ajavar,juvke (tijesto za burek), kraš napolitankama itd. I naravno imaju restorane s burekom, sarajvskim čevapima, sarmom.... A ljeti punjene paprike.
    OnT moji obožavaju griz od pira i nama je to desert , ali ja pojedem pola, a oni 3 zdjelice
    Posljednje uređivanje od pikula : 15.05.2011. at 10:28

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bosanski centar ili dzamija u ovim krajevima bi mi bili jednako blizu kao da idem iz Zagreba u ducan u Dubrovnik. Imam jedino somalijski centar, od ovih, jelte, egzoticnih. Ali njihove specijalitete bas nemam zelju i potrebu probati.

Moj gradic je u rangu Babine Grede ili kakvog Degidovca. Ali narucujem s neta ono sto moze na relaciji Milwaukee-selomojemalo.

S obzrom da su sarajevski cevapi, punjene paprike, burek i slicno napravljeni s lokalnim sastojcima, mora da je samo rijec o podnosljivoj imitaciji originalnog proizvoda. Bas kao i kod mene doma kad kuham nasu hranu. Dobro je, ponekad i odlicno, ali nije isto. Ni blizu.

Toliko u danasnjem offtopic javljanju, hvala na citanju.

(Dobar kolac za debelu djecu, a i debelu mene: jogurt torta; jucer napravila, danas doruckovala; 300 kalorija po velikoj sniti, a u njoj red voca i red ugljikohidrata. Integralnih, molim. Njam.)

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Danima mislim da li da se uključim u temu ili ne, a nakon što je vještičica sve lijepo sumirala, mogu samo potpisati.

Za moju curku ne bi rakla da je blizu pretilosti, ali oduvijek je malo šlaufasta.
    Ali bojim se da je to genetski i da se nije posrećila imajuć nas za roditelje.
    Osim toga, ne ide joj na ruku niti njena ljubav prema slatkišima (kojih u kući uglavnom nema, ali dijete od 14 godina već ima načina da dođe do njih).
    Nadam se da to u životu ipak neće prevagnuti, i da će joj način na koji se hranimo u obitelji ostati zabilježen.

U mojoj široj obitelji (moje sestrične, neka od njihove djece) ima tako dramatičnih slučajeva debljine da me vrlo strah opuštanja.
    Najveći problem ima sestrična koja ima kćer koja zaista jest na granici pretilosti (ili je čak i prešla granicu), i sina koji gotovo ništa ne jede.
    To treba moći odhendlati, dok ona grabi gdje stigne, mali ne želi ništa staviti u usta.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iako je tema prožvakana, šteta bi bilo ne dodati super savjet Jillian Michaels:

Smart Tip: If you are trying to help your chubby kid or teen get fit do NOT make an issue of their weight. Instead, make fitness & health a family affair. Do fun activities like hiking, biking, kayaking & so on to keep fitness fun for the whole family. Start removing junk food overall & cooking healthier meals for EVERYONE. It's very important you don't make your child feel alienated.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Iako je tema prožvakana, šteta bi bilo ne dodati super savjet Jillian Michaels:

Smart Tip: If you are trying to help your chubby kid or teen get fit do NOT make an issue of their weight. Instead, make fitness & health a family affair. Do fun activities like hiking, biking, kayaking & so on to keep fitness fun for the whole family. Start removing junk food overall & cooking healthier meals for EVERYONE. It's very important you don't make your child feel alienated.
    je, samo koliko posto obitelji u HR se kreće? hm, to je težak projekt, odjednom svaki dan ići s djecom biciklirati, vozit role, bilošta, ako ti to nije način života.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    je, samo koliko posto obitelji u HR se kreće? hm, to je težak projekt, odjednom svaki dan ići s djecom biciklirati, vozit role, bilošta, ako ti to nije način života.
    A to je savjet za one koje zanima i koji žele nešto poduzeti. Drugi savjete ionako ne traže.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    A to je savjet za one koje zanima i koji žele nešto poduzeti. Drugi savjete ionako ne traže.
    slažem se, nije lako ni promijeniti prehranu ni biciklirat. ali nema druge.

još sam samo htjela reći da ima djece koja su u nekoj dobi jednostavno buckasta, bez obzira na sve. a onda narastu, izduže se i nestanu ti šlaufi.
    ali isto se slažem da treba paziti i reagirati ako je dijete prekomjerne težine.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ok, ja sam samo htjela reći da mi se gotovo nevjerojatnim čini tako promijeniti stil života, al naravno da je to daleko najbolja opcija.
    nego, gledala sam jedan dokumentarac: http://www.youtube.com/watch?v=T5liKz1X-Tw i zanimljiv dio je da imamo određeni broj stanica masti, koje mogu postići određenu veličinu, kad ju prijeđu, onda se množe, kad se umnože, više im se broj ne može smanjiti lako, samo veličina. Zato su debela djeca u većini ili debeli odrasli ili odrasli koji se jako trude da bi ostali mršavi.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Vezano za sportske aktivnosti - naravno da nijedna promjena nije lagana ali nije ni nemoguće, roditelj treba svojim primjerom podstaknuti promjene. Mora inicirati,ako želi pomoći djetetu. Npr. idemo u dućan, hajmo biciklom. Idemo do parka, do prijatelja, na sve relacije koje nisu kilometarske i preprometne bic ili pješice.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja je curica također previše pretila i evo pokušavamo svim snagama da se vratimo u nekakvu normalu jer imam osjećaj da i ona čaša vode koju pijemo nam se lijepi.
    Očajni smo i imamo sportske aktivnosti 3 puta tjedno po oko 1sat i također smo prehranu sveli na minimum i tu najstaje problem jer joj brata moram tako reć šopati da bi nešto pojeo, a od nje moram sakrivati hrenu. Uf samo da uspijemo malo smršavjeti nadamo se da hoćemo
    Pozz svima
    P.s ako ko ima kakvu knjigu ili nekoga za preporučiti bilježim se s štovanjem

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja curica ima 3 kile viška. Bez obzira što jako pazimo na prehranu, stalno je aktivna niti jednu kilu nismo uspjeli skinuti. Više ne znam što da radim.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mama Martina prvotno napisa Vidi poruku
    Moja curica ima 3 kile viška. Bez obzira što jako pazimo na prehranu, stalno je aktivna niti jednu kilu nismo uspjeli skinuti. Više ne znam što da radim.
    u dječjoj dobi se kile ne skidaju. cilj je postići da se optimalnom prehranom i aktivnošću ne dobiva više, te se te kile izrastu. Tko kaže da ima tri kile viška, liječnik, neke tablice? Kako na njoj izgleda ta kilaža?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Mama Martina prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se da si se samo loše izrazila jer mi "skidanje kila" za dob tvoje djece zvuči pomalo nastrano a nadasve zabrinjavajuće!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

madi i Mama Martina, napišite jelovnik svoje djece
    izdvojite samo jedan dan i napišite što su vam sve djeca pojela tijekom 24 sata

vidjet ćete koliko već to puno znači

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ispada da ju ja držim na nekoj dijeti! Ja samo pazim što jede. Ne dam joj slatkiše, sokove, grickalice... i nemože svaki čas nešto jesti. Po tablicama ima viška kila, a i nakuplja joj se na trbuhu i bokovima. Bila sam kod doktora i rekao je da nije dobro što joj se nakuplja oko trbuha. Ona je jako aktivna, ne miruje, tako da nije tip djeteta koje sjedi. Ali, problem je u vrtiću. Tamo grabi ručak po dva puta, pa stalno neki rođendani... Upozorila sam tete da joj ne daju da grabi dva puta i da jede po dva-tri komada torte, ali to traje dva dana i onda opet po starom. Njima je žao da ona plaće kada ne može dobiti više kolača.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Što se teta u vrtiću tiće, trebaš razgovarati sa medicinskom sestrom da im ona da službene upute. Ja sam sa vrtićem imala problema tako da oni nisu M. davali da uzima dva puta u iznimnim situacijam kad je tražio, da se ne bi udeblja (a on je bio mršav po svim tablicama i većinu hrane uopće nije jeo).
    Ako je ona stalno gladana ,pogotovo nakon obroka, treba razmisliti zašto (tj. što se jede za obrok, da li dovoljno proteina i masnoća...)

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da to s vrtićima je jako loše, pogotovo za djecu koja naginju slatkome, a tete ne paze. moja jedna prijateljica je odgajateljica u vrtiću i sama kaže da je ubijaju ti rođendani, svako malo imaju hrpu kolača, i ajde ti sad odoli a jedeš očima, dobila je od kada je počela opet raditi poslije porodiljnog 12 kg u vrtiću! strašno.

mislim da bi morala hitno razgovrati sa tetama i zabraniti im futranje kolačima male, nema njima šta biti žao, treba misliti na zdravlje djeteta.

Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •