Evo sad sam pročitala cijelu temu i isto bih napomenula da treba pripazit ako je dijete sklono debljanu (ah ti geni kameni). Imam u široj obitelji slučaj da je dugoočekivano dijete (curica) obasipana s toliko hrane da je bila kao mali bumbar još u vrtićkoj dobi. S 10 godina je već napamet znala sve dijete, a danas kao srednjoškolka i dalje muku muči s kilogramima i sva sreća da je teška pozitivka, jer bi neka druga tinejdžerka na njezinom mjestu bila valjda u teškoj depresiji.
No, isto tako sam se nasmijala na brojne komentatorice koje doma nemaju čokada ni grickalica. Pa moj stariji sin bi se valjda bacio kroz prozor da živi par dana bez slatkiša. Jednostavno, taj mora jest čokolade, a budući da je istog stava i mm, čokolade mora uvijek bit u kredenci. Ja im dopustim tj. malom (mm je dovoljno velik da sam odabere, a i tako se ne može udebljat koliko god se trudio), jer inače voli voće i povrće i sve u svemu mislim da se uredno i zdravo hrani. A nema ni grama viška na tijelu, kolikogod isto nekad jeo k'o provalija.
Summa summarum, nadam se da će i najmlađi član naslijediti tatine gene