Pokazuje rezultate 1 do 50 od 517

Tema: Curica mi je na granici pretilosti ,što sad

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme, apri, ali hrana mora bit bar donekle zanimljiva. Znam kako vi doma jedete, ali većini ljudi je to ubitačno dosadan meni. Ako ćeš iti malo duha unijet u kuhanje, onda to nikako nije 10 minuta. Onda, meni su od ogromne, ogromne važnosti izlasci na zrak i kretanje. Ja kad u dan ubacim mužev zahtijevan posao, moj sada zahtijevan posao, šetnju od sat i po-dva, kućne poslove koji su na nivou održavanja nužnog, potrebu da nam dani ne prolaze u nervozi što ne stižemo ništa - nije mi kuhanje peace of cake, nije nikako. Ako ga stavim na pijedestal i sve podredim njemu - da, naravno, onda možemo govorit o odabiru. Ali toliko je još bitnih odabira u danu, bitnih i za život i za zdravlje...
    Ovo o needuciranosti se slažem, do kraja. Tim je i teže s prehranom funkcionirat kako treba, jer običaji ti idu u kontru.

A gledaj, sama kažeš: "naši odabiri nas koštaju i živaca i vremena i zdravlja". Upravo o tome se radi: ako nas odabir zdravog života na kraju košta narušenog zdravlja, a onda smo malo upali u paradoks...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, apri, ali hrana mora bit bar donekle zanimljiva. Znam kako vi doma jedete, ali većini ljudi je to ubitačno dosadan meni. Ako ćeš iti malo duha unijet u kuhanje, onda to nikako nije 10 minuta. Onda, meni su od ogromne, ogromne važnosti izlasci na zrak i kretanje. Ja kad u dan ubacim mužev zahtijevan posao, moj sada zahtijevan posao, šetnju od sat i po-dva, kućne poslove koji su na nivou održavanja nužnog, potrebu da nam dani ne prolaze u nervozi što ne stižemo ništa - nije mi kuhanje peace of cake, nije nikako. Ako ga stavim na pijedestal i sve podredim njemu - da, naravno, onda možemo govorit o odabiru. Ali toliko je još bitnih odabira u danu, bitnih i za život i za zdravlje...
    Ovo o needuciranosti se slažem, do kraja. Tim je i teže s prehranom funkcionirat kako treba, jer običaji ti idu u kontru.

A gledaj, sama kažeš: "naši odabiri nas koštaju i živaca i vremena i zdravlja". Upravo o tome se radi: ako nas odabir zdravog života na kraju košta narušenog zdravlja, a onda smo malo upali u paradoks...
    a ne znam koliko je vremena više potrebno za skuhat nešto zdravo od nezdravog. Čak i ako je inovativno to zdravo?
    Baš sam se sjetila onog nekog statističkog istraživanja da prosječna HRvatica (ne Hrvat, di bi on) svaki dan kuha-al ju nije briga jel to što kuha zdravo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i, moram priznati da ne razumijem ovaj dio sa boravkom na zraku?
    misliš da mi po cijele dane sjedimo doma i jedemo ječam i leću.
    ne kužim.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku

ti si potpuno u pravu.
    i jest da su mnogi od nas upali u paradoks.
    jer sam sigurna da mi ni psihički ni fizički nije koristilo što sam se dizala u pet kako bih osigurala zdrav obrok.
    ili što za svaki izlet pripremam zdravu hranu, kada bi mi jednostavnije bilo u intersparu kupiti sendvič.

ali ja sam sigurna da bih i više "oboljela" da to ne napravim.
    tako da sam time... za... zeznula paradoks.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •