Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Višeplodna trudnoća i beta

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Višeplodna trudnoća i beta

Pozdrav!

14.04. sam vadila betu koja je bila 2321 danas sam ponovo vadila i bila je 15090, bila sam kod gin oja kaze da je plod malen i vrecica da se jos ne vidi kako treba da dodjem za tj dana da je mala trudnoca. Upucuje li to na viseplodnu trudnocu??

Hvala Vam!!

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Čestitke na trudnoći. Kao prvo - nema mjesta panici niti zabrinutosti. Još je prerano da bi se vidio plod, čulo srce itd.
    Kao drugo - aj pročitaj kaj si napisala, može?
    Znači ako je doktorica vidjela jedan plod onda...
    Također naglašavam da je moguće da se na 2., 3. uzv-u pojavi i drugi plod ili možda čak i treći. Koliko su ti embrija vratili?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

malo ti je zbrćkan post
    mislim da na betu od 15000 puno stvari treba biti jasnije
    plod malen, vrećica se ne vidi
    trudy po čemu zaključuješ da je bila potpomognuta oplodnja?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Sanchica25 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav!

14.04. sam vadila betu koja je bila 2321 danas sam ponovo vadila i bila je 15090, bila sam kod gin oja kaze da je plod malen i vrecica da se jos ne vidi kako treba da dodjem za tj dana da je mala trudnoca. Upucuje li to na viseplodnu trudnocu??

Hvala Vam!!

Uf tek sad vidim recenice koje sam napisala. Oprostite!!

Ovako kao sto rekoh 14.04. - beta 2321, 19.04. - 15090, gineko je rekla da je plod jedva mjeriv tj da je navukla 4,9mm, da srce ne kuca i da dodjem za tj dana jer po zadnjoj m treba biti trudnoca veca.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nije potpmognuta oplodnja

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako je 14.04. beta bila 2300, onda je za dva dana trebala biti 4600, pa opet za dva dana oko 9000, nakon 5000 se sporije dupla tako da ti je 6 dan razmaka beta taman kako treba za jedan plod. Mani je u dva dana bila narasla 4 puta pa je ipak jedna beba. Sretno, samo polako, ne treba se živcirati. Ikakav znak ploda vidljiv je tek nakon što beta naraste preko 2000 tako je meni gin rekao i tada je moguće videjti samo gest mjehur, meni se nije vidjela ni žumanjčana, da vi se nakon 10 dana vidjelo i srce kako kuca.

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ZO - radila je betu pa mi to 1. pada na pamet..a onda pita za višeplodnost pa opet mi se čini da MPO...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je 14.04. beta bila 2300, onda je za dva dana trebala biti 4600, pa opet za dva dana oko 9000, nakon 5000 se sporije dupla tako da ti je 6 dan razmaka beta taman kako treba za jedan plod. Mani je u dva dana bila narasla 4 puta pa je ipak jedna beba. Sretno, samo polako, ne treba se živcirati. Ikakav znak ploda vidljiv je tek nakon što beta naraste preko 2000 tako je meni gin rekao i tada je moguće videjti samo gest mjehur, meni se nije vidjela ni žumanjčana, da vi se nakon 10 dana vidjelo i srce kako kuca.
    Tnx zibba sad si me utjesila i smirila, napokon, meni to gin nije rekla i zato me preplasila u utorak cu na kontrolu i nadam se da ce kucati kao ludo))

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Sanchica25 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav!

Hvala Vam!!
    Moguće. Meni je bila visoka beta, a u maternici se nije vidjelo ništa, doktor me slao da dolazim na još UZV-ova i na idućem UZV-u su se pokazale dvije žumanjčane vrećice, u jednoj je bio jedan plod, druga je bila prazna (blighted ovum), ali je bildala betu. Bila su mi vraćena 3 embrija, očito su se "zakačila" bila 2, jedan uspješno, drugi bezuspješno. Sretno!

Ali moguć je i drugi scenarij - vanmaternična.

Sve ovisi koliko ti je to nakon ovulacije/transfera, na čemu si bila (da li na MPO postupku ili spontano začeće), imaš li povijest vanmaterničnih, jesu li zaštopani jajnici itd.

Tj. - ovako je sve moguće, a što će bit pokazat će UZV i daljnji razvoj bete.

Bez većeg konteksta i praćenja - ništa conclusive, osim da si trudna ,to je jedino ziher.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.04.2011. at 15:33

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. zaboravila sam ono na koju se visinu bete, ako nije vanmaternična, plod mora vidit u maternici ako je jednoplodna trudnoća, ne sjećam se je li 6.000 ili više... to bi trebala pitat nekog na potpomognutoj, tamo će ti znati, a zaboravila sam više na kjou su se visinu bete meni ukazale te moje 2 vrećice.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.04.2011. at 15:36

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Još jedan bitan podatak - vanmaternična je moguća i nakon IVF-a - plod vrate u maternicu, a on odluta prema jajovodu je takav nekakav scenarij, nije čest, ali dogodi se - dogodi se češće ako se radi o zaštopanim jajovodima. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •