Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: K sjemenke bundeve (špice) svježe

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno K sjemenke bundeve (špice) svježe

dakle, mm je ovisnik, ispekla sam 10 tepsija prije nepuna tri tj i sve je pogrickao...trebam još za hladne zimske dane...Ako netko ima za prodati molim javite.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

savjetić jedne ovisnice :

odeš u malo veću trgovniu u kojoj imaš za kupiti lješnjake, orahe itd. u rinfuzi

tražiš bučine sjemenke ili golice (cca 55kn/kg)

staviš pečnicu na cca 40-50C

golice staviš u pleh onako veliki, da ti pokrije dno pleha do 2cm debljine ako ih je previše treba ti puno duže vremena da se "sasuše"

u golice staviš mrvicu vode, ja moćim ruke u vodu i onda tako vlažim golice, onda ih posoliš onako malo skroz i staviš u pečnicu

golice svako malo miješaj, kad iz zelene pređu u blago smečkastu boju i počnu hrskati pod zubima gotove su! FENOMENALAN OKUS!!!!

Nema guljenja, nema smeća - samo užitak u papanju! Jako zdravo i ugodno za papanje!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

golice na našem placu su 50 kn/kilo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i ne znam dal ste znali da su golice koštice od posebne bundeve koja se uzgaja samo za ulje bez koštane ovojnice,znači takve kakve vidite izađu iz bundeve

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ooo pa golice su posebne..cak i sefica obozava to.nedavno smo imali obiteljski izlet ma seosko gosp. I ciscenje bundeva tj.vadenje sjemenki iz njih.vecinom su bile golice unutra,super okus i prakticnost ali mm kaze da je njemu bas gust grickanje. ..

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedno su tikve golice iz kojih "izlaze" špicebez ljuskice a drugo su tikve/buče/bundeve koje imaju špice za papanje s ljuskicom...

Obožavam i jedne i druge i najveći mi je gušt kad sama očistim tikvu/buču/bundevu (probala sam sve tri vrste) i pripremim špice....moj tata i ja smo ovisnici :D

fenomenalno nešto!!!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    i ne znam dal ste znali da su golice koštice od posebne bundeve koja se uzgaja samo za ulje bez koštane ovojnice,znači takve kakve vidite izađu iz bundeve
    Moji klinci su danas cvilili u dućanu da žele raditi ''strašnu glavu'' (ne znam od kuda im to) i morali smo kupiti bundevu. Nije mi baš bilo jasno kad sam unutra našla golice , ja sam živjela u uvjerenju da sve bučine koštice imaju ovojnicu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pužić kak dugo to pečeš u ljusci,imam nekaj sitno doma pa bi spekla

ja sam golice malo spirjala na tavi i raspukle se ko kokice ( tj. napuhle se)

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Odokativnom metodom pecem...dakle kad ih izvadim iz bundeve operem dobro pod mlazom vode,pa u cjedilu ostavim da se iscijedi.dodam sol-dosta solim jer mm voli da mu usne oteknu od soli hahah,mrvu ulja i sve promijesam i pretresem na masni papir u tepsiji velikoj od pecnice tako sa de sve lijepo rasporedi u jednom sloju.pecnicu na najjace zagrijem i kad je vrela stavim sjemenke i pratim...kad vidim da se osusio gornji sloj promijesam kugacom malo..kasnije pocnu dobivari boju...tu sje sad bitna svaka min da se na prepeku ka opet da ne ostanu mokre unutra.par min makn sto poprime tamniju boju vadim van i odlazem u lartonsku kutiju.nije dobro da ih skladistite u staklu niti plastici...mm je za vikend nabavio 6 bundeva al u potrazi sam za jos.
    Posljednje uređivanje od pužić : 24.10.2011. at 08:03

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sad će Halloween, ja ću na trešnjevački plac po uljne buče, klinci će izrezivati jezive face po svojoj želji, a golice idu u pleh. Mljac!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sorryte na tiskarskim greškama u gornjem postu, s moba tipkam
    golice treba kraće peći info za one koji još nisu isprobali čari domačih pečenih sjemenki
    Posljednje uređivanje od pužić : 24.10.2011. at 08:12

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pronašli, kupili 6 velikih bundeva i ispekli sjemenke, sad uživamo u kupinarskim delicijama od bundeve. tj. spajamo ugodno s korisnim i zdravim hahaa

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sad će Halloween, ja ću na trešnjevački plac po uljne buče, klinci će izrezivati jezive face po svojoj želji, a golice idu u pleh. Mljac!
    a ostaci od rezbarenja u pitu?

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moji zagorci toga imaju pune tavane,ali oni to pomalo nose na mljevenje i prodaju izvrsno bućino ulje. Preporučujem to za vaše mužiće.
    Ja uglavnom izmolim po koju vrečicu kod svake rođake. I najviše volim onako neprerađene.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a ostaci od rezbarenja u pitu?
    Pa ne baš, jer za pitu, čarobnu bundevinu juhu i umak su mi bolje butternut i hokaido tikve, a rezbarim uljne buče (pojedemo samo koštice - golice). Kad izrezbarimo uljne buče, stavimo u njih svjećice i stoje tjedan dana na balkonu, a poslije idu u smeće jer nisu više za ljudsku upotrebu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da ali od izrezanih očiju i škrbavih zubi itekako može bit dobra juha ili nekaj drugo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidim pužić da bu malih pužića skoro kolko ste koštica pojeli

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hahha, to mm mlati a daj Bože da se i ovo ostvari uskoro ako se u međuvremenu ne pretvorimo u bundeve...svaki dan na meniju imamo nešto od toga + zamrzivač napunjen zalihama za zimu..i još su mi ostale tri velike na balkonu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •