Preko interneta se može naručiti nekakav belly cast kit i košta 40 baksi, no sigurna sam da netko od vas zna proceduru Uradi sam.
Molim ideje i prijedloge , a i iskustva su dobro došla.
Preko interneta se može naručiti nekakav belly cast kit i košta 40 baksi, no sigurna sam da netko od vas zna proceduru Uradi sam.
Molim ideje i prijedloge , a i iskustva su dobro došla.
Emy je to radila, ali od kad je rodila nema je baš na netu. Probaj stupiti s njom u kontakt.
Čokolada, to bude prekrasno, možeš poslije objesiti na zid kao sliku, možeš prije i pofarbati...
Uglavnom ja to hoću!!!!!!
Možda na forumu ima netko ko radi u gipsaoni, taj bi trebao znati!
Ma ja otprilike imam ideju kak da to npravim, no trebaju mi te trake ili platno za gipsanje, pitala u Hospitaliji i blijedo su me gledali, bila i u onom hobby dućanu u Vukovarskoj, tam su se oduševili idejom, no nisu mi znali pomoći!
http://www.thestorkwearhouse.com/bellykits.htm
to ovak izgleda!
mara, ludo izgleda, zaista predivno.
i ja bih to na svom zidu.
Apsolutna preporuka!
Svojevremeno sam pokušao organizirati art radionicu za trudnice u kojoj bi se (uz dovoljan interes) napravilo odljeve trbuha i... nije se dogodilo. Bio je organiziran prostor i voditeljica, samo su falile trudnice. Od tada sam prilično podozriv po pitanju bilo kakvog organiziranja tog dijela populacije :/
Dakle, svaka je sama na svome ako se odluči na taj pothvat. Bitni detalji su gips, gaza (za armiranje gipsa) i sredstvo za odvajanje: vazelin, ulje i slično. Obratiti pažnju da se gips kod ukrućivanja zagrijava pa nije pametno stavljati predebeli sloj.
ma bjezi, sto me prepade naslovom "Odljev trbuha"![]()
Snorki![]()
ja sam napravila dva komada, sad jos cekaju da ih obojim, imam slike kako sam radila, ali bolje da ih ne stavljam tu ima previse nereda i golotinje (ma nema)![]()
napravila sam po uputi od emy
kupite u hospitaliji trake od gipsa
natrgajte papirice od novina i namočite ih i lijepite na trbuh a jasam i na grudi , na to idu mokre trake od gipsa, to sve malo natrackaš i razmažes po trbuhu i osuši se brzo i makne se s trbuha. Pazljivo se odlozi negdje da se još bar 1 dan susi ali pazite kako ga odlozite da ne izgubi oblik
pitajte sta jos vas zanima
Čitala sam negdje da neki taj odljev koriste ispočetka kao kolijevku, ili nešto kao viper.
A kaj si ti, snorki, mislila?????
Da to ko ležaljka je fora, makar da napraviš slikicu.
Hvala Davore na savjetima!
ovo je super fora, baš mi je žao što mi to nije palo na pamet prije nekoliko mjeseci.
(teoretski bih to mogla i sada napraviti ali baš i nešto za za pamćenje, a kamoli za pokazivanje)![]()
to sam i ja pomisliila![]()
Cure![]()
![]()
![]()
predivna ideja,zao mi je sto nisam takvo sta naprivila dok sam bila trudna
Jako dobra ideja.
Ja sam u trudnoći intenzivno htjela što više uspomena sačuvati, ali ovo mi se posebno sviđa. Kaširanje trbuha!![]()
I ja bi to!!! Imam još tri tjedna do termina. Da li mogu i ja to napraviti?
joj,mrak...
al ne znam kam bi okačila to poslije, na koji zid. :?
na Kineskimommy to be prvotno napisa
![]()
![]()
Ja ću ovo definitivno napraviti, samo još je rano.Školjkica prvotno napisa
Šljokice, gdje je hospitalija?
Koliko gips trakica treba kupiti?
I osim novina, da li je još šta potrebno?
Kojim bojama sa farba po gipsu?
(rekla si da pitamo, pa...)
Hospitalija ti je na ilici na prvoj stanici od trga, di su nike tenisice. Ja sam kupila pakiranje od 50 kn, tako nekako je kostalo, to kad otvoris je u roli, a ti režeš trakice od 15-20 cm. Ja sam prvi put prekratke rezala i prvi pokusaj mi je bio samo da vidim kako se radi, nisam bila bas zadovoljna, a drugi je ispao ok. Novine isto nasjeckaš na manje komadiće, umačes u vodu (treba ti lavor vode, tople, da ti nije hladno kad stavljas na kožu) i lijepis na sebe. Papir ti služi da se gips ne zalijepi na kožu. Ja sam stavila dupli sloj trakica od gipsa, tako će ti odljev bit čvršći. Još nisam bojala, kolgica sa foruma koja me podučila ovom (emy) je bojala akrilnim bojama, ja još nisam stigla, ako oceš poslat ću ti par slika di ja to radim, posalji mi mail.
ovo je super, odmah ću spremit link iako nisam trudna već želim to napravit
pogotovo za bebu da spava
bila sam jučer u hospitaliji, nemaju toga za gips. zna li netko gdje mogu naći, tamo nisu znali. help. uskoro ću roditi!![]()
Meni je to tak super ideja. U vrijeme kad smo školjkica, ja i još neke cure bile trudne Emy je došla s tom idejom i rekla nam princip.
A ja jedno vrijeme morala mirovat i Vita me iznenadila, požurila se curka i tako ne stigoh napravit odljev.![]()
![]()
Školjkice nisam ni znala da ti je uspjelo. Super!
Cure, jedan dan je na telki bila ona američka emisija 911 valjda.
Sestra je curu nagovorila da joj napravi gipsani odljev torza jer je to spomenuo njen profesor umjetnosti.
Problem je nastao jer sestra nije imala pojma kak se to radi, pa je curi prek cijelog gornjeg dijela nalila kantu gipsa, a nije nauljila kužu niti stavila bilo kaj između kože i gipsa.
Kad se to počelo stvrdnjavati curu je počelo jako peći, ali nije se dalo odljepiti.
Onda su došli dečki iz 911, stavili je u kadu i pol sata pilili i razbijali komad po komad gipsa s nje. Koma!![]()
Odmah sam se sjetila ovog topica.
brrr!!¨
jadna cura, ali i blesava... trebala je otici na forum i bolje se raspitati kak se to radi![]()
imam i ja pitanje koje sam vec postavila ali mi nitko nije odgovorio a arodno je ovom topicu...
dakle, kak se kasira - ono obicno - baloni i tsl.?
htjela bi na velikom komadu stiropira napraviti veliku reljefnu sliku za zid u boravku i vidjela sam na 'prijatelju na kvadrat' kak je zenskica to napravila no sam procces kasiranja nisu prikazali. tocnije, zanima me kako se radi smjesa za kasiranje sa brasnom i vodom (izbjegla bi ljepilo ako je moguce)?
Ja nisam radila odljev, nisam našla materijal, a tehnika koju sam probala nije uspjela. Zato mi je sestra dovela frendicu koja se bavi body paintingom, cura mi je na bušu naslikala vilenjake, leptiriće, cvijeće, izgledalo je super. Fotkala sam ali nažalost i te su fotke otišle u nepovrat zajedno sa ostalim mojim trudničkim slikama!
Vidi ovdje http://www.hobbyart-chemaco.hr/defau...t=10&IDArt=147lucky day prvotno napisa
hvala,![]()
inace, super mi je cijela stranica chemacoa!!
Moj trbuh je odliven :D
Prvo sam ga debelo namazala vazelinom , pa stavila namočene novine , makar sad mislim da one nisu bile potrebne.
potrošila sam 2 uže i 1,5 šire gipsane trake.
pomagala, tj. lijepila me sestra!
ispalo je super!!!!
Ofarbati ću u zlatno, slikati i staviti slike na forum!!!
Fidji, super da si stavila ovu priču s 911, da se ne bi koja od forumašica zalijepila.
mara, jedva čekam da vidim :D !
Ja sam se malo informirala- ako namažeš trbuh vazelinom, ili bilo kojom masnom kremom, novine nisu potrebne. Mene muči dilema- da li napraviti odljev sad, oko 33 tjedna, ili kasnije kad bude maxi? Mislim si, ako će služiti kao ukras, možda bolje da ne strši puno sa zida?
Da ne zauzme pol sobe![]()
Mislim da novinew nisu potrebne, ali je potreban stvarno veliki i debeli sloj vazelina.
Novine nemožeš baš izravnat pa ostaju oni nabori od njih.
Zaboravila sam reći a sam sa trbuhom odlila i cice, i to fakat izgleda divno, majčinski![]()
![]()
![]()
ja sutra radim svoj odljev! držte mi srećkice
u hospitaliji u gotovčevoj mi je teta rekla da nek se obavezno namažem, vidjela je to na 911
javim se kak je ispalo
isto brijem na zlatno
još razmišljam da li da stavim i ruku kako drži trbuh
cice idu (možda ih malo podignem)
moj se suši![]()
pomagala mi je frendica (ne znaš koja sa većim trbuhom, jedva smo stale u kupaonu)![]()
potrošlie smo dvije rolice 20x3 (znači širina gipsanog zavoja je 20cm, a dugačak je 3m)
možda smo mogle i više
sada se suši, stavile smo hrpu zgužvanog novinskog papira ispod da se ne spiga slučajno
neki djelovi su se malo odljepili
da li ste sa nečim poslije premazivale odljev ili samo posprejale sa npr. lak bojom (planiram zlatnu)?
morala bih sa nečim fixirati to kaj se odljepilo
e da, namazala sam se prije toga sa vazelinom, nije bilo nikakvih problema, suprugu sam javila nakon akcije da nismo na hitnoj![]()
hello registrirala sam se prije 15-ak dana al racunalo nesto zablokiralo pa nikako dobiti zeljne odgovore....prva trudnoca,21 tjedan i gin je rekao kako misli da je curica :D :D :D uostalo najbitnije mi je zdravlje bebaca pa bio to on ili ona...
nego da se vratim na temu jel netko moze objasniti tocno kako postupak ide,koliki sloj gipsa na trakice ide, jel se stoji pri procesu(ma pitam gluposti,jer ja da legnem pri gipsanju cice bi se razlile do lopatica a cisto sumljam da bi to bio lijep odljev)pa koliko dugo to treba drzatzi na sebi....
ma imala sam jos koje pitanje ali ulovila me neka zaboravljivost i tupavost u trudnoci...uostalom najbolje bi bilo da netko objasni sve do detalja please......
jos malo cu pricekati da trbuh poraste i onda u akciju jer sam jako nestrpljiva i odusevljena sam idejom :D
Mara, nismo zaboravili da si dužna slike...![]()
Ma ne brini, nisam zaboravila, no još ga nisam pofarbala a i imam super sporu vezu tak da će to pričekati da se preselim u novu kučicu sa dsl-om.
gala, treba ti 2 šire gipsane trake - kupiš u hospitaliji.
Neka masna krema
Novine
-namažeš trbuh i cice sa kremom
-staviš jedan sloj namočenih novina
-ja sam stavljala trake u 3 sloja, i to tako da sam ih izrezala na dužinu 15-20 cm, namočila i ljepila na trbuh. One se dosta brzo suše, tako da kad si gotov pričekaš još 10 min i onda odljev možeš skinuti. pohrani ga na sigurno i suho mjesto i ostavi ga sušiti još dan - dva. Nakon toga možeš slikati
nisam još vidjela odljev trbuha, ali maru danas jesam, izgleda fantastično 8)
![]()
Hvala, mama Ju!
:D :D :D e bas sam se razveselila odgovorom na pitanje vec sam postala nestrpljiva,joj jedva cekam kada cu raditi odljev ,iako sam sada u nekoj guzvi i trebala bi na put ali sve mi se cini da necu suzdrzat da to ne uradim vec sutra....
mare hvala hvala puno![]()
![]()
![]()
moj se duuugo sušio
bočni djelovi nisu baš tako fixni, a i neki gornji slojevi mi se odljepljuju
sa čime bih ga mogla premazati i malo fixirati, prije nego što ću ga presprejati sa zlatnim![]()
help, pliz?
" Bitni detalji su gips, gaza (za armiranje gipsa) i sredstvo za odvajanje: vazelin, ulje i slično. Obratiti pažnju da se gips kod ukrućivanja zagrijava pa nije pametno stavljati predebeli sloj.[/quote]
znam da sam dosadna(sama sebi s pitanjima o odljevu trbuha)ali mare sad sam skuzila da kod tebe uopce nema gipsa ne spominje se....osim gipsanih traka a jel to to...jer u citiranom dijelu spominje se neka gaza+ gips....mislim volim se raspitati do detalja nego se zabetonirati pa ko idiot put prve hitne
![]()
mozda vam se cini bolestan strah ali od ranog djetinjstva imala sam neke idiotske traume tipa upetljan mikser za kolace u kosu pa sam s onim mutilicama skoro pa otisla do lijecnika ali zahvaljujuci dobrim roditeljima i brdu susjeda nisam otisla u hitnu ali SVI su me vidjeli![]()
Gips ili sadra, ne građevinski nego umjetnički ili medicinski. Kvaka je da u građevinski dodaju pijesak, a to nije to. Najjednostavnije je koristiti medicinske trake, a najtrajnije je ipak koristiti umjetnički gips i armirati ga širokim komadima gaze.
Napomena o pregrijavanju ostaje, a kao test može se isprobati zamutiti nekakvu količinu gipsa za probu i skužiti koliko je brz i koliko se zagrijava.
Ja sam išla na jednostavniju varijantu, tj. kupila sam već gotove gipsane trake u Hospitaliji koje trebaš samo namočiti i lijepiti na trbuh.
NAdam se da sam pomogla...
e da, nemaju ih uvijek u Hospitaliji, tako da je dbro nazvati ih i rezervirati
:D super hvala na savjetima i informacijama,upijam svaku rijec.
ipak mislim kako cu ostati pri jednostavnijoj varijanti(medicinske trake) a ovu trajniju ostaviti za drugu trudnocu kad budem u manjim strahovima i vecem znanjusada sam zvala hospitaliju i narucila trakice(nisu ih imali
,a ja se mislila danas uljepsavati),ali kako ce stici tek za par dana a postoji mogucnost da i ja odem na kratki odmor tako da ce proci neko vrijeme dok ne uradim odljev a ja navalila ko mazga e bas mi i treba tako kada sam nestrpljiva
![]()