Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 132

Tema: Kako napraviti odljev trbuha???

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Ajmo cure kod Davora na gipsanje!

Citiraj Davor prvotno napisa
    Apsolutna preporuka!
    Svojevremeno sam pokušao organizirati art radionicu za trudnice u kojoj bi se (uz dovoljan interes) napravilo odljeve trbuha i... nije se dogodilo. Bio je organiziran prostor i voditeljica, samo su falile trudnice. Od tada sam prilično podozriv po pitanju bilo kakvog organiziranja tog dijela populacije :/
    Dakle, svaka je sama na svome ako se odluči na taj pothvat. Bitni detalji su gips, gaza (za armiranje gipsa) i sredstvo za odvajanje: vazelin, ulje i slično. Obratiti pažnju da se gips kod ukrućivanja zagrijava pa nije pametno stavljati predebeli sloj.
    Davore,
    Bas mi je zao sto ti nije uspjelo organizirati art radionicu vezanu na odljev trbuha.No vidim da nas je sada dosta zainteresiranih cura koje bi to htjele napraviti pa zasto ne pokusas ponovno.Vidim da je to apsolutni hit i mislim da bi imalo smisla pokusati, nekako je sigurnije kada bi to radile u grupi pod vodstvom nekoga tko se bolje kuzi u to.Ja bi to jako htjela, mada me malo frka to sama raditi doma,nikad ne znas kaj mozes uprskati.A ti se kuzis u to, imas li neke veze sa time ili kaj?!

Pozdrav!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Yok, prošlo me. Uostalom, ja u tome nisam sudjelovao izravno, nego samo kao poticatelj: radionicu bi vodile umjetnice specijalizirane za art-terapiju, a odljev trbuha je zamišljen kao završni hepening.
    Ali ako se ipak nešto krene zbivati u tom smislu, mogu podijeliti preporuke. Žena koja bi započela radionicu i strukturirala tečaj je dohvatljiva i mislim da bi se dala nagovoriti. Žena koja bi odgulila najveći dio posla i vodila radionice je nekidan rodila, ali mislim da ju se može angažirati.
    Meni je pouka bila da se više u to ne petljam.
    Uostalom, zašto se neka od "uspaljenica" ne bi primila organizacije? Svakako bi žene imale više povjerenja u jednu takvu nego u mene ovakvoga

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno !!!!!!!!!!!!!

Citiraj Davor prvotno napisa
    Yok, prošlo me. Uostalom, ja u tome nisam sudjelovao izravno, nego samo kao poticatelj: radionicu bi vodile umjetnice specijalizirane za art-terapiju, a odljev trbuha je zamišljen kao završni hepening.
    Ali ako se ipak nešto krene zbivati u tom smislu, mogu podijeliti preporuke. Žena koja bi započela radionicu i strukturirala tečaj je dohvatljiva i mislim da bi se dala nagovoriti. Žena koja bi odgulila najveći dio posla i vodila radionice je nekidan rodila, ali mislim da ju se može angažirati.
    Meni je pouka bila da se više u to ne petljam.
    Uostalom, zašto se neka od "uspaljenica" ne bi primila organizacije? Svakako bi žene imale više povjerenja u jednu takvu nego u mene ovakvoga
    Pa OK, ak ti se neda!Ja sam mislila da si ti neki kipar na Primijenjenoj ili akademiji pa da se kuzis barem u tehniku, tako mi se cini sigurnijim tako nesto izvoditi na sebi.Ak nisi ko sto nisi onda je tak i tak svejedno!Sto se tice art terapije, zvuci mi zanimljivo, samo ne toliko kao sama tehnika odljeva trbuha.A i ja lezim doma, vecinom, tako da neko pohadannje tecaja je za mene nemoguce.Na kraju cu se morati snaci sama, mada me je malo frka nekih ludih situacija.Thx anyway!
    P.S. Zvucis mi jako razocarano i pomalo ljuto sto prvi pokusaj nije uspio.Pa sta te neka trudnica istukla kada si tako nesto predlozio sto te toliko obeshrabrilo da pokusas ponovno?Inace tako lako odustajes?

gala000

Početno Re: !!!!!!!!!!!!!

[/quote]
    Pa OK, ak ti se neda!Ja sam mislila da si ti neki kipar na Primijenjenoj ili akademiji pa da se kuzis barem u tehniku, tako mi se cini sigurnijim tako nesto izvoditi na sebi.Ak nisi ko sto nisi onda je tak i tak svejedno!Sto se tice art terapije, zvuci mi zanimljivo, samo ne toliko kao sama tehnika odljeva trbuha.A i ja lezim doma, vecinom, tako da neko pohadannje tecaja je za mene nemoguce.Na kraju cu se morati snaci sama, mada me je malo frka nekih ludih situacija.Thx anyway!
    P.S. Zvucis mi jako razocarano i pomalo ljuto sto prvi pokusaj nije uspio.Pa sta te neka trudnica istukla kada si tako nesto predlozio sto te toliko obeshrabrilo da pokusas ponovno?Inace tako lako odustajes?[/quote]

:D :D :D stvarno se slazem s tobom meni je cak malo zasmetalo(ah ti hormoni) sto sam procitala taj komentar koji me se ucinio malo psihopatski...o.k mozda sam osjetljiva ali i ne zelim ovisiti od takvih likova jer da je neko sposoban ucinio bi nesto konkretno mene isto zanoma samo odljev trbuha,a barbi mislim kako smo toliko i same sposobne uraditi uz pomoc prijateljice il koga vec....tako ne stebamo se sekirati...meni je pala jedna ideja na pamet prvo cu zabetonirati frendice(koja nije upoce trudna) pa akp s nojim bude sve p.k bacamo se na moj trbuh hehehe...nadam se da ce mi prijateljica prihvatiti ideju,samo cu se umiliti kao
    P.S oprostite ako sam malo otresita i gruba.....

gala000

Početno

malo puno sam smotana kad ne znam ni kako se citira...bas me zanima kako cu napraviti odljev
    ajde neko pomoc sto trebam kad citiram,pogledajte kako je ispalo kod mene...necu tako...HVALA

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ovo je skroz zanimljivo :D

Baš ću pokušat i ja to napraviti, ali tek za koji mjesec jer sad mi je trbuh jedva vidljiv.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    Prvo sam ga debelo namazala vazelinom , pa stavila namočene novine , makar sad mislim da one nisu bile potrebne.
    potrošila sam 2 uže i 1,5 šire gipsane trake.
    I ja se napokon spremam napraviti. Imam vazelina, novina i vode, traka. E sad zanima me koliko ste vi ostali traka potrošili? Vidim da je Mari dosta trebalo. Ja imam samo dvije role tj. jedan paket za 44kn iz Hospitalije, nekih srednjih- nisam sama kupovala pa ne znam kakvih sve ima, rekli mi da su srednje. Sad me strah početi raditi pa da mi ponestane traka...

I može netko još jednom ponoviti postupak
    1. Debelo namažem vazelinom
    2. Stavim mokre novine, vidim da mara pisala da ni ne treba ali me ipak strah da se bez novina ne zalijepim
    3. Stavljam trake
    4. Sušim se 10ak min- jel to dosta?
    5. Skinem i stavim sušiti odljev

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Citiraj Barbie prvotno napisa
    Zvucis mi jako razocarano i pomalo ljuto sto prvi pokusaj nije uspio.Pa sta te neka trudnica istukla kada si tako nesto predlozio sto te toliko obeshrabrilo da pokusas ponovno?Inace tako lako odustajes?
    Paaa... niti jedna se nije pojavila u vrijeme početka tečaja. Zato. Mislim, možda bi stvari bile mrvicu drukčije da je tečaj organizirala neka trudnica pa bi svoj zanos znala prenijeti drugima, ali to je nešto o čemu mogu samo nagađati.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Ja sam se zgipsala!!! Još nije ukrašeno, čekam ljeto da odnesem jednom frajeru koji crta sa sprejevima, ali da vidite i ovako "bianco":
    http://pg.photos.yahoo.com/ph/emaste...01.jpg&.src=ph

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mrak 8)

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

momtobe, prekrasno je
    moj se bočno nije dobro zčvrsnuo :/ ne znam da li da probam još jedan sloj gipsanog zavoja na to (da se ne raspadne sve) ili da premažem s nečim (u hobby artu nisu mi znali reći sa čime bi bilo ok)?
    stoji mi već 2 mjeseca i ja očajavam

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    momtobe, prekrasno je
    moj se bočno nije dobro zčvrsnuo :/ ne znam da li da probam još jedan sloj gipsanog zavoja na to (da se ne raspadne sve) ili da premažem s nečim (u hobby artu nisu mi znali reći sa čime bi bilo ok)?
    stoji mi već 2 mjeseca i ja očajavam
    Ja sam rubove naknadno "obrezala" i zaljepila jedan rubni sloj gipsanog zavoja, pa sad rub izgleda uredno. Ništa se neće desiti ako "dogipsaš" naknadno, jer se osušeni gips ne rastapa lako (ili uopće, neznam). Imaju u Preradovićevoj u novom hobby dućanu fine gipsane trake, malo uže i gušće od onih iz hospitalije. Pa ti vidi...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

momtobe
    idem u Preradovićevu

vidim na slici da tvoj malo drugačije zgleda

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mara, kad će te fotke?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

trenutno smo na moru, a trbuh je još u starom stanu (preselili smo se)

paaaa, na jesen

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo podižem malo....upravo sam napravila odljev trbuha i cika i izgleda super....sad mogu i roditi mirne duše.... :D

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ho-će-mo sli-ku!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nakon skoro godinu dana, moj odljev je konačno na zidu (još kada ofarbamo sobu....)
    napravili smo ga par dana prije poroda - dvije štrudlice se gurale u kupaoni i cerekale
    ovako izgleda
    http://public.fotki.com/bubynr1/luci...jevtrbuha.html

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

buby, genijalno

I ja mislim da bu moj trbuh u nekoj srebrnozlatnoj varijanti, no eno ga, čeka na tavanu

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

buby predivan je...moj je još na sušenju,zauzima cijeli kuhinjski stol

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pikal me u nos cijelu godinu u spavaćoj sobi

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

na podu, mislim

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A s čim si ga farbala,sprejom ili kistom,akrilnim bojama ?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

spray - ljenguza sam, to mi je bilo najlakše

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

super,baš imam tih sprejeva kaj sam radila neke čestitke i ukrase

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

u slučaju nedostatka gipsanih traka, može se i obična gaza namočiti u gips i zakeljiti na trbuh. novine ne trebaju, dovoljno je namackti kožu sa debelim slojem nivee ili neke druge masne kreme. nadogipsavati se slobodno može, u slučajevima da se nešto odljepljuje, nije dovoljno debelo....samo prije treba malo navlažiti gips.
    gips se može farbati sa svim vrstama boja, samo je potrebno prije ga izolirati lakom da se smanji upojnost. veliki izbor sprejeva ima u bauhausu.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Odličan je umjetnički gips, a kupuje se u dućanima s potrepštinama za umjetnike.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Wow, ovo ću za koji mjesec obavezno raditi.. :D
    buby, tvoj odljev je pravo remek djelo.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, ja sam prvo radila sa gipsanim zavojem iz hospitalije, a krpala sam sa tim umjetničkim iz preradovićeve (eh, da sam odmah znala za njega)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure pomoć!
    kako napraviti gipsani otisak nogice?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj neva prvotno napisa
    Cure pomoć!
    može i nogica, a preslatko je!
    LINK

editiran predugacak link

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja ću amlo podići ovaj topic iz prašine.
    Ima li netko da je radio u skorije vrijeme trbuh?
    Baš me zanima.

A i mara nam ostade sužna fotku svog.

Citiraj neva prvotno napisa
    Cure pomoć!
    misliš ovak nešto?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Čula sam da je nedavno na Explozivu (RTL) bila reportaža o odljevu trbuha.Navodno da netko u Osijeku to radi,ali nisam uspjela doći do informacije tko.Ako je netko gledao neka se javi.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    Ja ću amlo podići ovaj topic iz prašine.
    Ima li netko da je radio u skorije vrijeme trbuh?
    Baš me zanima.
    ja sam prijateljici napravila par dana prije nego što je rodila. Onda je došla bebica i eno trbuh stoji nesređen već duugo. trebala bi ga pofarbati a ne stiže

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

prvi put vidim ovu temu i super mi je :D
    jedino sam tužna što nisam uspjela vidjeti ni jednu sliku vas koje ste radile, dajte malo slika

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam skroz bila zaboravila na to. Super da ste podigle temu i podsjetile me :D

Inaće, za noć vještica mi je MM nacrtao bundevu na trbuhu i super je ispalo. Sada za Božić opet crtamo i ako stignem do Uskrsa ponovo Ima li tko kakvu ideju za Božićni motiv?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mali anđelčići bi super izgledali na velikom pupi. Moj je još vrlo mali pa mi nebi stalo ništa

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podižem ovaj topik jer me srecicin topik podsjetio da mi mogla ovo isprobati na trudnoj frendici.

Ono što mi je ostalo nejasno je da li pri gipsanju treba stajati ili ležati.
    Pretpostavljam da treba stajati jer onda gravitacija radi u pravom smjeru, ležećki se trbuh i cice ipak malo "razliju".

Da li je onda teško stvljati trake ispod trbuha, tj. da li otpadaju.

mara, Školjkica, buby, dramica, momtobe...obnovite malo uspomene i slike.

http://www.thestorkwearhouse.com/bellykits.htm

Super mi je onaj dolje lijevo s nacrtaneom bebom, imenom i cvjetićima.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Prekrasno!

Meni je najljepše onako obično bijelo

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Gdje kupiti Belly cast kit ili gips? Navodno je dobar umjetnički gips u nekoj prodavaoni u Preradovićevoj, ali ne znam kako se zove.
    Ovo s trakama nisam shvatila 8)...

Ako se mora stajati, kao što je Fidji pitala, da li se gips razlije? Meni se čini da bi mi bilo lakše ležati , ali cice fakat neminovno malo pobjegnu

Meni je super onaj s rukama, kad mamica drži trbuh, to mi je tak lijepo
    . E sad, biti zagipsan u toj pozi 10tak min, to bi bilo fun fun...

Kad je najbolje raditi, pretpostavljam što kasnije, negdje zadnji tjedni jel?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Netko je spominjao da se mogu kupiti gipsani zavoji u Hospitaliji, to je mozda najjednostavnije.

Mislim da je ovo jedan od veselijih obicaja moja prijateljica je to radila doma sa muzem i sinom, i kaze da su se svi dobro zabavili i nasmijali.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Isabel prvotno napisa
    ali cice fakat neminovno malo pobjegnu
    Ih, gdje ti je umjetnička žica - kad su već u gipsu oblikuješ rukama u željeno agregatno stanje.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo radili sa tim trakicama iz Hospitalije, ali nikako nam to nije ispalo i baš mi je žao zbog toga .
    Ja sam ležala na podu, MM se prihvatio gipsanja. Ali kad smo maknuli taj odljev, sav se nekako raspadao, uopće nije bio čvrst, te trakice su se odvajale. Ja mislim da ih je MM previše namočio. Nadala sam se da će se stvrdnut kad se osuši, ali ništa od toga. Na kraju sam ga bacila.
    A i ja sam imala extra mali trbuh, tako da es uopće nije kužilo o čemu se tu radi .

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ovo je mrak..jedva čekam da dragi i ja to narpavimo. apala mi je na pamet ideja da i ja njega oblijepim..pa da imamo dva golacha u spavaćoj

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno pozitiv negativ metoda

Meni je odljev radio kipar pa ga je napravio kao negativ, dakle ima debeli sloj a iznutra je ispala vjerna slika situacije! Pozitiv ćemo uskoro raditi.

Sjedila sam na rubu stolice, gips je stisnuo za 7 minuta. Podloga su bile trake najtanje žutice.

Ova metoda ne zahtijeva pažnju oko toga da bude tanki sloj, uredno namazan itd. Nema frke s pucanjem.

Odljev sam radila 4 dana prije termina.....ali trudovi su počeli par sati nakon što je odljev napravljen!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa

mara, Školjkica, buby, dramica, momtobe...obnovite malo uspomene i slike.
    naravno treba biti stojećki da se ne izgubi "forma" i ja sam koristila medicinski gips iz Hospitalije (Ilica 48)

ima u mojim slikama s poroda pa pogledajte

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da trebalo je pisati Ilica 48 naravno

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super izgledaš i zagipsana. :D
    Koliko si čekala prije skidanja?

Poslid avatar