Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: kako im "podvalit"

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno kako im "podvalit"

Danas sam napravila brokule onako u cvijetu, Edita ih nije htjela ni probat.
    Inace, nece da jede povrce u "krupnom" izdanju, tako da joj ga dajem u supi.
    Znam da vecina roditelja ima problema sa ovim, pa me interesuje imate li kakav prijedlog kako podvalit povrce, a da ne skonta
    Imam osjecaj da joj se gadi, jer svaki put kad joj serviram krupnije povrce napravi nekakvu gadljivu facu i odustane prije nego ga je i probala.
    A brokuli su bili odlicni. Cak smo ih se i ja i MM (koji ih takodjer nevolimo) najeli.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Napravi joj pire ili juhu od brokula.
    (mi imamo drugačiji "problem": Orka inzistira da skuham cijelu glavicu, onda ona odvaja "cvjetove" i jede dok nama ne ostane po jedan do dva cvjetića).

Zapravo, mislim da joj ne trebaš podvaljivati: ako hoće neka jede, ako neće... nek` poljubi i ostavi.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

daš joj da sama jede? za početak ne mora biti u sklopu obroka, ostaviš joj zdjelicu pri ruci dok se igra.

daš joj da umače u nešto što voli (kod nas je najnovija fora ajvar :zakolut

pomiješaš s nečim što voli? npr. u pireu, kako je apri predložila.

i, na kraju krajeva, ne mora jesti brokulu - druga je stvar ako neće nikakvo povrće - onda je probaj namamiti trikovima.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nije to problem samo sa brokulima, nego i sa spinatom, mrkvom i sl. Znaci, sa povrcem.
    I sve joj ubacujem u juhu.
    Nekako mi je sva ublijedila, tako da se polako brinem, iako je trenutno zdrava. Od salate jede samo kisele krastavce i pomidore (kako sam samo naucila)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas isto nema podvaljivanja. što hoće, jede, što neće, ne jede. ukusi su različiti.
    ja npr. mrzim jesti ribu, i ubila bih onoga tko bi mi ju "podvalio"

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

daj joj nekakve vitamine.

i stvarno joj probaj ostaviti kuhano povrće narezano na komadiće da sama gricka. nešto će joj se sigurno svidjeti...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod Lovre ima podvaljivanja samo ako ga hrani teta čuvalica. Kod mene općenito ne jede... :/
    Inače povrće "na krupno" ne prolazi...juha "na rijetko" ne prolazi...meso "u komadu" ne prolazi....nikakva salata pa ni krastavci ne prolaze...

Kod nas je sve jušasto "na gusto"..ne miksano, već jednostavno nije na krupno, već manje krupno...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je mama jednom podvalila mozak. nisam joj to oprostila preko 30 godina.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    i meni je jezik

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...meni je htjela mozak, ali sam ga skužila...

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene su prisiljavali da pijem mlijeko dok se nisam jednom zbljuvala za večerom u tanjur... od tada nisam ni liznula mlijeko, evo već skoro 15 godina.

Inače, kad je moj Patrik zbilja gladan jede sve i ne bira, dakle to je moj recept. Kad nije baš gladan onda brnja i bira šta bi jeo a šta ne bi.
    U principu jede sve vrste povrća ali ne uvijek i to je ono što mene izludi, npr. jednom pojede pun tanjur kelja a drugi put ga neće ni pogledati. Mislim ako nešto ne voliš onda ne voliš, ne možeš jednom voljeti drugi put ne. :?
    Ali generalno dobro i raznoliko jede pa se ne nerviram kad nešto neće.
    Samo salate nikakve ne dolaze u obzir, od sirovog povrća jedino jede mrkvu.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ako baš želiš maloj uvaliti brokulu, probaj sa sokom:
    Napraviš sok od raznog voća i povrća i u pravilu voće preuzme okus.
    Ja probala onaj iz reklame za Magic bullet s ciklom, špinatom, brokulom, ananasom i lubenicom. Uvalila ga MM-u koji organski ne podnosi okus brokule, i svidio mu se. Sad bi ga stalno pio, a kako nema lubenice, ubacujem jabuke, kruške isl...

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Cure kak vi pripremate brokulu (pitam za sebe ne za Matiju)? Ja ju skuham. Baš je ne volim jer mi je gorka, ali možda imate kakav prijedlog, jer brokula ima puno vitamina, pa je baš ne bih potpuno izbacila iz jelovnika.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

u woku s drugim povrćem, u bešamel umaku, u lazanjama, u riži dinstanu s drugim povrćem... u krem-juhi...

meni je od te karfiol/brokula ekipe najdraži šanon, ima najfiniji okus i ako ga nađem najradije kupim njega.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    u woku s drugim povrćem, u bešamel umaku, u lazanjama, u riži dinstanu s drugim povrćem... u krem-juhi...

meni je od te karfiol/brokula ekipe najdraži šanon, ima najfiniji okus i ako ga nađem najradije kupim njega.
    Vauuu, Ajvice koja si ti kuharica!!! E, sad me sram...nisam baš neka kuharica, ali nakon ovog....fakat nemam pojma o kuhanju...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja još uvijek i sebi i mm-u podvaljujem povrće :lol
    Brokulu i mrkvu uvijek radim kao pire.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je skroz jasno da djetetu nije fina samo skuhana brokula. Pomiješaj je sa nečim, napravi krem-juhu, napravi umak za tjesteninu sa vrhnjem i sirom, pa čak i šunkom. Brokula je jako zdrava i ja bih ju se potrudila napraviti na neki način koji će djetetu biti prihvatljiv.

A za odrasle - ja brokulu radim na puno načina, uglavnom sa tjesteninom tj. kao umak.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Kao što sam već napisala i nisam neka kuharica, pa bi molila recept za umak i za lazanje sa brokulom. Plizzzz

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    a meni rodbina janjetinu, tj THE janje-Bambija

koji okrutni,odvratni kreteni

naravno da sam ispljunula sve

i nisam oprostila

a prošlo je 20 godina

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •