Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Zametak zubića?!?

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno Zametak zubića?!?

Pretraživala sam po forumu i nisam našla ništa što bi me malo smirilo...

Naime, od rođenja moj Noić ima nešto bijelo na desnima, prvo sam pomislila da je soor, ali nije tvrdo je..

Danas smo došli sa prvog pregleda (sve u najboljem redu), ja imam veliki ? nad glavom ... "draga mama to vam je zametak zubića, i mogao bi izrasti za mjesec, dva"... ja sam ostala PAF
    to je po meni trojka gore na desnoj strani..

Jel se kome to ikad desilo da mu mjesec dana stara beba pa već zubić ima ili šta je to već?? Zar se zubići ne pojavljuju nakon 4 mjeseca?

Stvarno sam zbunjena...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mogao bi izrasti i za godinu dana...
    normalno je i jedno i drugo.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I kod nas ima to bijelo koje spominješ ( na 3 ili 4 ) na obje strane. Ne znam od kada se pojavilo, vjerovatno tako oko mjesec ,dva. Ali nam na tom mjestu nije još izrastao zubić.
    Imamo sedam mj. i četiri jedinice.

Mislim da sam negdje pročitala objašnjenje kao jači korjen, pa se bolje nazire.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cula sam za curu, od moje frendice poznanica koja je rodila bebu sa zubom.tako da je ocito sve moguce

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čupavac ima vidljive zubne zametke svih očnjaka, koje pomno žulja i češe tako što stavi čitavu šaku u usta, bali neviđeno i sav mi je smiješan
    koliko vidim, ne mrdaju nikud, isti su kao sa mjesec dana, i ne vjerujem da će uskoro izniknuti

redprincess avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i mene nešto slično muči. malena ima 2 i po mjeseca i već nekoliko dana strašno puno slini, jako često gura šaku u usta i žvače kažiprst (ne cucla nego baš grize). Povremeno počne naglo plakati, i to baš derati se jako i tada onako očajno gura prste u usta a slina teče u potocima. jako nam je teško gledati je da se tako muči a ne možemo joj pomoći. kupila sam ogrlicu od jantara i 2 dana nisam primijetila poboljšanje, onda sam jučer uzela neki gel za desni koji se koristi prilikom izbijanja mliječnih zubića (Dentinox) i to sam joj jučer namazala dvaput i danas jednom, pa rijeđe plače i manje intenzivno. Na mjestu gdje bi trebala doći donja jedinica vidim bijelu točku koju pod prstom jedva osjetim kao blago ispupčenje, a na mjestima gdje bi trebale doći trojke (otprilike po mojoj procjeni) je crveno i otečeno i čini mi se kao da mogu opipati nešto tvrdo. e sad, vidim da ima djece koja su još i ranije dobila zubić, iako mi svi govore da je za zubiće još prerano. Ja nemam ideju šta bi drugo moglo biti nego zubići, i nadam se da takva bol neće dugo trajati.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

negdje sa 2-3 mjeseca skoro sva djeca imaju tu fazu slinjenja i guranja rukica, novopečene mame uvijek pomisle da je riječ o zubićima
    ali velikoj većini njih prvi zub ipak izraste mjesecima kasnije.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MM se rodio s dva zuba, a naša kćer s jednim

redprincess avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    negdje sa 2-3 mjeseca skoro sva djeca imaju tu fazu slinjenja i guranja rukica, novopečene mame uvijek pomisle da je riječ o zubićima
    ali velikoj većini njih prvi zub ipak izraste mjesecima kasnije.
    ok, jasno mi je za slinjenje i guranje rukica, ali zar baš moraju i tako jako plakati? baš ima onako "mučenički" izraz lica i jako je teško gledati je kako se pati. Do nedavno je imala i grčeve, ali ovo sad mi se čini dosta drugačije i mislim da nije povezano s probavom. A neznam što bi je onda moglo tako jako boliti osim zubića.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

eeee Lutonjice, ja ko novopečena mamica imam još jedno pitanjce... moj još nema 2 mjeseca, a slini zadnji tjedan jako, i previše za moj ukus, i stalno mu je rukica u ustima (al ne plače)... kaže pedica danas da je moguće da mu taj "zametak" izbija vanka..

šta misliš ti?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nisam Lut , ali samo da kažem moj B je imao to nešto i ja mislila da je soor, kažem dr. to i on se nasmije,
    kaže da to nije soor da je to hrskavica i da to sva djeca imaju nekima se vidi više nekima manje.
    Uskoro smo zaboravili na to, a zubići su normalno izlazili negdje sa 6 mj. starosti.
    A trpanje rukica u usta je normalna pojava, ne samo rukice već sve što im dođe pod ruku i traje jaaako dugo

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

da samu sebe demantujem, mi smo dobili prvi zub, očnjak, i i dalje slinimo u potocima

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da, mozda mu izbija
    A mozda mu ne izbija
    A mozda ipak izbija
    Jedno je sigurno- znati ces kad izbije. Do tad ces samo nagadjat i kao 99 posto nas - na svaku neurozu mislit- eno na- sad ce zubic a mozda i nece, ili hoce? Hihuhihi

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    da samu sebe demantujem, mi smo dobili prvi zub, očnjak, i i dalje slinimo u potocima
    a koliko je Čupavac star?

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, mozda mu izbija
    A mozda mu ne izbija
    A mozda ipak izbija
    Jedno je sigurno- znati ces kad izbije. Do tad ces samo nagadjat i kao 99 posto nas - na svaku neurozu mislit- eno na- sad ce zubic a mozda i nece, ili hoce? Hihuhihi
    eh, sad više ne očekujemo Godota sad zubićeeeee

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čupavac ima 5 mjeseci i koji dan

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

andynoa, kak se pedica izvukla to da zubic izbija moze znaciti da ce izbiti sutra, a mozda i za 3 mjeseca moji su oboje dobili sa 4 i nesto sitno, al curka mi je bas jadna...sad ih ima 4, nisu dosta smeckaste mrljice, nego joj se meso na mjestu gdje treba izbiti gornja jedinica i podlilo, pa ima sljivu

vjesticice, kud bas ocnjak? da te moze bolje gricnut

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moj ima dva zametka.doli.ko mali vampir ima 3miseca i tjedan dana.vec tjednima trpa ruke u suta,slini.naj više je nervozan navecer.kupila sam mu neku plastiku.piše da je od 3mjeseca,ali on to nezna držat.ili zna držat,al onda nezna da triba stavit u usta. neki dan je ima laganu temp, a tada mu se oko zametka malo crvenilo-vjerojatno se bilo upalilo.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Uglavnom to sto roditeljima lici na zametak zubica nije to vec zapusene lojne zlezde koje se jave kod mnogo beba. Izgleda kao loptice bele precnika oko 1-2mm. Tvrde na dodir kao kost a ima ih na razlicitim mestima na desnima.
    Ja sam za iste mislila da je soor, dok mi pedijatar nije objasnio sta je.
    Kad nice zub, bar kod mog bebca bude ispod desni onako belicasta linija koja se nazire uz otecene desni.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mojoj maloj je pedijatrica kad smo bili na kontroli sa 2 mjeseca rekla da bi zubići mogli svaki čas izbiti ali danas imamo skoro punih 11 mj i ništa još od zubi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •