Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: povišeni krvni tlak - sam kraj trudnoće

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno povišeni krvni tlak - sam kraj trudnoće

dakle, sad smo pred sam kraj, termin 25.04. jučer na merkuru pregled i tlak 140/90 - kaže sestra granično, kontrolirajte doma, a moj dr kaže nije to ništa - nekako se pouzdam u njega jer vodi mi cijelu trudnoću i do sada nije nikada bio viši od 135/85.Proteina kod njih na onu trakicu nikada nema, u 32 tjednu sam radila 24 satni urin i normalna vrijednost je 0,15 a moji su bili 0,26 - čovjek u priv labosu kaže da je to potpuno normalno za trudnoću, a stime se složio i gin.Naotičem ,ali u biti sve je isto kao i u prvoj trudnoći, osim što su me tada ostavili u bolnici zbog povišenog tlaka 150/100 - vodila ju privatno i na kontroli na sv duhu bio je toliki i ostavili me te narednih 6 dana u svim vizitama ispitivali zašto sam u bolnici....
    jučer sam prije mjerenja tlaka ležala na ctg i žena se čula iz rađaone...to nije bilo vikanje, to su bili životinjski krikovi sa kojima se nikada nisam susrela...nisam se uplašila, nego sam premrla od straha i mislila kako ja sigurno ne mogu roditi....ne ponovo, iako se nisam mogla skoncentrirati na to da se sjetim da li me toliko boljelo prvi puta a uistinu sam dugo rađala...

uglavnom, kontrola mi je tek u utorak(ako ne krene prije) a jučer sam još tri puta doma mjerila sam tlak i nije bio veći od 130/80....da li je to normalno? Tlakomjer je digitalni, takav imam...hvala svima----

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nemoj se bojati. Kontroliraj tlak. I krenut će... ubrzo. Usudila bih se reći da nije baš neke velika razlika između 135/85 i 140/90.
    Meni je tako lani skočio kraj na samom kraju pa su mi inducirali porod tjedan dana nakon termina (curi se nije žurilo).
    Bila sam malo tužna jer sam htjela roditi bez dripa, ali sve drugo je bilo ok, osoblje u Merkuru krasno i ljubazno, nisu me rezali i osjećala sam se super nakon svega.

A vikanje... ma, znaš i sama da je to stvar samo toga kako tko reagira na bol i stres.
    Moja sestra je prepričavala priču o mladoj ženi iz susjednog boksa koja je urlala tako da se moja sestra tijekom svog poroda plašila za nju, kao, što se s njom događa i hoće li to preživjeti, a deset minuta nakon toga je na hodniku zvala prijateljice na mobitel i veselo čavrljala i ometala ostale rodilje koje su htjele spavati i odmarati se.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je u obje trudnoće tlak skočio oko 37. tjedna. Doduše, u prvoj mi je postepeno rastao od ranije. Kad je prešao 150/100, dobila sam terapiju (prvi put Ormidol, drugi put Methyldopu). Nisam oticala (osim nakon metildope - nuspojava) i nisam imala proteine u mokraći. Nitko nije spominjao hospitalizaciju. Prvi porod induciran sa 40+3, drugi sa 38+3, oba puta na moju želju.

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni je tako isto skočio tlak, na tu "graničnu" vrijednost, pa su mi rekli da pijem Omega 3 i stvarno mi se smanjio tlak...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja inace imam nizak,od prvog pregleda 90/60 mi polako raste na svakom pregledu i jutros je bio 115/75.
    Ginic mi je rekao da moze ici do 140 bez problema....kako ti je sada termin ja se ne bi brinula,pogotovo jer si doma mjerila nize vrijednosti!

sto se tice vikanja,ja sam na tecaju pitala mogu li ponjet I pod u radjaonu i rekli su da mogu,imam neku zen motherhood smirujucu muziku koju slusam u zadnje vrijeme...sve i da mene ne smiri pomoci ce mi da ne cujem zvukove iz susjedstva a to mi je prioritet!!!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam ležala na Svetom Duhu na patologiji trudnoće i svaki tlak iznad 130 su oni i te kako ozbiljno uzimali. Visoki tlak može u trudnoći, prema mojim laičkim saznanjima biti poguban.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hospitalizirana u 33.tj. i onda na kraju zbog tlaka. i uzimala metildopu, nije se za zezati sa tlakom, srećom je sve dobro prošlo. kontroliraj tlak.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •