Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Uskrata lijecenja neplodnosti zbog godina 40+

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Uskrata lijecenja neplodnosti zbog godina 40+

Evo nesto razmisljam..vec sam cula vise primjera da neki dr ne zele primiti u postupak zene koje imaju visoki fsh i vise godina...kakva su vasa iskustva s obzrom da ima i primjera trudnoce u takvim slucajevima. Sto kaze zakon, da li smiju uskratiti lijecenje

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ajoj,
    ti primjeri što si čula, to preko HZZO? ili i privatnici tako ?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Članak 6.

Pravo na medicinsku oplodnju uz uvjete iz članka 3. ovoga Zakona imaju punoljetni i poslovno sposobni žena i muškarac koji su u braku i koji su s obzirom na životnu dob i opće zdravstveno stanje sposobni za roditeljsku skrb o djetetu.

Žena mora biti u starosnoj dobi primjerenoj za rađanje.
    ovo je iz zakona , još treba vidjeti šta kažu pravilnici HZZO o financiranju

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Odlična tema... kad sam u 2010. obišla nekoliko klinika, prije donošenja odluke kud u prvi postupak, ujedno sam u 12/2010 planirala postupke za cijelu ovu godinu. U jednoj privatnoj klinici sam pitala da li mogu dobiti postupak preko HZZO u 2011, kako nije bilo mjesta stavili su me na HZZO listu za 01/2012 uz napomenu da će "postupak biti moguć ako AMH i FSH to budu dozvoljavali". U 01/2012 imati ću 40 i pol godina.

Ja vjerujem da je to samo zbog statistike... ali koji god razlog da je u pitanju, nema razloga koji bi opravdao uskraćivanje prava na lječenje. Jednostavno nema.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 22.04.2011. at 13:29

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Na moj upit u vezi postupka, u Citu su mi uljudno odgovorili da zbog niskog AMH iskljucivo preporucuju donaciju(FSH ok) i nisu me stavili na listu.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma ja sam HZZO vec davno otpisala kao opciju..iz inata zato ne placam partcipaciju, kada sve idem privatno.. vjerojatno je pitanje tumacenja zakonskih odredbi.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

meni frendica ide u VG ima 45 godina tako da mislim da nema to veze sa HZZO

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Radi se uglavnom da privatne klinike koje imaju ugovor sa HZZO biraju mladje i perspektivnije pacijentice za postupke preko HZZO,
    dok recimo znam,Petrova bolnica prima u postupak pacijentice zaista podosta starije dobi bez problema.Cula sam da u izuzetnim
    slucajevima dr otklanjaju lijecenje,ali tada preporucuju odlazak vani(pgd,donacije,itd).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Radi se uglavnom da privatne klinike koje imaju ugovor sa HZZO biraju mladje i perspektivnije pacijentice za postupke preko HZZO.
    To je i moj dojam, mislim da ne bi nužno odbili uz plaćanje... no to je samo dojam.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

i ja sam bila u jednoj zagrebačkoj bolnici, preko hzzo, od četiri ciklusa dva puta sam "skinuta" jer "od toga nema ništa" iako se nije niti pokušalo, imala sam osjećaj kao da samo čekaju bilo koji razlog da me skinu i da im ne kvarim statistiku...žalosno...
    na koncu, i Šimunić je na konferenciji za novinare rekao "statistika bi bila i bolja da ju NE KVARE žene starije od 40 godina!!!" to sve govori

znam i druge koje su to doživjele..
    kao i Mojca, obišla sam više klinika, i najgore mi je kada još nisam ni stolicu zagrijala a već slušam "u vašim godinama teško se uspostavlja trudnoća, ali i teško održava, pa eto...ovo i ono" dok ne poželiš ustati se i otići jer vidiš da nisi poželjan

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uhh ovoga se i ja najvise bojim.Koliki to AMH u nas starijih mora biti da bismo usle u obzir za postupak.Ja sam vec 41.g

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ružica, napisala sam već negdje ali moram ponoviti.
    Moj AMH je 4,5. Dr. Šparac mi je rekao da imam niski AMH, ali nije dovodio u pitanje postupak, a dr. Vlaisavljević je 2 tjedna nakon toga rekao da to nije niski AMH, već da je niski AMH ispod 1. Pa sad budi pametan. Očito je i to stvar osobne interpretacije.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj AMH je 3,17 pmol ali imam pune 43.Ma nije da se zalim sto su me odbili,pomirena sam sa samom sobom i odlukom o ED,ali ocito je da se biraju
    pacijenti.Mozda je pravednije da neka mladja dodje na moje nesudjeno mjesto na listi.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sela, pa nije to puno manji AMH od mog. fakat ne kužim kriterije.
    Jesi tražila preko HZZO ili uz plaćanje?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da su godine najbitniji faktor uz nizak AMH. Vjerojatno prime jednom da se vidi reakcija pa ako nista od toga, mah-mah. Do 42. ne bi trebalo biti problema,barem ne u drzavnim klinikama.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma zaista ne kukam zbog toga,ali kad je vec tema...trazila sam preko HZZO;da sam htjela biti samoplatisa vjerovatno ne bi imali vece primjedbe..
    Mislim da su moje godine najveci prob kao sto kaze Taca.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, vjerovatno. Svejedno to nije ok, iako... s poslovne strane na neki način i razumijem kliniku, žele imati što bolju statistiku, a veći broj novih klijentica imaju u populaciji ispod 40 nego iznad 40. Da se razumijemo, ovim ih ne opravdavam, samo pokušavam dokučiti logiku.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da nije samo statistika problem nego i financije. Npr. moje lijecenje je do sada kostalo sigurno vise od 100.000,00Kn, s dijagnostikom jos i vise. Objektivno je uspjeh puno nizi kod zena 40+ ali sansu treba svima pruziti. Medutim, treba znati i kada je doslo vrijeme da se potraze neka druga rjesenja, cemu sam ja vrlo blizu, bez obzira sto me doktori poticu da idem dalje.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kad bi u RH postojala mogucnost donacije js i kad bi sam postupak bio uredjen prihvatljivim pravilnicima i premisama
    ,lakse bi se zene cca 40 odlucivale na nju i ne bi se "kvarila" statistika o uspjesnosti IVFa.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jasam napunila 41, a AMH mi je 3,7 pmol/L.Vidjet cu sta ce mi reci

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Članak 6.

Pravo na medicinsku oplodnju uz uvjete iz članka 3. ovoga Zakona imaju punoljetni i poslovno sposobni žena i muškarac koji su u braku i koji su s obzirom na životnu dob i opće zdravstveno stanje sposobni za roditeljsku skrb o djetetu.

Žena mora biti u starosnoj dobi primjerenoj za rađanje.

Bar u jednom je zakon na našoj strani,zašto da onda same sebi ograničavamo mogučnosti ili to dozvoljavamo doktorima koji su željni "sjajnih" statistika!? Pitanje je i koliko su takve statitike točne,što smo se već i uvjerili nakon Plitvica i raznih objava "Velikih uspjeha" novog zakona!
    Cure,tražite svoja prava,nitko vam ih ne može uskratiti!!!

kokos avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sela, ja imam 47 i pol (godina), a AMH mi je 2,6 pmol/l... i moje prvo čudo je što su me kao takvu uopće primili u postupke. Naravno, doc je rekao da su mi šanse nikakve. Ali sretna sam i zahvalna i što sam uopće dobila šansu. Vjerujem da ima puno parametara po kojima doktori prosuđuju tko ima šanse a tko nema, ne samo po AMH i po godinama, ali i da to varira od doca do doca.

kokos avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

..preko HZZOa, zaboravih napisati, a važno je - dakle nije u njima problem.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Što se tiče statistike - pa nije teško razdvojiti statistiku po dobi...npr. ispod 35, 35-40 i 40+, pa se ne moraju bojati "kvarenja"...privatnicima je to teže jer nemaju takav obrtaj ali mogli bi kad bi spojili više godina.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma ja znam slucajeve ( i moj takodjer), ali i od nekih cura s foruma gdje su odbijene kod privatnika na trosak HZZO. Medjutim, cula sa od drugih da u nekim poliklinikama nerado i uzimaju takve zene - radi se o jednoj poznatoj poliklinici iz ZG i vec su mi dvije forumasice rekle da ih nisu htjeli primiti na lijecenje. Meni je to receno u MB, kao nista nakon 42. godine, vec da mi preporucuiju Prag.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj aleksandraj prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja znam slucajeve ( i moj takodjer), ali i od nekih cura s foruma gdje su odbijene kod privatnika na trosak HZZO. Medjutim, cula sa od drugih da u nekim poliklinikama nerado i uzimaju takve zene - radi se o jednoj poznatoj poliklinici iz ZG i vec su mi dvije forumasice rekle da ih nisu htjeli primiti na lijecenje. Meni je to receno u MB, kao nista nakon 42. godine, vec da mi preporucuiju Prag.
    interesantno meni je frendica sa 45 godina u MB i u nedjelju dobila 9 JS

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Eto.....meni rekli da ne primaju starije pacijentice

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

aleksandraj, žao mi je da su ti tako rekli...možda su im to neke novine? Kad sam ja bila 2008. u postupku bilo je dosta žena 40+ u grupi.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nema tu svrhe lamentirati,privatne klinike sa HZZO ugovorom biraju pacijentice za listu po svom filteru.Mi starije mozemo jos
    na MPO odjele drzavnih bolnica ili placati privatno ili se okrenuti nekim drugim nacinima ostvarivanja majcinstva.
    Uzet ce tu i tamo poneku,tek da imaju argumenat da se zastite ako ih tko bude prozivao zbog diskriminiranja.Tocka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •