-
strah od neuspjeha je jedini realni strah.
strah od igala nestaje prvim bodanjem, strah od vađenja krvi - već mi je smiješno da me je toga bilo strah...
ali - strah hoćemo li na kraju ostati sami - e to je već strah nad strahovima.
uvijek sam govorila - kad bi mi netko GARANTIRAO da ću ostati trudna iz 15. x, sa smješkom bi odradila svih 14 ivf-ova do tada. ali, na žalost garancije nema.
treba samo mozak posložiti da smo sa svakim novim postupkom sve bliže bebi.
sa svakom odvratnom negativnom betom sve bliži bebici.
treba napraviti ratni plan (ako ste u godinama ko ja, blizu 40.), planirati 2-3 postupka unaprijed.
treba se redovno podsjetiti da, iako ima strašno puno žena koje uspiju iz prve, ima i onih kojima uspije iz 5., 10., 15. ili 20. puta.
treba se podsjetiti da je prosjek dolaska do bebice prije zakona bio 3-4 pokušaja, sad na žalost 7.
sve to treba imati na umu čisto da se ne raspadnemo nakon svake negativne bete i izdajničke menstruacije.
bila sam skoncentrirana na 7. ivf. tada će mi upaliti. mora. i upalio je 5.
mjesecima sam se budila usred noći iz snova u kojima mi 5. postupak nije uspio i u kojima sam planirala 6. onda bi stala onako u mraku misleći se jesam li nazvala dr i ugovorila termin za 6. ili nisam... pa bi mi ruka nekako završila na stomaku koji je već dobro bio zaokružen i u čudu bi par trenutaka razmišljala - pa ček, OVO nije san, ONO je bio san, pa ja sam trudna. pa upališ svjetlo, digneš majicu i ne vjeruješ...
i tako mjesecima... pitaš se je li moguće da si prešao onu groznu granicu i da sad spadaš u sretnike, ne kužiš baš da se to tebi događa...
a cijelo vrijeme se treseš od straha hoće li beba/bebe ostati...
vjerujte mi samo jedno - NEMA odustajanja, svaka negativna beta je korak do najslađeg zagrljaja, svaka suza se isplati. skupite komadiće, odmorite koliko treba, koliko vam vrijeme/godine dopuštaju i nastavite. dok ne uspijete.
a tada počinju neki drugi strahovi, strašni, ali istovremeno sasvim drugačiji. strahovi kojima smo se nadali.
svima vam želim što manje patnje i jada. i što brži put do najljepših osmijeha.
i ne predajite se! pročitajte priču one naše junakinje koja je u 20. pokušaju ostvarila trudnoću. sve je moguće.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma