Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: prozori - PVC ili drvo?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    A mramor mi se ne sviđa jer nigdje nema jednobojni bijeli, uvijek je nekako mrvičast, mrzim to. Treba biti skroz bijelo.
    A da se raspitaš za kerock? Pretpostavljam da je skupo, ali super izgleda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakav je to materijal, nikad čula...?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

to je neki umjetni materijal koji se lijeva, a obrađuje se kao drvo. Uglavnom ga obrađuju stolari. Od njega se može npr. saliti umivaonik sa cijelom horizontalnom plohom u jednom komadu, možda si negdje vidjela po javnim WC-ima. Izgleda ko kamen, ima raznih uzoraka. Ima ovdje njihova stranica:
    http://www.kolpa.si/kerrock/

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U svakom slučaju sam za drvo! Jest da ima posla s održavanjem, ali nekako sam više pobornik prirodnih materijala

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi imamo pvc i super sam zadovoljna

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i mi PVC, od ovog ljeta.... super je

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako hoćete najbolje, onda je to sigurno kombinacija drvo-aluminij. Prođi malo po forumima na tu temu, pa ćeš vidjeti zašto.
    I ja sam nedavno bila u nedoumici i dugo tražila najbolje, a najkvalitetnije rješenje, jer neću stolariju mjenjati svakih 5 godina. Tako sam ustanovila da je ova kombinacija najbolja. "Ubola" sam dva prozora od Industrogradnje, a vrata sam morala kupiti od neke firme iz BiH i to mi je bio propust. Vrata po kvaliteti neće nikad dostići ove prozore. Prekrasni, savršeno dihtaju, izo stakla, sve 5.
    Kako je izvana aluminij, nema uništavanja zbog vremenskih neprilika, a unutra je drvo i ono kvalitetno diše.
    Kod PVC-a uvijek se mora provjetravati, kažu da se nakon nekog vremena čuje neko pucketanje tog PVC-a, a u slučaju požara oslobađaju se otrovni plinovi i konstrukcija se raspada doslovno.
    To je moja preporuka

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    i mi PVC, od ovog ljeta.... super je
    čekaj zimu... kad se počne parit ugh,
    prijedlog od anna-y je odličan..

moj šef me posluša kad sam mu predložila ovo i kaže da je oduševljen... doduše on nije kupio tu gotovu konstrukciju - nismo ni znali d je ima - nego je stavio drveno okno a izvana pvc grilje...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eto zime, danas je minus, niš se ne pari (PVC je "green line" - da ne reklamiram firmu, nije bitno). Uvijek mora negdje biti malo otvoreno, da ulazi friški zrak, inače si ko u tetrapaku...

Da gradimo, možda bi drugačije razmišljala, ali ovak - prek 50 godina stari stan, a PVC je bio spas da ne grijemo Malnarovu Republiku iz svog džepa. Za sada je ok, čak sam mislila da s grijanjem nekaj nije u redu jer termostat je furt na 20-21oC, a veli mm da je to zbog stolarije. Vjerojatno ima pravo...

Eh, sad, da bi ja drvo - bi, npr. finsku kuću kad bi mogla birat - bogme bi... al nemam tulike para!

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I mi smo prošle godine stavili pvc stolariju i stvarno sam zadovoljna,toplo,super se održava i ne čuje se baš vanjski svijet(automobili).

casual

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

ja imam pvc stolariju i prezadovoljna sam :D

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo cure provjetravajte s vremena na vrijeme stan
    predobro dihtuje a to nije dobro

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anna-y prvotno napisa
    Ako hoćete najbolje, onda je to sigurno kombinacija drvo-aluminij.
    Ovako su i meni rekli ljudi iz struke.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure koje su mijenjale stolariju na jaaako starim stanovima (cca 100 god.), a gdje su bili "dupli" prozori, i stavili PVC, kako to izgleda? pretpostavljam da je sada jednostruk, a kako ste riješile problem onog malog gornjeg prozora (kod mene postoji, pretpostavljam i kod vas): novi mali prozor?
    PVC vam se radila po mjeri, je tako? koliko je cca cijena za jedan prozor plus taj jedan prozorčić i rolete? znate cca?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    Cure koje su mijenjale stolariju na jaaako starim stanovima (cca 100 god.), a gdje su bili "dupli" prozori, i stavili PVC, kako to izgleda? pretpostavljam da je sada jednostruk, a kako ste riješile problem onog malog gornjeg prozora (kod mene postoji, pretpostavljam i kod vas): novi mali prozor?
    PVC vam se radila po mjeri, je tako? koliko je cca cijena za jedan prozor plus taj jedan prozorčić i rolete? znate cca?
    Nisam ja mijenjala, ali u mom kvartu su stare zgrade i na podosta njih je promijenjena stolarija. Koliko vidim, onaj mali gornji prozor riješise tako da se prozorsko krilo napravi iz jednog komada na kojem je lajsna koja imitira taj mali prozor. Ne znam jesam dobro objasnila, prozor je iz jednog komada, a izgleda kao da ima taj prozorčić.
    Moji starci su mijenjali duple prozore i izgleda super. Novi prozor je jednostruki, na mijestu bivšeg vanjskog krila, a unutra je široka klupčica. Doduše tu ima malo više zidanja jer se treba popraviti zid ispod štoka od prozora kad se izvadi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala, gita!
    tako znači... jedan komad... super, onda... mislila sam da bi nam opalili cijenu za "jedan prozor" kao taj donji dio + gornji... mislim, znam da će svejedno doći skuplje, ali ova varijanta mi je sasvim ok...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala, gita!
    tako znači... jedan komad... super, onda... mislila sam da bi nam opalili cijenu za "jedan prozor" kao taj donji dio + gornji... mislim, znam da će svejedno doći skuplje, ali ova varijanta mi je sasvim ok...
    A, gle. Sve što nije standardno povećava cijenu.
    Mene muči druga stvar. Promijenila bi prozore, ali ne bi stavila iste kao što su sada jer su užasno nepraktični. Sa susjedima se ne mogu dogovoriti da ih svi promijenimo jer su svi penzići i nisu pri lovi. I tako ja sad čekam...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    hvala, gita!
    Mene muči druga stvar. Promijenila bi prozore, ali ne bi stavila iste kao što su sada jer su užasno nepraktični. Sa susjedima se ne mogu dogovoriti da ih svi promijenimo jer su svi penzići i nisu pri lovi. I tako ja sad čekam...
    zbog "izgleda" zgrade ili?
    tko te sprječava? morati ishoditi neku zajedničku dozvolu ili čisto zbog njih? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    samo cure provjetravajte s vremena na vrijeme stan
    predobro dihtuje a to nije dobro
    ja stalno držim iskipan prozor

a drvena stolarija
    mrzim je iz dna duše i još dublje
    preporodila se kad smo kupili pvc
    imali smo dupla stakla , al ne izo
    i stalno se unutra nakupljala vlaga i paučina i nikad nisam mogla dobro očistit

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    hvala, gita!
    zbog "izgleda" zgrade ili?
    tko te sprječava? morati ishoditi neku zajedničku dozvolu ili čisto zbog njih? :?
    Da, na fasadi se ne smiju raditi promjene, a drukčiji prozori jesu promjena. Sve je ok dok te neko ne tuži, neće ti inspekcija sama od sebe doći. A kako spomenuti penzići imaju viška vremena... Nikad se ne zna :/ .

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

gita, razumijem potpuno...
    i naša je zgrada "austrougarska" i još se nismo raspitali trebamo li dozvole, pretpostavljam da da, ali znamo i off the record da zatvaraju jedno oko na to osim ako stvaaarno odskače... (ili nekii susjed prijavi, naravno...)
    ali stvarno se s prozorima od 100 godina ne može živjet, propušta na sve strane pa da diše kol'ko diše, želim nešto da se ne smrzavam

ADRIJAN

Početno

IMATE CAKU KOD PVC PROZORA GDJE NA SAMIM OKOVIMA POSTOJI MOGUČNOST STALNOG PROZRAČIVANJA TAKO DA NE DOLAZI DO KONDENZACIJE ILI EVENTUALNO GLJIVICA NA ZIDOVIMA KAD STE RECIMO NA GODIŠNJEM

AKO NEKOG ZANIMA MOŽE SE RASPITATI NA WWW.PVC-STOLARIJA.HR

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U slučaju za drvo, međutim, s.godine bi probali sa pvc,ali vidjet ćemo ..obzirom da mm radi kroz taj posao.. veli da ljudi nisu nešto prezadovoljni sa pvc, i da se vraćaju na drvo..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam 100% sigurna da je stvar u provjetravanju.
    Moja mama u stanu ima pvc, novu, ali... kako je ona pušač koji mrzi smrad ustajalog dima, prozori su joj skoro stalno otvoreni na kip.
    Ja trenutno živim u 25 godina staroj kući, sa drvenim prozorima jednake dobi.
    Dok nisam rodila, nismo imali nikakvih tegoba sa vlagom.Em, se nije toliko pralo, pa samim tim ni sušilo, a od kad sam počela raditi(sa jako kliznim vremenom....znači dolazim prespavati), a nitko nema naviku luftati, počele su pomalo tegobe.

Gita, zar vi nemate nekog za održavanje zgrade?Ako ste svi suglasni, oni vam stolariju moraju promijeniti o svom trošku, tj. iz pričuve.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi zivimo u 30 god. staroj zgradi.Prije godinu dana smo stavili pvc prozore i stvarno smo prezadovoljni.Izvanka smo ostavili drvene grilje.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •