Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: prozori - PVC ili drvo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno prozori - PVC ili drvo?

moja dilema. razmisljam sad malo intenzivnije, predstoji nam mijenjanje pa sam pocela..

zgrada stara.

sto biste vi ili sto imate i zasto?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

razmisljala sam i ja o tome, jer je zgrada stara a stolarija u losem stanju.
    jos je 10. sprat pa jako puse...

ne znam, ja bih ipak drvo, jer je prirodni materijal a i moze se naci za nizu cijenu nego pvc. ali s druge strane, pvc ima prednosti u pogledu odrzavanja, pa se i dalje dvoumim.

eto, nista ti nisam pomogla

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dobro staro drvo. Najbolja stvar, sigurno.

Usput samo - možda se ne događa svima, ali: prijatelji su stavili prije 3 godine PVC stolariju, sad mijenjaju ponovo na drvenu. Ne brtvi im nikako, krila se objesila...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je cijena kvalitetne drvene stolarije tu negdje kao i pvc, dakle cijena stvarno nije bitna, mislim, necu to zbog stednje. ako nemam love, ne mijenjam

prodavatelji drvene kazu da o laksem odrzavanju pvc nema ni govora - to uopce nije odrzavanje, nego samo ciscenje.
    a drvo kao danas vise nije ni tesko za odrzavanje, tj. nije potrebno svake godine uzimati kanticu i pimzl.

no kazu oni koji imaju pvc da su im se drasticno smanjili troskovi grijanja. no opet, tko zna u kakvom im je stanju bila stolarija prije.

oni imaju i problema s gljivicama, mnogi.

vidite da mi nije lako, a tek sam pocela

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi živimo u kući staroj ravno 100 godina (stara obiteljska villa) i na proljeće smo odlučili promjeniti stolariju, jer nije mijenjana od kad je kuća izgrađena). Kao prvo, morali smo se obratiti uredu za zaštitu spomeničke i kulturne baštine, jer moramo imati njihovo dopuštenje da bi bilo šta promjenili na kući, tako da nam je jedina opcija bila drvo (nikada nismo niti pomislili da stavljamo PVC). Kada smo se konzultirali sa stolarom i arhitektom rekli su nam da jedino drvo "diše" sa kućom i da je za stare kuće to najbolje riješenje. Sada postoje jako dobir premazi i obrade drva i ja osobno se nikada nebi odlučila za PVC, iako ga je lakše za održavati. Kada se jednom drvo dobro obradi može trajati godinama, uz uvjet da je kvalitetno (naša stolarija je 100 godina stara!), a prirodno je i meni puno ljepše. PVC mi djeluje sterilno i uredski. Eto

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo stavili kvalitetnu PVC stolariju i prezadovoljni smo. Ali ja sam valjda jedan od rijetkih protivnika drva.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

luna, daj malo vise, vis kak ja to studiram

kad ste to stavili, kak je bilo prije, koliko je stara zgrada, sto je s vlagom, jel imas osjecaj kad je sve zatvoreno da si hermeticki zatvorena itd itd

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nama će drvena stolarija ispasti skuplje nego da smo stavili PVC.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

eh, da, jos jedan bitan faktor za pvc je da je jako dobra zvucna izolacija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma i mislila sam, zato i kazem da mi to sad stvarno nije bitno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zgrada je stara 30 godina, ali je vrlo kvalitetno rađena, dakle nije u predraspadajućem stanju. Prozore smo stavili nakon ljeta, do tad su bili dvostruki drveni i račun za grijanje nam je u prosincu ove godine bio za 200 kuna manji nego prošle. Ne propuštaju hladnoću niti zvukove. Vlage nema, ali je nije bilo niti prije. Još uvijek nemamo hermetiku jer moramo zamijeniti ulazna vrata koja su prilično loša - računam da će nam nakon toga još pasti rata za grijanje.

Da ne pričam da (meni) izgledaju milijardu puta bolje...Naručili smo ih čak iz Siska, prema preporuci susjeda koji se bavi tim poslom i koji nam je rekao da im je kvaliteta odlična, a cijene znatno manje nego u Zg. Dečki iz Siska su sve sami i postavili, izbili stare prozore (MD im je pomagao, ali ne moraš ni to ako nećeš) i postavili ove u roku od 2-3 sata. Mislim da imamo i garanciju, moram pitati dragog. Uglavnom, vrlo, vrlo smo zadovoljni - za sad. Susjed ima iste već dvije godine i isto je sve super.

Eto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovaj moj gornji post se odnosi na cijenu, ne na zvucnu izolaciju

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Drvo i to ariš ti je najbolje i obavezno dupla stakla, bolja zvučna izolacija, nema kondezata na staklima i bolje zadržava toplinu.

Ježim se od aluminija, a od PVC-a pogotovo. Zimi - grijanje + ovlaživaći zraka = kondezat i gljivice, ljeti - osim ako nisu ekstra veliki otvori ili klima - pakleno vruće.

Drvo mi je puno ljepše za vidjet i prirodnije je, a PVC mi je za ustanove i poslovne zgrade.

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    eh, da, jos jedan bitan faktor za pvc je da je jako dobra zvucna izolacija.
    To je istina, ali nama to nije toliko bitno, jer smo uvučeni od ceste i okruženi velikim parkom i zelenilom :D
    Ali mislim da sada i drveni prozori imaju odličnu zvučnu izolaciju, jer će nama staviti dupla izo stakla punjena nekim plinom i duple brtve :?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dajem glas za drvo!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi ti imamo u stanu već 4 godine pvc stolariju i super nam je. Dobro izgleda, lako se čisti, i stvarno ti je u stanu turbo toplo, moraš stalno držati vrata otvorena. A sad to, diše ili ne diše... Ja sam razgovarala s čovjekom koji radi na Strojarskom fakultetu i znanstvenik je, a bavi se proučavanjem plastike, posebno pvc-a, i kaže čovjek da nam je to budućnost, i da su one priče o nekakvom štetnom utjecaju ili zračenju čista glupost!!! Prema tome, samo naprijed! Iako se i ja slažem da, čisto estetski, na kući staroj 150 godina možda pvc stolarija ipak ne bi bila primjerena. U svim drugim slučajevima, da!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

još jedan glas za drvo!

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa neznam baš da je budućnost, kad se u svim evropskim zemljama vraćaju na drvo, a PVC izbacuju. Ako bi već morala izabrati nešto, a da to nije drvo, onda bi ipak ALU.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mi smo mijenjali sve prozore u stanu /u zgradi koja je stara 180 godina/ stavili smo drvene.
    nekako ne može PVC na tako staru zgradu...poštujem tradiciju i prirodne materijale

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja sam opet u nekim svojim pretraživanjiam došla do informacije da bogati (! očito je skuplje pa navodno i kvalitetnije) stavljaju prozore u kombinaciji drva i pvc-a (mislim na ove nove kuće koje se grade po zagrebačkom gorju)

Što je vani, a što iznutra, nemam pojma, stvarno se ne sjećam ...
    Navodno je tako izrađen prozor kvalitetniji ... zašto? opet nemam pojma
    treba pitati kod nekih proizvođača što oni misle i kako se to uopće radi

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I to je bolje nego isključivo PVC. Drvo ide iznutra, a PVC izvana.
    To je i nama bila opcija, ali pošto je kuća od kamena meni je nakaradno na njoj vidjeli alu ili pvc otvore.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo ovo ljeto mijenjali sve prozore na kući izuzev dva koje smo promijenili prije 2 godine. I kod nas je bila dilema da li PVC ili drvo, s tim da smo mi gledali i na cijenu.
    Na kraju smo uzeli PVC stolariju ispala nas je mrvicu skuplje nego drvena(s tim da su ova spomenuta 2 prozora promjenjena prije 2 g. drvena).
    Bez obzira što sam prije bila jedini pobornik drva, sada ipak glasam za PVC.
    Prednosti su već spomenute, toplinska i zvučna izolacija je odlična, manje se mora grijat, lakše se održava.

Nama su se ova dva drvena prozora kupljena prije 2 g. objesila, teško se zatvaraju tak da to nije do drva ili PVC-a već do proizvođača.

Kad smo se mi raspitivali i procjenjivali što je bolje rekli su nam i slijedeće. Da su nekadašnji drveni prozori bili puno bolji jer se radilo od ful suhog drva i oni više nisu tolko radili, ko ovi danas koji se rade od drva koja se suše prisilno i na brzinu i još uvijek nisu skroz suha i tak da se naši skoro novi prozori ponašaju gore nego oni stari, koji su bili već grozni.

Što se tiče vlage i gljivice, kao i inače bitno je provjetravat prostor, bez obzira kakva je stolarija, nama su samo rekli da PVC super dihta, pa ga zbog toga nije baš preporučljivo stavljat u apartmane i vikendice u kojima se rijetko boravi, odnosno rijetko ide (npr. more) jer tada prostor ne diše, a za kuće se svakak preporuča. A što se tiče vlage i gljivica mi smo ih imali više kad su bili stari prozori koji su puštali na sve rupe.

Iako sada postoje svakakvi lakovi i premazi za zaštitu drva i dalje ćete morat minimalno svake 3-4 godine premazivat stolariju (a kad se radi o katu to baš i nije praktično- znam po mojim starcima koji su stolariju mijenjali prije 5 godina, i morali ju ove godine ponovno premazivat).

Danas se PVC stolarija može izabrat u više boja, pa tak i u boji drveta, da se iz daljine opće niti ne primjećuje da se ne radi o drvenoj.

Samo bi još htjela napomenut da su i nama rekli da se prozori kad sjednu na svoje mjesto mogu malo objesit, i da ih onda pozovemo da podese, a što je normalna stvar dok ipak odrade svoje (tak je i s namještajem).

Iako sam pobornik prirodnih materijala u ovom slučaju dajem glas za PVC.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Živim u centru. Stara zgrada. Drvene dupliće zamjenilo smo sa PVC prozorima koji imaju x-struka stakla, te su izvrsna toplinska i zvučna izolacija.

Dakle, PVC! (Imaju sad i aluminijske prozore...ne znam za njih, ali puno ih hvale!)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A ovo da se vani ponovo vraćaju na drvo, mislim da je to više trenutačna moda nego praktičnost!

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ili su ljudi postali ekološki osvješteni, pa znaju koliko je potrebno da se razgrade prozori od PVC-a (iako im je zagarantirana dugovječnost)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Možda, samo se nadam da nisu parcijalno osviješteni, odnosno da onda nemaju ni laminate, da ne koriste plastične boce, vrečice i sl. Ja sam samo rekla što je praktičnije i da nije štetno, a u ekologiju se ne bih htjela miješati!

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma znam, jer je i ta ekološka osvještenost za neke trenutačna moda.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Naručili smo ih čak iz Siska, prema preporuci susjeda koji se bavi tim poslom i koji nam je rekao da im je kvaliteta odlična, a cijene znatno manje nego u Zg. Dečki iz Siska su sve sami i postavili, izbili stare prozore (MD im je pomagao, ali ne moraš ni to ako nećeš) i postavili ove u roku od 2-3 sata. Mislim da imamo i garanciju, moram pitati dragog. Uglavnom, vrlo, vrlo smo zadovoljni - za sad. Susjed ima iste već dvije godine i isto je sve super.

Mozes preporucit ekipu iz Siska? Mozda mi poslat broj telefona na pp? Mi bas ovaj tjedan skupljamo ponude za pvc stolariju, pa su i inace sve preporuke dobro dosle!!!

tny

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno drvo ili PVC

Mi smo prije 4 god. zamjenili drvene prozore na južnoj strani i ulazna vrata , stavili smo PVC.
    Naša iskustva : drveni prozori su nam bili u rasulu , barem svake dvije godine moralo se premazivati jer su na južnoj strani . Stavljanjem PVC prozora ( montažna kuća ) puno bolja toplinska i zvučna izolacija , nema premazivanja , između stakla je neki plin - nije vakuum , pa se stakla manje griju ljeti i ljeto preživimo bez ugradnje klime ( čiji ja nisam pobornik )
    Vrata su isto dobra , nije se ništa ovisnilo , mislim da to zavisi od majstora i veličine otvora .
    Iako imamo PVC ( ne svu stolariju ) i zadovoljni smo ali djeluje mi hladnije od drveta . :D

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo mijenjali drveni prozor u sobi jer je bio koma i stavili smo pvc i mogu vam reći da je mrak,prezadovoljni smo.U boravku imamo drvenu stolariju i isto smo zadovoljni.
    Razlika u cijeni je zanemariva koliko ja znam.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi imamo plastične prozore već 4-5 godina. Staklo je plinski punjeno. Uzorak prozora je tamni hrast. Kažem uzorak , a ne boja jer je boja prozora tamno smeđa sa još tamnijim uzorkom godova. Stvarno izgleda ko pravo drvo, ljudi se iznenade kad čuju da su prozori plastični. Stvarno izgledaju po drveni. Toplinski i zvučno stvarno dobro izolira. Što se montaže tiče , to je montirao MM i nije se ništa objesilo. Stvarno su super.

Da smo stavili drvenu stolariju, ovo ljeto bi je sigurno trebali farbati, a ovako uzmem vlažne maramice, prebrišem ih i gotovo.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Baš me zanima da li PVC smeđe stolarije imate i na južnoj strani zgrade i da li tokom vremena blijedi ?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nemamo prozor na južnoj strani. Za sad nisu nimalo problijedili, a što će biti za 10 godina ili duže vidjet ćemo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo prošle godine stavili PVC stolariju i mogu ti reči da sam užasno razočarana - gljivice su se počele javljati u prostorijama u kojima se radijator ne nalazi ispod prozora, a to iz nekih razlog niti ne možemo izvesti. Sjeverni zidovi su isto koma...
    Na cijeloj kući smo ponovno uredili zidove i stavili ono sredstvo protiv gljivica, ali one su se počele ponovno vraćati... Sad mozgamo kaj da napravimo ,ali novaca za novu stolariju nemamo.
    Što se cijene tiće : ako želiš kvalitetnu drvenu stolariju možeš i skuplje proći nego da staviš PVC, ali kad bih ponovno mogla birati definitivno bi to bila drvena stolarija.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi smo jesenas stavili PVC i puno mi je bolje iljepše nego s drvenim prozorima.
    čiščenje neusporedivo lakše

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi imamo PVC, jako smo zadovoljni.
    Lako se odrzavaju, dobro dihtaju.....
    Ne mogu reci da mi se drvo ne svidja ali odrzavanje (farbanje).......

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    Mi smo prošle godine stavili PVC stolariju i mogu ti reči da sam užasno razočarana - gljivice su se počele javljati u prostorijama u kojima se radijator ne nalazi ispod prozora, a to iz nekih razlog niti ne možemo izvesti. Sjeverni zidovi su isto koma...
    Na cijeloj kući smo ponovno uredili zidove i stavili ono sredstvo protiv gljivica, ali one su se počele ponovno vraćati... Sad mozgamo kaj da napravimo ,ali novaca za novu stolariju nemamo.
    Što se cijene tiće : ako želiš kvalitetnu drvenu stolariju možeš i skuplje proći nego da staviš PVC, ali kad bih ponovno mogla birati definitivno bi to bila drvena stolarija.
    evo, jedan od razloga protiv pvc-a
    previse prozori 'dihtuju' i ne dozvoljavaju minimalni protok zraka i kod lose ili losije toplinski izoliranih kuca dogadja se upravo to, da je pojava gljivica cesca ....

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam osobno za prirodne materijale. pvc mi izgleda nekako sterilno i hladno-to mi je za bolnice...no, mi imamo pvc jer smo u novogradnji (i zadovoljni smo). drvo smo stavili na moru , a pošto smo odmah do mora svake godine pola ljeta šmirglamo i farbamo a vlage i gljivica ko u priči....
    sad se spremamo uređivati bakinu kuću i najvjerojatnije ćemo staviti aluminij van, a drvo nutra...iako mi se ni aluminij ne sviđa, to nam je nekakvo kompromisno rješenje-toplina iznutra, a nema frke sa održavanjem... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zapravo, mi se mozemo odluciti i na kombinaciju, pvc na nekim prostorijama a drvo na drugima. ne gledaju nam svi prozori na istu stranu, odnosno imamo prozore na svakoj prostoriji, na sve strane svijeta osim sjevera

ali problem mi je u toplini. naime, najprije cemo mijenjati balkonska vrata u sobi koja ce biti djecja. oko 20 m2 ukupne povrsine. u toj je sobi sada prilicno hladno, ali to mi je jasno, stolarija je koma.

bojim se prozora odnosno vrata - jer to su balkonska vrata cca 2 m visine, dvostruka, i dva prozora sa svake strane, to je ooogromna povrsina, sto ako drvo ne bude dovoljno toplo? ok, ne odmah, nego za koju godinicu...

da, bojim se i gljivica premda ih u nasoj zgradi nema, i susjed iznad ima vec godinama pvc i nema s tim problema.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja sam definitivno za drvo. Na žalost, u svom stanu imam PVC jer smo kupili gotov stan, i uvijek mora neki prizor biti otvoren, inače zrak postane koma ustajan. To čak ne skužiš ako boraviš u stanu, nego kad uđeš izvana prvo trčiš otvoriti prozor. I imamo problema s gljivicama i kondenzacijom.
    Ako se bojiš da ti prozori, tj. vrata neće biti dovoljna izolacija, stavi kvalitetnija (i skuplja) stakla. Što su deblja stakla i veći razmak između njih u izo-staklu, to je bolja toplinska izolacija. Još bolji efekt možeš postići ako je međuprostor između stakala ispunjen specijalnim plinom.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Živimo godinu i pol u kući s ALU stolarijom, a kuća je jednako toliko stara. Očajna sam. Nije bila jeftina, daleko od toga (ne sjećam se cijena), ali curi, vlaži, kondenzira se voda, strahota. Nakon godinu i pol smo u fazi da zamjenimo sve za drvo. Računali smo da će prvu zimu biti kondenzata, jer se prvi put grije i bla bla, ali sad imamo finu zelenu plijesan, od silne vode bojim se dizanja laminata. Imamo staklenu kliznu stijenu koja najviše curi, a ni ulazna vrata ne zaostaju. Inače NIKAD VIŠE ne bih kupila ni PVC ni ALU. Europa se masovno vraća na drvenu stolariju, ipak diše. Napominjem da je kuća nova, da ima dobru fasadu i doplinsku izolaciju, da je grijanje centralno. Na staklenoj stijeni mi zna iscuriti po pola litre vode, nenormalno, a ulazna vrata, kad otvorim doslovno kao da sam iskapala mokri kišobran.

GLASUJEM ZA DRVO. Loše iskustvo.

Početno

Ja sam u građevinskoj struci, pa malo pobliže pratim takve proizvode.

Drvo:
    prednosti: prirodno, toplo, ugodno oku
    mane: održavanje, živ materijal, ako nekvalitetno pripremljen - izobličuje se i puca po godovima, ako su spojevi nekvalitetno izvedeni - deformiraju se balkonska krila.(paziti kako su izvedeni spojevi na krilima balkona, najbolje ako su metalni kutnici u jednom komadu s vijcima koji idu kroz cijelu debljinu krila, manja šansa da se objese)

PVC:
    prednosti: održavanje, dobro brtvljenje (jako značajno u vjetrovitim područjima i u područjima gdje puše jugo)
    mane: neprirodno djeluje, koliko mogu primijetiti u bar 70% slučajeva svi nedostaci potječu od loše izvedbe i ugradnje, npr, umjesto 3 panta stave 2, umjesto lajsni za stabilizaciju krila, ne bude nijedna i tako se krila počnu izobličavati, izbočavati.

ALU:
    iste prednosti i mane kao kod pvc, plus u mane: toplinski most (hladna površina u unutrašnjosti a zbog loše izolacije), zbog kojeg se dešava kondenzat vode, plijesni i gljivice. To je rezulatat loše sirovine. U velikom broju slučajeva stanje se znatno popravlja ako se u aluprofile injektira porofenska pjena kao izolacija, pa se može značajno smanjiti kondukcija topline i samim time smanjiti kondenzacija.

Moja preporuka bi bila:

U kontinetalnim dijelovima Hrvatske može ići drvo. Nema divljih djelovanja kao što je bura ili još gore jugo sa kojim zna i kiša padati horizontalno, pa nema velikih močenja pa sušenja. Ako je drvo nek bude ariš, gusto, postojano, najjednostavnije za održavanje. Kad je bal nek jebal.

U primorskim krajevima, osobito izloženim buri i jugu, kombinirani prozori od PVC-a jer bolje temperaturno izolira od ALU, a škure oliti rebrenice od aluminijskih profila jer se ne vitopere, odlično zamrače i dobro podnose jake udare vjetra bez deformacije (oni koji su izloženi buri dobro znaju koliko jako može puhati). Ako se stavlja drvo, onda opet ariš, ukoliko budget to dopušta. Inače pituravanje svako malo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    Kad je bal nek jebal.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu stavit drvene... nemrem si zamilsit taj pvc i aluminij doma
    pa kaj ak ih moras s vremena na vrijem pofarbat... bas zabavna i interesantna aktivnost...
    ne svidjaju mi se ni alu ni pvc ni njihove prednosti ni mane

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam jedno pitanje: gdje se mogu nabaviti PVC klupčice (ono za ispod prozora) po mjeri? Mi smo već izludili, a totalno mi je seljači i neestetski ispod bijelih prozora staviti drvene klupčice...Ima li tko ideju?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Klupice s vanjske ili unutrašnje strane?

Moja mama ima PVC stolariju i s vanjske strane le limena klupica, došlo s prozorima, a s unutrašnje strane su kamene klupice.
    Mi imamo drvenu stolariju. zvučna i toplinska izolacija super, dihta ko ludo, kondenzacija poprilična, a ni gljivice nam nisu strane.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Imam jedno pitanje: gdje se mogu nabaviti PVC klupčice (ono za ispod prozora) po mjeri? Mi smo već izludili, a totalno mi je seljači i neestetski ispod bijelih prozora staviti drvene klupčice...Ima li tko ideju?
    vjerojatno misliš na unutarnje.
    stavi drvene i obojaj u bijelo. PVC klupčice bi ti bile... onak... bljak

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mi imamo kamene i vanjske i nutarnje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Unutarnje.
    Ja inače obožavam PVC, a drvo ne mogu vidjeti. Je, malo sam čudnjikava.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A mramor mi se ne sviđa jer nigdje nema jednobojni bijeli, uvijek je nekako mrvičast, mrzim to. Treba biti skroz bijelo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •