Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Beba od 3. Mj. Ne želi papati

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Beba od 3. Mj. Ne želi papati

Iskreno, toliko sam umorna da ni sama ne znam kako da što kraće i jasnije ispričam priču. Imam bebu staru 3 i pol mjeseca. Prvih mjesec dana je mnogo papala i dobila 1.350 i onda sa 6. tjedana starosti počinju problemi koji traju do sada. Muku mučim sa dojenjem, mlijeka imam ali beba ima stalno oscilacije u papanju, od slabijeg do skoro nikakvog. Nekako smo uspjeli navlačiti kilažu i ona je u prva tri mjeseca dobila 3 kg (da znam da je to super) ali u zadnja dva tjedna dobila je oko 100 grama (imamo vagu), i ne muči me toliko što je dobila malo ( osim što će mi pedijatrica na pregledu sigurno reći da moram na ad mlijeko) nego činjenica da ona ne želi jesti. Počne papati, i nakon par minuta, minutu ili dvije prestane. Ona ne plače,vidim da dobro izgleda, smije se, priča ail pelene su poprilično suhe (vjerovatno se popiški 5 puta u 24 sata ako je to dovoljno ).Mislim da mi i nakon par dana mlijeko počinje nestajati iz prsa jer su bez težine ( nemam osjećaj punjenja). Šta da radim, poluditi ću od muke! Molim hitnu pomoć.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nazovi SOS telefon za dojenje.
    danas radi cijeli dan (do 21h), evo brojeva:
    01 61 77 520
    091 22 77 220

Sretno!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

za kilažu je sasvim normalno dobila, pa ne može dobivati kilu mjesečno svaki mjesec, zamisli koliko bi kila imala s godinu dana

molim te, nazovi sos da te savjetnica umiri

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Potpisujem Punticu!

Mislim da je sve OK i paničariš bez veze, ali nazovi SOS telefon da ti to netko educiran kaže.

Pusa tebi i bebi!!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad počnu vrućine, i kad se počnu znojiti, bebe manje piške (kao i mi) - i moj mališa ima ovih dana suše pelene nego prije tjedan-dva.
    duljina podoja - možda je sad efikasnija u sisanju pa brže popije. također, po vrućinama bebe doje kraće, ali češće.

za prsa je također normalno da oko 2-3 mjeseca postanu meke i da se više ne pune onako naočigled - to je dobar znak, znak da se uspostavila ponuda i potražnja.

dakle, vjerojatno je sve ok, a ti još nazovi i sos a svaki slučaj

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nažalost, cure na telefonima su super ali mi nisu pomogle.Ona kao da nema apetita a ja ne znam šta da napravim da ona počne papati.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

To ti se zove štrajk dojenja, ja sam prošla sa oba djeteta, strašan osjećaj i velika patnja za mamu.
    Odbija cicu? Kad joj nudiš ona ne želi?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo ti link:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=142&Show=360

Dijete ti je prva tri mjeseca dobilo jaako puno na kilaži i stvarno nemaš potrebe za vaganjima i strahovanja oko kilaže.
    Sve dobro radite i 3kg su ti dokaz za to, makni vagu bit će ti lakše.

Cice će ti biti sve mekanije jer je prošla početna prepunjenost, ali one i dalje funkcioniraju isto, mlijeka imaš baš
    normalno kao i do sad.
    Kod cicanja, dijete je veće-jače i u kraćem roku pocica dovoljno mlijeka koliko mu je potrebno.
    Također ga zanima okolina i sve će mu možda postati važnije i zanimljivije od cice do daljnjega pa se kasnije
    opet pretvaraju u cicoljupce.

Pomoć:- dojenje u polusnu - prvo ununavanje pa onda nuđenje cice
    - nemoj prečesto nuditi cicu, u tom periodu znaju i po dugo sati biti bez cice (znali su i po 5 sati), koliko
    možeš izdržati
    - ljuljuškanje, dojenje u hodajućem položaju, dojenje sa cicom iznad dijeteta...ima caka, ali treba prvo pustiti dijete
    i ne prečesto nuditi možda prođe samo od sebe, štrajk kod nekih traje dulje kod nekih kraće

A možda imate kakav soor, ili možda neki nevidljivi ...

Uglavnom kako preživjeti štrajk dojenja? Imaš puuno topica o tome već ovdje, u pretražnik upišeš štrajk i puuno izbaci:

http://forum.roda.hr/threads/1044-St...ja-frustracija
    http://forum.roda.hr/threads/58875-P...ht=%C5%A1trajk
    http://forum.roda.hr/threads/55369-n...ht=%C5%A1trajk
    http://forum.roda.hr/threads/55979-m...ht=%C5%A1trajk
    http://forum.roda.hr/threads/13373-T...ht=%C5%A1trajk

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Oka ti je lijepo napisala, a najbitnije je : PROĆI ĆE!! Kod nes je to trajalo i dva mjeseca. Onaj baš pravi štrajk je trajao nekih tjedan dana i tu je znala po 5-6 sati ništa ne jesti. Užas!! Baš nisam znala što bi. Nakon tjedan dana je ta baš velika kriza prošla, ali naredna dva mjeseca je podojiti moju mrvu bio pravi podhvat. Isključivo je jela samo kad je onako u polusnu ili pred buđenje, nikako drugačije.
    To je sad razdoblje intenzivnog razvoja, zanima se za okolinu i to je normalno, samo treba izdržati. To što misliš da će pedijatrica odmah navaliti da idete na ad, i kod nas je tako bilo, ali ja nisam pristala i rekla sam joj da ću pokušati što češće dojiti itd. Ti si mama, ti odlučuješ!
    Gledaj, možeš ti tražiti vađenje krvi i mokraće, čisto da budeš mirna da je sve u redu s te strane, ali uvjerena sam da je to samo štrajk. Prati mokre pelenice, ako ih je 5-6, dobro je! Pošto su velike vručine, možda da joj malo vode daš u međuvremenu kad su veliki razmaci između dojenja, ne znam, ja nisam davala ništa do 6 mj., ali nije bilo ovako vruče. Ako te strah da ti se smanjuje količina mlijeka zbog prerijetkih podoja, možeš se izdajati nakon podoja ako imaš volje,a li navuči će ona to kad joj bude trebalo
    Uglavnom, ti joj nudi cicu svakih sat otprilike, pa ako hoće super, ako neće, drugi put će! Nama se stabiliziralo sa 6 mj. Izdrži, proći će!

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jesi li možda primijetila da ti se mlijeko preslabo ili prejako otpušta? I na jedno i na drugo bebe često reagiraju nevoljkim dojenjem.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala svima na pomoći, mislim da je štrajk dojenja u pitanju. Mlijeko mi normalno izlazi ( imala sam jaki let down ali je on prestao).

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ima li kakvog pomaka na bolje u odnosu na jučer?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moj sin je u toj dobi štrajkao 2 puta po 4-5 dana unutar 2 tjedna, a onda uletio u 10-dnevni skok... Tada sam definitivno bila na rubu živaca, ali nekako je ipak prošlo...
    Posljednje uređivanje od martinaP : 06.06.2011. at 16:16

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala svima na pomoći. Evo što sam napravila i za sada pomaže: promjenila sam položaj dojenje, više ne dojim ležećki (nažalost), nego sjedim,nju na jastuk pa sebi u krilu, i čim krene papati ja malo potaknem da mlijeko odmah krene a ako ona stane ili zaplače ja počenem sa kompresijom i njoj brže krene mlijeko tako da za sada ponovo bolje papa. Da li mi stalna kompresija može nešto pogoršati oko stvarana mlijeka?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj prvo krstarenje prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala svima na pomoći. Evo što sam napravila i za sada pomaže: promjenila sam položaj dojenje, više ne dojim ležećki (nažalost), nego sjedim,nju na jastuk pa sebi u krilu, i čim krene papati ja malo potaknem da mlijeko odmah krene a ako ona stane ili zaplače ja počenem sa kompresijom i njoj brže krene mlijeko tako da za sada ponovo bolje papa. Da li mi stalna kompresija može nešto pogoršati oko stvarana mlijeka?
    Ovo je super. Najbolje za zapravo kad sama dođeš do rješenja, jer ti sama najbolje vidiš što pomaže, a što ne.
    Samo tako nastavi, kompresije su super za ovakve sitacije. One potiču da se dojke prazne, što opet potiče da se novo mlijeko stvara. Prema tome, nikakvo pogoršanje nije u pitanju, naprotiv, baš tako ćeš održati laktaciju.

Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •