Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Koliko sam ja shvatila u novom će zakonu postojati obaveza susreta sa djecom (ne samo pravo) i dobiti će se osoba koja će biti posrednik između roditelja i djece u slučaju da roditelj ne postuje obavezu .
ovo postoji i u starom obiteljskom zakonu. kada su na dnevniku pricali o izmjenama i dopunama obiteljskog zakona, predstavili su ih kao ne znam ni ja sta., a u stvari, nista se nije promjenilo. I po starom zakonu postoji obaveza susreta, ali u praksi nema nicega. Naime, postoji obaveza da roditelj sa kojim dijete ne zivi odrzava kontakt sa djetetom, a ako to ne cini duze od 3 mjeseca onda ce mu se oduzeti roditeljska skrb. Moj BM apsolutno ulazi u tu kategoriju, a kada sam pitala u CZSS zasto ga ne pozovu i sta ce se desavati, rekli su da oni NIKADA nece oduzeti roditeljsku skrb iz tog razloga, jer da u praksi to jednostavno tako ne ide., ono sto su napravilu su mu izdali pismenu upozorenje na pogreške i propuste u roditeljskoj skrbi, papir za obrisati guzicu s njim, mozda cak ni to..

sve u svemu, izmjene i dopune obiteljskog zakona, ne donose nista novo po ovom vasem pitanju