Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Jednostavni "makrobiotički" ručkovi za nositi na posao

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Jednostavni "makrobiotički" ručkovi za nositi na posao

Imate li ideja za ponuditi?
    Dakle, trebaju mi ručkovi koje se nosi na posao, makrobiotički sam stavila u navodnike jer mi nije važna makrobiotika ( i jedva da joj ugrubo znam načela), nego meni trebaju jednostavni recepti tipa žitarica+mahunarka.
    Upravo jedem: integralna riža+leća, kuhano zajedno, samo u vodi. Ajde, dodala sam malo luka pri kraju, jer sam imala taj minut vremena. Začinila maslinovim uljem i s malo masla. Meni je ukusno - dakle, nisam izbirljiva.
    Znači - trebaju mi relativno ukusne kombinacije, a da su super jednostavne (bez sjeckanja, dinstanja, miješanja, dodavanja puno sastojaka...), da su ok hladne, da ih je lako nositi u torbi (dakle ne juhe), ako mogu stajati koji dan - još bolje.
    Naravno, mogu napraviti stupac mahunarki, stupac žitarica (i srodnog) pa jednostavno sparivati, ali možda vi imate još kakvih pametnih i isprobanih ideja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za nositi na posao meni su najbolje salate. Po makrobiotičkim principima (koje tek učim i odabirem si samo ono što mi odgovara) to bi trebalo biti uglavnom kuhano (mahune, cikla, grah, leća, bob, slatki kukuruz...) a tek ponekad sirovo: ribana mrkva, ribani daikon, rotkvice na ploške, ribani celer s jabukom... Od sirovog još krastavac na ploške, uz to mi ništa ne treba, eventualno malo soli i svježeg kopra. Tko voli i jede mliječne proizvode, taj krastavac paše s mozarellom ili zrnatim sirom.

I ja volim kombinacije dinstanog ili kuhanog povrća s kuhanom ječmenom kašom, kuhanom rižom, a posebno obožavam proso. Sve mi je ok i hladno (iako je bolje toplo, pa ako imam prilike ugrijati, to i učinim).

Po makrobiotičkim principima može se uredno jesti i riba (trebalo bi jesti i kožu, tako kaže Kushi u svojim knjigama) pa npr. napraviš salatu od oslića ili bakalara (skuha se riba, napravi na salatu s češnjakom, maslinovim uljem i nekim finim octom ili limunovim sokom + kosani peršin i slično). U sve salate i s ribom i od kuhanog povrća može se povremeno dodati kuhano jaje. Uff, zaboravih ljubljeni slanutak i humus od istog.

Ono što moja obitelj najviše voli (ali je zahtjevno i nije baš brzo gotovo) je povrće s grill tave: tikvice, patlidžani, paprike, čak i luk. Ispržiš na mrvici ulja, posoliš (može se i veća količina napraviti) i začiniš češnjakom i uljem, po želji limunom, svježe mljevenim paprom i drugim začinima po želji.

Evo, sad nek malo netko drugi napiše štogod svoje...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pogledaj po netu za "thermos flask lunch" - nabacaš u termosicu, zaliješ kipućom vodom i u vrijeme ručka je taman kako treba.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni je odlična kombinacija kratko prženi poriluk (ok, tu treba sjeckati, ali stvarno je brzo gotovo) i riža. POriluk nasjeckaš, baciš na vruće ulje, posoliš i umiješaš u skuhanu rižu.
    Djetetu često kuham rižu i proso (jendo zatvara, drugo otvara) s tom kombinacijom i meni je jako fino.
    Kad se sjetim još, pišem, nadam se da će se i drugi uključiti.
    Beba porilukićka se budi

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je odlična kombinacija kratko prženi poriluk (ok, tu treba sjeckati, ali stvarno je brzo gotovo) i riža. POriluk nasjeckaš, baciš na vruće ulje, posoliš i umiješaš u skuhanu rižu.
    Ja tu još dodam ledo mix gljive i malo pesto genovese.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tnx svima.
    Davore, nisam još guglala, ali ideja djeluje obećavajuće.
    I zamrznuti mixevi, to sam nekako previdjela.
    Što se sjeckanja tiče, ja to baš volim raditi, ali sad se radi o tome da mi trebaju ok obroci za minimalno vremena. Dakle, prednost imaju stvari koje su već doma (kupljene u nekoj većoj spizi u većim količinama) i koje samo istreseš i skuhaš.
    Ali dobrodošle su sve ideje, ja volim kuhat i isprobavat kombinacije.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

vertex, najednostavnija kombinacije je ako ostane nesto od vecere, da si to spremis za rucak na posao.
    naravno da nisu sva jela za sljedeci dan, ali neka zgodno posluze. recimo pene (ili neka zitarca) sa umakom (gusti, ne razljeva se) od patlidana ala j. oliver je super i nista ne skodi prenocivanje u frizideru.
    ili recimo articoke s bobom na gusto varivo.

par prijedloga koje kuhas ujutro:
    brokula, prokulice, karfiol, kelj, tikvice, korjen komoraca...skuhati na pari (0d 5-20 min, ovisno o povrcu) s krumpirom ili nekom zitaricom od jucer, s malo maslinova ulja je super. proso ili quinoa se moze skuhati i ujutro jer je brzo gotovo.

u principu mozes i istovremeno staviti kuhati quinou s tikvicom, mrkvom, mladim graskom, bundevom ili nekim drugim povrcem. malo zacina, soli, te nakraju naribanog parmezana, ukusno a gotovo u 20 minuta.

moj brzi recept (cesto sam spremala curi)
    zakuhati malo vode, ubaciti karfiol razdjeljen na male roscice, za 5 min. dodati u to tjesteninu (najbolja je jedna sitna integralna talijanska iz bio&bio, jer ima ukus koji se super slaze sa cvjetacom) kuhati jos 8 minuta, ili dok je tjestenina gotova. ocjediti ako je ostalo vode, posoliti + maslinovo ulje. super.

pareni kelj + dimljeni tofu preprzen na tavici (3 minute)
    mjesavina zelene salate, dresing napravis posebno u maloj bocici) + tofu ili na naglo preprzeni sampinjoni ili filet neke dimljene ribe.

kad je sezona mladog kukuruza, skuhas dva klipa i uzmes uz to neko svjeze povrce.

vidjela sam u zagrebu da je makronova izdala malu kuharicu (ona njihova serija malih knjizica, jesen, zima, ljeto...) s jelima koja se nose na posao. mozda tamo ima zgodnih recepata.
    Posljednje uređivanje od seni : 27.04.2011. at 09:12

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U pravilu se kuhane žitarice mogu držati u frižideru po nekoliko dana, povrće je najbolje pripremati uvijek svježe i potrošiti u roku 24 sata. Znači, smeđa riža, ječmena kaša, zob, pšenica koje se duže kuhaju može se pripremiti za nekoliko dana unaprijed, a onda ih kombinirati sa svakodnevno pripremljenim povrćem, ribom (ili mesom). Žitarice koje se brzo kuhaju se mogu pripremati svaki dan, npr. proso, bulgur, kuskus, heljda jer su gotove za par minuta do cca 15 minuta. Od grahorica, leća je u odnosu na grah brzo gotova, plus lakše probavljiva, super se može kombinirati. Grašak je isto gotov u roku 15-30 minuta (ovisno o kvaliteti). Ja nekako uvijek više preferiram svježe povrće od onog smrznutog, smrznuto koristim jedino grašak i mahune, jer se svježi mogu naći samo u određenom dijelu godine, a ostalo se skoro sve može nabaviti svježe. Wok je odličan za pripremu brzog povrća, u njemu čak dinstam i zelje za krpice sa zeljem. Tortilje punjene povrćem su odlične i hladne za odnijeti na posao (unutra stavljam samo luk, papriku i kukuruz, može se po želji dodati i tikvica, gljive, grah ili što već voliš, zamotam u tortilju i dodam malo ribanog sira i zapečem na tavici (gotovo je za minutu) ili pećnici (gotovo za 15-ak minuta, u pećnicu stavljam ako radim više komada - za goste npr.)
    Varijacije povrća s grill tave što Peterlin spominje je i moja dobitna kombinacija, kasnije se samo doda malo češnjaka i neka žitarica uz to i to bude mljac. I dosta brzo je gotovo ako imaš pripremljen prilog, a radiš samo povrće. Ako ti se ne da sjeckati, dobra alternativa je kupiti nešto za kuhanje na pari. Mi kupili u makronovi, ali vidjela sam i u Intersparu, nešto kao "leteći tanjur" izgleda, metalno, na nogicama, otvara se poput cvijeta i raširi po potrebi koliko je široka posuda u kojoj kuhaš). U to nabacaš oprano povrće i staviš kuhati pazeći da ima na dnu posude u koju ovo stavljaš dosta vode. Za to vrijeme možeš raditi nešto drugo, samo povremeno provjeriš da li je nešto od povrća kuhano. Mi bi obično stavljali prvo povrće koje se duže kuha, pa postepeno dodavali novo što se kraće kuha, jer mi je to jednostavnije nego birati i vaditi već kuhano.
    Tjestenina u paradajz umaku s tunom, ili paradajz umaku od povrća (npr.luk, paprika, tikvice), ili krem umaku od gljiva... to su isto ručkovi koji se skuhaju u roku pola sata, a super su i hladni.
    Hladne salate s tjesteninama ili žitaricama i povrćem, eventualno tunom ako voliš su super izbor za ljeto kad je vani vruće jer su hladne i osvježavaju, mi obožavam salatu od cvjetače ili npr. mahuna. Pohano povrće je isto super uz neku žitaricu.
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 27.04.2011. at 16:02

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nije makrobiotika (a ako ćemo pravo ni većina makrobiotičara se ne hrani uz poštivanje osnovnih postavki makrobiotike pa nikom ništa):

kićari

termosica
    šalica za kavu prane riže
    šalica za kavu oprane crvene leće ili mung dala
    manji krumpir (opcionalan)
    jedna manja tikvica ili neko drugo povrće sličnih dimenzija, npr. komad cvjetače ili brokole itd.
    žlica masnoće
    1/2 do 1 žličica soli
    1/2 do 1 žličica mljevenog kumina ili curry praha
    1-2 klinčića
    5 šalica kipuće vode

Postupak: Veličina šalice se odabere prema apetitu - ovdje je zamišljena šalica za kavu. Riža i dal se operu jednostavnim mućkanjem u termosici, dobro se ocijedi. Krumpir se nareže na kockice stranica oko 1cm, tikvice na malo veće kockice i samo se frknu u termosicu. Začini i masnoća slijede, trpaju se po ukusu. Na kraju 5 šalica kipuće vode, najbolje iz kuhalice za vodu. Začepi se i nakon 4-5 sati obrok je super.
    Tamani se s jogurtom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

grah iz konzerve, kukuruz iz konzerve, slanutak, leća... sve je već skuhabo
    samo pomiješati s kuhanom rižom ili bilo kojom svježom salatom, dodati orahe...
    svježa blitva ili špinat sa nekom kuhanom mahunarkom, pa začinjeno kao salata (pomiješaš u maloj bočici ulje i ocat u omjeru koji ti odgovara i držiš na poslu, može dugo stajati)

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajme super tema. taman mi je ovako nešto trebalo.
    nemam recept, al samo vas pratim.
    imam u zadnje vrijeme velikih problema s probavom pa sam mislila to izregulirati hranom. sve šta ste naveli volim jesti i važno mi je da mogu uzeti sa sobom na posao gdje ne mogu podgrijati.
    jedno pitanje. koje od svih namirnica koje ste naveli "zatvaraju", tako da ih izbjegavam.
    pokušala bih sa povrćem mjesec dana (bez mesa skroz) pa da vidim jel djeluje.

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

nevjerojatno mi je ovo s termosicom... jel riža bude stvarno kuhana?!?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moram reći da su Davor i apri najbolje shvatili u čemu je poanta .

Hvala opet svima, napisat ću i ja koji "recept" kad uhvatim vremena, sad mi je gotova forumska seansa.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj priscila prvotno napisa Vidi poruku
    nevjerojatno mi je ovo s termosicom... jel riža bude stvarno kuhana?!?
    Probaj Koštat će te samo par kuna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a krumpir???

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ovo mi bez kuhanja nekako izgleda !!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

onda umjesto riže stavi kus-kus ili zobene/ječmene/ražene pahuljice.
    to se ionako ne kuha, nego samo popari.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ajde još recepata s termosicom Ogladnili smo

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne znam baš, iz termosice mi niti kava nije kako bi tila, a kamoli ručak..., ali moram probat...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sebi jučer radila:
    zelena salata, mladi špinat(sirovi), feta sir, poprženi suncokret, kuhana (domaća hhe) jaja. Sve nasjeckano, začinjeno.
    Danas:
    piletina (ono samo na kockice prepržena), isto tako poriluk prepržen, ječam kuhani , nekoliko kockica mladog sira (imam problem sa sirom, a )
    Uvijek ti "ručkovi" budu gotovi u 5minuta.

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ja sebi jučer radila:
    zelena salata, mladi špinat(sirovi), feta sir, poprženi suncokret, kuhana (domaća hhe) jaja. Sve nasjeckano, začinjeno.
    Danas:
    piletina (ono samo na kockice prepržena), isto tako poriluk prepržen, ječam kuhani , nekoliko kockica mladog sira (imam problem sa sirom, a )
    Uvijek ti "ručkovi" budu gotovi u 5minuta.
    E ovo izgleda već puuuuuuuuuno bolje!!!

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a kako poslije opereš tu termosicu?
    i kako izvadiš klopu van?

jel to obična termosica, ona za tekućinu ili mora biti ona termos posuda ..kao za kampiranje, više kao zdjela?

ali ideja je mrak!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad sam se makrobiotički hranila ja bih skuhala smeđu rižu za tri dana, i onda sam nosila na posao rižu pomiješanu sa bilo kojom mahunarkom (slanutak, leća, azuki grah, grah) - iz konzerve ili isto unaprijed skuhanom. Isto tako sam prepržila sjemenke suncokreta i bundeve, a imala sam i gomashio pa bih posipala rižu sjemenkama ili gomashiom. Imala sam uvijek doma ukiseljenog povrća (daikon, čičoke - kupljene, ili bih sama stavila nešto na brzo kiseljenje), pa bih ubacila sa strane žličicu-dvije tog kiselog povrća. Inače ima radionica u Makronovi baš za gablece i užine, ne znam jesu li izdali i knjižicu sa receptima. Jako su fora kuglice od riže zamotane u nori algu i to navodno može danima stajati, samo tko bi to radio

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sasvim je svejedno koje je boje i od kojeg je materijala termosica, važno je da drži temperaturu kroz nekoliko sati. Kamping termosice su u principu OK sve dok ne "povuku" vodu u izolaciju, a taj zez se dogodi kad ju greškom frkneš u suđericu. Vjerojatno je idealna čelična termosica sa širokim grlom, a takve više nije problem naći. Ako prebrzo gubi toplinu može se dodatno zamotati u izolacijsku vrećicu kakvom se tornjaju smrznute džidže iz dućana - to odlično pojačava izolaciju.
    Pranje najviše ovisi o vrsti termosice. Čelične idu u suđericu. Pljastične se peru na ruke i kad je na njima istaknuto da se ne peru u suđerici onda to stvarno znači da se ne peru u suđerici (provjereno )
    Čak i krumpir se uredno skuha ako mu se dade dovoljno vremena.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e pa probat ću makar me ubilo

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gle, to ti nije ništa posebno neobično i provjereno je, ali ako trzaš na nešto apsolutno ekstremno, a opet provjereno, probaj ovo: http://www.winexmagazine.com/index.p...washer-salmon/

U principu fercera za ribu, jaja i bijelu rižu, tikvice i manje zahtjevno povrće, ali je više dobar štos za isprepadat goste nego stvarni način pripreme hrane

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Isuse Bože!!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

aha, ipak se grah može kuhati u veš mašini.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    aha, ipak se grah može kuhati u veš mašini.
    moja susjeda je goveđe želuce (fileke) kuhala u vešmašini

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Davore probala sam danas ovo s termosicom i nije mi uspjelo.
    Stavila sam smeđu rižu, tikvicu, mrkvu, celer, luk, kipuću vodu i začine.
    Od svega bi se kuhanim mogla recimo nazvati samo tikvica, ok sve se ostalo može jesit i sirovo, ali riža mi nije bila niti blizu gotova...
    Termosica je zadržala toplinu jer je hrana nakon 5,5 sati u nutra bila dosta topla, ali ne i kuhana.
    neznam u čemu je fora?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa smeđa riža se predugo kuha. Računaj da sve što se kod normalnog kuhanja skuha za manje od 15 minuta možeš trpati proizvoljno, a sporije namirnice trebaju ići na sitnije. Smeđuj riži treba kod normalnog kuhanja oko pola sata i ne uklapa se u koncept thermos flask lunch pripreme. Vjerojatno bi se skuhala da je namočena preko noći (na GABA način).
    Čudi me da se luk nije skuhao

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Fakat, kad sam opisao recept nisam naglasio da se radi o bijeloj riži

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

E, Davore,
    a ja bila uvjerena da si ti to isprobao...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj SunčicaVŽ prvotno napisa Vidi poruku
    Isuse Bože!!!!!!!!!!!!!!!!!
    I ja kažem

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

a sada slijedi the best off:
    nakon što taj svoj ručak iz termosice nisam pojela, jer je
    jelte ostao sirov, stavim ja njega ispod stola, i oko 15.15.
    dakle 7 i pol sati nakon što je napravljen osjetim kako nešto smrdi,
    pomislila sam da kolegica ima probavnih smetnji...
    međutim se ispostavilo da taj moj ručak iz termosice kipi i strašno smrditi...
    na sreću imam dobru termosicu koju sam uspjela isprati od smrada nakon što
    je ručak završio u WC-u,ali još malo smrdi soba i WC...
    Dakle, ostadoh danas gladna, ali nema veze idem si sad skuhati ručak doma u perilici...
    Posljednje uređivanje od krojachica : 04.05.2011. at 15:37

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dobar tek!

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jučerašnji ručak: (valjda je po načelima makrobiotike) integralna riža sa umakom od šampinjona i vrhnja za kuhanje, danas: tijesto (nije mi se dalo kuhat integralno, pa sam uzela svojima bijelo) sa kukuruzom, paradajzom, krastavcima i lukom, na salatu. osjećam se super!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma da, makrobiotičari u svako jelo stavljaju vrhnje za kuhanje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, ostadoh danas gladna, ali nema veze idem si sad skuhati ručak doma u perilici...
    Samo nemoj onu rižu od jučer

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    a sada slijedi the best off:
    nakon što taj svoj ručak iz termosice nisam pojela, jer je
    jelte ostao sirov, stavim ja njega ispod stola, i oko 15.15.
    dakle 7 i pol sati nakon što je napravljen osjetim kako nešto smrdi,
    pomislila sam da kolegica ima probavnih smetnji...
    međutim se ispostavilo da taj moj ručak iz termosice kipi i strašno smrditi...
    na sreću imam dobru termosicu koju sam uspjela isprati od smrada nakon što
    je ručak završio u WC-u,ali još malo smrdi soba i WC...
    prvo sam se dobro nasmijala, a onda i umrla od smijeha nakon što sam pročitala i tvoj potpis

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma da, makrobiotičari u svako jelo stavljaju vrhnje za kuhanje.
    i paradajz

šalim se, naravno

a sad malo OT budući da vas ovdje ima sigurno dotsta koji, jelte, osim što kuhate - fermentirate u termosicama, kuhate i u ekspres loncima
    e sad, nikako si priuštiti novi, no u međuvremenu smo dobili neki stari kojemu nedostaje ona guma za između lonca i poklopca
    može li se ta guma negdje kupiti?

i svakako bih trebala kupiti novu tavu, ili teflon ili keramičku jer džaba mi bilo sve zdrave hrane koju pravim, a kad vidim svoju teflonku, uh

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

prvo sam se dobro nasmijala, a onda i umrla od smijeha nakon što sam pročitala i tvoj potpis
    Gle stvarno...
    Potpis je iz knjige o odgoju djece,
    ali vidiš kako je primjenjiv i na druga područja života

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Samo nemoj onu rižu od jučer
    Dam ti ja rižu...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ova tema je mrak! Nasmijala sam se od srca. Iako nemam pojma što me natjeralo da otvorim, ali bit će šesto čulo.
    Imate i neki recept za suđericu (ova riječ je prečudna)?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sutra: složenac od prosa i dinstanih šampinjona (naravno zaliven vrhnjem za kuhanje (al ja nisam makrobiotičarka, samo mi treba lagana prehrana )), jajem i posut ribanim sirom

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

kuhate i u ekspres loncima
    e sad, nikako si priuštiti novi, no u međuvremenu smo dobili neki stari kojemu nedostaje ona guma za između lonca i poklopca
    može li se ta guma negdje kupiti?
    nije me nitko doživio?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nije me nitko doživio?
    Ovisi o marki lonca, za one skupe vjerojatno može.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ova tema je mrak! Nasmijala sam se od srca. Iako nemam pojma što me natjeralo da otvorim, ali bit će šesto čulo.
    Imate i neki recept za suđericu (ova riječ je prečudna)?
    za "dinstanu" ribu iz sudjerice znam vec gooodinama, prije nego sam uopce imala istu. a na istom mjestu sam cula i za jos poneki egzotican recept... no, za ovu priliku evo ovog linka:

http://www.cooking-with-us.com/dishwasherrecipes.php

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo, mi ćemo tamaniti salatu. Pašta se kuha u mirkovalnoj (ne treba ju gledati), a ostalo se samo nareže. Ako mi treba koji sat kasnije, onda dresing ne stavljam odmah nego netom prije klope - zmućkam ga u putervar posudici koja dobro dihta. Možda je to dobra ideja.
    Posljednje uređivanje od Davor : 17.05.2011. at 13:04

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •