Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Balkon

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Balkon

Čitala sam topic o cvijeću na balkonu, pa tu nemam dilema.

Zanima me namještaj i općenito kako ste uredili balkon. Možda koja sličica pliz
    Ima svašta u dućanima: namještaj od ratana, tehnoratana, akacija, plastika (ne volim )...

Što izabrati? Kamo smjestiti namještaj u hladnim mjesecima? Uzeti sklopivi ili ne? Niski stolić ili visoki? Imate li tendu ako vam je ograda prozirna?

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

imamo mali balkon i uvijek ga natrpamo biljkama (jestivim), pa nemamo mjesta za namjestaj. Ima puno sunca, pa obicno sjedimo na podu Sliku nemam jer cekamo da zelenje nabuja

e jesam od pomoći

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Fotkala bih ali ne znam kako se ubacuju slike,pa onda opisno: prije nego što se zatvorio Mandi centar, u onoj trgovini gdje se prodavao namještaj kupili smo jeftilen sklopivi okrugli stolić i dvije stolice u tiffany tehnici (kao ljepljene ker. pločice). Izgleda za balkon izvanredno. Kad je zima, sve sklopimo, stavimo u jedan dio balkona i poklopimo crnom ceradom. Savjetujem stoga ipak sklopivi namještaj.
    Tendu smo stavili prošle godine jer smo sunčana strana, ali ogradu ipak nismo pokrivali njome jer ne volim zatvorenost prostora, radije sadim biljke penjačice (ukrasni slak, crnooka suzana, padajuće pelargonije). Imamo sunčanu stranu balkona pa tako biram i biljke.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo moj favorit namještaj za balkon:

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/50039552 i http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/20033919

A stolić ovaj, baš zeleni http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/60193208

Volim što će sve biti prilično nisko. Ja bi najradije sve na podu. Posadila sam puzavce-bršljan. I u malim šarenim kalićima sitno cvijeće. Timijan u cvatu i kućna srećica. Samo još čekam da kupimo ovaj namještaj pa da sve postavimo.

Inače, zidovi su bijeli i smeđi. Pod je u tamno smeđim pločicama. Mislim da će se sve super uklopiti.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Meni su zidovi bijeli, ograda bijela a pločice svijetlo svijetlo sive. Izgleda kao neki talijanski trgić
    E, sad: ideja je da balkon bude za kavu i druženje, da se može jesti na njemu npr. doručak, voljela bih jakooo udobne foteljice, jastuke, neku lounge foru, ali tu je ograničenje dimenzija (širina je 110 cm i 5m dug).

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su zidovi bijeli, ograda bijela a pločice svijetlo svijetlo sive. Izgleda kao neki talijanski trgić
    E, sad: ideja je da balkon bude za kavu i druženje, da se može jesti na njemu npr. doručak, voljela bih jakooo udobne foteljice, jastuke, neku lounge foru, ali tu je ograničenje dimenzija (širina je 110 cm i 5m dug).
    otprilike ovako:
    http://public.fotki.com/sretna-obite...n-kettler.html

stolci ovog tipa mi se ne sviđaju, nekako su mi hladni

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A meni baš legantno izgleda, baš nekako moderno i profinjeno.

Svaki lounge elemenat(fotelja, dvosjed, tabure) iziskuje više mjesta, što ti baš i nemaš.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemam na balkonu nikakav namještaj da djeci ne padne na pamet penjanje po istom.
    Onda bih morala zatvarati balkon, a volim da je stalno otvoren.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ajmeee, ima li kod nas kupiti taj stolić što se zakači za ogradu ??!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

dakle ovako ne znam da li će ti ovo pomoći....

naša terasa dolje: 5 metara dužine, oko 3 metra širine... velika je i popunjena..

Stol i stolice kupljene u pevecu prije 2 godine... iza su stare stolice ak vidiš na slici koje smo dali u trsku obložiti, pa dobro izgledaju kada se preko njih stavi ova navlaka...

http://public.fotki.com/andynoa/terasa/

Stol se da raširiti i skupiti, ljuljačka je kupljena u bauhausu...

balkon gore koji je 10 metara dužine i 2 metra širine ima samo cvijeće, jer na njemu nitko ne obitava... moja terasa od sobe (4x4) isto je zasada prazna, ali čim dođe ograda stavit ću fotelje iz bauhausa koje sam kupila:
    http://www.bauhaus.hr/index.php?id=4917

ovaj ratan set vaza smo uzeli... (ima samo dvije stolice ko što vidiš, al uzet ćemo još jedan..)

gore ću također instalirati vrtić za Noića... (samo da se ova ograda završi )
    Posljednje uređivanje od andynoa : 28.04.2011. at 15:11

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

andynoa super izgleda (taman u je sjeni i za druženja)
    Odlučila sam se za tri boje:
    http://public.fotki.com/sretna-obite...engetoepf.html

a foteljice bi mogle biti:
    http://public.fotki.com/sretna-obite...n/fotelja.html

i na njih jastučići za udobnije sjedenje u bojama. Na ogradu bi stavila tendu tirkiznu da nas se ne vidi s ulice.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

up to date:
    moj balkon je uređen
    hvala andynoa za ideje

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj gorka prvotno napisa Vidi poruku
    imamo mali balkon i uvijek ga natrpamo biljkama (jestivim), pa nemamo mjesta za namjestaj. Ima puno sunca, pa obicno sjedimo na podu Sliku nemam jer cekamo da zelenje nabuja

e jesam od pomoći
    Ovo kao da je moj balkon.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

imam mikronski balkon, a od namještaja na njemu samo dvije sklopive stolice, iz istih razloga kao Anemona
    ne držim čak ni kutije na njemu da gospojici ne bi na um palo penjati se (sedmi sprat)
    biljke sam prestala držati, jer krepaju obično negdje u julu - ne stignem nazalivati koliko im ljeti treba (jugozapad)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

podižem malo
    zanima me kakav namještaj podnosi zimske uvjete u Zagrebu (dakle, tražim manji stol i stolice koje ne bi micali s balkona cijelu godinu)?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

buba klara, tehnoratan

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    podižem malo
    zanima me kakav namještaj podnosi zimske uvjete u Zagrebu (dakle, tražim manji stol i stolice koje ne bi micali s balkona cijelu godinu)?
    Alu namještaj. Mi ga imamo već godinama i izgleda ko nov. Kupili na akciji u Metrou, i između ostalog stolci se mogu staviti jedan na drugi kada se ne koriste.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mama-jos-malo, odakle je fotelja za koju si se odlucila? kakvih je dimenzija? das fotku konacnog izgleda?
    Posljednje uređivanje od ivana7997 : 30.06.2011. at 15:19

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •