Super. Baš mi je drago zbog tebe. Sad će valjda biti sve u redu, jer ako je i taj od 18 mm prazan imaš druga dva. Obavezno javi šta je bilo na punkciji i sretno.
Super. Baš mi je drago zbog tebe. Sad će valjda biti sve u redu, jer ako je i taj od 18 mm prazan imaš druga dva. Obavezno javi šta je bilo na punkciji i sretno.
Punkcija prošla ok,očekivala sam više boli ali nije dugo trajalo pa sam pretrpila to badanje unutra. Da me ošamutilo toliko da ne znam ništa i nije,totalno svjesna svega. Mogu reć da je ona anestezija u kbc firule u 3mj bila bolja,apsolutno ništa ne boli,mrvicu samo. A ovdje Poljak čini mi se nimalo nježno to nije izvodio,ali je hvala Bogu stvarno kratko trajalo. Očekujem večeras bolove kada pospusti voltaren. Imam 3 jajne stanice.
sildad šta je ona crveno siva kapsulica šta mi je sestra dala i rekla sutra da će me nazvat i reć u koju uru da je popijem?!?!
Klara, to su super vijesti. Po ovome šta si napisala pretpostavljam da su ti ipak dali manje anestetika jer su računali da imaš samo 3 JS.
Ne bi te trebalo večeras bolit, ali i ako bude popij nešto protiv bolova.
Ta tabletica se popije sat vremena prije transfera, znam da sam jedanput guglala čemu ona služi, ali nisam ništa pametno naišla, pa se sad više ni ne sjećam šta sam pročitala.
imam pitanje za cure koje putuju radi postupka,koliko traje sve skupa? Dali putujete za svaki dio postupka ili stojite u St dok sve ne obavite? Koliko bi to dana bilo?
Bas sam neznalica![]()
Klara sretno!
Ja ne putujem jer sam iz Splita ali ti mogu reći kako to izgleda. Prvi UZV ti bude 7.dc. i nakon toga imaš još 1 ili 2 UZV. Moraš biti tu i za punkciju i transfer. Punkcija ti obično bude između 11. i 13.DC. a transfer 3 ili 5 dana nakon punkcije. Trebaš izračunati šta ti se više isplati, putovati ili biti ovdje. U svakom slučaju moraš voditi računa o tome i da si na inekcijama, ali to možeš sama ili zamoliti nekog u tvom gradu da ti daje ako ćeš putovati, jer inekcija primaš od 2.DC pa sve do punkcije. Muž ti treba biti ovdje samo za punkciju.
Klara, "Lubor", tako se zove ispravite me ako napišem krivo, služi da opusti maternicu ili smanji mogućnost grčeva, jer uvjerena sam da je ključno u postupku ono što se dogodi dok si još na ginekološkom stolu, u ordinaciji dok odmaraš onih sat vremena nakon postupka poslije "možeš i igrati košarku". Koliko vidim ti si kod doc. P. pa vjerojatno neće nedostajati šala i smijeha na transferu, a što isto tako pospješuje implantaciju. Kad se sjetim svog dobitnog postupka, a vjeruj mi znam sve napamet do u detalje, vjerujem da je meni taj smijeh najviše pomogao, a pratio me je od punkcije (kad prođeš par punkcija onda se na posljednjoj smiješ to je malo nezgodno jer se tada tijelo pomjera pa može biti boc. boc.). Lubor se pije sat vremena prije transfera, većina tada popije i utrogestane, no ja sam imala malo zbrčkano jutro pa sam ih stavila umjesto da ih popijem, želim ti sreću.
hvala na pojašnjenjima
matto čitala sam to o smijehu u američkim istraživanjima,u privatnim klinikama su dovodili klaune!! ja bi da mi Milinović žonglira a ja da ga gađam jajima
ajde vidit ćemo,pisat ću vam kakav je transfer bio
Abys i ja sam iz Splita,sildad ti je sve objasnila,samo što je meni sada u cito prvi uzv bio 5.dan,a punkcija vidiš već 10.dan,stvarno sve brzo išlo,šta je ispalo dobro,jer manje injekcija morala kupit.
Pinky, moram i tu čestitati da se nam ova "domicilna" tema malo zavibra dobrim vibrama.![]()
Pinky čestitam!!!!
Evo i mene da još jednom čestitam Pinky i izljubm vas sve po redu!
Pinky draga sretno do neba i nazad, uživaj svake sekunde sa svojim napokon dočekanim curicama!
p.s. neće bit lako, al' će bit slatko!![]()
Denny, šta je lipo vidit tvoj avatar. Nadam se da guštate.
Guštamo, guštamo!
Nikad nisam bila umornija u životu, smršala sam 10 kila, jedva stignem i jesti od njih dvije, šta smo sve prošli bolje da ni ne pričam... ali kad ih sad vidim kako spavaju u krevetiću, osjećam se tako ispunjeno i sretno. I nije mi ni najmanji problem ujutro sve ispočetka... A pod "ujutro" mislim od 4 pa dalje...![]()
Pinky draga od srca ti čestitam i uživaj sada u slatkim brigama to si i zaslužila.
Deny cure su ti prekrasne , ma preslatke su neka samo rastu i mami zadavaju slatke brige.
Matto moja mi se uskoro vidimo i popijemo kavicu.
Ja sam super osjetim svoga dečka kako me češka i super se osjećam.
Ostalim curama veliki pozdrav i čujemo se.![]()
stvarno lijepa slikica Denny! Od srca čestitam tebi i Pinky!![]()
Pinky, jednostavno moram za svoju seku poskočiti i na ovom dijelu foruma
znam da se moderatorice neće ljutiti.
Denny, tebi i tvojim curicama, koliko vidim i doc. P. i ja smo bili u pravu jer smo već po UZV znali na koga će cure sličiti, cijelo jutro ih gledam i ne mogu se nagledati, čak i razmišljam koja se to meni javljala na onoj kavici u Virusa (ah ti trudnički hormoni i ideje).
Klara kad je transfer? Sretno, i želim da što prije poskočimo zbog tvoje bete.
Znam ovo nije informativan post, ali je post sreće, a tko bi se zbog toga mogao ljutiti.
Denny prekrasan avatar, a za Pinky skacem od srece.....trudnicke muke su gotove, sad pocinju one sto roditeljske koje nikad nece zavrsiti..
Sretno vam curke, i vama sto ste rodile i sto tek trebate i svima koje jos niste uspjele, da sto prije dodjete u rodiliste!!
Veliki pozzzz iz Zadra!
Transfer obavljen,jedan embrij je vraćen,kaže embriolog da graniči sa blastocistom,da se jako dobro i brzo razvio (kao da je star 4 dana a ne 3) i da se on puno nada jer je kvalitetan. Vidjet ćemo,nadat ću se i ja
Šparac radio ET, dobila injekciju Choragon i još jednu ću za 5 dana.
....Pinky, čestitam od srca....., Klara, drzim fige.....![]()
Posljednje uređivanje od leptirić82 : 23.07.2011. at 09:19
potpisujem sildad
Pinky, čestitam od![]()
Klara,sretno![]()
matto, tebi i tvom dječaku puuuuuuuuuuuuno poljubaca![]()
![]()
Evo da i ja uskocim u cestitarski vlakic izmedu dojenjaNije lako s jednom a mogu mislit posla s dvije bebe ali neka slatke su to brige !!!!
Pinky cestitam od srca Denny prekrasne su cure
![]()
pinky čestitke...sa malim zakašnjenjem....
klara držim fige, kad Šparac umiša svoje prste mora bit uspješno![]()
...pozdrav svima vama...čitam vas često, u nadi da nađem ideje za rješenje našeg problema..
Molim da mi netko ukoliko ima sličnih iskustava napiše par rečenica o ICSI-metodi koju ću uskoro raditi u CITO, jer mislim (s obzirom na loš spermiogram) da nam jedino ona preostaje. Da li je bolna terapija, koliko je uspješna i da li je itko išao na tu metodu u KBC Split...čitala sam da je metoda dosta skupa (privatno), pa ako ne uspije iz prvog, drugog pokušaja,kakva je procedura u KBC Split?
Unaprijed zahvaljujem i želim puno sreće svima!
Love story dobrodošla na forum. Kad kažeš "bolna terapija" ne znam na šta točno misliš. U IVF postupku bolna je jedino punkcija jajnih stanica, ali opet ne svakome i u istom intenzitetu.
ICSI (Intracytoplasmic sperm injection) je metoda kojom se jedan spermij unosi u citoplazmu jajne stanice pri čemu se svladava bifazna barijera koju čine zona pellucida i plazmatska membrana jajne stanice. Indikacija za ICSI postupak je: <5 milijuna spermija/ml, <30% morfološki normalnih spermija, <2 milijuna pokretnih spermija u ejakulatu, opstruktivna azoospermija i izostanak oplodnje u IVF postupku.
Na moru sam, tek sad vidim, Pinky, mama!!!!
Ne mogu naći temu, zato ovdje moram skakati!!
love story moja prijateljica je išla 3 puta u kbc firule na ISCI,metoda je ista kao i IVF samo što se spajaju JS i spermij ovako kako ti je sildad opisala,ostalo sve isto,i to rade samo ako je spermiogram baš jako loš i količinski jako jako slab,inače IVF podnosi i loše spermiograme,ali ne možeš ti sama pretpostavljati šta će ti predložiti doktor, koja metoda je za vas najbolja.
Nemoj se bojat punkcije iz prve ruke znam da u kbc neosjetiš apsolutno ništa,a sada u cito je bolilo jako ali je trajalo par sekundi,cili postupak trajao čini mi se koji minut i to je to,pretrpiš malo ali meni puno puno teže pada negativna beta,a ove sve usputne boli ću sa guštotm prihvatit kad znam da je to za veliiiki cilj-bebicu!!Ne boj se ništa! Sretno!
rade rade ISCI u kbc firule kako sam već rekla,imaju apsolutno svu aparaturu jer je humana reprodukcija otvorena u novome rodilištu prije ravno god i pol,taman sam ja bila u njih u postupcima kad su počimali,znam da imaju sve, i sve novo, i jako je ugodna atmosfera a doktori Budimir,Tandara i sestra Zdenka su se uvijek odnosili prema meni kao prema kćeri! Puni suosjećanja,optimizma,utjehe i lijepih riječi.
cure su ti već odgovorile, a ja bih ti svakako preporučila da proučiš Rodinu brošuru NEPLODNOST, sve je lijepo prikazano, iako su neki vrlo bitni detalji u međuvremenu izmijenjeni zbog glupih zakonskih ograničenja koje imamo u HRvatskoj, ali će poslužiti za prvu ruku. SRETNO!
ovo znamo da su Firule opremljene, no ne znam i ne pratim baš... imamo li trudnica na forumu s Firula? Kakva im je uspješnost? Znate li nekoga iz svog okruženja za je tamo ostvario trudnoću? Koliko se dugo čeka postupak? Jel se bez problema mogu dobiti lijekovi (gonal ili menopur)?................ baš bih voljela malo detalja.........
Klara31, vidim da čekaš betu, SRITNO!
kadauna i ja prelazim u kbc ali neznam koliko se čeka,u 9 mj imam dogovor pa ču tek tad znat ali ne pišem zbog toga več da rečem da imam poznanicu koja je iz prve nedavno ostala trudna na kbc-u!
Ne znam nijednu trudnicu iz prve ruke,ali sam čula za par trudnoća,dok bi čekala u čekaoni znale su navraćat cure da jave pozitivnu betu. Uostalom pisalo je u slobodnoj da im je svako treća-četvrta potpom.opl. uspješna,što je dosta optimistično,al ja očito nemam sreće,4 AIH i 1 IVF. Htio doktor i 5 AIH rekla mu da više stvarno nemogu gledat neg.betu,a on kaže da mi ne bi ni govorio da im nije uspješan AIH al eto ako ja oću na IVF dobro.
Kad jednom uđeš u postupak svako pola godine možeš opet,insemin. sam imala mjesec za mjesec,pa me lito zakačilo,pa opet prošlo pola god.
Rade samo sa Gonaima i Decap.,ne znam možda i promjene liejkove,tako je bilo u 3mj. A pitanje imaju li ljekova,ako uđeš u postupak normalno da ti daju ljekova koliko god ti je potrebno,odnosno doktor prepiše.
Hvala svima na brzim odgovorima i savjetima...
Sretno svima od srca!![]()
Evo i mene s Firula i imam jedan neuspješan ivf iza sebe ali embriji nisu bili dobri tako da nemogu reć da doktori nisu dobri i stvarno sam bila prezadovoljna jer imaju posla preko glave a ipak doktor zna moju povijest čim me vidi i to mi znaći a u 9 mj.imam novi pokušaj, jedino s čim nisam zadovoljna je zakon koji me tjera da se svaki put kljukam hormonima a sve ostalo je ok. Ja sam zadnji postupak imala na uskrs znaći čeka se i manje od 6mj a lijekova ima koliko sam vidila dovoljno.
Drage moje, nikako da vam se javim ovdje s dobrim vijestima.
U 6. mjesecu smo bili u cita na dugom portokolu, IVF+IMSI, prvi nas postupak bilo kakve vrste...i prvo pa uspjesno.
Kod mene je sve ok, ali kod mm je teska oligoatheno.
U pon. je bio prvi uzv i vidi se gastacijska tako da smo sljedeci tjedan opet na uzv i nadamo se cuti malo srce sto prije.
Za ekipu iz cita sve naj naj, vodio me je dr. P, ali sam bila i kod dr. S na dva pregleda i oboje su stvarno nevjerovatni.
Jos ne vjerujem da nam je uspjelo iz prve i da sam trudna...
Vjerujem da je ekipa iz KBC-a isto vrhunska, ali na zalost velika je razlika novac kao sredstvo za pristup zadnjim tehnologijama.
Nadam se da cemo cuti sve vise dobrih vijesti i iz KBC-a, a do tada pokusajte se upisati u cita na posupke preko HZZO-a.
Svima u postupcima zelim svu srecu!!!!
Ovan,čestitam draga,od srca
ja idem u sličan postupak kada se dr P vrati sa odmora, dugi protokol ICSI+IMSI
Na ovoj sam temi pročitala dau Citu preporučuju magnezij nakon transfera. Kako moram čekati pregled kod dr. A. do idućega tjedna, tj. još 7 dana, a pacijentica sam na SD i era je godišnijh, zanima me što liječnici preporučuju protiv grčeva i menstrualnih bolova u trbuhu nakon pozitivne bete (12dnt - 222). Ne znam jesam li na pravom mjestu, ali vjerujem u vašu pomoćHvala.
Inače, danas mi je sestra rekla da nema kupanja i nek se držim televizije i kauča do prvoga UZV. Je li to uobičajena praksa?
Naravno, od viška pažnje glava ne boli...
Maslina, čestitke na lijepoj beti!
Meni su preporučili magnezij i mirovanje nakon bete. Imala sam grčeve nalik menstrualnim, pa virozu, kašljala sam danima ko konj... ali sve je na koncu bilo ok. Ima različitih mišljenja i teorija, da li mirovanje pomaže ili ne... osobno, ja bi mirovala.![]()