inaa, super da si ti nama trudna, i želim ti da čim prije izađeš iz bolnice
A od mene cure moje izgleda ništa, danas 13DC, inače mi je ovulacija 13 ili 14 DC, a LH test jutros kao i jučer negativan...večeras idem na folikulometriju u drugu kliniku, jer sa mislila da mi ova dr. možda nije znala mjeriti folikul i endometrij, ali....bojm se da ovaj mjesec nemam O...i eto toliko o mojima nadama koje se u tren rasprše kao maslačak
![]()
Ja se vratila s mrvicama kuci
Vracene mi 2 bc. dr. kaze da su odlicne, treca nije prezivila, 3 js.zamrznute.
Dobila i sliku mrvica
Sada odmaranje par dana i odbrojavanje do bete.
Hakya divno! Želim ti puno sreće - mislila sam na tebe danas kad je doktor izaša na odinacije na transfer![]()
hakya sretno !!
mury i meni je endic katastrofa bez stimulacije , tko zna kako ce to kod mene ici na sek. ivf uh![]()
samo da odgovorim , amh ti ne moze biti rano , pokazat ce ti isto sad vadila ili u 12mj , ako se dugo ceka ,( a to ni oni ne znaju) onda nemoj da zakasnis ...a ostale nalaze ( ne znam koje ti dr. trazi ' ?) npr. hormone mozes vec vadit , papu mozes vadit, markere mozes ali pazi vrijede ti samo 6mj pa da ti ne ostare ako NEDAJ BOZE budes opet trebala, hm sta jos ....e da brisevi ! oni ti moraju biti sto blize postupku
cure upadam ko padobranac ali zanima me da li znate kakva je statistika kbc firule tj imal li trudnica (forumskih i ne forumskih)
Crvenkapica i Mury stvarno mi je žao zbog endometrija![]()
Cure, izgleda sam ja naletila na dr. koja nezna baš raditi folikulometrije...danas bila kod druge dr. i folikul 16 mm, a endometrij 7,9 mm
...dakle, bit će ovulacija, samo malo sa zakašnjenjem. Očekujem ju u ned. 15 DC...eto ipak ima nade, malo se diglo moje raspoloženje. Hvala vam svima na ljepim željama!!!
Crvenkapice, za endometrij pij obvezno sok od cikle ( ja pijem onaj iz DM-a 2-4 dl dnevno), te čaj od vrkute 2-3 salice i ananas. Meni pomaže, a odmoći valjda ne može! Kad ti startaš?I sretno ti!!!
Eh, da, Hakya, super za mrvice, sad ljepo mazi bušu i objavi nam prekrasnu betu za 2 tjedna![]()
Hakya kako si danas.jeli odmaraš?mislim na tebe i nadam se da ćeš nas iznenadit sa veeeelikom betom
Mury vidiš ipak sve polako dolazi na svoje kako triba.nada nije izgubljena.drži se.
meni danas 9dpt.nikakvih simptoma nema,jedino šta su mi prije 3 dana izašle bubuljice isto kao kad triban dobit.iskreno nemam nikakav osjećaj ni pozitivan ni neg.
crvenkapice naoružaj se ciklom i ananasom i navali![]()
mury super
meni cikla a ni ananas ne pomazu, a vrkuta mi skrati ciklus
Cure ja sam dobro, crvam se malo po krevetu,pa malo po trosjedu, pa gledam filmove,pa surfam internetom....
Evo dans brojim 1 dnt. i od jucer svako malo probada me dole nesto slicno kao kad moram dobit, neznam kako bi to opisala, i nesto kao da me zateze.To mi je pocelo odmah nakon sto je doktor napravio et. Sinoc nisam skoro nista spavala.
Jucer sam nakon et.dobila injekciju brevactida, i ponovno drugu moram dobiti u srijedu. Dali je netko od vas isto dobio tu injekciju?
Jos mi je dao da pijem folacin i andol 100 po jednu dnevno.
Vedre i ja mislim na tebe i zeli mi ti sve naj naj i da se mala mrvica cvrsto uhvati
Mury superbas mi je drago za tebe
Svima saljem puno puno pozitivne vibre![]()
Hakya i meni je isto tako bilo odma poslje transfera i navečer me je tako bolilo.to je normalno.no sikiriki.a i ja sam dobila brevactid odma nakon transfera i 5dpt isto tako.nije bitno u koje doba dana samo je bitno da ju dobiješ.folacin pijem već 3god.vidim da je tebi ipak dao andol100,a meni nije.znači tek tako si dobila andol bez ikakvih nalaza?
drži se draga.proći će i ovih 14dana![]()
vedre i Hakya, već mi fiiiiiiiino mirišete na trudnice
Crvenkapice, nadam se da ćete ovaj pit endometrij slušati bolje nego do sada...ipak probaj barem sok od cikle, možda pomogne
I još jednom cure hvala na ljepim željama, i znajte da i ja vama svima od reda i od srca želim čim prije male mirišljive smotuljke![]()
Vedre dao mi je andol 100 zbog faktora trombofilije, ali kako dr. kaze da su male naznake pa zbog predrostrožnosti.
Dobro jutro cure!
Eto, morala sam prelistati do zadnje procitanog i drago mi je zbog dobrih vijesti! Vedre i Hakya drzte se i sretno! Nadamo se najboljem!!! ♥
...Nedjeljno je jutro, a jucer sam si rekla da cu dana cijeli dan odmarati, jer smo imali naporan tjedan, a vidi di sam: vec u 7.30 na netu... "Kopkam" - kako bi mm rekao...
Drago mi je da sam upala na ovaj forum i bas mi je drago da sam naisla na Vas, koje ste razumne i dajete odlicne informacije! To mi puno pomaze, nemate pojma! (Ustvari valjda imate, ali drago mi je u toj situaciji koristiti ovu frazu...) :D
Citam Vase postove i pomalo zapisujem neka pitanja na papiric, pa evo da ih utipkam pa 'ko stigne, nek' mi fino odgovara :D
- Nisam glupa, ali nisam 100% sigurna: kada govorite o "beti", jel to beta HCG nalaz krvi?! (Inace nisam iz Hrv., pa ponekad nailazim na neke skracenice ili "slengove" koji mi nisu jos poznati, pa zato pitam, da znam...)
- Kako se rade folikulometrije? Citam gore o tome, pa sam si zapisala i to pitanje, posto sam i ja kod Dr. P. -a u utorak i to mi je 12. DC, pa ako nije rano, ja bi ga zamolila da vidi situaciju, ako to ne radi i bez pitanja... Mislim UZV cu 100% imat... Jel se to gleda UZV-om?
- Kao sto vidite imam PCOS, pa zbog toga imam kako se Dr S. na jednom nalazu izrazio: "tvrdokorne anovulacije"... Jel tko zna je li moguce ipak imati spontanu ovulaciju povremeno samo tako iz cista mira??? Sta mogu sama napraviti da bi je imala... (Kasnije cu Vam reci sta sam koristila od 10/2010 sve do 08/2011 i kako je na mene utjecalo... Samo me sjetite, ok? Da ne zaboravim...)
Sta se inace mene tice i "moje biljne ljekarne" nakupovali smo u zadnjih 3-4 godine sve i svasta, no trenutno pijem u 1. pol.cikl.: Caj od lista maline i vrkutu, a u drugoj polovici caj od (e da mi je znat na hrvatskom...) tzn. caj se latinski zove: Alchemilla vulgaris... A tijekom cijelog ciklusa svaki dan 2*2 kapsule konopljike... (Mislim da ne smijem reci marku, ali svakako navodim kolicini jer znam iz povjerljivih izvora, da dnevno 1 kaps. kako pisu za obicne pms tegobe nista ne vrijedi skoro...)
Zahvaljujem curi koja mi je savjetovala u vezi pretraga (koje se kada mogu uradit), no sorry ali nisam sad zapamtila nick, a da ga provjerim mislim da bi sve ovo sta sam dosad napisala nestalo...U svakom slucaju: thanks! I hvala svima drugima koji su mi dosad odgovorili na moje umotvorine...)
Eto, toliko od mene, drzim fige svim trudnicama i buducim trudnicama!
Zelim svima ugodnu nedjelju i uspjesan radni tjedan!
Naprid Bili! (odnosno: Naprid Bebe!!!)
Hakya: nesto sam uocila pa da Te pitam:
doli u Tvom potpisu pored suprugove diagnoze (moj ima istu) pise Ti gr III. Sta to znaci? Jel smim upitati koliki mu je broj i progresivna pokretljivost na zadnjem spermogramu? (Mm je radio krajem 09/2011 i imao je 26,6% progr. pokretljivih i 18 milijuna/mL) Ja se tome veselim, jer je prethodno imao samo 5% pokretnih i 8 milijuna (no ovaj nije radjen u CITU, pa mozda je zbog toga tolika razlika, a ipak mi je drago, jer mislim, da nisam uzaludno trosila masu novaca u zadnjih par mjeseci kako bi se njemu poboljsao spermiogram...
A di mi je prethodni post??? Toliko sam puno napisala, a nije se pojavio? Zbog cega? Mozda kasni? Kako se onda ranije pojavio ovaj kasnije poslani?!
Cure,molim vas potrebna mi je pomoć,jutros sam otišla predignuti utrogestane u ljekarni,
al njima je pao sustav i ne mogu ih dobiti bez recepta,a kako znate ja recepta nemam jer sve ide kompjuterski
Ja ću poluditiplaniraju tek ujutro popravak..
Ako mi može molim vas jedna posuditi 4 kom.
Ja sam iz St,i doć ću di vam paše...ne mogu virovati da mi se ovo događa![]()
Posljednje uređivanje od pea : 09.10.2011. at 10:29
Pea ja imam kutiju utrogestana.
Cure moje, meni LH test jutros napokon pozitivan. E sad, poslala sam dr. Poljaku mail u kome sam ga obavijestila da je LH test pozitivan, ali ne znam jel on nedjeljom čita mailove? Strah me da sutra ne bude prekasno za odmrzavanje jaj.stanica, a glupo mi ga nedjeljom na mob. zvati ( ta mora dr. nekada i odmoriti od nas žena)![]()
Hvala Lua, ako mo ne vrati mail za sat vremena, nazvat ću ga.
Mury, zovi ga, jutros je i tako bio dežuran na transferima, nema ti što biti bed!
Dr. Poljak mi se javio na mail, od utorka utrogestan 3x1, te tranfer ili četvrtak ili subota![]()
!!!
O Mury baš mi je drago zbog tebe.vidiš kako se sve mijenja i ide na boljeO dragi naš dr.P svaka vam čast.u svako doba ste uz nas.
Danas mi je 2 dnt. Zanima me dali se vec danas moze pojaviti implantac. krvarenje, ako su mi vracene 5 dan bc? Negdje sam procitala da bi 2dnt.trebala biti implantacija ako su embriji vraceni 5 dan u stadiju bc. Mene i danas boli i to po prilicno kao da moram dobiti, a menga mi je jos daleko-trebam je dobiti oko 20.10., i popodne kad sam isla na wc i kad sam se obrisala pojavile su se tragovi krvi. Kad sam otisla ponovno na wc 3 sata iza toga nista mi vise nije bilo. Sad mi nista nije jasno, sta bo to moglo biti? To nije bila smeckasta boja kako neke cure pisu, vec bas crvena boja krvi.
Mury drago mi je i molim se za tebe![]()
Stvarno nema do Cita, moj veliki
RuMo neznam tocno sto znaci g.III, to mi pise u produzetku uz dojagnozu oligoasteno. Moj suprugug ima 1,2 mil., nepokretinih ima 84%,a brzo usmj.pok.0%. Spermija pravilnog oblika ima 19%. Dr P. je odmah rekao da nema sanse da ostanemo trudni prirodnim putem, i da moze pokusavati podizati sper. s cim god hoce ali da nam je jedina sansa ICSI. Moj suprug uzima i ljekove za ankiz.spondilit. koltikosteroide a i to mu steti spermiogramu. Svaki put kad idemo u postupak on 10 dana prije mora prestati uzimati ljekove. Nadam se da sam ti pomogla sa ovim svojim informacijama. Koliko mogu viditi tvoj suprug je u puno boljem stanju od moga. Ne gubi nadu, meni je dr. rekao prije postupka da nije vazno koliko ih je ako on moze izolirati par dobrih i oploditi js. bitno je da ih nesto ima pa makar i ovako malo.Zato mi mozemo samo ici na ICSI.
Pa Hakya moguće da ti je impaltacijsko,pogotovo šta nije smeđe nego svježa krv,taman eto 7 dan od vađenja JS. Meni je vraćena skoro blastocista i 9.dpt sam imala smečkasto.
Držim fige!!
Hakya, kad sam jednom imala transfer blastice, biologica mi je rekla da već taj peti dan ili naredni dan može započeti implantacija...
Mury presretna sam! Sami nek sada nastavi sve pozitivno a mora![]()
Hakya, hvala na odgovoru... Vjerojatno je to onda nekakvo stupnjevanje ozbiljnosti situacije, jer kod nas isto ima tih crtica, kod oligozoospermie I, a kod asthenozoosp. II. Sad mi je jasnije...
Sve najbolje!
(U utorak idem kod Dr.-a P., pa cu se javiti - ako nekog zanima - u kojem pravcu napredujemo... (Utjesno je sto savjetuje da napravimo jedan AIH dok cekamo na IVF, posto se spermogram mm-a nesto poboljsao, doktor veli da je "nelos"! Napokon nesto pozitivno u nasem zivotu!))
Laku noc svima!
Hakya, meni to miriše na implantacijsko, jer svako druge ne dolazi u obzirSretno!!!
Ma tebi neće vjerojatno terbati LH testovi, jer možeš u CITO na folikulomtrije. Ja sam iz ZG, pa sam si htjela olakšati da ne idem u CITO na folikulometrije, pa sam naletila na dr. koja izgleda nema pojma o folikulometriji i mjerenju folikula i endometrija..., te u petak napokon nađem dr. koja nešto normalno izjmeri ( folikul od 16 mm i endometrij od 7,9mm). I kako se na temelju toga nalaza očekivala ovulacija jučer ili danas, a u sub. i ned. niti privatnici ne rade folikulometrije ( išla sma privatno na folikulometrije, nije mi se dalo u bolnicama MPO dr-ima pojašnjavati zašto ja iz ZG idem u CITO, jer me svi zbog toga popljuju
), onda mi je dr. Poljak rekao da si kupim clear blue digitalne testove ( ti su najpouzdaniji), da se preko vikenda testiram i javim mu pozitivan rezultat
...uh jesam se raspisala!
Eto, draga sretno ti, sad ćeš ti mojim stopama![]()
Evo moj stari post pojavio se tek danas, a vec ga sigurno nitko nije ni citao jer je ubacen tamo prije par dana, na stari datum, stoga ga kopiram i stavljam opet:
Eto, morala sam prelistati do zadnje procitanog i drago mi je zbog dobrih vijesti! Vedre i Hakya drzte se i sretno! Nadamo se najboljem!!! ♥
...Nedjeljno je jutro, a jucer sam si rekla da cu dana cijeli dan odmarati, jer smo imali naporan tjedan, a vidi di sam: vec u 7.30 na netu... "Kopkam" - kako bi mm rekao...
Drago mi je da sam upala na ovaj forum i bas mi je drago da sam naisla na Vas, koje ste razumne i dajete odlicne informacije! To mi puno pomaze, nemate pojma! (Ustvari valjda imate, ali drago mi je u toj situaciji koristiti ovu frazu...) :D
Citam Vase postove i pomalo zapisujem neka pitanja na papiric, pa evo da ih utipkam pa 'ko stigne, nek' mi fino odgovara :D
- Nisam glupa, ali nisam 100% sigurna: kada govorite o "beti", jel to beta HCG nalaz krvi?! (Inace nisam iz Hrv., pa ponekad nailazim na neke skracenice ili "slengove" koji mi nisu jos poznati, pa zato pitam, da znam...)
- Kako se rade folikulometrije? Citam gore o tome, pa sam si zapisala i to pitanje, posto sam i ja kod Dr. P. -a u utorak i to mi je 12. DC, pa ako nije rano, ja bi ga zamolila da vidi situaciju, ako to ne radi i bez pitanja... Mislim UZV cu 100% imat... Jel se to gleda UZV-om?
- Kao sto vidite imam PCOS, pa zbog toga imam kako se Dr S. na jednom nalazu izrazio: "tvrdokorne anovulacije"... Jel tko zna je li moguce ipak imati spontanu ovulaciju povremeno samo tako iz cista mira??? Sta mogu sama napraviti da bi je imala... (Kasnije cu Vam reci sta sam koristila od 10/2010 sve do 08/2011 i kako je na mene utjecalo... Samo me sjetite, ok? Da ne zaboravim...)
Sta se inace mene tice i "moje biljne ljekarne" nakupovali smo u zadnjih 3-4 godine sve i svasta, no trenutno pijem u 1. pol.cikl.: Caj od lista maline i vrkutu, a u drugoj polovici caj od (e da mi je znat na hrvatskom...) tzn. caj se latinski zove: Alchemilla vulgaris... A tijekom cijelog ciklusa svaki dan 2*2 kapsule konopljike... (Mislim da ne smijem reci marku, ali svakako navodim kolicini jer znam iz povjerljivih izvora, da dnevno 1 kaps. kako pisu za obicne pms tegobe nista ne vrijedi skoro...)
Zahvaljujem curi koja mi je savjetovala u vezi pretraga (koje se kada mogu uradit), no sorry ali nisam sad zapamtila nick, a da ga provjerim mislim da bi sve ovo sta sam dosad napisala nestalo... U svakom slucaju: thanks! I hvala svima drugima koji su mi dosad odgovorili na moje umotvorine...)
Eto, toliko od mene, drzim fige svim trudnicama i buducim trudnicama!
Zelim svima ugodno poslijepodne!
Naprid Bili! (odnosno: Naprid Bebe!!!)
dugo me nije bilo pa samo da svim curama koje su ugledale plus čestitam i zaželim školsku trudnoću
svim ostalim curama puno sreće i sve one koje ste odabrale Cito niste pogriješile
pea tebi poseban pozdrav i sretno( mislim da sam dobro povezala tko si)
Evo da se i ja javim. Sutra u 12.30 idem na folikulometriju kod mog najdražeg dr P. pa ćemo vidit jesmo li dobili išta ekipe sa femarom. Lip pozdrav svima.
aha mury , jesam ja zbunjola
peugeot sretno sutra
slava tebi veliki pozzzzz
rumo...beta je nalaz krvi trudnoce u nju svi vjerujemo a ne u testove koji nekad znaju slagat
da folikulometrije se rade uzv , dr.gleda folikule na jajnicima
slobodno pitaj sta te god zanima![]()
ajoj cure moje ja sam se izgleda baš prehladila.nos mi curi,stalno kišem i mislim da mi je grlo malo upaljeno.neznam šta da uzmem????šta vi mislite???neznam šta smijem popit?help
uglavnom u sitno brojin daneu čet je beta.neznam šta da mislim.šmrc.bilo mi je izašlo dosta bubuljica na licu i već danas su skoro prošle,a tako mi je uvik prije nego triban dobit pa se bojim da ću se i ovaj put razočarat...ipak ostalo je još malo nade
Peugeot sretno sutra
Hakya kako si mi ti danas
vedre, meni ta tvoja možebitna prehlada miriše na jedan od prvih simptima trudnoće![]()
ajoj Mury volila bi da je takoali više ni sama ništa neznam.evo maloprije sam mjerila temp i varira mi od 37-37.5.mislim da sam pokupila neku gripicu.