Onda supernek ti je muzek da. Ja se plasim igla, ma svega sto ima veze s medicinom pa tako i doktora tako da sam ja gnjavila sestru ali ako ti je moze dati muz to je odlicno!
Ovitrelle ima tako tanku iglicu da ju doslovno niti ne osjetiš, ako ne gledaš kad ti ju daju. Ja sam uvijek gnjavila dragog da me bocne, ali zadnji put odlučila "ma idem ja to probati, pa što bude" i mogu vam reć da je to piece of cake, plus što sad znam da ću moći sve sama ako/kad dođem do bockanja za ivf.
Od 9 Ovitrella koliko sam ih sveskupa uzela,najmanje su me bolile one koje sam sama sebi dala,nekada bi me od sestre jako peklo i zacrvenilo bi se sve,ne znam u čemu je tada bio problem,ispada da smo ja i muž nanježniji u davanju injekcija![]()
Evo da ti je kažem zašto,samo kratko mada bi mogla pisat roman- u kbc nakon inseminacija i IVF neuspješnih odem u CITO predložim tablete koje ja hoću i par Menopura i doktor kaže može krećemo kad ti hoćeš. A na Firule ( doktori i Zdenka su zlatni to se slažem) nemožeš birat stimulacije,ne možeš reć da bi da ti puste u blastocistu,dotrči doktor sa operacije (svaka mu čast,znam da je pretrpan) i kaže ajde brzo da vidimo da li su pukli folikuli ( prošlo 38h od štoperice) itd. Nije stvar u doktorima na firule nego u tome da su im svezane ruke. A u CITO ti izlaze u susret. Na firule sam bila naručena za 2.IVF nakon 9mj!!!
A davanje femare koja košta 900kn na recept znači izaći u susret.
Posljednje uređivanje od KLARA31 : 10.11.2011. at 11:57
danas mi je 5dc i bili smo na uzv.imamo 4 folikula.yupii.u pon je opet uzv da vidimo točno kad je štoperica.
crvenkapice u koliko si naručena u pon?meni je dr rekao da dođem oko 14-14.30.
Vedre, pa to je super! Puno sreće za dalje i neka ti ovo budu zadnje fm za dugo, duuugo vremena!
Cure, dobro jutro!
Trebam savjet: sta ucinit s muzem, ako se 2 tjedna prije pocetka Femare pocinje dvoumiti u vezi AIH (jer kaze da nema smisla radit AIH ako mu je spermiogram dosta slab: 26,6% pokretnih i 18 milijuna/mL) On kaze, da je super sta imamo Femaru, Ovitrelle i Utrogestan (jer ja sam sve to nabavila i jedva cekam iduci misec...), kad on sad s ovom novom teorijom - pa me rastuzuje, nervira, zbunjuje itd. Pa onda ipak pomislilm: mozda je u pravu??? Mislim: on kaze, da sacekamo jos misec dana... Jer sutra idemo u Split i naci cemo se s g. Mijom i njegovim CAJEM (i napokon predignuti nalaz AMH!), pa nam savjetuje isto kao sto ste Vi Vedre bili nakon 25 dana pijenja caja ici napraviti novi spermiogram... I on bi sad sacekao taj novi spermiogram... (Aha, i g. Mijo kaze, da nista ne uzima dok bude pio caj, nista drugo, samo Vitamin E, pa mi sada uopce vise ne da od prije 2 dana da mu dam bilo selen, cink, multivitamin, omega 3 - nece nista!!! On kaze, da je dobiti dijete Bozija volja prvenstveno, i ako Bog hoce da da, dat ce i bez tih "kemikalija" kojima ga sopam...Pa mozda i hoce, ali zasto mu malo ne pomoci???
))
A za IVF smo naruceni za 03/2012... Dr P. je rekao daimamo vremena do tada napravit par pokusaja AIH... Ali ovako nam puno ne preostaje, pa bi isto volila znat ako tko moze pomoc s informacijom: da li se moze zamoliti u CITO-u, pa nas pomaknu sa IVF-a sa proljeca na jesen?! Da ipak jos damo sanse par AIH i par prirodnih pokusaja?!
Sad sam totalno ispod sebe, jer vec dobivam robicu od nekih mojih proja, za bebu, pa me jos vise srce boli sta moram toliko cekat...
Ali mozda je MM u pravu... Ako su njegovi "vojnici" slabi, zasto se uopce izlagat AIH, ocekivat nesto, a sanse nisu bas velike???
Recite nesto na ovo pliiiz!!!
Vedre - Sretno u utorak!!! Steta sto nije ponedjeljak, pa bi mogle na kavu... Ali nema veze, drugi put, a mogu ja i put Tebe tamo prema M.Ima tu neko svetiste prije grada, pa vec neko vrijeme planiramo doci tu i pomolit se za zdravo dijete, i cudo zaceca! Ne samo za sebe, nego za sve nas, koje to zelimo! Ja vjerujem, da je i to vazno!
Pozdrav!
RuMo, ne vjerujem da bi ti dr predlagao pokušati sa Aih, da je spermiogram toliko loš da nema šanse. Koliko ja vidim, vama je koncentracija nešto ispod donje granice normale (20 mil/ml), a motilitet i nije toliko loš, njega se obradom sjemena može dovesti na 80-90 % progresivnih.
Čaj i kojekakvi vitaminsko-mineralnih pripravci mogu i ne moraju pomoć, a vrijeme nepovratno prolazi i brzo se nakupi još jedna godina bez djeteta, i u postupcima, a pogotovo u odgađanju. Osim toga, ako sam dobro shvatila, vi ste dobili pravo na postupak preko hzzo (!?), a to baš i nije lako, stoga, čemu to profućkati?
Maco, puno si mi pomogla!!! Sad sam dovukla MM-a iz kreveta, da dodje i vidi sta pises, pa sam izracunala, da ako mi je sada 17. dc, dok dobijem slijedeci menzes i dok popijem Femaru i prodjem folikulometrije, on ce vec piti taj famozni caj od g. Mije preko 25 dana, tako da cemo znat jel pomogao ili nije, i nema smisla preskakati jedan misec!!! Dobro sam se sitila to izracunat! Pa se sada i on slaze, da je o.k., ako je tako (znaci: ako cemo pred inseminaciju imati rezultate novog spermograma, a caj se bude trosio preko 25 dana)... Hvala Ti puno!!!![]()
Druga stvar: jel mi moze tko opisati kako taj AIH ide??? Treba donijeti spermu ili tamo "izvaditi", i mogu li lezati malo nakon zahvata ili odmah moram ca dignit se na noge?
Lijep pozdrav svima i ugodnu nedjelju!!!
RuMo možeš i tamo kako kažeš "izvadit"spermu ali ju je bolje izvaditi doma u sterilnu posudicu koju kupiš za 1 KN u ljekarni. Doma je bolje jer si u intimnosti svoga doma ali ako ne živiš u Splitu već negdje dalje od Splita onda svakako bolje da je date u Cita nego da je doma "vadite" jer nakon što je izvađena bilo bi je dobro što prije odnjeti tamo na obradu.
Nakon što si donjela bočicu sa spermom idete prošetat uru vrimena - 45 min (reć će ti sestra). Kad se vratiš već obrađena sperma te čeka u iglici sa kateterićem.
Poslje AIH ležiš jedno 20-30 min i put pod noge![]()
ja se slažem sa macom,ja ne bi ništa čekala, nakon 2 i pol godine čekanja krenula sam sa AIH-om koji nije dao rezultata tako da je prošlo još 9mj do prvog IVF-a i da sam znala da ću toliko čekati kažem ti ne bi čekala ni prvotno 2 i pol god. Dao Bog da vam se dogodi priorodno čudo ali ta čuda se ne događaju svima.
Nemoj da osjećaš pritisak okoline (tih prija šta ti daju robicu) jer trebaš ući šta opuštenije u postupke.
Nemogu ti opisati AIH u CITO jer sam ih radila na firule,tamo sam ostajala ležti koliko sam htjela. Mislim da ćeš ostat ležat i u CITO.
Hvala Nea, a sad da Vam opisem kako to ide kod nas sa "vadjenjem" materijala:
posto zivimo dalje od Splita, mi obicno ne donosimo od kuce, nego "vadimo" tamo... A da MM-u ne bi bilo neugodno vaditi spermu u CITO-a, mi lipo svratimo u shopping centar koji ima ljekarnu blizu WC-a, pa kupimo sterilnu posudicu i u WC! Tako je bilo i prosli put, kad je MM spermio kusur sta mu je vratila u ljekarni kad je kupio ster.posudicu i usao u muski wc i cekam ga, cekam i nist'... Izlazi on vanka, gleda u mene razocaranim pogledom i kaze: "Morat ces mi pomoc!")) A ja NIKAKO! Ma necu ulazit u Muski WC nikako, a da me tko vidi??? Sta ce pomislit!? I tako vamo-tamo, sve dok se hodnik ne isprazni, i WC isto, pa me on gurne unutra da mu ipak dodjem pomoc jer nemamo vrimena, treba stici u CITO na spermiogram (zadnji je tren!) I tako ja mu "pomogla", pa je on izasao prvi da vidi ima li koga na hodniku, pa mi je dao znak, da mogu doci, kad ono odjedanput pojavio se neki covik, a ja ne znam di bi se skrila od srama, a MM se sjetio da ima novce u dzepu sta mu je vraceno od ster.posudice i ispred tog covika mi daje lovu (da ne izgubi), a ja spremam u borsu!!! :D Ne zelim ni da pomislim, sta je covik mogao misliti o meni, da sam neka "zena lakog morala" koja mu je upravo napravila "uslugu" u muskom wc-u shopping centra... A mi samo zelimo postat roditelji jednog malog bebaca... Kakva ironija...
Nista od cekanja... IDEMO odmah cim dobijem slijedecu menstr.! Nastavit cu Vas obavjestavat, jer ste mi velika potpora!!! Hvala Vam na tome svima!
Ma nije mi pritisak od mojih prija, one me razumiju i mole za mene, nego vise od ovog mista di zivimo, jer nije bas veliko, i svi gledaju na mene, kao na nekog cudjaka, neke babe me znaju i direktno pitat (sta cekate?) Cak je jedna rekla: "Onolka kuca, a da ostane bez potomaka?!" To me brine, jer mi je muz jedinac, pa su sad oci cijelog sela uperene u mene (uz to jos i strankinju!), kao da zbog mene ne mozemo imati, pa znam da ne bi trebala se brinut sta ljudi govore, ali dosta sam sensibilna, pa me to ipak opterecuje... Cesto placem, i nekad mi se i ne da izlazit prosetat po rivi ili ici u ducan, da izbjegnem te poglede mjestana koji se tako indiskretno znaju zabuljiti meni u trbuh, a najradije bi ih pukla sakom u glavu!)) POnekad pozelim zivjeti u gradu, da budemo neprimjetni...
![]()
RuMo glavu gori i piči naprid.život je samo jedan i nije vrijedan sekirancije zbog drugih ljudi.imate svoj cilj i skupljajte snage da ga ostvarite,a mi smo naravno tu da si pomažemo.
a što se tiče postupaka;nemojte otezati nego kad god možete idite.znam da je financijski teško i da je inače situacija u državi u banani,ali nemoj otezati jer dani i godine prolaze.dobila si priliku priko hzzo i to iskoristi.
mi smo zajedno skoro 7god i kad se samo sjetim koliko sam bila glupa i odugovlačila i nismo tili ić na pretrage jer smo se nadali da će sve ići prirodnim putem.MM je želio dečka a ja sam naravno tila curicu.joj kad se samo sjetim....koja glupača.uvik sam govorila,ma imam ja vrimena,nije još kasno,pa nemam ni 30god i bla,bla,bla....pa sve dok u 2.mj nisam saznala za niski amh.e tek mi je tada istina došla do mozga.i sada se kajem,ali nema ništa od toga,nego napunit baterije,zgrabi priliku i u borbu.bit će suza i smijeha ali znaj da nisi sama.ima nas još.
i danas me nije briga oće li bit dečko ili curica i ako ikad zatrudnim reći ću dr da me spol ne interesira.samo želim da zagrlim svoje maleno.
mogu ja nesto reci-napisat .....rumo i mi smo pili caj od gos. mije , nesto je pomogao ali trudna nisam ni prirodno ni sa aih ni sa 3 ivf , znaci ne gubi vrijeme odradi aih ( ne mora znacit da tebi nece uspjet ako meni nije ) ako dr. veli da moze aih onda ga napravi
drugo , ne gubi mjesto koje vam je dr. dao preko hzzo to ti je zlata vrijedno , trece, bolje da muz odradi " posao" u wc cita nego u trgovackom centru , ja se grozim od tih javnih wc-ova
draga pusti selo sta misli i prica , nije ni meni lako - zivim u malom gradu gdje svi svakog znaju ali sam se davno prestala opterecivat sta drugi misle o mom zivotu
Vedre, crvenkapice - i svi ostali dragi moji!Hvala na odgovorima, super je osjecaj imati Vas u "pozadini" uza se, i znajte da sam i ja tu uz Vas sve!
Oprostite, ako sam zauzela previse mista s ovim mojim dilemama i brigama... Trudit cu se to ubuduce izbjegavat, ali ipak mi je drago sto ste me dobro savjetovale...
I MM se ipak slozio, sve sam mu procitala...
Znaci AKCIJA se nastavlja i ja se nadam stvarno, da cu brzo doci do cilja i ja, a i svi Vi skupa!
Pozdrav svima i drzte se! Dolazi i nase vrime!!! ♥
evo samo da javim.danas je bio uzv.imamo 4folikula.večeras štoperica i u sridu punkcija.umorna sam.
Vedre bas mi je drago! Drzim fige i da znas da sam se pomolila, i za Vas i za svakog od nas, i nadalje cu moliti!
Ja bila predici nalaz AMH... Odmah sam ga izvukla iz kuverte da vidim koji je rezultat (da znam hocu li se radovat ili ne...), no rezultat je - za mene - malo zbunjujuci... Umisto da odmah alarmiram dr.-a P. da mi objasni sta to znaci, prije bi upitala Vas koje ste vec mozda vise informirane o tom AMH nego ja.
Evo ovako: rezultat - prema referentnom intervalu, koji su oni naveli sa strane - spada medju: zadnju skupino, a pise: "povecane koncentracije". Odmah iznad toga je optimalna plodn., stoga se ja ne smim radovati, jer mi nije jasno, je li to "povecano" u ovom slucaju dobro ili pak lose... Pa sad sidim tu nad tim papiricem od jucer (okej, okej, nesto sam i odspavala...) pa ne znam sta bi mislila! HELP!
Ako nece nitko znat pomoc, pisem Dr-u, da mi pojasni ovo...
Inace je rezultat: 113.67 pmol/L, 15.92 ng/ml
imaš veliku zalihu JS, a Poljak će ti ga svakako protumačit prije AIH-a kada bude papire pregledavao
ne znam šta je 15.92ng/ml,baš gledam svoj nalaz od 5mj ove god, imam samo jednu vrijednost u pmol/L
RuMo, povećana koncetracija AMH, kako se nalazi kod tebe, rezultat su policističnih jajnika.
Da nemaš PCO, imala bi niže vrijednosti AMh koje bi bile uglavnom u skladu sa tvojim nasljeđem i godinama.
Dr će ti objasnit boljei, a od mene pozdrav i želja da čim prije uspijete.
Hvala Vam cure na odgovorima! Kopkala sam malo i ja, pa sam u medjuvremenu naisla na vezu izmedju PCOS-a i tog rezultata AMH kojeg sam dobila...
Ipak, iduci ciklus krecem sa AIH, pa cemo vidjeti kako dalje...
Vidim Inesz cekate deckica! Sretno i hvala na zelji da uspijemo... Trudimo se...![]()
Klara - sretno i Tebi!!! Drzi se!
crvenkapice javi kako je bilo na uzv.
evo mene , na uzv je bilo = endic 4mm , jel to ok za 10dc ?? dr. veli da jeste a meni to malooo
imamo folikul 12mm , u cetvrtak ponovo uzv
kontam ako do transfera treba jos barem 6-7 dana ond a se valjda podeblja do 10mm ,
na ivf sa menopurima je bio 10dc 9mm a bez lijekova eto 4mm samo
slabo cikla pomaze
crvenkapice,podebljat će se on do transfera.bit će to sve ok.~~~~~~~ za sutrašnji uzv i da sve ide po planu kako triba.drži se
ej pa danas je bila tvoja punkcija , kako je bilo, koliko imate ? pusaaaa
podebljat će se sigurno, jedi i ananasa,ja ne smatram da je to glupost jer sam imala 10-ak mjerenja endometrija i kad sam jela ananas svaki dan od stvari bio je duplo deblji nego kada nisam,a meni još ovulacija rano bi bila 9-11.DC i opet bi taj 9dc nekada bio 8mm
meni je na menopurima 10dc endic bio 9mm ali sad nema lijekova , nekako mi to 4mm jako malo ali kazem eto do transfera ima jos ( ako ga bude ) citam druge cure nikome nije tako tanak na sek. ivf ili prirodnom , ove stim. ne racunam ....
bas me zanima koliki je danas , jel se moze podebljat za dva dana za 3mm ? kad bi danas bio 7mm bilo bi mi lakse ...javim
crvenkapica, sve preko 8 mm na dan transfera je OK, al nemoj zaboraviti da se embriji love i u nepovoljnim uvjetima, sjeti se samo vanmaterničnih trudnoća. Meni se jednom dogodilo da sam imala 17 mm na dan transfera i to je predebelo, iako su mi u MB govorile sestre da je to OK, tu je pak prokrveljnost problem. Ako doktor nije jako zabrinut, ne bih si ja glavu puno razbijala s tim. Sretno!
za veliko cudo , meni bar, veli da je ok za 10dc ,
kad se sjetim inseminacija , tad je isto bio tanak ( 10dc je bio 5mm i pise tanak, a i folikuli su tad bili veci ,14dc 7mm na dan stoperice ) i nisu bili zadovoljni, pitam se u cemu je tolika razlika
a valjda zbog onih 3 dana do transfera ?
evo nikako da se javim.jučer sam bila previše razočarana i nije mi bilo do pisanja.uglavnom imali smo 4folikula.Od toga 1 je puknio,2 su bila prazna i samo u 1 je bila js.totalno sam bila bez volje,ali opet šta je tu je.i 1 je dovoljan.danas su javili da je za sada sve ok.iako sam bila psihički spremna da ni od toga neće bit ništa.uglavnom u subotu je transfer u 9:30
.Crvenkapice ti znaš da drP najbolje zna šta radi.ako kaže da je ok onda je to tako i točkaJavi kako je bilo danas.mislim na tebe.opet se pratimo u postupku i nekako mi je lakše
big kisss
vedre i ja sam baš tako od 4 folikula imala 1 JS pa je bila dobitna
sretno![]()
KLARA31, ti si baš ohrabrujući primjer!i kadauna je imala jednu stanicu u MB, pa danas gura kolica. rikikiki isto, mislim i pirica. sjetila bih se još primjera, ali to su mahom cure koje više baš i ne pišu po forumu.
cure, a što kaže npr. dr. P. kad na folikulometriji vidi da imaš 4 folikula? Je l kaže super ili kaže srednja žalost? Je li ih uopće broji?
vedre, ti odmaraj sad, a mi ti vibramo do subote da se vaše stanice zaljube ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I da prekrasan je tvoj avatar KLARA![]()
Posljednje uređivanje od Jelena : 17.11.2011. at 17:17
Verde, i ja sam imala jednu stanicu. Čekam sa tobom subotu!!!
joj cure fala vam puno.danas sam ok ali jučer sam stvarno bila nikakva.
Ajoj Jelena,nasmijala sam se.kad se samo sjetin kad sam jednom pitala drP za spermu od MM,a on mrtav ladan:A kakva će bit sperma nego sridnja žalost.on je legenda.jedan jedini i neponovljivi.
crvenkapice javi kako je prošao uzv.
RuMo javi kako je bilo kod Mije.
Da baš takav je dr.P
Kad sam imala ET bio je Š. i rekao da imamo jedan embrij,a meni izletilo samo 1?? Stvarno mi je to izletilo,i onda mi je rekao nadamo se da će bit dobitni. I sjetio se kada sam javila betu i rekao mi jesam ti rekao da je bio dobitni.
evo još jedne sa jednom jedinom stanicom, kad se samo sjetim da sam se dvoumila da li da je uopće punktiramo, ali moj dragi dr. Š. nije se dao, kaže "ajmo mi nju bocnit" i upravo sam tu jednu jedinu najdražu "stanicu" (jedva) uspavala...sretno vedre, ustvari sretno svima, vibram potiho iz prikrajka![]()
a sta da velim drage moje , nisam zadovoljna , necemo punktirat svj. js a zasto, jer se to ne radi u sek. ivf ....odkad sad ta pravila neznam ,
ne znam nista za endic....od šoka nisam ni pitala....
zar nisu punktirali u cita svj. js u sek. ivf ?
a bili su mi i rekli , imam tako lijep folikul koji lijepo raste ,![]()
vedre navijam za tvoj embrijić iz petnih žila, vidi samo koliko naših cura je imalo jedan ali dobitni. Puno vibrica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da i tvoja priča bude kao kod Inesz, Klare i ostalih cura.
crvenkapo meni su u sekundarnom punktirali i svježu ali ne znam da li je to bilo zato što sam imala samo 2 smrznute js pa sam ih lako nagovorila da punktiramo.Koliko ti imaš smrzlića?
Vedreda se cvrsto uhvati i da ovaj put skacemo ode srece
Kapice, inzistiraj da ti ga punktiraju, ne mogu te odbiti pogotovo ako je riječ o lijepom folikuliću... Mislim da su i Lui punktirali.