Stranica 23 od 116 PrviPrvi ... 1321222324253373 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 5754

Tema: Potpomognuta u SPLITU

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

aha, na čekanju još nekoliko dana

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

maca papucarica čestitam !!!

vedre i moja mariborska osmostanična mrva danas ima 2,5g a bila je jedna transferirana...želim ti puno sreće!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Charlie i Slava77 hvala vam cure.dajete mi još veću nadu
    Venddy znam da ćeš nas ti ovih dana iznenadit za veeelikom betom.~~~~~~~~~~~
    crvenkapice javi se.cure držite se.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Da li doktori u cito svima preporuče test TORCH ili se to mora posebno pitat ako se hoće radit?

slava77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li doktori u cito svima preporuče test TORCH ili se to mora posebno pitat ako se hoće radit?
    ja ga nisam radila, nit mi je dr. ikad spominja da ga tribam napravit, tako da ti ne znam koja trudnica to triba napravit a koja ne ...

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa Vidi poruku
    Cure jutros je naša matto rodila svog malog Aleksandra.
    Dobro nam došao mali čudesni dječače i neka te kroz život prati zdravlje, sreća i veselje.
    Mama i beba su ok.
    Matto, velika dobrodoslica malom princu, a mami i tati cestitke od srca.....uzivaj u napokon docekanom majcinstvu.

Vedre, crvenkapice i ostale go, cure, go

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

maci, i tebi cestitke. Zaista si nas ugodno iznenadila

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kapice, kako je proša transfer, jel odmaraš?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Maca p., jesi li betu radila u Analize u Dugopolju ili u St.Ja sam je uvik vadila u St i čekala nalaze par sati a nisam znala da se može ić direktno u Dugopolje.
    ~~~~~~~~~~za sutrašnje duplane bete.
    a crvenkapica nam vjerovatno odmara i čuva male mrvice.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vadila sam u Dugopolju, al sam isto čekala nalaze na mail oko 2 h, možda da sam prije provjerila u st, vjerojatno su ih imali u kompu i ranije...

RuMo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A di je ta Analiza cure? Ja se sjecam da je prije bila u Kauflandovoj zgradi di je S(kršitelj koda)ing Management... Je li se preselila? Kod CITA je nisam nikad vidila, di se nalazi (poblize)?

Vedre, Maco - odmarajte i cuvajte ih!!!

Ja sam sutra u CITA... Danas uzimam zadnje tbl-e Femare...

Ugodan dan zelim svima!

RuMo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Krsitelj koda??? Sta to znaci? )) Samo se ne mogu sititi na hrvatskom onog ureda za brodove sta je kraj Analize (ili bivse Analize...)?! Sorry!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Analiza u Dugopolju je kod nogometnog igrališta Dugopolje u sportskoj zoni Podi, imaš na njihovoj stranici, a kod Cita im je suradna ustanova, ulaz sa parkinga gdje je i Cito, ali jedna mala vrata livo prije glavnog ulaza

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

evo mene tu sam ja cuvam mrve
    8st. i 4 st.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

crvenkapice za mrvice.i da se čvrsto prime za svoju mamicu.samo ti odmaraj.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

zašto trošite pare na betu u analize,meni je na firule zadnji put rekla da dođem u 12h po nalaz i bio je gotov a krv vadila u 9h

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

RuMo ne brini - ne dozvoljavaju "reklamiranje" tako ne brini i meni se desilo jednom dok sam pokušavala napisati ime proizvođača dječjeg brenda
    A u Analizu možeš i ući na vrata od Cita pa prva vrata lijevo za J&J Medici oni su vratima povezani s Analizom.
    Crvenkapice sretno
    A sad pitanjce možda ako znate, da li mi moj dr. iz Cito može dati uputnicu za rodilište ili trebam u svoje soc. ginekologice?
    Klara ja sve što mogu radim privatno, sve ... ne zato što nemam di pametnije utrošiti novac nego sam tako često imala neugodna iskustva s HZZO ustanovama da mi je lakše platiti nego ispaljivati na živce zbog nečijeg bezobrazluka. Ne očekujem nigdi crveni tapet pa ni u privatnika ali pristojnost očekujem od svih a često se u tim ustanova pristojnost rijetko nađe. Naravno ima izuzetaka i divnih ljudi i u HZZO ustanovama, bez daljnjeg ali meni je ovako lakše.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nea moraš u svoje soc dr za uputnicu. Cito nema ugovor s HZZO (osim za obavljanje postupka MPO)

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj venddy prvotno napisa Vidi poruku
    nea moraš u svoje soc dr za uputnicu. Cito nema ugovor s HZZO (osim za obavljanje postupka MPO)
    Tnx toga sam se i bojala zna li netko di jeftino na crno mogu kupiti uputnicu za rodilište šalim se naravno

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

da, moraš u socij.gin. po uputnicu za rodilište,ne daju to u cito
    ja još plaćam i dopunsko,i doživila sam masu puta kako znaju biti one tete za šalterom neugodne i nepristojne,ali ne ostanem ni ja dužna,ja samo izgledam kao nevinašce,al kad me netko poteže za jezik mogu bit i ja neugodna
    Posljednje uređivanje od KLARA31 : 24.11.2011. at 13:18

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo i mene, teta beta se poduplala pa osjećam da mogu sramežljivo

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Bravo! Sjetila sam te se danas puuuno puta!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pretpostavih to Klara a šta je tu je ... poslat ću muža po nju.
    Maca od srca čestitam!!!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

maca tvoj potpis , bas si srce

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

maco vidim da se poduplala, da slijedeći put bude najmanje četverostruka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od venddy : 25.11.2011. at 08:58

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kaže dr da ju ne triba ponavljati, nego uzv za 10-tak dan (ako izdržim), a do tada će mi društvo praviti piš-testići. Brojni!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Maco za potpis.
    I ja skakućem za tvoju betu .Bravo draga.Samo odmaraj,nema naprezanja i sve će biti ok.
    RuMo javi kako je prošao uzv.
    Venndy~~~~~~~~ da nas obraduješ uskoro.
    Crvenkapice odmaraj.ja sam se ucrvala.sve me boli od ležanja.
    svim curama ~~~~~~~~~.big kisss

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

maco

leptirić82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Drage moje cure, nisam nista pisala neko vrime jer kod mene nista novoga, ali vas redovito pratim.., i svim mama i onima koje ce to postat cestitam od srca, cuvajte svoje malene srecice....
    Tako se svaki put obradujem kad udem na forum i kada vam vidim bete...., , bravo cure...., jos jednom cestitke....

RuMo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Drage moje, od srca cestitam poduplanoj beti u Mace P. i Vedre i Crvenkapici isto cestitke i naravno dalje vibram s Vama, i znajte da nam ostalima dajete nadu i potporu!!!

Vedre, samo Ti odmaraj, bolje da boli od lezanja d..e, nego od tuge srce... Jel tako?

Evo, ja danas posjetila svog dragog Dr-a P. koji mi se pohvalio - pretpostavljam Tvojim uspjehom: Maco!!! - jer mi je pricao o zeni slicnoj meni, malo jacoj sa pco, koja nije reagirala na klomifen, a od Femare: CUDO! Ja mislim, da je govorio o Tebi Maco! )

No, sta se mene tice, nemam bas nekih dobrih vijesti (zasad!), jer se na 7. dc Uzv-u nije vidlo NISTA!!! Nista se nije pokrenulo, nista nije dr vidio, i vraca se natrag na ponovne folikulometrije u utorak!
    Ja sam se vratila muzu u auto (cekao me vani ovaj put) cila tuzna, a on me smirivao, da je to zato, jer sam trebala doci 9. dc, a isli smo zbog vikenda 2 dana ranije, pa me narucio sad u utorak, da vidimo hoce li se sta do tada pokrenut! Molim Vas SVE koje me se sjetite, molite se za mene, da se u utorak vidi neka reakcija, jer ne znam sta bi drugo ako to ne upali... Jos mi je rekao dr. da bi najbolje bilo da uspije tako, sa AIH, da ne dodje do hiperstimulacije... Ali to nisam skroz shvatila, zasto bi kod IVF-a bilo hiperstim.??? A najgore, sta nisam ni muzu uspjela objasnit, pa smo nakon par minuta ustanovili da nema sta mozgat - nego ajmo mi u soping centar broj 1, pa se razveselit s ukusnom njemackom cokoladom iz nove drogerije u kojoj je ima na pretek!!! (Znam, nema reklame...) :D

Eto. Toliko od mene. Javim se u utorak najkasnije, a do tada papam ananas i ciklu i odmaram... Mislim, ne moram lezat, ali iz solidarnosti prema drugim curama, lezat cu cili vikend! :D

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

RuMo mlade cure s PCOS su idealni kandidati za hiperstimulaciju, tako da tu treba biti jako oprezan. Imaš cijeli topic na tu temu:
    http://forum.roda.hr/threads/53633-Uspjeh-MPO-kod-PCOS

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Malo smo se prerano pohvalili i isčestitali i ja i on . Kod mene od prije pola sata lagani spoting i malo jača trbobolja, ne miriše na dobro... Opet čekanje, i mirovanje.
    RuMo, lako moguće da će u utorak situacija biti puno bolja. Male su šanse bile da se vidi nešto kvalitetno na 7. dc, ali opet, kad te kači vikend, bolje provjerit nego zakasnit. Dr i inače nema običaj brojati i mjeriti sitne folikule, a ima ih takvih sigurno! Hiperstimulaciju ti je spominjao kao čestu nuspojavu nas pcos na jaču simulaciju, zbog čega bi, naravno, bilo bolje da zatrudniš na aihu i Femari, mada ni to nije nerješiv problem. Mene ni ne bi stavljao na stimulaciju bez prethodnog drillinga jajnika koliko su valjda "veseli". Drži se draga, i pomoli se i za mene ovaj vikend. Triba mi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Isto tako, nisam nikad čula je netko uz pomoć "čajeva i ananasa" riješio PCOS, a bliska prijateljica mi je nakon bioenergijskog tretmana dobila infarkt pluća. Hoću reći, moje je mišljenje da alternativci ili prodaju maglu pa ne može štetiti ničemu osim novčaniku ili na slijepo liječe, ne rade nikakvu dijagnostiku, niti prate ozbiljno rezultate svojih "tretmana", pa što bude. Stav da ti ne može nešto od alternativnih lijekova štetiti je po meni opasan. Npr. nekom treba podebljati endometrij, netko ima predebeli endometrij, to "Mijo" ne zna, je l imaš ti pretanki ili predebeli endometrij na 6. dan ciklusa. Mislim, nije to upala grla pa ne treba dijagnostika. Za upalu grla pijem i ja kamilicu. Ovo su kompleksni problemi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

maca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da prestane spotting. imamo mi ovdje puno mama spotingašica, npr. pirica, možeš njezin history malo pogledati.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Dr. P. se uvijek pohvali sa svojim uspjesima,bar kad sam ja kod njega bila,a s druge strane valjda te želi s time utješit. Samo ti je spomenuo moguću hiperstim.,onda možeš i zamrznit JS,pa ćeš se manje mučit,ima to i dobre strane.

maco i ja sam imala spoting oko bete i poslije tjedan dana i onda opet nakon tjedan....

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Maco samo miruj,odmaraj i nenapreži se molin te.puno cura su imale spoting poslje bete i sve bi na kraju bilo uredu.eto i Klara se javila. ~~~~~~~~da pristane spoting.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mogle smo večeras u 10 udružit snage za jednu zajedničku molitvu za sve nas.

RuMo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam isto za molitvu u 22! Bit cu s Vama!
    Maco, vjeruj da ce sve biti u redu, miruj i ne predaj se tako brzo!

Jelena, hvala Ti na linku, sad cu ja odmah procitat sta pise u vezi pcos-a!

Sritno svima jos jednom i "cujemo se" (barem u dusi...) veceras u 22 kada ce mnogi od nas usmjeriti svoje molitve za sebe i jedni za druge prema Onom tko drzi glavnu rijec u nasim zivotima...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

KLARA31, baš mi je drago da si se javila maci. prerano je za veliku brigu.

Ipak ne bih se nikako složila da hiperstimulacija ima neke prednosti. Prvi nedostatak je da je vrlo neugodna stvar i da može imati ozbiljne posljedice zbog kojih je nužna hospitalizacija i punktiranje tekućine iz abdomena. Drugi nedostatak je veliki broj stanica i gubljenje mladih dana na sekundarni IVF čiji je uspjeh mizeran. Da se dogodi izvan granica RH, pa da još zamrznu embrije, pa bi čovjek računao s nekih 20%-30% uspješnosti. I to bi ga tješilo dok u bolovima leži u bolnici napuhan s nekoliko litara vode u abdomenu. To je definitivno teži scenarij, ali hiperstimulacija nije nikako stvar za priželjkivat.
    U slučaju da dođe do trudnoće, uslijed povećanja razine hCG pogoršavaju se simptomi.

Samo upiši u google hyperstimualtion ili OHSS imaš milijun tekstova, npr.:
    http://www.ivf.com/ohss.html

RuMo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Cure, sta znaci biokemijska trudnoca? Citam to vec par puta, a ne mogu razumjeti...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To je trudnoća koju da ne ideš vadit betu u normalnom životu ne bi ni skužila. Znači bude ti beta na dan prvog testiranja 30, 40 i onda počne padati. Tu nema ni kiretaže ni ništa. Biokemijske ne dočekaju ni prvi UZV.
    U principu može biti dobar znak za idući postupak, jer je jedan embrij barem dosegao stadij da se implantira, ali znam slučajeve s ponavljanim biokemijskim i opet ništa.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Laički rečeno, rani spontani koji tijelo riješi samo, tj. ode sa krvarenjem.
    Hvala vam svima na utjesi, trenutno je stanje mirno, dišem polako i čekam. U konačnici, naravno, bit će što biti mora. svima

RuMo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala Jelena... Sad mi je jasno...

A kad idemo vadit betu, to se ide 14. dan nakon postupka mpo, pa onda nakon koliko opet, da se vidi je li beba tu ili vise nije?!
    Uputnica za to se trazi od soc. ginekologa? Jel nam ona moze dati odmah 2 uputnice, da se ne mora ici 2 puta zbog 2 posebne uputnice? (Znam, da vrijede mjesec dana, to mi je jasno, ali ako se druga beta vadi u roku, onda se moze dobit isti dan obe uputnice, jel tako?)

Oprostite na glupim pitanjima, ali jos mi malo taj hrvatski sustav medicine stvara katkad dileme i nejasnoce, pa bolje da pitam, nego da skitam! :D

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Beta se obično vadi 14. dan poslije transfera trodnevnog embrija. Ako imaš blastice može i 12. dpt. Ako dobiješ hCG potporu nakon transfera (npr. Brevactide) onda nikako raditi testove ranije, jer će biti lažno pozitivni.
    Ako je beta pozitivna, onda ju treba ponoviti za 2 dana. Ako se podupla u 48 sati, možeš očekivati normalan tijek trudnoće, ako ne, treba ponoviti više puta. Beta može rasti ako je vanmaternična trudnoća, ali neće se duplati. Ako je biokemijska padat će. Opasno je ako ti raste plod u jajovodu, može doći i do prsnuća jajovoda. Ne znam kako ćeš s uputnicama, ali ako je beta negativna, ne treba ti druga uputnica. Ja ne idem po uputnice, nego privatno, ali nisam nikada morala ponavljati.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo, tu su ti neke prosječne očekivane vrijednosti.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

bubi 33 javi se

bubi33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pun ti je inbox, draga!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

evo jesam

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Je Jelena dobro kažeš,malo sam se nespretno izrazila,imam dosta prija koje su imale hiperstim. bez ikakvih popratnih djelovanja s obzirom na jajnike i lijepo imaju pohranjene JS ili embrije,iz tog razloga bi im vratili po 1 embrij i bio bi uspješan ivf,a ja sam sa 40-ak injekcija dobijala 2JS i 2 embrija,ili samo 1embrij.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

KLARA31, prekrasno je da si kao low responder relativno brzo uspjela zatrudniti. To me uvijek veseli

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •