ljubavi.
Čudesne obitelji.......
http://specialfamiliescards.fertilit...eu/hrv/gallery
aha to je to, higijenski, zzjz, ok, znam gdje je koteks, kod gripa jelda?
Kako je rekla Pinky to je higijenski ZZJZ i ako nemaš GPS do njega se dolazi: kad se prođe rotor i ide prema Splitu skreneš na desni ulaz prema centru (ne ravno prema trajektnoj luci) i sve ravno prođeš 4 velika semafora i na 5om semaforu skreneš lijevo prođeš ravno 3 semafora kroz jednosmjernu ulicu (2 semafora su skroz kratka 1 je malo veće križanje) i kad vidiš 4 semafor tu se negdje parkiraj 50m prije njega je sa desne strane higijenski (velika sarija zgrada). Nadam se da će ti upute pomoći.
Svim čekalicama bete držim fige!![]()
Posljednje uređivanje od xena.mbk : 18.04.2012. at 22:56
Evo i mene, danas vračene 2 mrvice treči dan. Doktor kaže odlične.........e sad slijedi dugo iščekivanje.
Mrvica je isto danas bila samnom na transferu njoj su isto vračene dvije mrvice.
dižem http://forum.roda.hr/threads/72927-O...78#post2122878 ako tko želi biti na listi
Linalena više nije u mogućnosti voditi listu koju je preuzela geceta, a ja ću uskočiti gdje i kad mogu.
S obzirom da su se i kod naše gecete promijenile okolnosti, pa će imati puno manje vremena i nije u mogućnosti pratiti vas po svim pdf-ovima klinika, lijepo vas molim da joj pomognete i da se za uključivanje na liste javite na odbrojavanje ovdje: http://forum.roda.hr/threads/72927-Odbrojavanje-2-2012.
Hvala!
Cure, imam pitanje, da li cito radi preko hzzo-a i koliko se čeka na postupak?
mimi81, ja sam ti bila prije mozda mj dana tamo i kroz razgovor sam saznala da rade preko hzzo, ali oni ti si tad punili raspored za 2013..
Posljednje uređivanje od corinaII : 20.04.2012. at 20:40
A ja sam bila lani prvi put u Cita,na konzultacijama i pitala mogu li priko HZZO-a i rekla mi je dr.da je 2012 godina popunjena i da je to uglavnom rezervirano za stare pacijentice ili za one koji su vec dosta bili privatno pa se istrosili sa lovom. Tako da smo mi bili prvi put u 2 mjesecu privatno sve plaćali,zavrsilo vanmatericnom,i hitnom operacijom isto kod njih.E sad mi dr.kaze da ako neko odustane ili ostane trudan da ce nas zvat,a kad sam je pitala za 2013 da me zapise da imam neku sigurnost rekla je da je to moguce,ali mi nije dala nikakav konkretan odgovor.E pa sad vise neznam sto da mislim i sta da sad radim
Majja o listi preko HZZO moraš razgovarati s dr.P on te jedino može staviti na popis...
sestre ti s tim nemaju puno veze a kako si kod njih radila privatni postupak, sigurno će naći mjesta i za tebe....
Pea ,ja sam ti kod dr.Aračić pa valjda me neće iznevjerit ..........
Transfer imam u utorak (5. dan - blastice)...
Također sam išla preko HZZO-a u lipnju 2010. godine, kad su tek počeli raditi, ali sam prije toga bila na polustimuliranom postupku uz plaćanje, kao i sekundarnom IVF-u.
Cure drage, suborke moje želim vas sve pozdravit i zaželit puno puno sreće ~~~~~~~~~~~
Trud vam se isplati, ne odustajte koliko god teško bilo![]()
potpisujem bublicu
crvenkapice plakala sam kao kišna godina kad sam pročitala potpis tvoj, držite se![]()
Cure moje drage, da se i ja pridružim, ali prije svega želim vam svima puno, puno, PUNOOO sreće!
Mi sutra ujutro idemo na punkciju JS kod dr. Poljaka, terapija je bila 30 gonala+5 cetrotide, nadam se da neće
puno boliti, ali izdržati ćemo mi i to. Dosada smo imali dvije inseminacije na KBC Split, ali ništa.
Ja uspjela dobiti dvije JS, uspješno oplođene,vraćene,sada samo čekati![]()
Nikolina! Znači Femara je uspješno djelovala?
Lapača sretno na punkciji. Želim ti dobre jajne stanice i ludi tulum u labu. I, naravno, svima veeelike bete!
Evo gotova punkcija, bilo je 18 JS, doktor je rekao da će se javiti sutra.
Kako mi je estradiol bio dosta visok (u petak 11000) i veliki broj JS prepisao mi je bromergon, jel ga koja od vas koristila?
Eto nisam ni ja mogla vjerovati da sam došla do tog stadijaSada samo čekati.. ali ne znam da li treba puno odmarati,ja odmarala malo i danas sam na poslu.Kako se ponašati? Ja sam mišljenja ako je suđeno da se prime,primit će se,naravno neću ništa teško dizati
evo napokon da se javim...prezadovoljna sam sa svima na Citu, stvarno su divni svi...i drago mi je sto sam upoznala CorinuII, super su i ona i muz...ja sam imala 6 folikula, ali 3 js...dva embria vracena 3. dan, s tim da je jedan super, a drugi slabasan...eto, sad i mi cekamo...
Mrvice
Posljednje uređivanje od corinaII : 23.04.2012. at 11:44
Pozdrav svima.. Evo da vam se javim.. Dugo nisam.. Moram vam reci da imam jedan problem, mm i ja smo trebali vec odavno u cita ici na mpo.. ali on je prvo imao problem sa spermiokulturom gdje su mu nadene e.colli i enteroccocus... Svaki put mi se cini da sebi dajem razlog da odugovlacimo to sve, jer imam uzasavajuci strah te punkcije.. Molim vas da mi kazete nesto o tome iz osobnog iskustva.. Jer vrijeme ide a ja nikako da se odlucim, jos nisam ni hormone izvadila koje sam trebala ima par mjeseci.. Sve u sebi razmisljajuci ima vremena.. Kakve su sansne u cita da iz1 puta se uhvati, jer ja ima24 i relativno sam dosta zdrava, a mm ima razne nalze spermiograma od azoo- oligoo.. Hvala unaprijed...
ajmo cure pokazati svoje neslaganje sa zakonom, ajmo pokazati da nas NEPLODNE ima, ajmo dati neplodnima podršku,
akcija ZAJEDNO ZA PLODNOST JE u subotu, 28.04. u ZAgrebu/Trg Bana Jelačića + Cvjetni Trg, daljnje pojedinosti ovdje:
http://forum.roda.hr/threads/73032-A...reb-28-04-2012
i šaljite na facebook, šaljite obavijest mailovima, povedite mame, tate, bake, sestre, braću, prijatelje, kumove, susjede......
Hedoniza strah od punkcije u Cita ti je stvarno nepotreban,dobijes koktelic i većinom se i ne sjecas same punkcije![]()
A ovo oce li ti uspiti od prve ti sam Bog zna,,ali tvoje god.su svakako prednost
Sretno
Nego jeste li sinoc gledale In media res na 2 programu? Bio je nas dr.Šali nisu mu bas dali bas puno vremena
![]()
Hedoniza nemoj se bojati,nimalo ne boli,brzo prođe...ja sam isto zamišljala da je to nešto jako strašno ali vjeruj mi da nije.
Hvala vam svima na ovome odgovoru.. Ovako nisam sinoc gledala na 2 programu, bas mi je zao, jer mi smo prvo bili u dr.p, pa sam ja onda trazila da se prebacimo u dr.Š... Recite mi koliko nakom punkcije ostajem tamo lezati?? Dali boli sutra dan to i kako ste s tim injekcijama koje ste morali primat prije punkcije za stimulaciju?? Dali one bole i koliko se daju?
ja sam nafriško bila na punkciji, 14.04. već sam pisala o tome. mislila sam i ja da je strašnije, al najblje od svega je da te te injekcije toliko ošamute, da se ja i dr.P.jedva sjeća)) kad je bio transfer, ja mu to govorim, kaže on meni, vidio sam ja da ti mene ne registruješ
bol, koja nije, u mom slučaju, bila velika, traje 10 sekundi. tako da se ti da uzdržati za naše mrvice. nakon punkcije ostaneš ležati 20-30 min.i ideš kući. nakon ET sam ležala skoro sat vremena.
injekcije za stimulaciju malo peckaju, ali ne bole, jer su to najtanje, inzulinske iglice, jedva je osjetiš. terapiju, odnosno koliko ih se daje odredi doktor. ja sam primila 24 ampule menopura, 2 cetrotide i 1 ovitrelle. mene nije ništa bolilo poslije ni na dan pukcije i sutra dan.
tako da se nemaš čega brinuti. veliki plus su tvoje godine (meni je 25 tako da govorim šta mi je dr.rekao), i dosta je bitno na vrijeme sve započeti, jer nam niko ne može garantovati koliko ćemo puta morati otići i koliko dugo će sve skupa trajati.
samo hrabro![]()
Split i okolica, organiziratje se ako možete i dođite u ZG na ovu akciju.....
ajmo cure pokazati svoje neslaganje sa zakonom, ajmo pokazati da nas NEPLODNE ima, ajmo dati neplodnima podršku,
akcija ZAJEDNO ZA PLODNOST JE u subotu, 28.04. u ZAgrebu/Trg Bana Jelačića + Cvjetni Trg, daljnje pojedinosti ovdje:
http://forum.roda.hr/threads/73032-A...reb-28-04-2012
i šaljite na facebook, šaljite obavijest mailovima, povedite mame, tate, bake, sestre, braću, prijatelje, kumove, susjede......
Mostarka 86 hvala na odgovoru.. Samo da mi je nekako ovaj strah izbaciti iz glave i da hrabro idem naprijed.. Reci mi jeli ljekove uzimas u apoteci ili ih dobijes tamo... Znam da moramo zapoceti evo mm je predlozio da pocmemo u 6mj da ja napravim imunologiju prvo, pa kad dobijem onda da cu ostale hormone izvaditi.. Drzim fige za jednu veliku betu..
pošto ja lijekove nisam uzela odmah kad smo bili u citu (ja tamo radila IVF), nije mi se isplatilo ići u split, bliži mi je metković bio, pa sam tamo uzela. ali je nekako najlakše uzeti lijekove u citu. ako mi opet zatreba, ja ću tako odraditi. al to je svejedno.
ma straha nema, naravno da ćeš to iz glave izbaciti. uopće nije strašno, čak šta više, ma ne sjećam se ničega što bi ti mogla navesti kao jako bolno i teško. naoružaj se hrabrošću i strpljenjem, i dat će nam dragi Bog naše mrvice![]()
Hedoniza, draga stvarno nemaš razloga brinuti.
Moje iskustvo u postupku u Cita je bilo odlično, nikad ništa nije bolilo , ana punkciji sam bila ošamućena da nisam mogla sama doć do Dr. pojaka .Mm je umro od smijeha poslije kad smo razgovarali. Sve u svemu super. Trenutno sam opet u postupku i vjerujem u Cito!!!
http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=539&cHash=c1b9a0a88e
Evo vam lin od jucer iz emisije in media res na hrt2 pa malo pogledajte.. Meni su skocili zivci kod nekih ali sve u svemu bolje i ovaj novi zakone nego onaj stari. Marina hvala na odgovoru.. Mislim da cemo mi u 6mj kreniti.. RECI MI kad je tebi punkcija..Htjeel sam te pitat za hormone da mi kazes jeli on tebi dao ove sve za izvadit: TSH,FSH,LH,E2,AMH,PROLAKTIN, MARKERI HEPATITIS B I C, HIV1 I HIV2, KRVA GRUPA I RH FAKTOR,Antikardiolipinska AT, LEstanice,LAC,PAI-1,ACE,MTHFR, faktorV(leiden), Faktor II,ProteinC, ProteinS, homocistein... koliko ti je vremenski trebalo da sve bude gotovo..
Ja sam bila na punkciji u 3mj i bila mi je to prva punkcija. Užasavala se te punkcije ali došlo je vrijeme da sam i ja na redu, promislila sam pa i drugi su preživili pa ću i ja. Dobila sam koktel kao i druga cura, nju je skroz ošamutilo a mene nije ni taklo svega sam bila skroz svjesna, očekivala sam neku veliku bol ali sam se iznenadila jer nije bilo ni približno kao što sam očekivala. Ukratko prije bi otišla na punkciju nego u zubara popravila zub bez anestezije. Sve je jako brzo gotovo i zaista se nemoj bojati, ja sam inaće pekmezica i imam nizak prag boli. Meni je vračanje embrija bilo nelagodnije od punkcije jer ti mjehur za vračanje mora biti pun pa sam cijelo vrime mislila da ću se pop...to vračanje embrija mi je bilo kao kad vadiš briseve pa još malo neugodnije ali opet kažem ništa strašno. KRENITE što prije i da vam se snovi što prije ostvare, SRITNO
TSH,FSH,LH,E2 i PROLAKTIN za 7-10 dana(vadiš 3-5 dan ciklusa na nuklearnoj KBC Firule), AMH(centralni lab.KBC Firule) vadiš ga početkom mjeseca 1,2,3 jer uzorak obrađuju samo 6ili7-og u mjesecu pa ti je i on gotov za 7dana (inače ćeš čekat preko misec dana), MARKERI HEPATITIS B I C, HIV1 I HIV2, KRVA GRUPA I RH FAKTOR vadiš na KBC Križine na transfuziji i nalazi su za 2,3 dana. Ja sam sve to povadila u jedno jutro prvo u 7 ujutro na nuklearnu pa redom dalje.
Antikardiolipinska AT, LEstanice,LAC,PAI-1,ACE,MTHFR, faktorV(leiden), Faktor II,ProteinC, ProteinS, homocistein to ne znam di se vadi za sada mi nije tribalo. Sve uputnice mi je dao moj socijalni ginekolog i ništa nisam plaćala.
Xena hvala ti puno na tom... Da samo znas koliko me je strah to je cudo jedno.. Eto jedino se tjesim jer mi jedr. Šparac rekao da daju lokalunu anasteziju u stjenku maternice... Drugo u cjeniku sam im pronasla da potpuna anastezija dode 3000kn.. Znaci sve smo bile u tom nekom strahu da cemo umrit na punkciji hahah.. Xena reci mi jesi ti dr.P ili dr.Š
prijavljujem transfer i sad čekanje - vraćene dvije blastice i 3 js ostale u rezervi...
Vesnare sretno, kako je to kod tebe brzo išlo. Ja imam isto 4j.s smznute pa me zanima koliko si puta išla na uzv....joj dvije blastice iz smrznutih pa to je super.![]()
hedoniza ja sam ti kod dr.P i meni je fenomenalan paše mi njegov direktan pristup, otvoren je i ne okoliša, ne osiječam se glupo za sva moja pitanja koja mu uputim i sve mi lipo objasni a opet nekome više paše dr.Š meni nije baš lega ali to ti je sve individualno. Tu opću anesteziju sam i ja pitala ali se ispostavilo da je oni ne rade vjerojatno nemaju anesteziologa (kod opće anestezije ga moraju imat, i reanimator za nedaj bože...) ne znam zašto stoji u cijeniku (vjerovatno ako neko inzistira) ali sad kad sam to prošla da je izvode i sve da je besplatna nebi je tražila jer stvarno nije ništa strašno, gori mi je onaj mamurluk nakon nje nego sama punkcija stvarno se nemaš čega bojat.
Ovo ostalo stvarno ne znam šta je ali samo ti to pokaži socij. gin i zatraži uputnice to se 99% može sve izvadit u KBC Firule, zašto plaćat ako te pripada prekoHZZO, ja sa mojim soc.gin nemam problema što mi treba da mi.