mare...dobro pitaš.ja sam se baš mislila pitat dr,jer nisam nikad na lito bila u postupku.sutra sam na fm pa ću ga pitat
mare...dobro pitaš.ja sam se baš mislila pitat dr,jer nisam nikad na lito bila u postupku.sutra sam na fm pa ću ga pitat
Poslijepodne.
medena čestitambaš mi je drago da i na firulama rade uspješno
![]()
ajmo ljudi slati letak laži i istine o potpomognutoj oplodnji kako bismo širili istine kontra laži koji se šire ovih dana o nama pacijentima MPO - da smo ubojice i slično!!!
Proslijedite jednostavno mailom niže navedeni tekst i linkove, dižite na FB! Ovo se ljudi tiče svih nas!
Svatko od nas može pomoći u širenju istine i zalaganju za prava svih građanki i građana ove zemlje, a osobito onih kojima je potrebno liječenje kako bi ostvarili najljepši dar roditeljstva.
Pročitajte ovdje http://www.roda.hr/article/read/isti...nutoj-oplodnji
i podijelite ovaj letak http://www.roda.hr/uploads/neplodnos...5%BDI_2012.pdf
Pomozite prenijeti istinu o tome što medicinski potpomognuta oplodnja uistinu jest!
Pomozite demantirati neistine te skandalozne, lažne i neutemeljene optužbe koje se šire u javnosti na štetu pacijentica i pacijenata koji imaju stvaran medicinski problem i potrebu za liječenjem!
Pomozite u edukaciji svoje okoline i šire javnosti kako bi zaustavili hajku i stigmatiziranje neplodnih osoba. Širenjem točnih informacija spriječite da dovoljno puta izrečena laž o postupcima medicinski potpomognute oplodnje postane istina.
Pomozite nepolodnim osobama u borbi za pravo na optimalno liječenje!
Cure drage, jesu se kojoj od vas pojavile ciste za vrijeme uzimanja decapeptyla? Ja danas bila na drugoj folikulom. i jos je tu.dr kaze da ako ne pukne do sljedecg petka da odustajemo od ivf.ne mogu virovat,jedva sam cekala krenit i sad ovo...
MeriLu, ja sam dobila cistu od Femare i vec na prvoj folikulometriji smo morali odustati od IVF-a u tom ciklusu. Dobila sam Yasmin /kako bi joj limitirali rast/ a potom cekanje 2-3 mjeseca u kom periodu je trebala sama nestati. Kako nije nestala sama od sebe a njena velicina nije zahtjevala laparoskopski zahvat, dr je napravio punkciju. Sl. ciklus sam vec usla u novi postupak IVF-a.
Tebi zelim vise srece, budi strpljiva i bit ce sve ok.
jel zna tko koliko ce se placat kod privatnika zamrzavanje embrija ?
i jel ima neka ljekarna u splitu gdje su jeftiniji menopuri , cula sam da ima negdje za 120kn po komadu ....
moze i pp , hvala
Cure moje drage evo dode uskoro i sutrasnji dan kad sam i ja na svom prvom pokusaju na bebicu.. Sutra ujutro idemo kod dr.Š,, i on nam daje ljekove, i onda sve ostalo.. Samo me zanima sto mu to znaci da idem na produzeni postupak????
Vjerojatno dugi protokol, imaš objašnjenje ovdje http://www.cito.hr/download/IVF_upute_za_pacijente.pdf
Drage moje ja od sljedeceg ciklusa , znaci polovicom 8mj, pocinjem sa jasminom a 17 dan ciklusa sa prvom terapijom, 4 dan ciklsa dolazim na prvi ultrazvuk.. Tako da bi u pocetku ili polovinom 9 mj bila moja prva punkcija.. Sad mi je to sve nekako daleko i jos ne mogu doci k sebi sva sam na iglama, 1000 pitanja.. Dr.Š me je lijepo utjesija, supruga i mene i nadajmo se nasoj bebici premda sam skepticna da ce bas iz prve upaliti..![]()
Drage moje hvala vam jako puno na podrsci obavjestavat cu vas kako sve napreduje,,
Cure da vas pitam, jer ja sam zaboravila, dali neko zna koliko ce doc sad zamrzavanje embrija u cita?
11.6. U 12 sati rodila se moja prekrasna curica !!! Veliko hvala cijelom osoblju poliklinike cito! Čuda postoje jedno je sada u mojim rukama i slatko mi se smije!!!!!
cestitam Hakya !!!
daj Boze da mi svi osjetimo jednog dana tu srecu
Hakya draga čestitam.baš sam te se nedavno sjetila i pitam se šta je s tobom.uživaj u tim čarobnim trenucima.a malenoj ljepotici šaljem jedan veeeliki poljupčić.
drage moje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ puno sreće!!!
hakya čestitam!
i ja se često sjetim Šparca kad mi se djevojčica smije))
cure, a je li se sjetite embriologa dr Romca kad vam se djeca smiju?
zahvalne smo do neba i uvijek se samo doktori spominju.
a embriolozi? ha?
u svojim mislima nikad neću prestati zahvaljivati biologu Sestara Milosrdnica...
jer bez njega... ništa!
Posljednje uređivanje od Inesz : 30.07.2012. at 10:45
da jel se sjetimo... ja sam nekidan nazvala cito nakon sto se m uspentrala na trosjed jedno 28 puta dok sam mijenjala pelene e, i iz zezancije sestri cviti (koju znam sto godina) prijavila reklamaciju - dvije prezivahne bebe
hehehe dobro smo se nasmijale.
od srca vam zelim svima isti scenarij. moje su dosle nakon 3 inseminacije i 5 icsija, ne odustajte.
Pa Inesz, svi znamo da za uspjeh MPOa nije "kriv" doktor, nego cijeli tim ljudi, a kod nekih dijagnoza(poput moje) embriolog ima ključnu ulogu. Primjetila sam da je u lijepoj našoj odjednom rasprostranjenije ime Lana. Uvijek se nasmijem kad čujem to ime, i pitam se jeli dobila ime po nekome (mr. Krile).
drage cure, mislim da ne prođe dan, a da ne spomenemo nekog od ekipe s Cita (naravno najviše doc. P. i Romca-čudotvorca), a spremamo se svratiti krajem kolovoza do njih,ako nam dečko dozvoli, jer ćemo u blizini biti na ljetovanju,i da ne zaboravm moja prva rečenica ushićenja, nakon što sam ugledala drugu crticu na testu, bila je "Bože hvala ti što si stvorio doc. P i Romca čudotvorca", svima vam želim ovakvu sreću nakon druge crtice i da se i nakon neprospavane noći budite sretni i raspolženi![]()
ne bi da se uvridiš što te moram ispravit, al baš moram-embriolog nema ključnu ulkogu kod nekih dijagnoza nego kod svih, i drago mi da Inesz podsjeća na važnost onih u labosu koje nekad niti ne vidimo ili ih malo vidimo kad nam pričaju o našim embrijima. Bez labosa nema ničeg.
Svaka čast našim liječnicima, ali u našim pričama niti jedne bebe ne bi bilo kada ne bi oni tihi, nenametljivi i u svemu skoro nevidljivi embriolozi znojili se nad našim stanicama, ostajali u labosu do ponoći, dolazili vecom i petkom u labos provjeriti kako se razvijaju zametci, promijenili hranjive podloge...
Embriolozi, visoko educirani i iskusni u svom poslu...
Ma, što da pišem više o radu embriologa?! Deklarativno, svi znamo koliko su oni bitni, ali rijetko sretnem post u kojem se netko zahvali embriolozima. Uvijek i samo liječnicima...
Ne bih dalje na ovj temi širila da ne odema OT, ali trebalo bi otvoriti novu temu:" Naši embriolozi"
Eh, da i da ne zaboravim:
mr.sc. D.Lj., hvala ti!
![]()
Posljednje uređivanje od Inesz : 30.07.2012. at 14:17
pozdrav svima ...evo ja sam nova i upravo sutra idem u Cito na na prve inekcije Decapeptya i prekosutra Menopura. veseli me da ima dobrih rezultata i toliko veselih bebica.
Zanimaju me iskustva žena iznad 40-e godine, da li ih ima na ovom forumu?
Naravno mare, ma nisam ja uvredljiva niti sam mislila ništa loše. Nekad pokušavam nešto reći, i dobro mislim, ali kad napišem, možda izađe krivo. Ja znam što sam mislila, pa eto sorry...brzopletaembriolozima !
samo da javim da nam i ovaj postupak nije uspio.imali smo 2 prekrasna 8st e ali nažalost ništa.
o vedre, draga, šta reći....kakav je plan za dalje?
vedre ja ti nemogu ništa pametno reći jer sam tek na početku, samo![]()
odmorit ćemo 1-2mj i odmah dalje.nemam šta puno čekat.
Vedre, jako sam se rastuzila. Znas da te pratim od početka, i da bi me tvoja trudnoća jako razveselila- odmori se, odtuguj. Šaljem ti veliki zagrljaj !
ane moja...tako je bilo zapisano u zvijezdama.
joj, kad sam ugledala da si pisala, tako sam se ponadala da su vijesti pozitivne..draga moja, žao mi je, užasno. čuvaj se![]()