pozdrav svim forumašicama...
tek sam se registrovala, ali i tek se uključila u išćitavanje RODE...ja sam iz BIH, planirala sam ići u polikliniku Cito...ugl, imala sam endometriozu, koja je uspješno operisana, ostala oba jajnika zdrava...jajovodi bili prohodni do unazad par mj. Međutim, nemarom moje dr.koja me nikada nije poslala da radim vag.briseve, odavno sam vukla ureaplasmu, i vjerovatno zbog te beštije i upala jajovodi se začepili...za vrijeme laparoskopije odrađeno i propuhivanje ( ovo ukratko objašnjavam šta mi je problem). doktorica kod koje sam išla, odmah je predlagala vantjelesnu, ali nakon što je dosta prousta imala, odlučila sam promijeniti dr.i rado išla u Cito...koliko vidim, ugl.sve imate pozitivna iskustva sa njima. sad pijem terapiju da izliječimo te bakterije.
moje pitanje bi glasilo: da li u poliklinici Cito prihvataju svježe urađene nalaze, ali iz drugih poliklinika, jer bi mi strašno teško bilo stalno dolaziti u Split da radim ove obične nalaze?
mogu li dobiti vaše mišljenje, da li inseminacija ima svrhe, ako je jedan jajovod začepljen? sve ostalo je uredu, i spermiogram, i ovulacije i menstruacije, al nikako da ostanem trudna